Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 13:11:52  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Son kitaptaki Tekdüzelik değilde sizce nedir ?  (Okunma Sayısı 679 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
shu_damla
ஷº Đąறζ Ăº ஷ
Telve

нєунαт αуαкℓαяıмıη вιçιмιηι ∂єğιşтιя∂ιм

shu.hp_dmla@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2008, 01:11:33 »

7. kitabın hortkuluklar üzerine kurulu olması gerekiyodu, rab'in değil.  Hede Hödö gayette iyiki oldu. 7. kitabın en beğendiğim bölümlerinden biride bakanlığa gizlice girdikleri bölümdü.  Aww eğer rab regulus olmasaydı böle bişi olması mümkün olmcaktı.  Kararsız ayrıca ölüm yadigarlarına daha önce bize anlatılmamış, ismi dahi geçmemiş diosun. eğer rab regulus black değilde başka biri olsaydı o zamanda onun için alakasız derdin.  Dudaklarını Mühürlemiş
harry'nin voldiyi yenmesine gelince..  Gözlerini Deviren herşeyin sonlanması için gayet iyi oldu bi sondu. eğer sadece harry ölseydi o zaman dünyaya kötülük hakim olcaktı ( en kaba tabiriyle  Terleyen). e buna ne gerek var diye düşünüorm doğruyu sölemek gerekirse. her kötülük bi gün sonlanmalı, cezasını çekmeli Hede Hödö -voldide çekti zaten  Şaşırmış- eğer her ikiside ölmüş olsaydı_? sen onca seneden beri okuduğun onla yatıp onla kalktığın adamın ölmesini istermiydin ?? ( belkide öle değilsindir  Terleyen )
bide başından beri belli olan bişi ; kitap sevgi üzerine kurulu. sonuda bariz bi şekilde sevgi temasına uygun sonlanmalı. bu da tekdüzelik değil açıkçası kitabın izlemesi gereken yoldur. onun dışına çıkılmamalı diye düşünüorm.  Kararsız

One book to charm them all and in gladness bind them.
~Bunu açıklamayacağım, ama size büyü yaptığımı tahmin etmişsinizdir.~[
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Son kitaptaki Tekdüzelik değilde sizce nedir ?
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 13:11:52 »

-badboy-
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #16 : Temmuz 27, 2008, 17:00:15 »

İyi demişsinde yani açıkca söylemek gerekirse hep benim beklediğim şeyler olduğundan belki tek düzelik demişimdir kitabın sıkıcı olduğu anlamına gelmez bu Gülümseyen

ZEYNEP HAZAL
Şeker
**

GELECEĞİ BİLMEK İÇİN... GEÇMİŞE DÖNMELİ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2008, 18:35:12 »

Son kitapta 'tekdüzelik' yoktu bence. Öncelikle JK bizi kelimenin tam anlamıyla şoka uğrattı. Her bir HP fanı son ana kadar kitabın R.A.B. üzerine kurulacağını sanıyordu; ama kitapta ondan eser bile yoktu ki bu tek düzelikten öte muazzam bir başarıdır, yaratıcılıktır. Ayrıca bi 'ön hazırlık' vardı JK de bunu gözüme sokmuş biz göremeyince kendi belirtmişti. 'Neden Dumbledore' un James' in pelerinini istediğini sormuyorsunuz, üstelik onları korumaya çalışırken?' Senin boşa harcandı dediğin kitap bence bu kitap için hazırlanmıştı, bu kitaplar 31 ekim in ayrıntılarını öğrendiğimiz kitaplar. Birinde  Lily bölümünü, öbüründe Harry ve James bölümlerini öğrendik. Sevgi ve dostluğun altı bu kitaplarda çizildi.

Sevginin öneminin anlatıldığı bir kitapta nasıl oldu da sevginin yenilmesini bekleyebildin? Ben de sana bunu sormak isterim. Kitabın anlattığı şeyi yapması tekdüzelik midir?

gerçekten sana tüm içtenliğimle katılıyorum. konuyu okuduktan sonra içimdekini nasıl yansıtacağımı bir türlü karar veremedim ama çok etkili yazmışsın sana kesinlikle katılıyorum. ve bence konuya tek taraflı bakılmamalı ve bence insanlar r.a.b. ile ilgili istediklerini bulamayınca bu şekilde JK rowling'e saldırıyorlar bir nevi öc alıyorlar ve gerçekten harry'nin ölmesi tamamiyle bir fiyasko olurdu ana karakteri sevgiden yoksun biri tarafından ölüme terk etmek seriyi çöpe atmak olurdu. sonuçta kitapta sevginin gücü anlatılıyor. bunu unutmayalım...
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2008, 18:35:45 Gönderen: ZEYNEP HAZAL » Logged
-badboy-
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : Ağustos 17, 2008, 17:45:09 »

ya belkide anlamıyor değil anlamak istemiyorsunuz ben çok farklı bir şeyden bahsediyorum siz kendi istediğiniz gibi hareket etme özgürlüğüne yada düşünme özgürlüğüne sahipsiniz değil mi ?

Ama Jk öyle değil işte daha doğrusu öyle olmadığını kendisi kanıtladı.Bütün dünyanın (çoğu) istediği şeyleri yaptı yani kısacası yapılmasını istenen şeyleri zorla yaptı.Kendi özgür iradesini katmadı.Tabiki buraya gelene kadar bütün hikayedeki yaratıcılık ve hayal gücü ona ayit ve özgünlükteydi ancak serinin sonunda karanlık lord ölcek sevgi kazanacak veya r.a.b regulus çıkacak diye neredeyse kitap yazılmadan 4-5 ay kadar önce söylenen şeylerdi bunlar.

Ayrıca r.a.b yani regulus nsl hortuluklarının farkına vardı karanlık lord nsl bir tedbirsizlik yaptıda öğrendi rası hala meçul.Adam tam bir ölüm yiyenken birden iylik perisi oluşu veriyor ve bütün sihir dünyasının bırakın ne işe yaradığını ne olduğunu bile bilmiyorken birden bütün bilgiler gökten iniyor ve dumby nin 2 kişi iken bile ne kadar zorlandığı yeri tek başına ev cinin sonradan yardımıyla geçiyor garip bence...

APartOfMe
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2008, 15:56:13 »

ya belkide anlamıyor değil anlamak istemiyorsunuz ben çok farklı bir şeyden bahsediyorum siz kendi istediğiniz gibi hareket etme özgürlüğüne yada düşünme özgürlüğüne sahipsiniz değil mi ?

Ama Jk öyle değil işte daha doğrusu öyle olmadığını kendisi kanıtladı.Bütün dünyanın (çoğu) istediği şeyleri yaptı yani kısacası yapılmasını istenen şeyleri zorla yaptı.Kendi özgür iradesini katmadı.Tabiki buraya gelene kadar bütün hikayedeki yaratıcılık ve hayal gücü ona ayit ve özgünlükteydi ancak serinin sonunda karanlık lord ölcek sevgi kazanacak veya r.a.b regulus çıkacak diye neredeyse kitap yazılmadan 4-5 ay kadar önce söylenen şeylerdi bunlar.

Ayrıca r.a.b yani regulus nsl hortuluklarının farkına vardı karanlık lord nsl bir tedbirsizlik yaptıda öğrendi rası hala meçul.Adam tam bir ölüm yiyenken birden iylik perisi oluşu veriyor ve bütün sihir dünyasının bırakın ne işe yaradığını ne olduğunu bile bilmiyorken birden bütün bilgiler gökten iniyor ve dumby nin 2 kişi iken bile ne kadar zorlandığı yeri tek başına ev cinin sonradan yardımıyla geçiyor garip bence...
r.a.b nin regulus olacağının beklenmesi normal çünkü jk nın bunu hikayede önceden geçen biriyle ilişkilendireceğini tahmin etmek zor değil ve buna uyan tek kişi regulus a. black
ama cidden regulusun hortkulukları nerden öğrendiğinin mechul kalması falan olayı havada bırakıyor jk bunuda kurgulayabilirdi
kapanışta açılırım
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #20 : Eylül 30, 2008, 22:22:57 »

bence de son kitap daha iyi olabilirdi. çok hızlı gelişti bazı olaylar. daha iyi açıklanabilirdi. daha iyi kurgulayabilirdi rowling. o açıdan hayalkırıklığına uğradım. kitabın sonu da belliydi. her zaman sevginin voldemortta olmayan birşey olduğunu ve harrynin buna sahip olduğunu söyleyip duruyordu kitaplarda. voldemorttaki bu eksiklik tabi ki sonunun sevgiye sahip birirnin elinden geleceğini açıkça gösteriyordu. aksi olsa çok çok etkileyici olurdu. ama kitap bitemezdi. hem nasıl biterdi zaten. aydınlığa bakıp bakıp onun aslında karanlık olduğunu görmek kadar saçma olurdu. bir de dumbledore'un kitapta yerden yere vurulması konusuna değinmek istiyorum. sonuçta o da bir insandı. hataları ve zayıf yanları olmalıydı. daha önceki kitaplarda onun o kadar iyi, becerikli, zeki, güçlü olduğunu ve daha bir çok güzel yönünü gördük. ki bu da aslında kitabın dünyasından daha gerçekdışıydı. kitaptaki insanlar duyguları ve zayıflıkları ile tamamen normal insanlar gibi gösterildiler. sadece büyücüydüler. ama insandılar. fakat kitaplarda biz dumbledore'un insanüstü halleri dışında bir ayrıntısını göremedik. ölmesi bile bizi şaşkınlığa uğrattı. ki hatta onun son kitapta aslında ölmemiş olarak ortaya çıkacağını bile düşündük. bir yandan da snape'in de hep nefret dolu halini, tiksindirici saçlarını, siyah pelerinini ve hep kötülüğü gösteren hallerini gördük. snape'i hep kötü, dumbledore'u da hep iyi gördük. ama rowling bize onların da büyücüler dünyasında yaşayan insanlar olduğunu hatırlattı. snape'in aşkını ve aşkı uğruna yıllar boyunca voldemort'un dibinde onun tarafındaymış gibi yaptığını ve bu sayede harry'yi koruduğunu, dumbledore'un ise zaafları yüzünden ailesinin yıkımını gördüğünü, istediklerinin kendine iyi şeyler getirmediğini ve getirmeyeceğini farketmesini gördük. yani her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde de bir iyilik vardır. işin özü bu. zaten kitapta içinde hiçbir iyilik kıpırtısı olmayan kişiye ne olduğunu gördük. lupin ile tonks'un ölmesi kötü oldu. neville'in profesor olması çok güzeldi. ama luna'dan habersizdik 19 yıl sonrasında. zaten o son kısmı daha geniş tutulabilirdi. kimseden haberimiz olmadan bıraktık gittik kitabı. benim en çok etkilendiğim kısmı oğlu ile konuşmasıydı. albus severus ile...
thor
Şeker
**

Bir Tutam Mutluluk

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #21 : Ekim 03, 2008, 12:51:59 »

kesinlikle harry ın ölemesi tarftariydim çok saçmalamiş öldürüp diriltme şeysini... daha çok daha gzl bi katap yazabilirdi ama  snape ye gerçektewn çok sevindim hatta okurken gözlerim bile doldu ...  ve kitabin son bölemü yani çokcuklari kısmı çok saçmaydi orayı hiç begenmedigimi söliyim ..

MAsH!ARa

AŞK ÖLDÜ.....! <3
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: