dün qece yatakta dönüp dururken 7.kitapta neler olabilir diye düşüncelere daldım ve desteksiz tamamen içsel hislerle bazı senaryolar çizdim bir-iki şey qeldi aklıma paylaşayım dedim..
1)öncelikle yoldaşlıqın hortkuluklardan haberi yok bunu biliyoruz benim tanıdıqım dumb hemen kollarını sıvayıp "i trust all of you" modunda herşeyi anlatırdı ama dumb yoldaşlıktan sakladıysa demekki bunu bilmemesi qereken biri var bunu-bir casus-bir çok yerli ve yabancı sitede tonksun casus olduqunu düşünenler var başta mantıqıma yatmasada-sevimli aşık tonks-tan "bana bir casus lazım" fikriyle şüphelenmeye başladım.özellikle 5.kitabın başında annesine veryansın etmesi ayrıca budala demesi enteresan kitapta qenelde ailesinden şikayetçi olanlar belli kişiler ve eqer tonksun annesiyle arası ii deilse? beraberinde teyzalerininde ii deildi yani bella ve narcissanın.neyse bu konunun üzerine fazla qitmeyerek senaryoma dewam ediyorum;şimdi harry yoldaşlık olmadan bir hiç eminim bir çok kişide benim qibi düşünmekte o zaman yoldaşlık harry'nin arkasında ama hortkuluklardan haberi olmalı ama nasıl bi anda hepsi öğrenecek tabiki bir toplantı durumunda yada düğün?evet yoldaşlıqın hortkuluklarıdüğün sırasında öğreneceğini düşünüyorum ama harry'i bunu söylemeye iten ne olacak tabiki hayatı tehlikede olan bir insan?casus-artık her kimse- düğün sırasında renqini belli edecek parelelinde bi horcrux bulacak harry ama bu horcrux birini ciddi biçimde yaralayacak,(her zaman yaralar)ve ona yardım etmek isteyen yoldaşlık durumdan bişi anlamayacaklar harry'de horcruxları anlatacak..Riddle günlüqü yokedilirken Ginnynin hayatı direkten dönmüştü

dumbu kurtaramadık 3.horcruxun kurbanı bence slughorn olacak..çünkü yaptıklarının bedelini ödemeli diye düşünüorum..böylece dramatik bi şekilde ölecek olan slughorn hem kitaba qüzellik katacak hemde harryi daha da ateşliyecektir..şimdilik düğün senaryolarım bu kadar
2)godric hollowa qiden harry mutlaka annesinin yada babasının qüncesini yada bi kitabını bulacak çünkü lily hakkında çok şey öğreniceqiz bunun olması için qeçmişte yaşanan bir çok şeyi anlatan anı-günce-kitap bulacağız(yoksa bayarmı bu klitaptada aynı senaryo olursa)
3)Jk bize beklenmeyen birinin büyü yapacaqını söyledi ben bunun kesinlikle filch olacaqını düşünüyorum.filch bana hep bi filmde izlediqim karakteri hatırlatır..yaşlı bekçi evdeki kötü ruhlardan korumak için bahçeye qiren çocukların bisikletlerini parçalar onları evinde ayaklarından asmakla tehtit eder ama sonunda çok ii bi adam olduunu öreniriz

eqer dumb filche okulu emanet edebiliyorsa çok qüvenilir bi insan olmalı ve filchin 2.kitapta kendini qeliştirmeye çalıştıqını bilioruz içimden bi ses 7.kitapta harry uqruna meftalar listesine qirecek diyor..
4)JK lily'nin qözlerinin seride önemli rol oynayacaqını söledi ve bizde bu qözlerin qünümüzdeki taşıyıcısının Harry olduqunu bilioruz.Snape'in ii olduqunu ve bir zamanlar Lilye aşık olduqunu düşündüqümü zaten birçok insan biliyor.ve Harry'nin qözleri bi işe yarayacaksa bu Lilyi hatırlatmasıyla Snape üzerinde olacaktır.Ben ne kadar Snape'e bayılsamda JK hep snape konusunda ortadan qitmeyi seviyor onu kesinlikle dumba bağlı çıkarmasına rağmen bi melek olarak karşımıza çıkarmayacak :? bence Snape'in boqazına asa dayandıqında snape baqlılıqını bozacak ve Voldinin tarafına adım atacak ama Harrynin gözleri Snape'e olması qereken yeri,karşı tarafa qeçtiqinde kaybettiqi Lilysini hatırlatacak(çok mu Türk filmimsi oldu

) ve Harry uqruna meftelar arasında qüzide yerini alacaktır :? ve sonuç olarak dumbun söylemekten bizim okumaktan bıkmadıqımız qibi harryi kurtaran sevqi olacak-snape'in sevqisi- ve böylece JK bir kere daha insanlar hakkında önyarqılı olmamanın insanların qöründüqünden fazla olduqunu bilmenin msjını vermiş olacak..
5)Alan Rickman bir röportajında "Harry yanında dikende olsa bu Snape'i endişelendirmiyor" demişti.Yani Snape qerçekten Harryi küçümsüyor qerçekten buna inanıyorum ve bana öyle qeliyorki Harry 7.kitapta Snape'in dumba olan baqlılıqını öğrenmeden önce 6.kitabın sonundaki karşılaşmanın rövanşını alacak(nasıl olacaksa artık).Yani JK Snape'in kötü olup olmadığını söyleyemeyeceğim çünkü bu Harry ve Snape karşılaştığında çok önemli olacak: 'Teorileri seviyorum' [Leaky Cauldron 2005] demişti..yani harry-snape'in karşılaşmasını bu sefer Harry alacak qibi qeliyor bana ne kadar kulağa komik gelsede..
şimdilik aklıma gelen senaryolar böyle

aklıma gelirse daha yazarım