Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ekim 11, 2008, 11:50:43
Duyurular
:
Harry Potter Cafe'e de
MySpace
'de!
Harry Potter Cafe | Forum
/
Harry Potter Konuları
/
Harry Potter
/
Kitaplar
/
Ölüm Yadigârları Kitap
(Moderatör:
Paul McCartney
) / Konu:
Kitabı okumaya devam edenler buraya!
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
6
...
9
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Kitabı okumaya devam edenler buraya! (Okunma Sayısı 5050 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
avada_kadavra
Süt
Ynt: Kitabı okumaya devam edenler buraya!
«
Yanıtla #30 :
Ekim 12, 2007, 10:44:48 »
sewde işin zormuş bende öle bişi olmadı aldım çok güsel gitti
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Kitabı okumaya devam edenler buraya!
«
Eklendi:
Ekim 11, 2008, 11:50:43 »
loveharry
Kakao
«
Yanıtla #31 :
Ekim 12, 2007, 11:18:11 »
KİTABI DÜN ALDIM.Doğrusu umutsuzdum.Alacağımı düşünmüyordum.Ama oldu onu kitapçıda ilk gördüğümde heyecandan neredeyse düşüp bayılacaktım.Tire de oturuyorum. Bu yüzden hemen alamadım ama buna çok şükrediyorum.Dün aksi gibi misafirler vardı bu yüzden doğru dürüst okuyamadım önce biraz ağladımm ve sonra kitabı açtım HARRY İ O KADAR ÖZLEMİŞTİM Kİ...ONUNLA OLMAYI DÜŞÜNCELERİNİ BİLMEYİ KENDİMİ TAMAMEN ONA VERMEYİ ONU SEVDİĞİMİ HİSSETMEYİ...Size anlatamam beni affedin bu çok zor.206. sayfadayım kitap o kadar hareketli ki harry hiç boş kalmıyor hep bişeyler öğreniyor, yaşıyor.DAN BROWN nın kitapları gibi macera dolu.neyse artık kitabı okumalıyım ama yeğenlerimin gitmesi gerek 4.5 aylıklar ve onlara ben de bakıyorum...SİZİ SEVİYORUM ARKADAŞLAR ÇÜNKÜ SİZLER BENİ -ÇEVREMDEKİLERDEN FARKLI OLARAK- ANLAYABİLİRSİNİZ VE TABİ ONU NE KADAR SEVDİĞİMİ DE...
'Son bir şey soracağım' dedi Harry.
'Gerçek mi bu? Yoksa hepsi benim kafamın içinde mi olup bitiyor?'
Dumbledore ona gülümsedi ve parlak sis yeniden inerek onu örterken, sesi Harry'nin kulaklarına net ve güçlü bir şekilde ulaştı.
'Elbette kafanın içinde olup bitiyor, Harry, ama bu niçin gerçek olmadığı anlamına gelsin ki!'
ManiaC
Süt
`Rammstein`
«
Yanıtla #32 :
Ekim 12, 2007, 18:40:08 »
Ben çeviriden şikayetçiyim açıkçası. Daha ortalarında bile değilim ama anlayamadığım şeyler var. 6 kitaptır "Püfür" olan neden bu kitapta "Işıkemer" olmuş kesinlikle anlam veremedim. Chudley Cannons'a bunca kitaptır alışmışken Chudley Gülleleri denilmesi de bana saçma geldi. Kayıp Taç'ı neden Kayıp Diadem olarak bırakmışlar acaba? Gerçi henüz oralara gelmedim, sadece bölüm isimlerinden yola çıkıyorum ama çevrilemeyecek bir şey kesinlikle değil. Oralara gelen varsa bir açıklamasını yapabilir mi rica etsem?
Son olarak da kitabın çevrisi edebî yönden bakınca harika olmuş, cümleler oldukça süslendirilmiş ve anlatım güzel. Bölüm resimlerini koymaları da hoşuma gitti doğrusu. Son kitapta neden kabını ayrı yapmadılar acaba, bu da merak konusu. Hepsi öyleyken bu aralarında sırıtıyor.
Ayrıca sayfalar her an yırtılmaya, kap da kırışmaya hazır; Bloomsbury baskısına göre çok dayanıksız olduğunu düşünüyorum. Üstteki yorumları okumaya henüz fırsat bulamadım ama işte benim yorumum bu şekilde...
>>>~My Favourite Musical Groups~<<<
Rammstein
Nirvana
Pentagram
Simple Plan
Placebo
Iron Maiden
Harry__Potter
Süt
«
Yanıtla #33 :
Ekim 12, 2007, 21:08:37 »
Kitabın baslarında yazan Sız aynaya baktıgınızda ne goruyorsunuz? sorusunu okudugumda tuylerım dıken dıken oldu..
Mls hp
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #34 :
Ekim 12, 2007, 22:22:05 »
Alıntı sahibi: ManiaC üzerinde Ekim 12, 2007, 18:40:08
Son olarak da kitabın çevrisi edebî yönden bakınca harika olmuş, cümleler oldukça süslendirilmiş ve anlatım güzel. Bölüm resimlerini koymaları da hoşuma gitti doğrusu. Son kitapta neden kabını ayrı yapmadılar acaba, bu da merak konusu. Hepsi öyleyken bu aralarında sırıtıyor.
Ayrıca sayfalar her an yırtılmaya, kap da kırışmaya hazır; Bloomsbury baskısına göre çok dayanıksız olduğunu düşünüyorum. Üstteki yorumları okumaya henüz fırsat bulamadım ama işte benim yorumum bu şekilde...
ya bnde bu yönden şikayeçiym biraz aslında..
çok süslemişlerde püslemişler kelimeleri ya
bazen bi okduumu bi daha okumak zorunda kalıorum o derece abartılmış bnce
«
Son Düzenleme: Ekim 12, 2007, 22:25:58 Gönderen: Mls hp
»
3o.o6.2oo8
. . .
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Bir şarkının başlangıcı gibi...
«
Yanıtla #35 :
Ekim 12, 2007, 22:26:04 »
Ben artık bitmesin gibi bir dertte değilim... Kitap sürüklüyor, ben ne yapabilirim ki? 22. bölümdemiyim neyim :S hatırlamıyorum
(göstermek/gizlemek için tıkla)
Demin Dobby öldü... Cam gibi gözleri bana bakıyor... Gökyüzündeki yıldızları artık göremeyen gözleri....
Sayfaları gözyaşlarımdan zar zor gördüm de okudum... Gerçekten Bloomsbury mi ne onun temsilcisinin dediği gibi çok duygusal bir kitap, hüngür hüngür ağlanıyor.... Hele Harry'nin annesinin mektubunu bulduğunda ve mezarlarına gittiğinde, onlarla karın altında uyumak istemesi...
Aşağılık Voldemort!!Bari Dumbledore'u mezarında rahat bırak
İçim ürperdi mezarın açılışını okurken..Hoşlanmam ben öyle şeylerden...
Görünmezlik Pelerini'nin Yadigarlardan biri olması güzel olmuş... Aslında Yadigar diye şeylerin olması güzel olmuş... Hikaye çok hoşuma gitti. Üç Bilmemnenin hikayesi..Adını hatırlayamadım şimdi... Kitaba da bakmaya korkuyorum... Harry'nin Dobby'ye '
Dobby, ölme...Ölme...
' sözlerini göreceğim diye... Sonra Dobby'nin gözleri Harry ile buluşacak ve titreyerek
'Harry....Potter...
' diyecek..
Şuan dobby de kilitlenmiş durumdayım, başka hiç bir şey hakkında yorum yapamıyorum...
Yok... Yok... Yok... Cafe'de çook uzun bir süre yok!
Alatariel Elensar
Telve
«
Yanıtla #36 :
Ekim 12, 2007, 22:40:40 »
öf be okuyorum bitirmek üzereyim donuıp kalıyorum heryerim uyuşuyor odaya biri girince yerimden sıçrıyorum durumum çok kötü sürekli aklım da şu an kardeşim okuyor
ama bu gün bir şey farkettim bu asa biraz tolkien in yüzüğüne benziyor hiç hoşuma gitmedi yani sahibini öldürüp öyle ele geçirmesi felan ayrıca salak harry dumbledoreun asası olduğunu çok geç anladı salak
«
Son Düzenleme: Ekim 12, 2007, 22:41:40 Gönderen: Alatariel Elensar
»
Paul McCartney
Bedshaped
Mod
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #37 :
Ekim 12, 2007, 22:45:22 »
şu an harry ve hermione godric's hallow'a gitmek üzere hazırlanıyor. ron'suz... (evet hala kopuk kopuk okuyorum
)
27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Nélindë Urithrawiel
~Lostie and a Waterbender :P :)
Demleme Çay
«
Yanıtla #38 :
Ekim 13, 2007, 03:24:58 »
ben sekizinci bölüme kadar okudum daha doğrusu 7. bölümün bitmesine birkaç sayfa kaldı. aslında ablam 14. bölüme kadar çevirmişti çıkmadan önce ama en başından başladım ve yavaş yavaş okumaya çalışıyorum gerçi pek becerebildiğim sayılmaz
son kitap diye hafiften içimde bi burukluk başladı şunu düşününce şimdi bi bölümü bitirince diğerini okumadan duramıyorum ama 28 bölüm epilogu da sayarsak 29 bölüm sonra bitince nolcak???
kitabın başındaki resimlerse hoşuma gitti bölümde ne olduğunu tahmin edebiliyosun..
Ben çeviriden şikayetçiyim açıkçası. Daha ortalarında bile değilim ama anlayamadığım şeyler var. 6 kitaptır "Püfür" olan neden bu kitapta "Işıkemer" olmuş kesinlikle anlam veremedim. Chudley Cannons'a bunca kitaptır alışmışken Chudley Gülleleri denilmesi de bana saçma geldi.
Son olarak da kitabın çevrisi edebî yönden bakınca harika olmuş, cümleler oldukça süslendirilmiş ve anlatım güzel. Bölüm resimlerini koymaları da hoşuma gitti doğrusu.
kesinlikle katılıyorum. ben de dumbledore'un vasiyeti bölümünü ve chudley cannonsun isminin geçtiği bölümü okurken bunu düşündüm.. kaç kitaptır chudley cannons ve püfür olarak gördüğümüz isimler şimdi farklı olarak karşımıza çıkıyor. öyle çevirmeleri saçma olmuş..
iki tane hata buldum ama birincisinin nerede olduğunu unuttum ama ikincisini hatırlıyorum.. küçük bi hata ama pek önemli diil sadece sayı farkı..
kovuk'ta moody nin öldüğünü öğrendikten sonra harry
(ki böyle bi davranışta bulunması çok saçma ve aptalca madem gitcen direkt başka yere gitseydin o zaman böylesine zorlu bi yolculuktan sonra biraz düşünür de bunu anlar insan..)
benim de gitmem gerek diyince on çift göz ona baktı diyor dokuz olması lazım çünkü 12 kişiydiler mundungus
(afedersiniz ama mundungus salağı diye ekliycem orda senin dışında 13 kişi var 6 tane harry var hiçbiri voldemortu görünce o kadar tırsmadı hemen buharlaşıp kaçtı ki yanında da moody gibi çok güçlü bi seherbaz var..)
ve ne yazıkki moody yok bill le lupin moodynin cesedini bulmaya gitti 10 kişi e harry kendi kendine bakamayacağına göre 9 kişi yani 9 çift göz.. küçük bişi olduğunu söylemiştim ama yine de yazmak istedim..
EDİT=>
hata yokmuş şimdi farkettim.. mundungus, moody, lupin, bill gitti kingsley de gitti koruma görevini yapmaya harryi çıkartırsak 8 kişi ama ginny ve mrs. weasley de var 10 kişi..
george un kulakla ilgili esprisi için uygun türkçe kelime bulmak imkansızdır herhalde ama bence
aziz ve delikli deyip alta not düşebilirlerdi ingilizcede aziz holy delikli holey demektir harf benzerliğinden yararlanılmıştır diye.. ingilizcede görmesem ben de anlamazdım şahsen ki ablam çevirirken direkt türkçe söyleyince hı ne alaka demiştim..
«
Son Düzenleme: Ekim 13, 2007, 03:51:04 Gönderen: Nélindë Urithrawiel
»
Water..
Earth..
Fire..
Air..
♥
♥
~
"She lied to you! She was protecting
the last Waterbender." [~Katara]
"But for me, it takes all the mistakes
I've made in my life, and shoves
them back in my face." [~Zuko]
~~
Hasta Siempre
"Güzel Yüzlü Şair" -N.Hikmet
Role Playing
Has Türk Kahvesi
Gerçekçi ol , imkansızı iste ~ E.C.G.
«
Yanıtla #39 :
Ekim 13, 2007, 14:39:34 »
trio bakanlığa girmek için bekliyorlardı bir kadını bayılttılar bir adamı kusturdular ve başka bir adamın burnunu kanattılar vay bee dedim içimden ermione nin böyle soğukkanlı bir şekile insan sersemleticeği hiç aklıma gelmezdi
En güzel günlerimin üç melun adamı var
Biri sensin,biri o,biri ötekisi
Kanlı bıçaklı düşmanımdır ikisi
Sana gelince..
Ne ben Sezar'ım,ne de sen Brütüs'sün
Ne ben sana kızarım,
Ne de zatın zahmet edip bana küssün
Artık seninle biz,
Düşman bile değiliz
~Nazım Hikmet Ran
shu_damla
ஷº Đąறζ Ăº ஷ
Telve
нєунαт αуαкℓαяıмıη вιçιмιηι ∂єğιşтιя∂ιм
«
Yanıtla #40 :
Ekim 13, 2007, 15:34:51 »
perşembe günü ölüm yadigârlarını aldım. o günden beri fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. 13. bölüme kadar geldim ve 10 bölümde yaptığım bir teorinin haklı çıktığını gördüm.
daha önceden desteklediğim, haklı çıkan teoriler olmuştu. ben bu sitede pek teoride bulunmadım. bulunduğum bir teoridede pek destek almadığım için üzülmüştüm ama haklı çıkınca ne yalan söliyim bayağı mutlu oldum.
belki görmüşsünüzdür
http://www.harrypottercafe.com/forum/index.php?topic=13342.0
'daki açtığım konuda madalyonun eğer rab regulus'sa, grimmauld meydanında olabileceğini sölemiştim ve sayfa 179'da haklılığımın kanıtıdır.
7. kitap hakkındaki yorumlarıma gelince...
kreacher'ın bu kadar çok değişmesine şaşırdım. harry ona sahte madalyonu vererek kreacher'ın sadakatini kazandı.
dumbledore hakkında rita'nın bu kadar çok çarpıtılmış haber yaymasına sinir oldum. harry bunların gerçek olduğunu nasıl düşünebilir? rita dumbledore'u harry'nin öldürebileceğini bile ima ediyor. ama ritanın yazdıklarıda insanın kafasında soru işareti bırakıyo.
umarım ilerleyen bölümlerde rita dışındaki bi kaynaktan gerçekleri öğreniriz. sirius'un odasındaki mektubun dumbledore hakkındaki kısmını kim aldı o da ayrı bir merak konusu.
snape'in kitabın başında bahsettiği kaynak kim çok merak ediyorum. mungundus olamaz gibime geliyor. jk oyun yapıyo olabilir.
snitch'in içinden ne çıkıcak çok merak ediyorum. luna'nın babasındada bişi var. hangi mantıkla grindelvald'ın işaretini takıosa? umarım yakında bununda kokusu çıkar. lupinde bi acayip
. ve en çok şaşırdığım; dudley. harry'le aralarında böyle bir iletişim olacağını hiç tahmin etmezdim.
demekki insanlar değişebiliyomuş. ben kitaba döniyim en iyisi yazdıkça yazasım geliyo.
«
Son Düzenleme: Ekim 13, 2007, 15:39:04 Gönderen: shu_damla
»
One book to charm them all and in gladness bind them.
~Bunu açıklamayacağım, ama size büyü yaptığımı tahmin etmişsinizdir.~
[
mioriand
Süt
«
Yanıtla #41 :
Ekim 13, 2007, 16:13:02 »
Ben çeviriden şikayetçiyim açıkçası. Daha ortalarında bile değilim ama anlayamadığım şeyler var. 6 kitaptır "Püfür" olan neden bu kitapta "Işıkemer" olmuş kesinlikle anlam veremedim. Chudley Cannons'a bunca kitaptır alışmışken Chudley Gülleleri denilmesi de bana saçma geldi. Kayıp Taç'ı neden Kayıp Diadem olarak bırakmışlar acaba? Gerçi henüz oralara gelmedim, sadece bölüm isimlerinden yola çıkıyorum ama çevrilemeyecek bir şey kesinlikle değil. Oralara gelen varsa bir açıklamasını yapabilir mi rica etsem?
Katılıyorum sana, ilk kitaplarda farklı çevrilmiş olan kelimeler şimdi daha farklı çevrilmiş, bide Kutlukhan Kutlu HP Sözlüğü yaptık diyordu.Ne biçim sözlük bu ?
tatli cadi
Kakao
«
Yanıtla #42 :
Ekim 13, 2007, 21:37:23 »
henüz on ikinci bölümün içindeyim ve kitap çok hoşuma gitti bazınerleri iki üç hatta 4 defa okuduğum oluyor dediğim gibi daha başlardayım ama kitapda aksiyon hiç bitmiyor ve jkr ye bazen kızıyor bazende muhteşem bir kadın olduğunu düşünüyorum
harry potur
Süt
«
Yanıtla #43 :
Ekim 14, 2007, 12:17:06 »
kitap çok güzel gidiyor, düğün bölümüne yeni geldim. spoilerlere bakamıyorum çünkü herkes benden ileride yada bitirmiş
gözde_red
AFFeT NeFReT eTTiM SenDeN...!!! / Kahve Bahane...
Krema
...PRıSoN ßReaK...! / ...!!! I LoVe YoU RED ...!!!
«
Yanıtla #44 :
Ekim 14, 2007, 13:51:10 »
kitabı bitirdim dün gece nası ağladım anlatamam artık yeni kitabı bekleyemicek olmak onu beklerken teoriler üretmemek gün sayamamak artık olmicak böle içim burkuldu sanki içimden bi parça uçup gitti çocukluğuma dair bi parça hislerim çok karışık çok....
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
6
...
9
Yukarı git