|
Marvolo
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2007, 03:41:59 » |
|
ya iyide  harry king cross taki dumbi ile konuşmasında dumbi açık açık asanın voldi de oldugunu söylüyor...  ve drocanun yanlış hatırlamıyorsam dumbldoreun asasını öldürme sahnesinde almıyor.. dumbledorun asası düşüyor sanırım  ... geriye dogru... çünkü expelliarmus çagırma büyüsü degil sadece asasızlaştırma büyüsü  ve o şekilde direk olarak asa alındıgını hatırlamıyorum  ve o bölümde draconun aldıgına dair birşey okudugumu sanmıyorum... alsa bile jk'nin droconun agzından belirtirdi heralde dumbledorun asası diye  birni yenmk içn öldürmk yada sersmtmk vs gerkmz asasız bırakncada düelloyu kaznmış olrsn-2.kitapta apaçk vardı- yani asa draco nun oldu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-badboy-
|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2007, 13:45:02 » |
|
hasan sen nerelerdesin yaf ?? bu arada teori gzl de tek saçma gelen şey bu murver asa değilmiydi yani hiç yenilmeyen asa nsl olurda silahsız bırakma gbi saçma ve çok basit bir büyü ye yenilir anlamıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fides
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2007, 12:35:42 » |
|
hasan sen nerelerdesin yaf ?? bu arada teori gzl de tek saçma gelen şey bu murver asa değilmiydi yani hiç yenilmeyen asa nsl olurda silahsız bırakma gbi saçma ve çok basit bir büyü ye yenilir anlamıyorum  ah evet bu da ayrı bir konu ! ona yeniliyor ama kendi bir asasız bırakmayla adam öldürüyor ayrıca merak ediyorum dumbledore neden mürver asanın sahibiyken voldemortu bakanlıkta öldürmeye çalışmadı
|
|
|
|
|
|
 Imagine Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky * Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too * Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one  Twilight 
|
|
|
Aphrael
Kakao

Bazen herşey birazdan fazladır...
|
 |
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2007, 18:52:51 » |
|
ah evet bu da ayrı bir konu ! ona yeniliyor ama kendi bir asasız bırakmayla adam öldürüyor ayrıca merak ediyorum dumbledore neden mürver asanın sahibiyken voldemortu bakanlıkta öldürmeye çalışmadı Bir işe yaramazdı ki.O sırada Voldemort un zaten hortkulukları vardı ve yok edilmemişlerdi.Dumledore bu durumda ancak başaramadığıyla kalırdı 
|
|
|
|
|
|
Seçimlerimiz siyahı beyazdan ayırmak gibi olsa keşke.Turkuazı nasıl anlatabilirim sana ? Gri aydınlık mı karanlık mı ? Nasıl seçebilirim ?
|
|
|
|
Fides
|
 |
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2007, 19:01:09 » |
|
ama en azından harry hortkulukları ararken bir yandan da onu tehdit eden bir voldemort ile uğraşmak zorunda kalmaz sadece eşyaları arardı ki bu da gayet kolaydı hem ayrıca voldemort yine yenilmiş gibi gözükeceği için ölüm yiyenler de pes ederdi herhalde
|
|
|
|
|
|
 Imagine Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky * Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too * Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one  Twilight 
|
|
|
|
|
|
Fides
|
 |
« Yanıtla #21 : Aralık 24, 2007, 19:30:38 » |
|
işte ben de onu anlamıyorum ya çünkü voldemort'un hortkulukları varken bedeni yokken ki yıllarda neler yaptığını gördük yine öyle olurdu bence , ee o zaman harry'e ne gerek vardı mürver asa yenilmeezse  ( hem neden mürver asa ile lanetin etkileerini yok etmedi  ) aklım iyice karıştı benim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samurai
Süt
|
 |
« Yanıtla #22 : Aralık 24, 2007, 22:29:41 » |
|
işte ben de onu anlamıyorum ya çünkü voldemort'un hortkulukları varken bedeni yokken ki yıllarda neler yaptığını gördük yine öyle olurdu bence , ee o zaman harry'e ne gerek vardı mürver asa yenilmeezse  ( hem neden mürver asa ile lanetin etkileerini yok etmedi  ) aklım iyice karıştı benim  bence jk öldürme dürtüsünden uzak tutmak istedigi için dumbiye ve harrye ölüm büyüsünü yaptırtmadı... hem dumbi woldiyi öldürse idi tamamı ile yok etme ihtimali riske girerdi ve dumbi öldügünde woldi için ölü halinden dogma (yani insanların onu ölü bildigi bir zamanda yeniden gelmek) woldi için büyük avantaj olurdu  ... ki 5, kitapta woldinin döndügüne bile inandırmak (bakanlıgı büyücü dünyasını falani) epey mesele olmuştu hatta kitap onun üzerine idi 
|
|
|
|
|
|
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. WendellPhillips
Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir
Zor is, zamaninda yapmamiz gereken fakat yapmadigimiz kolay islerin birikmesiyle meydana gelir. (J.J.Rousseou
Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın. (Konfüçyus)
herkesin haksız olması senin haklı oldugunu göstermez
aptallarla tartışma çünkü digerleri aranızdaki farkı anlamayabilir
arkanızdan konuşmak gibi olmasın ama çekilinde geçelim
|
|
|
samurai
Süt
|
 |
« Yanıtla #23 : Aralık 24, 2007, 22:45:27 » |
|
hasan sen nerelerdesin yaf ?? bu arada teori gzl de tek saçma gelen şey bu murver asa değilmiydi yani hiç yenilmeyen asa nsl olurda silahsız bırakma gbi saçma ve çok basit bir büyü ye yenilir anlamıyorum  mürve asa hiç yanilmeyen degil çok güçlü asa  zaten asanın yeni sahibini tanıması için önceki sahibinden yenilerek alınması gerkiyor yani sahibini elinde bozguna ugraması ve kitabın sonlarında jk'nin harrynin agzından dedigine göre sahibi yenilmeden ölürse gücünü kaybediyor yada onu bulacak kişiye kendi gücünü vermiyor sadece kişin in kendi gücü ile sınırlı kalıyor (woldinin dedigi gibi?  ... ama hikayede sorun şurada droco ne zaman dumbiden asayı aldı ve draco dumbinin asasını aldı ise dumbideki asa kimindi  sonuçta draco asasını ne bıraktı nede aldı 
|
|
|
|
|
|
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. WendellPhillips
Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir
Zor is, zamaninda yapmamiz gereken fakat yapmadigimiz kolay islerin birikmesiyle meydana gelir. (J.J.Rousseou
Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın. (Konfüçyus)
herkesin haksız olması senin haklı oldugunu göstermez
aptallarla tartışma çünkü digerleri aranızdaki farkı anlamayabilir
arkanızdan konuşmak gibi olmasın ama çekilinde geçelim
|
|
|
|
Fides
|
 |
« Yanıtla #24 : Aralık 25, 2007, 14:16:08 » |
|
evet ama bunları düşünmeyelim yoksa hp'deki hatalar diye bir kitap yazabilecek hale geleceğiz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aphrael
Kakao

Bazen herşey birazdan fazladır...
|
 |
« Yanıtla #25 : Aralık 25, 2007, 19:10:41 » |
|
mürve asa hiç yanilmeyen degil çok güçlü asa  zaten asanın yeni sahibini tanıması için önceki sahibinden yenilerek alınması gerkiyor yani sahibini elinde bozguna ugraması ve kitabın sonlarında jk'nin harrynin agzından dedigine göre sahibi yenilmeden ölürse gücünü kaybediyor yada onu bulacak kişiye kendi gücünü vermiyor sadece kişin in kendi gücü ile sınırlı kalıyor (woldinin dedigi gibi?  ... ama hikayede sorun şurada droco ne zaman dumbiden asayı aldı ve draco dumbinin asasını aldı ise dumbideki asa kimindi  sonuçta draco asasını ne bıraktı nede aldı  Dumledore daki asa Grindewald(doğru yazdım inşallah )dan aldığı mürver asa,onu yenmişti malum.Kuledeki gece Draco Dumledore u silahsız bırakarak mürver asanın sahibi oldu ama bunu hiç farketmedi.Sonra malikanede Haryy Draco yu silahsız bıraktı(bu sırada Draco da kendi asası vardı tabi)Böylece mürver asanın sahibi Harry oldu. Böyle yani de benim aklım holy_solemn in sorduğu fakat cevaplayamadığım soruda kaldı Nasıl ama nasııll??
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2007, 19:13:53 Gönderen: Eftendise GILREAN »
|
|
Seçimlerimiz siyahı beyazdan ayırmak gibi olsa keşke.Turkuazı nasıl anlatabilirim sana ? Gri aydınlık mı karanlık mı ? Nasıl seçebilirim ?
|
|
|
|
-badboy-
|
 |
« Yanıtla #26 : Aralık 30, 2007, 12:12:18 » |
|
ya yemin ediorum iş icene saçmalaşmaya başladı yaf ne bu böle pempe dizi gibi kim kimi öldürdü kğim kimin asasını el geçirsi ne bu ya :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harmoniextr
|
 |
« Yanıtla #27 : Aralık 31, 2007, 04:11:25 » |
|
mürver asa'nın sahibi olmak için eski sahibini öldürmek gerekmiyor bu zaten biliniyordu.ayrıca bu kitaba kadar asayla ilgili herhangi bir konu geçmiş miydi,tabi ki hayır.hatta pek çok büyücü kutsal asanın varlığından bile bihaber.draco kulede dumbledore'u yendiği zaman muhtemelen onun asasına sahip olabilmek için asayı aldı ve asanın yeni sahibi oldu.(Draco asayı aldıysa Dumbledore'un mezarındaki asa da muhtemelen Draco'nun eski asasıydı) Harry, Malfoy malikanesindeki kavgada hem Draco hem de Bellatrix'in asalarını aldı. açıkçası bu kısımlarda çok da anlaşılmayacak birşey yok. Ama nolur biri bana Harry'nin Malfoy'dan aldığı asanın mürver asa olduğunu nasıl anladığını anlatsın.okudum,düşündüm bi türlü bulamadım.Ben Harry'nin kulede Malfoy'un dumbledore'un asasını aldığını gördüğünü hatırlamıyorum.hani dicem kehanette mi bulundu o da olmaz Harry'nin en kötü dersi kehanetti  . nasıl oldu da Harry bütün parçaları yerine oturtup elindeki asanın mürver asa olduğunu anladı?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2007, 04:20:19 Gönderen: harmoniextr »
|
|
|
|
|
|