Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 15:31:51  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aklıma Takılanlar  (Okunma Sayısı 763 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tancan
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 06, 2007, 17:11:26 »

(göstermek/gizlemek için tıkla)
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2007, 20:48:38 Gönderen: tancan » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Aklıma Takılanlar
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 15:31:51 »

bngi
C.R. & A.A
Köpüklü Kapuçino

BTFC[L]xD.

pirate__angel@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2007, 17:36:57 »

1-voLdemort onu öLdürürken kendi öLmedi çünKü sonuçta ruhunun bir parçası haLa içinde.. yani daha önce harry hortkuLukLarı yoK ederKen nasıL öLmediyse, şimdi de bir hortkuLuğunu (harry'yi) öLdürmeye çaLışırken öLmedi çünkü ruhunun son parçası bedenindeydi..

2-voLdemort harry'nin kanını aLdı böLümünü peK hatırLayamadım ama evet o böLüm biraz karışıK oLmuştu...

3-kitabı oKurken o yardım ediLemeyecek şeyin ne oLduğunu düşünmeKten aynı böLümü 2 kez okumak zorunda kaLdım ama bende biLmiyorum ne oLduğunu keşke JKR dumbLedore'un eşcinseL oLması gibi gereksiz bişey söyLiceine onun ne oLduunu söLeseydi daha mantıkLı oLurdu..

4-dumbLedore'un bu tarihi biLmesine gerek yok asLında sonuçta onun portresi  okuLda ve iLetişim kuramazLar yoLdaşLıktakiLer. yani hepsini kendiLeri pLanLadıLar. kitabı okuyaLı 2 ay faLan oLuyo o yüzden tam hatırLayamıyorum ama gaLiba sNape bir şekiLde onLara dumbLedore'un mesajını iLetmişti :S

5-snape'in voLdemort'La konuştuğu kaynaK derKen? yani eğer diyaLogLarın birinde böyLe birşey geçiyorsa açıkLanmamış, onu biLemem öyLe birşey hatırLamıorum, ama geneL anLamda soruosan zaten snape öLüm yiyenLerin yanında casusLuk yapıodu yani onLardan biri gibi davranıodu bu yüzden de voLdemort'La doğrudan konuşabiLiodu.. (bu kısmı yanLış anLamış oLma oLasıLığım yükseK ama biraz daha açarsan soruyu daha rahat yardımcı oLabiLiriz sanırım :S )

Ne zaman gol oldu diye dönüp arkama baksam, elinde ofsayt bayrağıyla bekler kahpe hayat..
tancan
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2007, 18:19:01 »

5-snape'in voLdemort'La konuştuğu kaynaK derKen? yani eğer diyaLogLarın birinde böyLe birşey geçiyorsa açıkLanmamış, onu biLemem öyLe birşey hatırLamıorum, ama geneL anLamda soruosan zaten snape öLüm yiyenLerin yanında casusLuk yapıodu yani onLardan biri gibi davranıodu bu yüzden de voLdemort'La doğrudan konuşabiLiodu.. (bu kısmı yanLış anLamış oLma oLasıLığım yükseK ama biraz daha açarsan soruyu daha rahat yardımcı oLabiLiriz sanırım :S )

konuşulan kaynak bölümünün yerlerini hatıralamıyorum ama o konuşulan kaynak daha snape ile voldemortun ilk dialogunda geçiyor (sanırım rita skeeter da böyle bişey demişti  Kararsız Kararsız
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2007, 18:22:04 Gönderen: tancan » Logged
bngi
C.R. & A.A
Köpüklü Kapuçino

BTFC[L]xD.

pirate__angel@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2007, 04:28:12 »

hmm anLadım şimdiLik dier arkadaşLar yardımcı oLabiLirLer beLki ben de bugün veya yarın bakarım kitaba...

Ne zaman gol oldu diye dönüp arkama baksam, elinde ofsayt bayrağıyla bekler kahpe hayat..
tancan
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2007, 20:02:21 »

eeee başka cevap verebilecek yok mu  Kararsız Kararsız Kararsız Kararsız
bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2008, 01:31:05 »

sanırım yoldaşlığın harryi çıkarma tarihini mundungustan bir şekilde öğreniyor snape ve aynıo zamanda da ona 7 potter fikrini veriyor bence ikisi aynı gün olmuştur çünkü 7 potter tiyosu için tarihe ihtiyaçları yoktu ve sonrada snape gidip voldiye söylemiştir tarihi ve konuştukları kaynak ta mundungustur.
kan meselesi çooooook karışık ve sanırım bunu kimse anlamamış çünkü bu mesele çoğu sorunun özünü oluşturuyor ve bu yüzden bir sürü hata var diye bağıranlar yanılıyor.meselenin özünde o kan meselesi var.tekrar okuyup o böllümü açıklamayı planlıyorum sonra tekrar yazarım
sailormoon
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2008, 04:31:34 »

kan meselesi 4. kitapta geçiyor hatırlayacağınız üzre voldi harry nin kanı babasının kemiği ve hizmetkarının eti ile bedene kavuşuyor gelelim asıl konuya bilindiği üzre annesi harrye kendi kanı ile bir koruma büyüsü yaptı voldi hayrrnin kanını aldığı zaman ister istemez lilynin korumması birazda voldiye geçiyo ve birtürlü birbirlerini öldüremiolar inşallah açıklaycı olmuştur.
   7 potter fikri dumblodereden snape veriliyo snape bunu mundungusa söyliyor ve ondan çıkış tarihlerini öğreniyor.
inşallah anlamanda yardımım dokunmuştur

Muziplik Tamamlandı
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

the-atesoku@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2008, 18:31:58 »

Voldemort ölmedi, çünkü Harry'nin kanını taşıyordu ve lanet bu sefer geri tepmedi.

Voldemort'ta Harry'nin kanının bulunması, birnevi Harry'nin bir hortkuluğunun olması gibi oldu. Bu sayede Harry, hayata bağlı kalıyor, kendi kanı hala bir vücutta yaşamaya devam ettiği için ve bu vücüdun sahibi ile Harry arasındaki sıkı bağlantı sayesinde.

King's Cross bölümü ise, Dumbledore'un sözlerinden de anlaşılacağı gibi "Bu senin partin." kişiye göre değişen ve öbür dünyaya geçiş yapılan yer. Bu Harry'ye göre farklı bir yer, Ron'a veya herhangi başka birine göre farklı bir yer olabilir.

Oradaki "yardım edilemeyecek şey", Harry'nin içinden çıkmış olan Hortkuluk.

Snape, planı Dumbledore'dan alıyor ve Mundungus'u şaşırtarak (Ki şaşırtıldığı kitapta belirtiliyor, "gözleri boş bakıyor" falan yazıyordu.) planı onun kafasına sokuyor. Voldemort'a da bu planı Mundungus'tan aldığını söyleyerek onu kandırıyor, zaten bildiğimiz gibi Snape Voldemort'tan istediği şeyi saklayabiliyor, şahsen bunun nedenini, Snape'in Lily'ye olan sevgisine bağlıyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevî düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

lilyevans
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2008, 01:24:49 »

kings kross taki yaratık voldemortun 4. kitaptaki eski hali vardıya oymuş jkr açıklamış diyolardı belki yalan sölemiş olabilirler ama jkr onu da açıkladı bnm bildiim

Harry Potter ve Melez Prens filminin 1 SENE ertelenmesine siz de tepkinizi belirtmek istiyorsanız; tıklayın, bilgilerinizi girin tepkinizi gösterin..

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

the-atesoku@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2008, 21:58:09 »

kings kross taki yaratık voldemortun 4. kitaptaki eski hali vardıya oymuş jkr açıklamış diyolardı belki yalan sölemiş olabilirler ama jkr onu da açıkladı bnm bildiim

Yani Voldemort'un parçası, Hortkuluklar'dan birisi (Harry'nin içindeki. Göz Kırpan)

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevî düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2008, 13:52:45 »

şinciii bnm anladığım kadarıyla :
bedenli voldi de ve harry de lilynin kan koruması var. bu yüzden ormanda voldinin harrye yaptığı avada kedavra laneti voldiye geri tepmiyor, harryi de etkileyemiyor. böylece geriye kalan tek şeye yani "yardım edilemeyecekşey" olan harrynin içindeki hortkuluka isabet ediyor. böylece harry o yaşamla ölüm arasındaki yere kendisi için kiings cross a gidiyor. oradaki yardım edilemez şeyin tarifi, 4. kitabın başında voldinin riddle evindeki şekline uyuyor.yani voldinin hortkuluğunun bedensz şekli.  snape dumbyden aldığı talimata göre tarihi ve 7 potter fikrini mundungusu şaşırtarak söylüyor. sonrada snape voldiye tarihi dungdan öğrenmiş gibi anlatıyor.
sailormoon
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2008, 23:51:53 »

ormanda lanetin geri tepmedi harry nin içindeki voldi ye ait ruhu öldürdü yani hortluluğu   es son finalde okulda ki lanetin geri tepme sebebi ise voldinin kullandığı asa aslında harry nindi o yüzden sahibiini öldürmedi asa sahibini öldürmek isteyeni öldürdü yani voldiyi ben kitabı en az 10 kere okudum aslında bütün seriyi okudum sizde baştan okuyun bütün taşlar yerine oturur daha iyi anlarsınız
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 23:52:45 Gönderen: sailormoon » Logged

Muziplik Tamamlandı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: