Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 14:14:03  

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Snape in Lily aşkı  (Okunma Sayısı 2193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Daima Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 12, 2008, 15:03:26 »

ya tamam yaaa yüzkere aynışeyi anlatıp durmak zorundamısınız?
bilmeyen kalmadı zaten
cık cık

tamam arkadaş kaldılar mutlumusunuz?
ama ben onları sevgili olarak göreceğim
hatta ben onları evlendırdım bile
tamam mı?

Yürrü be snape arkandayım Alkış Alkış Alkış Sırıtan

(mucks) Öpücük
sonunda bir destekçi  Alkış  Sarılan
(göstermek/gizlemek için tıkla)

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Snape in Lily aşkı
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 14:14:03 »

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 12, 2008, 15:33:20 »

Rowling bu konuyu açıkladı aslında. Lily, hiçbir zaman Snape'i (sevgili bakımından) sevmemiş, onu hep çok iyi dost olarak görmüş. James'e gerçekten aşık olup evlenip çok mutlu bir yuva kurmuşlar Dil Çıkaran

Bunun yanında Snape'in ölmeden nce söylediği son lafları iğrenç görüyorum... Harry'ye "bana bak" deyip Lily'nin gözlerine bakarak ölme isteği aşk değil, saplantıdır Dil Çıkaran Hoş zaten onca yıl saplantılı olduğu belli zaten ama yine de söyleyeyim dedim.
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Daima Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 12, 2008, 16:58:42 »

<.< diyorum Luthien başka bişi demiyorum.
Pes yani  Dudaklarını Mühürlemiş  Nedense herkes (1 tane yeterli olduğu halde) aynı şeyi yazıp duruyor.Mahsus mu yapıysınız?  Şaşırmış  Acayip

Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata

Mary Winchester <3

meryembulbul94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #33 : Mart 12, 2008, 23:00:52 »

bence lily severusu hep arkadaş olarak gördü yani harryle hermi gibi Hede Hödö ölüm yiyen olduktan sonra da nefret etti ben olsam ben de ederdim Hede Hödö

...Love...

magius
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 13, 2008, 20:12:33 »

Bunun yanında Snape'in ölmeden nce söylediği son lafları iğrenç görüyorum... Harry'ye "bana bak" deyip Lily'nin gözlerine bakarak ölme isteği aşk değil, saplantıdır Dil Çıkaran Hoş zaten onca yıl saplantılı olduğu belli zaten ama yine de söyleyeyim dedim.

Bu oldukça acımasızca bir yorum, birini en başından beri seviyor olmak ni saplantı olsun, bence biraz da bakış açısı, o satırları okurken ben cok duygulandım sözgelimi. Aslında Harry Potter ı benim için ilginc ve okunabilir kılan da Severus Snape karakterinin varlıgı diyebilrim

Dumbledore: 'Aman ne dokunaklı bu Severus...yoksa bunca zaman sonra çocuğa karşı sevgi mi beslemeye başladın?'
''Çocuğa mı!'' diye bağırdı Snape... Expecto Patronum! Yarattığı maralın gümüşsü parıltısı sönerken Dumbledore Snape'e döndü, gözleri yaşla doluydü.
"Bunca zaman sonra mı?" dedi
"Her zaman..." dedi Snape
Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 13, 2008, 20:25:11 »

Birini en başından beri seviyor olmak değil sorun olan Dil Çıkaran James mesela en başından beri Lily'yi sevsin. Lily de James'i... Sorun olan karşılıksız aşkı sürdüren saplantılı hastalar Dil Çıkaran Snape bence gayet açık bir şekilde Lily'yi saplantı haline getirmiş. Evli barklı, başkasına aşık bir de oğlu olan bir kadının gözlerine bakarak ölme isteği bana iğrenç geliyor Dil Çıkaran Bana aynı şey olsa öbür dünyada öldürürdüm o ruh hastasını... Neyse elbette bu bir bakış açısı Kahkaha Zaten ilk mesajımda da belirtmiştim ben iğrenç görüyorum diye.

Ayrıca Snape için HP sevmenizin konuyla ilgisi olamaz çünkü o sizsiniz Dil Çıkaran İğrenç bulan zaten benim.
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

467973795 the-atesoku@hotmail.com olumyadigarlari@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #36 : Mart 29, 2008, 22:15:25 »

Bu konuyu tam olarak araştırmadım ama benim düşüncem; Snape ve Lily keşke birlikte olsaydı (Gerçi Harry olmazdı ama ikisinin birlikte olmasını isterdim.) .

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Nisan 27, 2008, 00:02:21 »

Severus Lily'i gerçekten seviyordu bence ama Lily için aynı şeyi söyleyemem  Gözlerini Deviren. Kitabın son bölümlerine doğru Voldemort Severus'u öldürdüğünde Harry'e " bana bak" dedi ve sanırım Harry'nin gözleri annesinin gözlerinin aynısı olduğundan bunu istedi  Ağlayan yazık adama. düşüncem yukarıdaki bazı iletilerden alıntı değildir- yanlış anlaşılmasın-

Ayrıca bence bu bir aşk. Saplantı değil  Gözlerini Deviren Yani kim istemez ki ölüme yaklaştğın anda sevdiği insanın gözlerine bakıp ölmeyi. Hele de ona bir ömür kavuşamamışsan ve onun ölümü biraz da olsa senin yüzündense  Acayip Çok duygusal.

Bu kitapta Severus'u gerçekten sevdim ne diyebilirim ki ?

кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı

Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #38 : Nisan 27, 2008, 13:36:07 »

aslında severusun ölüm yiyenlere katılmasının sorumlusu (tamamen deil ama) james ve lily. eğer lily ona sonunda sen yolunu seçtin demesydi de onu hatasından döndürmeye çalışsaydı böle olmazdı. çünkü kştaptan anlıyoruz ki lily snape'i pek anlamamış ve hatasını düzeltmesi için yardım etmemiş. belki ona deseydi ya ölüm yiyenler ya ben fln die ve james e gitmeseydi, bence severus lily i seçerdi.ama severus lilynin jamesten hoşlandığını anladı bu yüzden de bu işin peşini bırakmak zorunda kaldı. gitti ölüm yiyen oldu.
lilyevans
Kakao

Toph ~ Earth Bender

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Nisan 27, 2008, 17:58:38 »

bence haksızsın bu konuda ne zamandan beri bi insana deli gibi aşık olmak saplantı yapmak anlamına geliyo. bence saplantı yapan snape değil sensin . heralde snape e karşı duyduğun öfke 7. kitapta da geçmemiş. adam aşık oluyo yine suçlu o oluyo. snape in lily nin gözlerinden etkilendiği çok bariz diilmi dumbledore da onu böle etkiliyodu snape de ölmeden önce son bi kez lily nin gözlerini görmüş oldu işte kötümüü??
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2008, 17:59:42 Gönderen: lilyevans » Logged

snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Daima Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Nisan 27, 2008, 20:01:19 »

Bu konuyu tam olarak araştırmadım ama benim düşüncem; Snape ve Lily keşke birlikte olsaydı (Gerçi Harry olmazdı ama ikisinin birlikte olmasını isterdim.) .
Kessinlikle katılıyorummm!!  Ağlayan

Severus Lily'i gerçekten seviyordu bence ama Lily için aynı şeyi söyleyemem  Gözlerini Deviren. Kitabın son bölümlerine doğru Voldemort Severus'u öldürdüğünde Harry'e " bana bak" dedi ve sanırım Harry'nin gözleri annesinin gözlerinin aynısı olduğundan bunu istedi  Ağlayan yazık adama. düşüncem yukarıdaki bazı iletilerden alıntı değildir- yanlış anlaşılmasın-

Ayrıca bence bu bir aşk. Saplantı değil  Gözlerini Deviren Yani kim istemez ki ölüme yaklaştğın anda sevdiği insanın gözlerine bakıp ölmeyi. Hele de ona bir ömür kavuşamamışsan ve onun ölümü biraz da olsa senin yüzündense  Acayip Çok duygusal.

Bu kitapta Severus'u gerçekten sevdim ne diyebilirim ki ?

Katılıyorumm  Ağlayan

aslında severusun ölüm yiyenlere katılmasının sorumlusu (tamamen deil ama) james ve lily. eğer lily ona sonunda sen yolunu seçtin demesydi de onu hatasından döndürmeye çalışsaydı böle olmazdı. çünkü kştaptan anlıyoruz ki lily snape'i pek anlamamış ve hatasını düzeltmesi için yardım etmemiş. belki ona deseydi ya ölüm yiyenler ya ben fln die ve james e gitmeseydi, bence severus lily i seçerdi.ama severus lilynin jamesten hoşlandığını anladı bu yüzden de bu işin peşini bırakmak zorunda kaldı. gitti ölüm yiyen oldu.

Katılıyorummmmm  Ağlayan

bence haksızsın bu konuda ne zamandan beri bi insana deli gibi aşık olmak saplantı yapmak anlamına geliyo. bence saplantı yapan snape değil sensin . heralde snape e karşı duyduğun öfke 7. kitapta da geçmemiş. adam aşık oluyo yine suçlu o oluyo. snape in lily nin gözlerinden etkilendiği çok bariz diilmi dumbledore da onu böle etkiliyodu snape de ölmeden önce son bi kez lily nin gözlerini görmüş oldu işte kötümüü??

Sana da katılıyorum lilyevans Katılıyoruummmm!  Ağlayan  Ağlayan  Ağlayan böhüeeee  Ağlayan

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Nisan 28, 2008, 20:45:31 »

Arkadaşız sanırım beni iyi tanıyorsun ama çıkartamadım? Kahkaha Snape'e öfekliymişim geçmemiş falan Dil Çıkaran

Bir de arkadaşlar birisi fikrini belirttiğinde hemen bunu kişiselleştirmeyin (tabi tam olarak size hitap etmiyorsa) Buna literatürde "ad hominen" denir ve bir tartışmada komik olmak için yeterli sebeptir Dil Çıkaran ayrıntılı bilgi için :http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ad+hominem

Ayrıca normal düzeydeki her insan fikirlerini yazmadan önce (ki burada kamuya kendinizi anlatıyorsunuz sonuç olarak, içinizden konuşmuyorsunuz) kendinden öncekilerin ne demek istediğini okuyup,kendi fikirlerini daha temelli yazma içgüdüsüne sahiptir.

Misal: Bir karakteri çok sevdiniz. "Siz kitabı onun için okumuşsunuz da nasıl olur biri onu sevmez!!! Üstüne üstlük sizin bayıldığınız, bittiğiniz bir hareketine iğrenç der!!! Olamaz bir şey" diye düşünmek yerine böyle şöyleri sakin sakin düşünüp fikrinizi belirtip geçmeniz sizin bir tartışmada mantıklı taraf olmanız için temel davranıştır.

Şöyle ki sizin bayıldığınız bittiğini karakter başkaları için beş para etmez, pespaye, iğrenç, yağlı saçlı, aptalın önde gideni bir moron olabilir. Ya da umrunda bile olmaz, dolaylı olarak başka karakerlere göre değerlendirmiş olabilir :p Misal olarak ben bir Sirius hastasıyken, Fantasticc onu aptalın, kendini beğenmiş bir züppenin teki olarak görür ve arkadaşı olsa suratına tükürmez Dil Çıkaran Önce bunu sindirmek lazım.

Sonracığıma bir tek doğrunun dünyada olamayacağı (size ne öğretilirse öğretilsin tek doğru, tek düşünce, tek yol yoktur) ve başkalarının fikrinin varlığını ve savunulabilirliğini kabul etmek gerekir.

Gelelim asıl olması gereken duruma: Benim bir Snape düşmenı olmamın ya da olmamamın konuyla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi fikrimin değerlendirilmesi bu kritere göre yapılamaz, bu kritere göre yok sayılıp bazı kişisel çıkarımlarda bulunulamaz.

Ben Harry yerinde olsam, benim babamı deli gibi sevmiş, evlenmiş, beni doğurmuş ve ölene kadar da babamla mutlu yaşamış anneme hala aşık olup da bir de ölmeden önce benim gözlerim anneminkine benziyor diye bana bakıp ölmek isteyen adamın alnını karışlarım Dil Çıkaran Ağzını burnunu kırarım. İğrenç adam gelir bana o. Terbiyesiz adam, birbirini seven iki çiftin arasında kara kedi üçüncüden öte değildir Dil Çıkaran

(Bu örneği her şeye uyarlayabilirsiniz. Benim bir arkadaşım bana gizliden gizliye aşık olsa ve ben sonra hangi sebeple olursa olsun arkadaşlığımı bitirsem ve başka bir adama aşık olup onunla evlenip mutlu olarak ölürsem, ilerde bu çocuğuma hala bana benziyor diye saçma sapan - ki aşka saçma demedim, böyle seni sevmeyen, istemeyen bir insana bu kadar yıl saplanıp kalmaktan bahsettim ki en nefret ettiğim şeydir - bakıp ölmek istese sinirden deliye dönerim. Cehennem git, pis hasta ruhlu sapık derim. Yani olayın Snape'le alakası yok, birbirini seven iki insanın arasına uzaktan giren üçüncü bir dış kapının mandalı olayı var bende Dil Çıkaran)

Bu lafları beni öldürmek istemeden sindirdiniz mi? Dil Çıkaran Sindirdiyseniz tartışma güzelce devam edebilir, piç olmaz demektir.

Böyle bir fikirde haksız maksız olunmaz çünkü hak olacak bir şey yoktur Dil Çıkaran Bu tıpkı "rap müzik bana iğrenç geliyor, dinlemek istemiyorum" diyen insana "sen haksızsın, rap aslında şöyle iyidir, böyle iyidir" demek kadar komiktir çünkü. Bu iki görüş tamamen kişiseldir ve kimse haklı maklı değildir olamaz Dil Çıkaran

(Anlayamayanlar için: "ben haklıyım, siz haksızsınız. Benim dediğim doğru, aslında bu bu" demiyorum kesinlikle ben Dil Çıkaran İlk mesajı da okursanız anlayacağınız gibi "bence" lafını gayet de düzgün bir şekilde kullandım yani)

Alakasız olarak da başka biri "Snape, Lily ve James yüzünden Ölüm Yiyen oldu" gibi bir şey demiş. Ben buna katılmıyorum. Herkes kendi yolunu kendi seçer. James, Lily ona aşık olmasaydı Ölüm Yiyen olmazdı mesela bence. Birisi birilerini sevmedi, arkadaş olmak istemedi diye birisi kötü yola sapıyorsa (ki bu benim açımdan kötü yoldur) suçu diğerlerinde değil, kendi zayıflığında, karaktersizliğinde, kişiliksizliğinde aramalıdır. Sonuçta kimse kimseyi sevmek zorunda falan değildir bence Dil Çıkaran Yürekler alınmaz pulla parayla hatta Dil Çıkaran (Şebnem Ferah) Kimse kimsenin yanlış yolda olduğunu da hatırlatmak zorunda değildir bence. Hatta zekaya hakarettir Dil Çıkaran Eğer bunu anlamayacak kadar kalın kafalıysa bırak kalsın derim ben Dil Çıkaran Her koyun kendi bacağından asılır yani, en ufak bile kimsenin etkisi olduğunu düşünmüyorum bu konuda. Suç bence tamamen Snape'indir.
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2008, 20:59:29 Gönderen: Luthien » Logged
Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #42 : Nisan 28, 2008, 22:58:25 »

ya walla bnim bu james-lily-severus üçgeninde james'e saygım sonsuz... yani o kadar zaman sevmiş lily i çıkma tekliflerine karşılık alamamış ve hatırlıcaksınız harry'nin düşünseli'nde gördükleri o gölün kenarında yaşananlar falan... yani james orda lily'e çıkma teklif edio lily'de james'e o şekilde bi cevap verio hani mürekkep balııyla ilgili olan buna rağmen james aşkından vazgeçmeyip lily'nin peşinden koşmaya dvm edio ve blkide daa bir çok olay olmştu rowling bize bundan bahsetmedi yani james'e helal olsn o kadar terslenmeye karşı hala bırakmadı sonunda istediini aldı...

dier konu ise lily severus'u kesinlikle dost olarak görüodu... çünkü lily'i büyü dünyasına çeken (iten) severus'tu onun bi cadı olduunu sölediinde lily'nin verdii tepkiyi biliosunuz... ama cadının ne olduğunu öğrendiğinde neler olduğunuda biliosunuz... severus'a ykınlaşmaya başladı falan bnce lily, severus olmasaydı büyü dünyasına giremeyeceğini, düşünmüş olabilir orasıyla ilgili bir haber alamayacaını weya dumbledore'un ondan haberi olmayacağını sonuçta bi muggle'dı ve böle şeyler düşünmesi normal... her neyse bnce böle olabilir....  saygılar...

lilyevans
Kakao

Toph ~ Earth Bender

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Nisan 29, 2008, 19:49:41 »

tmm luthien iyi o kadar yazmışsın ama dikkat etmen bi konu daha var. sen yazında bence kelimelerini ne kadar kullandıysan bende o kadar kullandım. yazıma bence ... diye başladım ve snape e karşı duyduğun öfkenin geçmemiş olacağı konusundaki düşücemi de heralde diyerek belirttim. yani senin hakkında kesin bişi sölemedim. ama yinede amacım tartışma yaratmak değildi. ben sadece herkesin ve senin yaptığın gibi düşüncemi belirttim ki bu da bnm en doğal hakkım. bazı yerlerde ben de hata yapmış olabilirim. sana haksızsın demekle mesela . böyle bi değerlendirme yapmak saçma belki ama dediğim gibi ben sadece kendi düşüncemi belirttim. yinede üzdüysem yada kırdıysam özr dilerim..

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Nisan 29, 2008, 19:54:33 »

Yok estafrullah özür dilemeye falan gerek olacak bir şey yok yahu. Elbette fikrinizi belirtmeniz en doğal hakkınız bunu demeye çalıştım Dil Çıkaran Tıpkı tam karşıt görüşleri savunanlar gibi yani. Yine anlatamadım herhalde... Bir daha başkasına kontrol ettireceğim yazdıklarımdan nasıl bir anlam çıkıyor diye Dil Çıkaran

Neyse, konuyu dağıtmış oldum bu mesajla Dil Çıkaran Sonuçta Lily Snape'e hiç aşık olmadı zaten Dil Çıkaran Kahkaha (bunu gerçekten "snape" (HPC üyesi olan) arkadaşımızı sinirlendirmek için şaka olarak söyledim Dil Çıkaran Espiri yaptım yani Dil Çıkaran)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: