Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ağustos 21, 2008, 15:22:20
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Last.fm
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Harry Potter Konuları
/
Harry Potter
/
Kitaplar
/
Ölüm Yadigârları Kitap
(Moderatör:
Paul McCartney
) / Konu:
Kitabı okumaya devam edenler buraya!
Sayfa: [
1
]
2
3
4
...
9
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Kitabı okumaya devam edenler buraya! (Okunma Sayısı 4915 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Kitabı okumaya devam edenler buraya!
«
:
Ekim 10, 2007, 10:53:57 »
Kitabın Türkçe'si çıktı çıkmasına ama herhalde final kitap olması nedeniyle tek günde bitirmek istemeyecektir pek çok kişi. Bu yüzden hem heyecandan kitabı elinden bırakamayacak, hem de kitap bitecek diye korkacağız...
Bu tanıma uyanlar kitapla ilgili görüşlerini an an buraya kaydedebilirler... Böylece kitabı okurken hissettiğiniz duyguları takip etme şansına erişmiş oluruz. Ayrıca kitap bittikten sonra bazı espriler veya hoşumuza giden ayrıntıları unutuyoruz. Ama onları hemen buraya yazarsak henüz zihnimizde tazeyken kaydedebiliriz.
Dikkat: Yorumlarınızı "spoiler" etiketi altına koymayı unutmayın!
«
Son Düzenleme: Ekim 15, 2007, 16:28:13 Gönderen: Fantasticc
»
http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf
Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Kitabı okumaya devam edenler buraya!
«
Eklendi:
Ağustos 21, 2008, 15:22:20 »
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
Ynt: Kitabı okumaya devam edenler buraya!
«
Yanıtla #1 :
Ekim 10, 2007, 13:30:46 »
bunları buraya yazmaka harika fikir!!! Dün akşam aldım ve bir müddet heycandan okuyamadım başlayacağım ama bitecek diye... en sonunda başladım ama öyle özlemişim ki harry potter okumayı... onun düşünceleri hermione, ron, weasleyler öyle tanıdık ki artık yani kitabı okurken kendimi düşünseline düşmüş gibi hissediyorum filmde oynayan karakterler gözümün önünde canlanıyor ve kitapta yazan olaylar olmaya başlıyor sanki bende onların yanındaymışım gibi... sonra işte büyük bir mutluluk ve yüzümdede kocaman bir gülümsemeyle okumaya başladımmmmmmmm ... spoillera geçmek istiyorummmm ah!! ama ama burdaki işaretler kaybolmuş!!!!
neyse neden olduğunu bilen varmı veya nasıl yapacağımı ? sonra devam ederim ne de olsa daha 10. bölüme geçtim( kendimi 3. bölümde bırak diye o kadar frenlememe rağmen!!!
)
When You Can Live Forever
What Do You Live For?
Twilight
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Harley Quinn
«
Yanıtla #2 :
Ekim 10, 2007, 13:31:38 »
Alıntı sahibi: holy_solemn üzerinde Ekim 10, 2007, 13:30:46
bunları buraya yazmaka harika fikir!!! Dün akşam aldım ve bir müddet heycandan okuyamadım başlayacağım ama bitecek diye... en sonunda başladım ama öyle özlemişim ki harry potter okumayı... onun düşünceleri hermione, ron, weasleyler öyle tanıdık ki artık yani kitabı okurken kendimi düşünseline düşmüş gibi hissediyorum filmde oynayan karakterler gözümün önünde canlanıyor ve kitapta yazan olaylar olmaya başlıyor sanki bende onların yanındaymışım gibi... sonra işte büyük bir mutluluk ve yüzümdede kocaman bir gülümsemeyle okumaya başladımmmmmmmm ... spoillera geçmek istiyorummmm ah!! ama ama burdaki işaretler kaybolmuş!!!!
neyse neden olduğunu bilen varmı veya nasıl yapacağımı ? sonra devam ederim ne de olsa daha 10. bölüme geçtim( kendimi 3. bölümde bırak diye o kadar frenlememe rağmen!!!
)
hızlı mesaj butonunda kayıp sadece
Direk mesajı yanıtla dediğinizde smileyların üstündeki 14. sıradı kutucuk( tehlike işareti olan) spoiler butoncuğudur
(göstermek/gizlemek için tıkla)
Düğün Bölümüne geldim ben
Düğün bölümüne kadara olan bölümler hakkında yorumum:
1. Çok özlü iksirde 7 harry potter yerine Harry'i ikizlerden birinin yerine çevirselerdi ya. Sonra anahtar kullanıp herhangi biri gitseydi Voldemortta harrynin anahtarı kullandığını düşünüp anahtarı kullananın peinden gitmez miydi?
«
Son Düzenleme: Ekim 10, 2007, 13:34:33 Gönderen: Nyks Nightmare
»
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #3 :
Ekim 10, 2007, 13:55:21 »
Alıntı sahibi: Nyks Nightmare üzerinde Ekim 10, 2007, 13:31:38
Düğün Bölümüne geldim ben
Düğün bölümüne kadara olan bölümler hakkında yorumum:
1. Çok özlü iksirde 7 harry potter yerine Harry'i ikizlerden birinin yerine çevirselerdi ya. Sonra anahtar kullanıp herhangi biri gitseydi Voldemortta harrynin anahtarı kullandığını düşünüp anahtarı kullananın peinden gitmez miydi?
evet ya doğru hakkaten
ama ben hata aramaya galiba sonraki okuyuşlarda başlıyorum
ingilizcesindeki kadar olmasa da yine heyecanlıyım bunu okurken. bu yüzden detaylara pek dikkat etmiyorum
ama 30 kişilik hazırlıklı bir ölüm yiyen ordusu + voldemort'un ta kendisine karşılık 14 kişilik yarısı çocuklardan oluşan bir ekip sadece en kıdamli seherbaz'ını kurban vererek kurtuluyor. hakketen çok zor bi olay bu. ya böyle bi baskın yazmayacaktı rowling, ya da yapmışken daha fazla kayıp verecekti bence :S
bunun dışında harry kılığındaki fleur'un bill'e kölemsi ve hayran bi bakış atması beni kahkahalara boğdu. filmde nasıl yapacaklar merak ediyorum
ikizlerin iksiri içince "inanılmaz! tıpkı birbirimize benziyoruz!" demesi de süperdi
«
Son Düzenleme: Ekim 10, 2007, 13:56:01 Gönderen: Fantasticc
»
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Harley Quinn
«
Yanıtla #4 :
Ekim 10, 2007, 14:19:39 »
İkizler zaten her zaman süperler
George'un kulağı gidince yaptığı espiri pek bi acıklı geldi genede bana ama Fred'in tepkisi muhteşem oldu
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #5 :
Ekim 10, 2007, 14:36:28 »
teşekkürler sonunda yazıyorummmm
nightmare eğer dediğin gibi harryi ikizlerden birine çevirselerdi yukarıdan gözlendiklrini tahmin ediyorlardı( eeee sayıfarklıydı sadece
) eve girdiklerinde 10 kişilelerse çıkınca 11 olacaklardı yani böyle bir şeyde farkedilirdi sadece harry nin kim olduğunu bulmak kalırdı yani bence bundan yazmamış olabilir öyle
bi de tabi şu var ki ben bu kitapta hata bulmak istemiyorummmmm
her şey yazılaca en güzel şekliyle yazılmış diye görmek istiyorum o da olabilir
ehe sonunda yaptımmmm ilk spoilırım
What Do You Live For?
Twilight
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Harley Quinn
«
Yanıtla #6 :
Ekim 10, 2007, 14:45:35 »
Alıntı sahibi: holy_solemn üzerinde Ekim 10, 2007, 14:36:28
teşekkürler sonunda yazıyorummmm
nightmare eğer dediğin gibi harryi ikizlerden birine çevirselerdi yukarıdan gözlendiklrini tahmin ediyorlardı( eeee sayıfarklıydı sadece
) eve girdiklerinde 10 kişilelerse çıkınca 11 olacaklardı yani böyle bir şeyde farkedilirdi sadece harry nin kim olduğunu bulmak kalırdı yani bence bundan yazmamış olabilir öyle
bi de tabi şu var ki ben bu kitapta hata bulmak istemiyorummmmm
her şey yazılaca en güzel şekliyle yazılmış diye görmek istiyorum o da olabilir
ehe sonunda yaptımmmm ilk spoilırım
yooo
Benim dediğimde birisi anahtarla gittiği için sayı gene aynı olacaktı
emma_hermoine
Süt
Dumbledore's Army
«
Yanıtla #7 :
Ekim 10, 2007, 16:02:13 »
Alıntı sahibi: holy_solemn üzerinde Ekim 10, 2007, 13:30:46
)
ben de ama ben daha 1. bölümü bile bitirmedim şu anda yazarken hem de okuyorum çok heyecanlı gidiyo bunu bile zor yazıyorum.
«
Son Düzenleme: Ekim 10, 2007, 16:03:00 Gönderen: emma_hermoine
»
Gerçekler etrafını sardığında, tek sığınağın hayal gücündür!
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #8 :
Ekim 10, 2007, 17:31:35 »
ama şey değil miydi bakanlığa ait yollardan herhangi birini kullanmak tutuklanmaya yol açmıyor muydu(buharlaşma,anahtar,uçuç şebekesi...) ve moody de (
) demişti hani , ve anahtarları da kontol ediyorlardır ama ehe ehe eğer öle olsaydı yani kolayca anahtarla gidebilselerdi bu ilk savşı yaşamayacaktık
What Do You Live For?
Twilight
missmurder
...Elentari...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
I'm a heartbreaker...
«
Yanıtla #9 :
Ekim 11, 2007, 11:54:39 »
Düğün bölümünü bitirdim şimdi...
Nyks'ın dediği mantıklı olabilirdi, ama Fred ya da George'un peşine de direk Voldemort'u salmak pek de akıllıca olmazdı bence
Hem Voldemort anahtar kullanan kişinin Harry olacağını sanmazdı bence ama bilmiyorum
George'un kulağıyla yaptığı espri beni güldürdü, ama sinirden...
Gedikliyim, anlıyormusun? Gedikli...
...
Moody'nin ölümü biraz geçiştirilmiş gibi oldu sanki :S Çok da bir etki yaratmadı bende... Belki de öleceğini bildiğimdendir
O Dung da, afedersiniz ama, ne kadar beyin özürlü bir büyücü ya!! Etmediğim küfür kalmadı, önce Sirius'un eşyalarını yürüttü, sonra Moody'nin ölümüne göz yumdu. Hiç de haklı değildi kaçmakta!! Ayrıca Buharlaşmıştı değil mi o? Bu durumda Bakanlık hemen tespit eder onu, Voldemort'a falan yakalanmıştır belkide...
Harry ye dünyanın en ama en saf kişisi ödülünü vermek istiyorum... Orda saldırıya uğramışsın, hala Expelliarmus kullanıyorsun... Tamam, iyi hoş da bu kadar da incelik olmaz ki canım
Ha bir de orada yarım saat düşünmüş, Sersemletme yapsaydım düşerdi de ölürdü, Avada Kedavrayla aynı hesaba gelecekti falan...
Bu arada Ron'un okuduğu kitap gerçekten de işe yaramış gözüküyor...
İmza'nın Deviant'ı
Umudun Külleri Yeni Bölüm!
Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi
ÖSS
«
Yanıtla #10 :
Ekim 11, 2007, 12:58:13 »
kitabi daha kitapcidayken okumaya basladim ama sonra hemen biticegini dusundum ve okumayi azalttim
suanda 143.sayfadayim ve yavas yavas okumaya devam ediyorum.. cok heyecanli
savas sirasinda harrye yapilan onlarca buyunun hepsinin harrynin 1 mm otesinden gecmesi ve 14 kisiye karsi 30 olumyiyenin savasi sonucu sadece deli gozun olmesi banada biraz sacma geldi
kitabin basindaki "harry ile en sonuna dek yola devam ettiyseniz,size" sozu cok hosuma gitti
The only difference between me and a madman is that I'm not mad
Paul McCartney
Bedshaped
Mod
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #11 :
Ekim 11, 2007, 13:11:57 »
size şimdiden bir öneri. bu kitabı asla ama asla, "önce r&hr sahneleri okuyam! ehere mehere" diye okumayın. ben öyle yaptığımdan dolayı, şu an kitap, kopuk kopuk yapısıyla kafama etmiş durumda
ama "yok ben öyle okuyacağım" diyorsanız, sizi sancılı bir okuma süreci bekliyor
bir de spoiler butonuyla yazalım ve iyice derine inelim:
bir internet sitesi kitabı çevirirken, küçük bir kelime hatası yapmış ve de beni gülerek sandalyeden düşürme moduna getirmişti. şuydu: hermione'ye işkence sahnelerinden hemen önce, adını unuttuğum bir ölüm yiyen, ron'a "ginger" demekteydi, bunun kelime anlamı "zencefil" olmakla beraber "kızıl" anlamına gelir. o süpersonik çeviri grubu bunu direkt "zencefil" diye çevirmişti. bende "ulan madem bi öle meyve sebze tahıl ismi koymaya meraklısınız gidin "kızılcık" diyin bari lan" dediydim. işte o an kitabı açıp baktığımda "
kızılcık
" kelimesiyle karşılaştım. mutluluğum tarif edilemez
eh birde "19 yıl sonra" bölümüne baktım ilk olarak (koptu bütün konular zaten r&hr yüzünden
). her şey tam düşündüğüm gibiydi.
george'un kulağının koptuktan sonra, eve getirildiği zaman, fred'le arasında geçen konuşmada okuduğumuz, "kendimimüdavim gibi hissediyorum... gedikli!" cümlesi ise benim gibi veletlerde, hemen bir sözlük açıp "gedik... gedik ne lan? oyuk falan o biçim mi?" gibi durumlara yol açmıştır. sevin okyay'a sesleniyorum, çetrefilli kelimeler kullanmışın hep, anlamıyorum
ve 10 yıldır bekledim olay: r&hr öpüşmesi. yaklaşık 6897452 kere okudum sanırım. sorun, virgülüne kadar yazmassam bana da duygucuk demeyin
lakin şu an 60 küsür sayfalardayım, baştan okumaya başladım
«
Son Düzenleme: Ekim 11, 2007, 13:26:40 Gönderen: Paul McCartney
»
27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #12 :
Ekim 11, 2007, 13:28:37 »
iyi söyledin
ben de açıp orayı okuyum
daha düğündeyim hala
ve gedik meselesini ben anlamadım ilk önce :S "gedikli/müdavim" gibi bişey çağrışımı yapmadı. forumda bi kaç kişi bu espriyi sevdiğini söyleyince kendimi salak gibi hissettim
sonra durduk yere jeton düştü ve "heeee" dedim
ama orjinaline eve gidince mutlaka bakıcam, neymiş diye. heralde bi tek türkçede vardır "gedikli" gibi bi söz.
bi de yaz bakalım noktası virgülüne, kitabı açmıym şimdi ben
(ofisteyim de
)
Paul McCartney
Bedshaped
Mod
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #13 :
Ekim 11, 2007, 13:51:35 »
(...)"Dur bir dakika!" dedi Ron birden. "Birilerini unuttuk!"
"Kimi?" diye sordu Hermione.
"Ev cinleri, şimdi aşağıda, mutfaktadırlar, değil mi?"
"Yani, onları da mı savaştırmalıyız diyorsun?" diye sordu Harry.
"Hayır," dedi Ron ciddi bir edayla. "Onlara çıkmalarını söylemeliyiz, başka Dobby'ler istemeyiz, değil mi? Onlara bizim için ölmelerini emredemeyiz-"
Bir patırtıyla Basilisk dişleri Hermione'nin kollarından fırladı. Ron'a doğru koşup kollarını onun boynuna doladı ve dudaklarından öptü. Ron da elinde tuttuğu dişleri ve süpürgeyi atıp ona öyle bir isteklikle karşılık verdi ki Hermione'nin ayaklarını yerden kesti.
"Sırası mı şimdi?" diye sordu Harry zayıf bir sesle. Bunun sonucunda Ron ile Hermione'nin birbirlerine daha da sıkı sarılmaları ve oldukları yerde sallanmaları dışında bir şey olmayınca sesini yükseltti. "HEY! Dışarıda devam eden bir savaş var!"(...)
Sayfa 570
6897453 oldu, hala bıkmadım
«
Son Düzenleme: Ekim 11, 2007, 13:52:26 Gönderen: Paul McCartney
»
27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
atalay08
Şeker
«
Yanıtla #14 :
Ekim 11, 2007, 13:53:34 »
bnde yeni alcam da finali nsl olcak yalnız şu konuda eminim harry voldemortun hortkuluğu çünkü 2. kitapta 306. syfda harry:"VOLDEMORT KENDİNDEN BİR PARÇAYI BENİM İÇİME Mİ KOYDU ?" iyo dumbledore da ""ŞÜPHESİZ ÖYLE GÖRÜNÜYOR "" dedi bundan harry nin voldemortun son hortkuluğu olduğu ve voldemortun ölmesin için harry nin de ölmesi gerektiği çıkar [ama eğer kitabın sonunda böle bişi yoksa o zman bu bir hatadı çünkü 6. kitapta hortkulukların sonuncusunun gryfindoora aiy veya rawenclawa ait olduğu söleniyor
... kafam karıştı ] (bu arada harry ilk kitapta voldemortun ona saldırısından nsl kurutluyor açıklayın lütfen
Sayfa: [
1
]
2
3
4
...
9
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »