Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Kasım 19, 2008, 06:26:15  

Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 147
1  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Arminas ~ Lise Hayatı : Dün 22:43:53
Yok ya bende dışlanmıyorum...Kahkaha Ama demek istediğim benim kafamda birini bulmak zor. Nedense orta okulda daha kolay oldu bu. Kahkaha Garip bir durum...
2  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Dün 20:55:30
Evet hem sevmezdim avatar yapmayı hem beceremezdim ama yapıyorum işte...Kahkaha

Keira'ya aşık olduğumu bilmediğini sanmıyorum...Kahkaha

Teşekkürler yorumun için canm..Kahkaha
3  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Güzin Abla Merkezi : Dün 19:45:45
Benimkiler de berbattı... Ama benim sayısal sınavlarım berbat ve ben sözelci olduğum için rahat rahat söyledim. Ara karne'de verildi. Bana söylenen tek şey özel ders almak gerektiğiydi...Kahkaha Ama sen söylersen sizinkiler ne şekilde bi tepki verirler onu bilemem...Kahkaha
4  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Dün 18:26:53
Tenk yu...Kahkaha Sweeney'ler benim de hoşuma gitti...Kahkaha Avatarlar hakkında bir şey söylemiştin bana, ben sevmiyorum dediğimde...Kahkaha

'Başlarsan bırakamazsın,' gibi bir şey demiştin...Kahkaha Cidden öyleymiş ya...Kahkaha
5  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Arminas ~ Lise Hayatı : Dün 18:05:47
Aslında şöyle,lise 1'de durum hemen hemen herkes için aynıdır.Birçok kişi birbirini tanır veya tanımaz, ama her iki durumda anında kaynaşmazlar.
Üst sınıflar sanki senin benim gibi insan değilmiş, okulun demirbaşı, yüzyılın en popüler insanlarıymış gibi görünür.(Aşırı hareketlerden ziyade her birinin arkadaşlarının oluşu özendirmişti beni Dil Çıkaran Zira yalnız bir öğrenciydim geçen sene Dil Çıkaran)
Benim bırak iki ayımı, 9 ayım berbat geçmişti.Nefret ettim okuldan.
Bu sene de büyük travmalarla, zorlamalarla gittim okula.Geçen seneden farklı birşey beklemiyordum doğrusu.
Ama gittiğimde bölümler seçilmiş, 18 mevcutlu sınıfımda veya okul çamlarının arkasında çiğnenmek için koyulmuş kurallar çiğnenirken ve hocalardan saklanmaya çalışırken aynı anlattığın köklü arkadaşlıkların temeli atılmış, sınıfında en uzak olduğun kişiye bile arama vb. şeylerde güvenebileceğin hale gelmiş, öğle aralarında, çıkışlarda aynı yerde buluşulmasına ramen her gün aynı keyif alınmaya başlanmıştı.
Dersler konusunda da  hem bölüm seçeceğin için hem de öğretmenlerini daha iyi tanıyacağın için daha çok zorlansan da nasıl çalışman gerektiğini bilir, tecrübeli olursun Dil Çıkaran
Dediğim şu, okulda yalnızlık veya öğrenciler arasında kopukluk hissediyorsan sadece sabret.Bunun o sene yenilmesi zordur.Olmadı, yaz tatiline geldiğinde hala yenilmemişse gayet normaldir.Ama unutma Eylül'de dönünce herşey çok farklı olur.
Belki sıkılmışsındır şu "Daha kaynaşamamışsınızdır" muhabbetinden ama, 9. sınıftayken ortaokula duyulan özlem ileride unutulacak, aynı hayal ettiğin gibi bi' lise hayatı çok hızı geçecek ama muhtemelen kolay kolay unutulmayacaktır Dil Çıkaran

Öncelikle teşekkürler yorum için..Kahkaha

Ya senin anlattığın her şeyi kelimesi kelimesine yaşadım. Aslında benim durumum farklı. Ben birlikte bir sene boyunca hazırlık okumuş bir sınıfın arasına girdim. (Hazırlık sınıfını geçme sınavı vardı bende nasıl olduysa geçtim...Kahkaha) Zaten okuldaki kişi sayısı az. 3 tane 9. sınıf var. Herkes birbirini fazlasıyla tanıyor. Benim durumum şöyle... Hani gruplar olur sınıf içerisinde herkesin çok belli olmasa da bir grubu vardır ama ben mal gibi kaldım...Kahkaha Gerçi o durum geçti gibi yavaştan ama...<.<

Ben ciddi anlamda nefret ediyorum okuldan. Geçen sene sabah olsunda okula gitsem diye erkenden yattığımı biliyorum. Kahkaha Ama şimdi hiç gitmek istemiyorum okula. Okulu görünce moralim bozuluyo. Aslında ders zamanında zevkli ama teneffüsler farklı... Böyle bi yanlızlık... Yanlızlık olmasa bile yine bir grubun içine girersin ama onlarla aynı kafada değilsindir ya... Aynı öyle yani benim durumum. Şey gibi... Nasıl yabancıların espri anlayışı farklı bizimkiler farklı... Aynı onun gibi...

Dersler konusunda haklısın... Bazı hocalara alıştım zaten. Çoğu da seviyo beni... İlk kez hocalarla aram bu kadar iyi oldu ki bu da sınıfa alışamamam ve bundan dolayı doğan sessizliğimdendir. Kahkaha Benim içimden Eylül'de bile yenilemeyecek gibi geçiyor ama... Kader işte... Aslında kadere de inanmam...<.< Kahkaha

Evet belki de unutulacak orta okul özlemi ve senin dediğin gibi lise hayatı unutulmayacak ama... Şu zamanları yaşamış birisiyle konuşmanın iyi geldiğini belirtmeliyim...

İlgin, alakan, yorumun için teşekkürler...Kahkaha
6  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Arminas ~ Lise Hayatı : Dün 17:15:50
Lise Hayatı  Kahkaha bende öyle düşünüyordum Kubi,kardeşim ama ne yaparsın  XD hele de eski arkadaşlarınla aynı okulda değilsen  Gözlerini Deviren ve benim gibi zor alışıyor ya da alıştıktan sonra düzeninin bozulmasını istemediğin halde ikinci senende ayrılıyorsan,yine diye moralin bozluyorsa vs vs. şimdi düşünüyorum da ben 9'Da ne güzel yatmışım  XD ilk liseye başladığımda salladım herşeyi,özellikle ilk dönem ama gariptir ki notlarım hiç düşmedi,sadece kendimi kasmıyordum sene sonunda sınav var diye o kadar Hede Hödö inan onuncu  sınıf 9 a göre çok daha zorbiliyorum 11 de de bunu bir üstünü söyleyeceğim ama hep böyle, lisede ilk sene her zman karışıktır. bu hep böyledir. ortamı beğenmezsin,çevredekiler kafana uymuyordur filan.Şahsen öyleydi benimki de. Kızlar konusu mesela. Ben de bir kız olmama rağmen benim gibi kız aradığım çok olmuştur. Bazen ortaokul dakiler daha iyiydi diye düşnmüyor değilim. Hea ortaokul demişken en zor tarafı ortaokulu özlüyor olmam (-yor dedim çünkü hala öyle) sınıfımız olarak kocaman bir bütündük. liseye geçtik dağıldık mesela. oysa o bütünlüğün lisede devam etmesini ne kadar isterdim. çünkü okul dostlukta çok büyük yeri olan bir şey. düşünsenize yılın yedi sekiz ayı sürekli berabersiniz zaten. çok konuştum lan sanırım  XD neyse aşıcaz diyeyim bende  Hede Hödö

Evet ben cidden çok özlüyorum. Zaten iki haftada bir bahsettiğim iki arkadaşla ben buluşuyoruz. Kopmadık yani... Diğerleri de aslında pek umrumda değil. Neden değil... Çünkü bana beni arayan veya gerçekten zor durumdayken bana sığınmak isteyenler lazım. Allahtan öyle iki kişiye sahibim hala sürekli konuşuyoruz akşamları telefonda vs... Ama şimdi yine de böyle sınıftayken falan -mesela bahsettiğim iki arkadaştan birisi kız ve o sınıfın annesi gibi bir şeydi yani...Kahkaha bir şeye canım sıkıldımı onu boğana kadar beni dinlemeye zorlardım sağ olsun hiç sesi çıkmazdı aslında hala öyle- onları çok arıyo gözlerim. Böyle canım bişeye sıkılıyo... Merve olsa anlardı yanıma gelirdi falan diye düşünüyorum durduk yerde gözlerim doluyo falan herkes bana dönüyo sonra...Kahkaha alışmaya çalışıyoruz işte ama bu sefer de senin dediğin gibi ikinci sınıfta ayrılcaz... ben zaten okulu değiştirmeyi istiyorum. Ayıptır söylemesi (<.<) koleje gittim bizimkilerin gazına gelip ama seneye düz liseye gitmek istediğim bastırarak belirticem çünkü hem mutlu değilim hem herkes alıştığımı sanmasına rağmen alışamıyorum ki benim normalde bir ortama alışıp alışamayacağımın belirtilerini en fazla 2 haftada vermem gerekir. Nitekim, alışamadım...<.< Kahkaha

Teşekkürler canım yorumun için...Kahkaha
7  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Dün 16:55:49
Spoiler için çok çok özür...Kahkaha Ama herkes izlemiştir herhalde diye düşündüm. Gerçi CNBC-e'de başlayacakmış ay sonunda...Kahkaha

Keira'yı beğenmene hem çok şaşırdım hem de çok sevindim. Nitekim, ben hiç beğenmemiş ve sevmemiştim. Aslında sevdim hatta bağrıma bastım (Hede Hödö) ama beğenmedim nedense...Kahkaha

Teşekkürler yorumun için...Kahkaha
8  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Kasım 17, 2008, 23:21:03
Yok ya seninkiler harika...Kahkaha Benim çok hoşuma gidiyor senin yaptıkların... Ama yani nedense beğenmiyorum benimkileri öyle ciddi anlamda beğendiğim bir kaç tane vardır. Kahkaha
9  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Kasım 17, 2008, 23:06:26
Ne bileyim beğenmedim işte..Kahkaha Zaten kolay beğenen birisi de değilim...Kahkaha
10  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Kasım 17, 2008, 21:57:20
Ne demek istediğine bağlı ama hemen ekşi sözlükten alıntı yaptım...Kahkaha

Alıntı
ortada net bir neden yokken telaşlanmak, boşuna dertlenmek...
11  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Neler Çekiyoruz! | Harry Potter Çocuk Kitabı Değil! : Kasım 17, 2008, 21:51:18
tabiki değil.ben buna benzer her konuda yazıyorum.artık uzun uzun açıklamaktan bıktım.

hp deki olayları anlamak öyle  basit değil ki.çocuklar okusa anlamaz zaten.kavrayamaz olayları kişileri aklında tutamaz.üslubu da ağır gelir.(ben okuyorum gerçi kaç seneden beri de)yani küçük yaşlara hitap etmediği kesin.

gayet ciddiyetle yazılmış bi roman o!! büyükler, gençler seven okur kardeşim.

sihirle ilgili diye hemen çocuk kitabı diyolar.böyle büyücülük okuluna giden kötülerle savaşan çocuklar deyince basit geliyo ama bi okuyun kavrayın kardeşim!!!

bu konuyu açmakla çok iyi etmişsin arminas Sarılan .gerçi onlar yine de anlamaz ama içimizi döküyoz.

Zaten bu sihir = çocuk zihniyeti ne saçma ya...Kahkaha Bu Selena'dan sonra falan çıktı bu düşünceler galiba...Kahkaha

Merhaba ben yeni üye oldum forumunuza o kadar çok mesaj yazan tiplerden değilimdir yinede bir merhaba demek için bu köşeyi seçtim. Tam anlamamakla beraber birinin Harry Potter serisi için çocuk kitabı dediğini sanıyorum. Bne birçok fantastik kitap serisi okumuş birçok film dizi üçleme vs. izlemiş birisi olarak insanların okuduğu yada sevdiği şeyleri aşığılamamak gerektiğini düşünüyorum zira insanlar kendilerini nasıl özgür hissediyorsa o şekilde davranmakda özgürdür.Ben üniversite hayatım içerisinde birçok kez alaylara konu oldum okuduğum kitaplar yüzünden ama kendimi hiçbir zaman karşımdaki insandan üstün yada ezik hissetmedim. Konuyu bilmedewn bölye sazan gibi daldığım için tekrar özür diliyorum. Tekrar merhaba diyorum herkese. İyi yazışmalar diliyorum.

Evet belki öyle ama Harry Potter'a çocuk kitabı demek yanlış! Yanlışın da ötesinde... Hepsini kınıyorum...Kahkaha

aslında Harry Potter, geniş bir okuyucu kitlesine, doğal olarakta yetişkinlere de hitap edebilen bir çocuk kitabı.

Yüzüklerin Efendisi bile bir çocuk kitabı. Alice Harikalar Diyarıda ve bir çok benzeri öyküde. İlerleyen zamanda anlayacaksınız bunu. Dünyayı basit mantık yönetir ve çocuklar basit mantık üzerine kurulmuş öyküleri sever. Bu yüzdne dünyayı çocuk öyküleri yönetir Kahkaha

Tamam yani bu, 'Dünyayı basit mantık yönetir,' tezine katılıyor gibi bir şeyim ama bilemiyorum... HP'nin öyle basit bir mantık üzerine kurulduğuna. Tabi basit mantık da senin düşünce biçimin farklı olabilir benim farklı...

Ben yine de tekrar söylüyorum Harry Potter (ve Tolkien'in yazmış olduğu bütün eserler) çocuk kitabı değil. Bu belki de anlatım biçimine bağlı. Şahsen Alice'i okumadım ben ama bir iki tane fantastik öykü çocuk kitabı diye diğer hepsinin öyle olması gerektiği düşünülmemeli.

Evet, geniş bir okuyucu kitlesine sahip ama bu HP'nin çocuk kitabı olduğunu göstermez kanımca...

Teşekkürler yorumun için...Gülümseyen
12  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Denelemelerim bir kaç imza Güncelleme karışık imzalar 8. sayfada [14/11/2008] : Kasım 17, 2008, 21:33:25
İkinci Twilight ve Supernatural imzalarını çok beğendim. Bi de o ortada göz olan imzamsı şey güzeldi...Kahkaha Avatarların hepsi çok hoş Cristina'nın yeri ayrı...Kahkaha

Ellerine sağlık...Kahkaha
13  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Kasım 17, 2008, 21:24:27
Teşekkürler canım yorumun için...Kahkaha Keira'ları o kadar beğenmedim aslında ben ama... Neyse...Kahkaha
14  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Kasım 17, 2008, 21:08:43
İstemen yeter...Kahkaha Melez Prens'lerin hepsi benim de çok hoşuma getti...Kahkaha
15  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Arminas'ın Galerisi..! (6.Güncelleme | Sayfa 8'de | Tarih: 16.11.2008) : Kasım 17, 2008, 21:03:12
Bilmem atar mıyım acaba...Kahkaha Atarım atarım istediğin texture olsun...Kahkaha
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 147