Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 11:50:43  

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 ... 9   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kitabı okumaya devam edenler buraya!  (Okunma Sayısı 5050 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
avada_kadavra
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #30 : Ekim 12, 2007, 10:44:48 »

sewde işin zormuş bende öle bişi olmadı aldım çok güsel gitti

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Kitabı okumaya devam edenler buraya!
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 11:50:43 »

loveharry
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #31 : Ekim 12, 2007, 11:18:11 »

KİTABI DÜN ALDIM.Doğrusu umutsuzdum.Alacağımı düşünmüyordum.Ama oldu onu kitapçıda ilk gördüğümde heyecandan neredeyse düşüp bayılacaktım.Tire de oturuyorum. Bu yüzden hemen alamadım ama buna çok şükrediyorum.Dün aksi gibi misafirler vardı bu yüzden doğru dürüst okuyamadım önce biraz ağladımm ve sonra kitabı açtım HARRY İ O KADAR ÖZLEMİŞTİM Kİ...ONUNLA OLMAYI DÜŞÜNCELERİNİ BİLMEYİ KENDİMİ TAMAMEN ONA VERMEYİ ONU SEVDİĞİMİ HİSSETMEYİ...Size anlatamam beni affedin bu çok zor.206. sayfadayım kitap o kadar hareketli ki harry hiç boş kalmıyor hep bişeyler öğreniyor, yaşıyor.DAN BROWN nın kitapları gibi macera dolu.neyse artık kitabı okumalıyım ama yeğenlerimin gitmesi gerek 4.5 aylıklar ve onlara ben de bakıyorum...SİZİ SEVİYORUM ARKADAŞLAR ÇÜNKÜ SİZLER BENİ -ÇEVREMDEKİLERDEN FARKLI OLARAK- ANLAYABİLİRSİNİZ VE TABİ ONU NE KADAR SEVDİĞİMİ DE...

'Son bir şey soracağım' dedi Harry.
'Gerçek mi bu? Yoksa hepsi benim kafamın içinde mi olup bitiyor?'
Dumbledore ona gülümsedi ve parlak sis yeniden inerek onu örterken, sesi Harry'nin kulaklarına net ve güçlü bir şekilde ulaştı.
'Elbette kafanın içinde olup bitiyor, Harry, ama bu niçin gerçek olmadığı anlamına gelsin ki!'
ManiaC
Süt
*

`Rammstein`

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ekim 12, 2007, 18:40:08 »

Ben çeviriden şikayetçiyim açıkçası. Daha ortalarında bile değilim ama anlayamadığım şeyler var. 6 kitaptır "Püfür" olan neden bu kitapta "Işıkemer" olmuş kesinlikle anlam veremedim. Chudley Cannons'a bunca kitaptır alışmışken Chudley Gülleleri denilmesi de bana saçma geldi. Kayıp Taç'ı neden Kayıp Diadem olarak bırakmışlar acaba? Gerçi henüz oralara gelmedim, sadece bölüm isimlerinden yola çıkıyorum ama çevrilemeyecek bir şey kesinlikle değil. Oralara gelen varsa bir açıklamasını yapabilir mi rica etsem?

Son olarak da kitabın çevrisi edebî yönden bakınca harika olmuş, cümleler oldukça süslendirilmiş ve anlatım güzel. Bölüm resimlerini koymaları da hoşuma gitti doğrusu. Son kitapta neden kabını ayrı yapmadılar acaba, bu da merak konusu. Hepsi öyleyken bu aralarında sırıtıyor. Gülümseyen Ayrıca sayfalar her an yırtılmaya, kap da kırışmaya hazır; Bloomsbury baskısına göre çok dayanıksız olduğunu düşünüyorum. Üstteki yorumları okumaya henüz fırsat bulamadım ama işte benim yorumum bu şekilde... Gülümseyen

>>>~My Favourite Musical Groups~<<<
Rammstein
Nirvana
Pentagram
Simple Plan
Placebo
Iron Maiden
 Boogie Dans Tapan Afro Yehuu Alkış Sarılan
Harry__Potter
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ekim 12, 2007, 21:08:37 »

Kitabın baslarında yazan Sız aynaya baktıgınızda ne goruyorsunuz? sorusunu okudugumda tuylerım dıken dıken oldu..Gülümseyen
Mls hp
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ekim 12, 2007, 22:22:05 »

Son olarak da kitabın çevrisi edebî yönden bakınca harika olmuş, cümleler oldukça süslendirilmiş ve anlatım güzel. Bölüm resimlerini koymaları da hoşuma gitti doğrusu. Son kitapta neden kabını ayrı yapmadılar acaba, bu da merak konusu. Hepsi öyleyken bu aralarında sırıtıyor. Gülümseyen Ayrıca sayfalar her an yırtılmaya, kap da kırışmaya hazır; Bloomsbury baskısına göre çok dayanıksız olduğunu düşünüyorum. Üstteki yorumları okumaya henüz fırsat bulamadım ama işte benim yorumum bu şekilde... Gülümseyen

ya bnde bu yönden şikayeçiym biraz aslında.. Kararsız çok süslemişlerde püslemişler kelimeleri ya  Dil Çıkaran bazen bi okduumu bi daha okumak zorunda kalıorum o derece  abartılmış bnce Dil Çıkaran Hede Hödö
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2007, 22:25:58 Gönderen: Mls hp » Logged

3o.o6.2oo8
. . .
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Bir şarkının başlangıcı gibi...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ekim 12, 2007, 22:26:04 »

Ben artık bitmesin gibi bir dertte değilim... Kitap sürüklüyor, ben ne yapabilirim ki? 22. bölümdemiyim neyim :S hatırlamıyorum
(göstermek/gizlemek için tıkla)

Yok... Yok... Yok... Cafe'de çook uzun bir süre yok!
Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 12, 2007, 22:40:40 »

öf be okuyorum bitirmek üzereyim donuıp kalıyorum heryerim uyuşuyor odaya biri girince yerimden sıçrıyorum durumum çok kötü sürekli aklım da şu an kardeşim okuyor
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2007, 22:41:40 Gönderen: Alatariel Elensar » Logged
Paul McCartney
Bedshaped
Mod
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ekim 12, 2007, 22:45:22 »

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Nélindë Urithrawiel
~Lostie and a Waterbender :P :)
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ekim 13, 2007, 03:24:58 »

ben sekizinci bölüme kadar okudum daha doğrusu 7. bölümün bitmesine birkaç sayfa kaldı. aslında ablam 14. bölüme kadar çevirmişti çıkmadan önce ama en başından başladım ve yavaş yavaş okumaya çalışıyorum gerçi pek becerebildiğim sayılmaz Aww Terleyen son kitap diye hafiften içimde bi burukluk başladı şunu düşününce şimdi bi bölümü bitirince diğerini okumadan duramıyorum ama 28 bölüm epilogu da sayarsak 29 bölüm sonra bitince nolcak??? Ağlayan Ağlayan Ağlayan Ağlayan kitabın başındaki resimlerse hoşuma gitti bölümde ne olduğunu tahmin edebiliyosun..

Ben çeviriden şikayetçiyim açıkçası. Daha ortalarında bile değilim ama anlayamadığım şeyler var. 6 kitaptır "Püfür" olan neden bu kitapta "Işıkemer" olmuş kesinlikle anlam veremedim. Chudley Cannons'a bunca kitaptır alışmışken Chudley Gülleleri denilmesi de bana saçma geldi.
Son olarak da kitabın çevrisi edebî yönden bakınca harika olmuş, cümleler oldukça süslendirilmiş ve anlatım güzel. Bölüm resimlerini koymaları da hoşuma gitti doğrusu.

kesinlikle katılıyorum. ben de dumbledore'un vasiyeti bölümünü ve chudley cannonsun isminin geçtiği bölümü okurken bunu düşündüm.. kaç kitaptır chudley cannons ve püfür olarak gördüğümüz isimler şimdi farklı olarak karşımıza çıkıyor. öyle çevirmeleri saçma olmuş..

iki tane hata buldum ama birincisinin nerede olduğunu unuttum ama ikincisini hatırlıyorum.. küçük bi hata ama pek önemli diil sadece sayı farkı..

george un kulakla ilgili esprisi için uygun türkçe kelime bulmak imkansızdır herhalde ama bence
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2007, 03:51:04 Gönderen: Nélindë Urithrawiel » Logged

Water.. Earth.. Fire.. Air..

~
"She lied to you! She was protecting
the last Waterbender." [~Katara]
"But for me, it takes all the mistakes
I've made in my life, and shoves
them back in my face." [~Zuko]

~~
Türkiye        Cafemi Seviyorum !
Hasta Siempre
"Güzel Yüzlü Şair" -N.Hikmet
Role Playing
Has Türk Kahvesi

Gerçekçi ol , imkansızı iste ~ E.C.G.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2007, 14:39:34 »

En güzel günlerimin üç melun adamı var
Biri sensin,biri o,biri ötekisi
Kanlı bıçaklı düşmanımdır ikisi

Sana gelince..
Ne ben Sezar'ım,ne de sen Brütüs'sün
Ne ben sana kızarım,
Ne de zatın zahmet edip bana küssün
Artık seninle biz,
Düşman bile değiliz
                    ~Nazım Hikmet Ran
shu_damla
ஷº Đąறζ Ăº ஷ
Telve

нєунαт αуαкℓαяıмıη вιçιмιηι ∂єğιşтιя∂ιм

shu.hp_dmla@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ekim 13, 2007, 15:34:51 »

perşembe günü ölüm yadigârlarını aldım. o günden beri fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. 13. bölüme kadar geldim ve 10 bölümde yaptığım bir teorinin haklı çıktığını gördüm.
daha önceden desteklediğim, haklı çıkan teoriler olmuştu. ben bu sitede pek teoride bulunmadım. bulunduğum bir teoridede pek destek almadığım için üzülmüştüm ama haklı çıkınca ne yalan söliyim bayağı mutlu oldum.  Kararsız

7. kitap hakkındaki yorumlarıma gelince...
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2007, 15:39:04 Gönderen: shu_damla » Logged

One book to charm them all and in gladness bind them.
~Bunu açıklamayacağım, ama size büyü yaptığımı tahmin etmişsinizdir.~[
mioriand
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #41 : Ekim 13, 2007, 16:13:02 »

Ben çeviriden şikayetçiyim açıkçası. Daha ortalarında bile değilim ama anlayamadığım şeyler var. 6 kitaptır "Püfür" olan neden bu kitapta "Işıkemer" olmuş kesinlikle anlam veremedim. Chudley Cannons'a bunca kitaptır alışmışken Chudley Gülleleri denilmesi de bana saçma geldi. Kayıp Taç'ı neden Kayıp Diadem olarak bırakmışlar acaba? Gerçi henüz oralara gelmedim, sadece bölüm isimlerinden yola çıkıyorum ama çevrilemeyecek bir şey kesinlikle değil. Oralara gelen varsa bir açıklamasını yapabilir mi rica etsem?

Katılıyorum sana, ilk kitaplarda farklı çevrilmiş olan kelimeler şimdi daha farklı çevrilmiş, bide Kutlukhan Kutlu HP Sözlüğü yaptık diyordu.Ne biçim sözlük bu ?
tatli cadi
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #42 : Ekim 13, 2007, 21:37:23 »

henüz on ikinci bölümün içindeyim ve kitap çok hoşuma gitti bazınerleri iki üç hatta 4 defa okuduğum oluyor dediğim gibi daha başlardayım ama kitapda aksiyon hiç bitmiyor ve jkr ye bazen kızıyor bazende muhteşem bir kadın olduğunu düşünüyorum

harry potur
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ekim 14, 2007, 12:17:06 »

kitap çok güzel gidiyor, düğün bölümüne yeni geldim. spoilerlere bakamıyorum çünkü herkes benden ileride yada bitirmiş  Terleyen
gözde_red
AFFeT NeFReT eTTiM SenDeN...!!! / Kahve Bahane...
Krema

...PRıSoN ßReaK...! / ...!!! I LoVe YoU RED ...!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ekim 14, 2007, 13:51:10 »

kitabı bitirdim dün gece  nası ağladım anlatamam artık yeni kitabı bekleyemicek olmak  onu beklerken teoriler üretmemek gün sayamamak artık olmicak böle içim burkuldu sanki içimden bi parça uçup gitti çocukluğuma dair bi parça hislerim çok karışık çok....
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 ... 9   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: