Gamze sekizde bizim sınıf da öyleydi şimdi 'çoğu' duruldu. Durulmasa bile kalanlar azgın olmadığı iiçn çoğunluğa uyum sağlamak zorunda kalıyorlar. İnsanımsı olacaklardır elbet

ama o zamana kadar tadını çıkar

Çok sakin oldu mu da can sıkıcı oluyor çünkü

Mesela bizim sınıf ben dahil inek

ve ortalığı karıştıran "Allahım ben nerden IB'ye düştüm!" diyenler olmasa gerçekten sıkılırdık. Ha muhabbet falan kaliteli ve eğlenceli oluyor ama biri derste sapıtmazsa geçmez bu hayat

Ah
Ayşe kader ortakım benim

İlk günden ödev ha

Bize ertesi güne kitap bitirin dediler ilk gün ama sonra acıyıp tarihi erteledi deli kadın.

Ve sınıfını o kadra kafana takma. Koskoca okulda senin kafanda bir insan yok mu? Elbet vardır

Onları bul ve sınıfla da o kadra muhattap olma

Zaten daha ne olduğunu anlamadan karıştırıveriyorlar tüm sınfları

O zaman da kurtulmuş olursun hepsinden

Bana bak geçen senekilere selam bilem vermiyorum neredeyse

Adamına göre değişiyor tabi

Ve tebrikler PET sınavı için

Oh maşallah
Gökçe sınavın için tebrikler

Ve ayy o kadar mı kötü yav kantin

Bizim okulda biyoloji zümresi boykot etmiş bir ara kantini bu yüzden ve yemeklerin kalitesizliği artı porsiyonların küçüklüğünden

Öyle bir şeye ikna etsenize

Ya bu sene fazla okul mu taşındı bana mı öyle geliyor?

Herkes taşındık deyip duruyor

Ama şehir dışında okul iyi oluyor

Yani benim için iyi olmuştu çünkü biz Kızılay'ın göbeğindeydik ve okula göz yaşartıcı bomba bile atmışlardı miting sırasında
Ama sanırım güvenlik ikinci planda kalan bir amaç ee şey o kadar da ders çalışsınlar nihouhahah mantığıyla değil de daha iyi eğitim koşulları adı altında taşımışlardır, umarım

yani, de o zaman kapı kollarının çıkması işi bozuyor tabi

Ay bizimkini kırmışlardı ve biz de iki tarafını da söküp saklamıştık

Hoca derse girememişti

bir kere de derste ters taraftan düşürtüp içeride kalmıştık müdür yardımısı yetişene kadar

---
Bu arada biz bugün ilk TOK yani Bilgi Kuramı dersine girdik. Allahım çok şükür yabancı bir öğretmen yüzü gördüm yani. Ben sevdim kadını valla ama tüm okul aksini söylüyor

Adı Rosetta ve sınıfa adım attığı anda adını söylemeden derse başladı. Bizim adımızı da sormadı

"Pis böcekleeeeeerrr!!!" tavrı takınmıyor ama bizi birazcık hırpalayacak gibii

Derse "1+1 neden 2'dir?" "Annenizin sizi sevdiğini nasıl biliyorsunuz?" "Gökyüzünün mavi olduğunu nereden biliyorsun?" gibisinden sorularla bşladı. Ben tam derine inerek hepsine aslında gerçek olmayabilir yav ya mavi değilse falan diye yaklaşırken kısacık yanıtlar verdi biraz bozuldum buna

Sonra da bir cümle verip tartışmamızı istedi.
"Kimsenin bilgisi tecrübelerinden öteye geçemez." di o verdiği cümle ve haldır haldır yazıp bunun doğru olması durumunda okulun gereksiz olduğu kanısına çıktım ama kadın kaldırmadı bir türlü

Kalkınca da heyecan yaptım konuşamadım

Tekrarlayıp durdum falan

Neyse ki "ehmmm" diye kalmadım

Olsun yav sevdim ben bu dersi

İngilizce felsefe gibi bir şey işte

Tabi hayvanımsı bir araştırma yeteneği istiyor

Mahvolcam bu haftasonu

(bkz:"Bilgi inançtan ne yönleriyle farklıdır?" "İnanmadan bir şey bilebilir miyiz?" "Bilmeden bir şeye inanabilir miyiz?" "Gerçekler çürütülebilir mi?" ve iki tane de terim araştırması

)
Ah bu arada yarın Dünya AIDS günü/haftası falan için yapılşacak uluslararası bir dans gösterisi mi ne olacakmış. O gün 38 ülkede bilmem kaç okulda herkes bir gösteri mi ne yapacakmış işte onun elemeleri var

Çok kararsız kaldım aslında gidip gitmemekte ama sanırım gidip deneyeceğim

Elemeleri geçemesem bile denedim derim