Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 04:18:58  

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 3. Kehanet > "Gündönümünde yenisi gelecek..."  (Okunma Sayısı 1633 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

467973795 the-atesoku@hotmail.com olumyadigarlari@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Nisan 20, 2008, 22:40:22 »

Arkadaşlar, belki siz de farketmişsinizdir ama ben kitap serisinde 3. bir kehanet daha buldum. Ancak bu kehanet Sybill Trelawney tarafından yapılmadı ve tahminime göre kehanetin konusu Mürver Asa'nın son efendisi ile ilgiliydi.

---

Bildiğiniz gibi Z.A.Y kitabında, Esrar Dairesi'nde yaşanan savaşta Bellatrix'in sersemleticisi bir kehaneti kırıyor ve bu kehanetten bir yaşlı adam ve bir genç kadın ortaya çıkıyor, daha sonra da konuşuyorlar; aklımda kaldığı kadarıyla konuşmanın sadece şu kısmı duyulabiliyor.

"Gündönümünde yenisi gelecek..." dedi yaşlı bir adam şekli.

Bu sırada Lucius ve Bellatrix tartıştığı için aradaki konuşmalar duyulmuyor ve sadece bir kadın sesi duyuluyor.

"... ve ondan sonra da başka hiç kimse gelmeyecek..." dedi genç bir kadın şekli.

Farkettiyseniz yukarıda asanın son efendisinden bahsediliyor, bunu nasıl kanıtlayacağımı düşünecek olursanız; son kitapta Harry ve Voldemort'un son karşılaşmasını hatırlamanızı tavsiye ediyorum, güneş ışığının tam olarak onların yüzüne yansıdığı zamanı...

Harry ve Voldemort aynı anda lanetleri yolluyorlar ve Mürver Asa havada uçarken Harry onu yakalıyor. Yani efendi ve asa gündönümünde birbirlerine kavuşuyorlar. Demek istediğim "Gündönümünde yenisi gelecek..." sözü gerçekleşiyor ve Asa'nın efendisi, Asa'ya kavuşuyor. (Ki ayrıca kitapta bu bölüm anlatılırken "günışığının doğduğu an"dan da açıkça bahsediliyor.).

Kehanetin devamına gelince... "... ve ondan sonra da başka hiç kimse gelmeyecek...".

Harry, Dumbledore'un portresi ile konuşurken, kendisi öldükten sonra asanın özelliğini yitirip yitirmeyeceğini soruyor. Dumbledore da bu soruyu olumlu cevaplıyor, yani Harry normal bir insan gibi öldüğünde Asa'nın işlevi yitirilmiş oluyor ve kehanetin de dediği gibi son efendiden başka da hiçbir efendi gelmiyor.

---

Bunun hikayeye bir etkisi yok ama Rowling'in bize Z.A.Y. kitabında Mürver Asa ile ilgili üstü kapalı bilgi verdiğini farkettiğim için sizinle bunu paylaşmak istedim. Biraz karışık bir şekilde yazmış olabilirim ama Z.A.Y. kitabını ve son kitabı hatırlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2008, 04:18:53 Gönderen: Feanor Tasartir » Logged

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: 3. Kehanet > "Gündönümünde yenisi gelecek..."
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 04:18:58 »

lilyevans
Kakao

Toph ~ Earth Bender

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2008, 01:07:03 »

bunu gerçekten hiç düşünmemiştim hiç aklıma gelmemişti daha doğrusu .ama gayet mantıklı ve bence jkr gerçekten bunu amaçlamış olabilir... paylaştıın için tşkürlerr..
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2008, 01:07:55 Gönderen: lilyevans » Logged

BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2008, 16:19:37 »

ZAY da geçen bu sözleri hatırladığımı söyleyemem :S unuttum sanırım

kitabın hangi bölümüde olduğunu yazabilir misin acaba  Ne?

ayrıca güzel tespit tebrikler  Alkış

кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı

Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Claire Pace
~Angels of Darkness~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

~~Claire~Charlie~~:)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2008, 16:27:18 »

Bu gerçektende mantıklı ewet haklı olabilirsin ama bunun kehanet olduğunu pek sanmıyorum ama yinede mantıklı geliyor insana..
Paylaştığın için teşekkürler.. Gülümseyen

nisa89
Şeker
**

Lost-Lost-Lost:D:D:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2008, 21:04:38 »

Gerçekten çok ilginç ve mantıklı bir tespitte bulunmuşsun kardeşimm.. Harikasın.. Bak şimdi sayende oraları yeniden okuyacağım.. Gülümseyen Gülümseyen

Nedenler, niçinler, nedendir bitmez...
Bir şeyi inkar etmek için "Yok" demek yetmez!!!

http://sameone.forumlari.net

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2008, 19:31:36 »

Yanlış hatırlamıyorsam, Z.A.Y. kitabında sayfa 1007'nin ilk cümleleri...

Ölüm Yadigarları'nda da Harry Voldemort'a "Mürver Asa'nın hakiki sahibi benim..." dedikten sonra olan olaylar ve Harry'nin Dumbledore ile portresinden konuşması bölümü. Ancak tam sayfa sayısını bilemeyeceğim. Gülümseyen

Bu arada yorumlar için teşekkürler. Gülümseyen

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

JuliaSirius
UU Seherbazları
Sert Espresso

HPC'deki 1. yılım :P XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2008, 19:38:14 »

Hiç aklıma gelmemişti Kahkaha Şeytan ayrıntıda gizlidir Kahkaha Güzel bir tespit olmuş gerçekten Alkış Ve bence gayet açıklayıcı yazılmış Aww
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2008, 19:57:51 »

Hiç aklıma gelmemişti Kahkaha Şeytan ayrıntıda gizlidir Kahkaha Güzel bir tespit olmuş gerçekten Alkış Ve bence gayet açıklayıcı yazılmış Aww

Teşekkürler Gülümseyen, ben de bu durumu farkedince, Rowling'in bize önceden verdiği bilgilerden dolayı bir kez daha şaşırdım.

Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2008, 21:59:29 »

mükemmel bi teori Kahkaha

-dont open,keep close your eyes-
                             Aslında en çok hasta olanlar,doktarların ta kendisidir x)
Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2008, 14:05:16 »

abi sen naaptın yaa nası buldun onu süper bi teori ve büyük ihtimallede dooruama şöle bişey var senin tezini çürütmek amacıyla sölemiorum bunu ama "Gündönümünde yenisi gelecek..."  vs. vs. ve  "... ve ondan sonra da başka hiç kimse gelmeyecek..."    dednilen yarım kalan kehanetleri farklı iki kişi sölüyo yani tmm jkr bize seni dediklerini iletmek amacıyla bunu söylemiş olabilir ki büük ihtimallede öle ama ne bilim bnim dediiğimde war nese teşekkürler

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2008, 14:35:41 »

abi sen naaptın yaa nası buldun onu süper bi teori ve büyük ihtimallede dooruama şöle bişey var senin tezini çürütmek amacıyla sölemiorum bunu ama "Gündönümünde yenisi gelecek..."  vs. vs. ve  "... ve ondan sonra da başka hiç kimse gelmeyecek..."    dednilen yarım kalan kehanetleri farklı iki kişi sölüyo yani tmm jkr bize seni dediklerini iletmek amacıyla bunu söylemiş olabilir ki büük ihtimallede öle ama ne bilim bnim dediiğimde war nese teşekkürler

Öncelikle yorum için teşekkürler. Gülümseyen

Bunu ben de düşündüm ama tekrar okuduğumda farkettiğim şey şu oldu: Bellatrix'in sersemleticisi tarafından kırılan bir kehanetten iki kişi çıkıyor ve bu konuşmayı yapıyor, yani başka kehanet kırılmıyor. Ancak Bellatrix ve Lucius o anda tartışmasalardı, eminim ki asa ve efendi ile ilgili daha çok şey duyacaktık.

Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2008, 19:14:56 »

ZAY'nın 1006. sayfasındakii son iki paragrafta bellatriz asasını kalıdrıp sersemletme büyüsü yolluyo ama lucius'un hareketiyle büyü bi rafa çarpıyo ve birden fazla yani o raftaki kehanetlerin bir kısmı kırlıo ve yerdeki kırık cam parçalarının arasından iki tane siluet belirio neden iki tane bilemem aynı kehanetten iki silüetin belirmiş olması fikri ban farklı gelio çünkü aynı anda ikiside aynı kehanettemi bulundu bnce imkansız ama yinee jkr nin bi işi tabi ztn kehanetlerde söylenenlerin konuyu mürver asa'ya bağladığı kesin gibi çünkü jkr böle bişeyi kafadan sallamaz sallasada bu şekilde tutmasının olanağı sıfır bilinçli yağılmış bişe bu nese işte bnim dieceklerim bu kadar...

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2008, 22:46:50 »

ZAY'nın 1006. sayfasındakii son iki paragrafta bellatriz asasını kalıdrıp sersemletme büyüsü yolluyo ama lucius'un hareketiyle büyü bi rafa çarpıyo ve birden fazla yani o raftaki kehanetlerin bir kısmı kırlıo ve yerdeki kırık cam parçalarının arasından iki tane siluet belirio neden iki tane bilemem aynı kehanetten iki silüetin belirmiş olması fikri ban farklı gelio çünkü aynı anda ikiside aynı kehanettemi bulundu bnce imkansız ama yinee jkr nin bi işi tabi ztn kehanetlerde söylenenlerin konuyu mürver asa'ya bağladığı kesin gibi çünkü jkr böle bişeyi kafadan sallamaz sallasada bu şekilde tutmasının olanağı sıfır bilinçli yağılmış bişe bu nese işte bnim dieceklerim bu kadar...

Evet, kitaba baktığımda ben de hatalı olduğumu farkettim. Birçok kehanet kırılıyor ama şunu da göz ardı etmemeliyiz: Farklı iki kehanetin birbirine uyan sözcüklerle devam etmesi. Demek istediğim orada Mürver Asa ile ilgili birçok kehanet de olabilir, belki de o rafta sadece Ölüm Yadigarları ile ilgili kehanetler vardı. Bunu kimse bilemez ama ben de Rowling'in bu sözleri öylesine yazdığını sanmıyorum.

snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Daima Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2008, 23:05:50 »

aayyy o kehanetleri biliodum ama ölüm yadigarlarına ilişkin olacağı...  Şaşırmış  Şaşırmış
hiç aklıma gelemzdi yanii  Şaşırmış  Acayip  Alkış
çok güzel,mantıklı teori
tebrikk  Alkış

bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2008, 14:41:47 »

ben de o kehanetin bir anlamı olduğunu düşünmüştüm sonra demiştim ben bir gün tekrarr inceliyim de nede olabileceini buliym diye  ama unuttum bence doğru bir tespit. gerçekten de bu kehanet öllüm yadigarlarıyla ilgili. bence bunu jkrye soralım o da ewt öle desin o azman daha kesin olur. bu arada saol gerçekten kafamdaki bi soru işareti daha gtmiş oldu. ve de anladık ki seri bitsede teoriler bitmiyor.
Sayfa: [1] 2 3 4 5   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: