Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 11:51:02  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Larindelin Urdaé(Suyun Ağacı)~ 2.bölüm:Kırık Gözlük(eklendi)  (Okunma Sayısı 220 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 18, 2008, 16:00:39 »

Larindelin Urdaé(Suyun Ağacı)

Lurin,boşlukta 4 ruhu yarattı herşeyden önce.Onlara bağlılığı göstermek için eşler,sevgiyi öğretmek için çocuklar verdi.Nefreti göstermek için Arzul u yarattı.Ve merak duygusunu ve sonuçlarını göstermek için de dünyayı oluşturdu boşlukta.4 ruh merlaklarına yenik düşüp dünyaya gittiler ve oranın yönetime muhtaç olduğunu gördüler.Héler ateşi,Huvr suyu,Solorén toprağı ve Rehrus da havayı yönetti.Yeryüzü bu yönetimle canlandı ve ağaçlar büyüdü.Ağaçlar dünyanın asıl sahipleri olan ruhlardı.

Nefretin efendisi Arzul da yeryüzündeydi ve suyun ruhu Huvr ın kendisine olan aşkını kullanarak onu gücünü terkedip yeryüzüne kendisi gibi bir bedenle gelmesini istedi.Huvr onu sevdiği için dediğini yaptı.Yeryüzünün sularının yönetimini bırakıp bedene büründü.Ve Arzul onu reddetti.Huvr da kederinden hastalandı ve ölüm döşeğine geldi.Ve tüm sular Huvr ın hüznüyle zehirlendi.Bu sulardan tadan ağaç ruhları Huvr ın intikamını almak için Arzula saldırıp onu öldürdüler.Ve böylece Arzulun istediği oldu,nefret ağaçlara bulaştı.İntikam için nefretle Arzula saldırmayan diğer ruhlar olanlardan korkup dağların ardına kaçtılar.Huvr ölmeden önce af diledi ve yeniden suların hakimiyetini eline geçirdi.Herşeyi eski haline döndürdü fakat Huvr ın Aldos adasına diktiği ağaç kesilirse sular yeniden zehirlenir,Arzulun gücü tekrar zirveye ulaşırdı.Huvr birdaha hiçbirzaman eskisi kadar güçlü olmadı ve öldü..

Arzulun oğlu Heya zehirlenmiş ağaç ruhlarına "ateşin ordusu"anlamına gelen Arzulen dedi.Çünkü Arzul herzaman ateşe hükmetmesi gereken kişinin kendisi olduğuna inanırdı.Ve Heya zehirlenmiş ağaç ruhlarını(arzulen)kandırıp kendi ordusu haline getirdi.Şimdi Heya,babasının yapamadığını yapacak ve 4 ruhu(artık 3 ruh) öldürüp onların yerine hükmedecekti.Ordusuyla hava ruhu Rehrusa saldı.Heya nın torunu Gurmac,Rehrusu öldürdü.Olanları gören ve sıranın kendisine geleceğini bilen toprak ruhu Solorén,ateş ruhundan yardım istedi ancak Heya nın kenisine dokunmayacağını düşünen ateş ruhu yardımda bulunmadı.Bunun üzerine Solorén topraktan insanları,taştan da cüceleri çıkardı ve savaş başladı.Savaşı insanlar ve cüceler yendi fakat Solorén ve Heya aynı anda birbirlerini öldürdüler.Heya ölmeden önce torunu Gurmac a Huvr ın ağacından bahsetti.Ağacı yakarsa,Arzulun geri döneceğini ve bu görevin onun olduğunu anlattı.Ve öldü.Ancak Gurmac da görevini yerine getiremedi.

Savaşı kaybetmelerinen sonra Arzulen ırkının çoğu öldü.Gurmac tek başınaydı.Ateş ruhu Héler,Gurmac ın kendisine karşı da ayaklanma çıkarmasından korktu ve onu dev,mavi bir elmesa hapsedip gökyüzüne yolladı.Ve orada kendisi ölünceye dek bir yıldız olarak kalması için onu lanetledi.

Ateş ruhu Héler artık dünyanın yalnızca kendisine kaldığını düşünerek insanları ve cüceleri kölesi haline getirmeye çalıştı.Ancak su,toprak ve hava ruhlarının 6 çocuğu buna izin vermedi ve Ateş ruhu Héler i yakalayıp hapsetti.Savaş bitmişti.Zehirlenmemiş,temiz ve sadece barıştan yana olan ağaç ruhları tekrar ortaya çıktılar.4 ruhun çocukları dünyayı yönetmediler,sadece düzeni sağladılar.Ancak bir gün Gurmac ın gökyüzünden döneceğini bilen 6 insan vardı yeryüzünde...ve 3ü dündüğünde hizmet edip görevinde ona yardım edecek,diğer üçü ise karşı koyacaktı.Çocuklarını diğer dünya olarak adlandırılan yere gönderme pahasına olsa bile....herşey şimdi başlıyor...

Böyle dramatik bi son yaptım Sırıtan bu benim yazmakta olduğum kitabın yaratılış öyküsü,yani mitolojisi.Bakiim cafedekiler ne dicek die düşündüm Sırıtan iyi yada kötü,eleştirilerinizi bekliorm Dil Çıkaran Sırıtan
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2008, 21:56:22 Gönderen: Erenüx » Logged

-dont open,keep close your eyes-
                             Aslında en çok hasta olanlar,doktarların ta kendisidir x)
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Larindelin Urdaé(Suyun Ağacı)~ 2.bölüm:Kırık Gözlük(eklendi)
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 11:51:02 »

Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2008, 16:09:10 »

Başlangıç olarak gayet güzel olmuş. İsimler özellikle çok iyiydi. Özel olarak seçilmiş gibiler. (Saçma oldu Ne? ) Diyecek bir şey yok gibi. Başlangıç güzel. Ama yeni bölümün daha güzel olmayacağını nerden bilebiliriz. Eline sağlık Kahkaha Kahkaha

Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2008, 16:11:05 »

aslında bu elden geçmiş hali.ilk isimler gerçekten çok saçmaydı Sırıtan sonra bian ilham gldi ve bu isimleri buldum Hede Hödö çok saol kubi bncede güzel oldu ama biraz Hede Hödö Sırıtan

rockçıkız
the JokeR!
Demleme Çay

Herşeyden önce ben değiştim..

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2008, 20:45:04 »

Kubininde dediği gibi kitabın mitolojisi gayet güzel olmuş isimler özellikle dikkatimi çekti çok değişik ve yaratıcı devamınıda beklioruz erencüm  Sırıtan

NarNia..
Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2008, 20:48:08 »

devamı biraz uzun,assında bu bi roman ciddiyetle yazıyorum.yani bayaı uzun sürcek belkide raflarınızda harry potter serisinin yanında durur bigün Hede Hödö Sırıtan yorumlar için teşekkürler Sırıtan

Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2008, 21:54:00 »

devamı biraz uzun,assında bu bi roman ciddiyetle yazıyorum.yani bayaı uzun sürcek belkide raflarınızda harry potter serisinin yanında durur bigün Hede Hödö Sırıtan yorumlar için teşekkürler Sırıtan

Ne tesadüf! Kahkaha Ben de benim yazdığımı aynı şekilde düşünüyorum. Neyse sana kolay gelsin demeden önce yeni bölümün zamanını öğrenmek isterim? Kahkaha Kahkaha

Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2008, 22:15:15 »

meşgul bi insanım Hede Hödö tamam,şakaydı Sırıtan zaman veremem hem yazıp hem cafeye yollamayı deniceim biraz gecikebilir.önce mükemmel olmalı Sırıtan sizin beğenmeniz çok önemli çünkü Sırıtan

miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

~Lonca Editörcübaşısı~:p

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2008, 11:04:43 »

Hmmm...güzel bir yazı(romanın önsözndeki mitolojisi Dil Çıkaran ) ellerine sağlk

Harry Potter ve Umudun Büyüsü<br /><br />~Dans Kulübü~<br /><br />~HPC Yazarları Loncası~
Eldalote
time keeper
Sert Espresso

remember the runes and remember the light...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2008, 14:34:40 »

bence de güzel bir mit olmuş romanın daha güzeldir eminim Göz Kırpan

would you believe in a night like this?
a night like this, when visions come true...

ignis, aqua, aer, terra
Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2008, 21:56:34 »

Larindelin Urdaé(Suyun Ağacı)
                                           BÖLÜM 2:Kırık Gözlük(1000 yıl sonra...)

Yaz ayları,artık eskisinden çok daha sıcak geçiyordu.Bu sıcak günlerde,yapılabilecek teş şey yüzmek yada klimayı açıp evde uyumaktı.Ama bunların ikisini de yapmayan birileri vardı.Arkadaşları sahilde gülüp oynarken,iki kardeş evlerinin balkonundan arkadaşlarını seyrediyordu yalnızca.Oturdukları site ve deniz kenarındaydı ve sahille arasında sadece birkaç araba yolu vardı.Orda oturup neşeyle yüzen insanları seyredip hiç konuşmadan günlerini geçiriyorlardı.Bu iki kardeşin böyle durgun olmasının sebebi 2 hafta önce anne babaları sandıkları insanların aslında gerçek anne babaları olmadığını,kendilerinin de evlatlık olduklarını öğrenmeleriydi.Onlar için korkunç bir şok olmuştu.Kız olan Derya,odasına çekilip ağlamış,erkek kardeşi Metin de balkona çıkıp saatlerce orda öylece ifadesiz bir suratla oturmuştu.İkiside 15 yaşındaydı.Ve ikiside korkunç bir dönem geçiriyordu.Tek bildikleri birbirlerinin kardeşleri olduklarıydı.O günden itibaren sabah erkenden balkona çıkıp,gece geç saat te yataklarına dönmüşlerdi.Derya kulaklıkla müzik dinlemiş,Metin ise sadece kitap okumuştu.

Yine o balkonda geçen günlerden birisiydi.Metin kafasını kitaptan kaldırdı:"Sence bundan sonra ne olacak?".Derya bütün hafta boyunca Metinin tuhaf ve saçma sorularına "Kes sesini" şeklinde cevap vermişti.Birbirleriyle pek anlaştıkları söylenemezdi.Kulaklıklarını çıkarıp bıkkın bir sesle sordu:
"Ne?"
"Sence bundan sonra ne olacak?"
"Nerden bileyim"
"Yani burda mı yaşayacaığız?"
"Başka biyerde ev satın alacak kadar paran yoksa,evet burda yaşayacağız."
"Balkondan bahsediyordum..."

Konuşmaları balkon kapısının açılmasıyla bölündü.Gelen 15 yıldır babaları bildikleri Murat Bey di."Hadi gelin,yeme yiyoruz"dedi.Ancak ikisindende "Aç değiliz" cevabının geleceğini biliyordu.Öyle oldu da.Murat Bey hiç ısrar etmeden arkasını dönüp içeri girdi ve çocuklar yine o bildik diyaloğu duydu.Lafa herzamanki gibi Anneleri(sandıkları) Leyla hanım başladı:

"Gelmiyorlarmı yine?"
"Sence?"
"Bırakta ben konuşayım,böyle olmaz."
"Zamana ihtiyaçları var..."

"Zamana ihtiyaçları varmış,pis yalacılar!".Metin aniden doğruldu.Ayağa kalkarken gözlüğünü düşürdü."Derya,duydun mu?!"Derya sarı saçlarını gözlerinin önünden çekerek ayağa kalktı;"Neyi?"."Birisi babamı taklit etti sanki,kız sesi gibiydi"dedi Metin endişeyle etrafına bakınırken.Derya büyük bir of çekerek yerine oturdu tekrar ve bıkkın bir sesle konuştu:"Üst kattaki o sakin,yaşlı kadın kafayı yeyipte hala "babam"dediğin şahısı taklit etmeye karar vermediyse-ki vermemiştir,deliriyorsun.Ve bir de gözlüğünü kırdın".Metin eğilip gözlüğünü aldı.O da oflayarak yerine oturdu"Bunsuz hiçbirşey görememki,birdaha gözlükçüye gitmem gerekecek.."Ayağa kalktı "Üstümü değiştirip çıkıyorum,istediğin birşey var mı?"diye sordu.Ama derya başka birşeyle ilgileniyordu."Şunlar da kim?"diye sordu sahili işaret ederek."Kim?Birşey göremiyorumki!"dedi Metin ve kırık gözlüklerini takıp gözlerini iyice kısarak baktı:"Şu kahverengi saçlı kız ve uzun çocukmu?"."Evet diye yanıtladı Derya;"Buralarda daha önce hiç görmemiştim.."

Metinin "Hiç gerek yok,kendim giderim"gibisinden yalvarmalarına rağmen Murat Bey arabasıyla onu gözlükçüsüne götürdü."Ben bekliyorum arabayla,sen işini hallet,gel dedi.Metin arabadan indi.Dükkana girdi ve görevliye doğru ilerlerken birine çarptı.Arkasın,döndü özür dileyecekti ki çarptığı kişinin sahilde gördüğü o kız olduğunu gördü.Metin ister istemez kızın nekadar güzel olduğunu geçirdi içinden.Dalgalı kahverengi saçları omuzlarından aşağı dökülüyordu.Yeşil gözlüydü ve çok düzgün bir yüzü vardı.Ancak o da özür dilemedi ve sadece fısıldadı,"Gözlüğü kırılmış çocuk..."."Ne?"dedi Metin."Gözlüğünü balkondayken kırdın deği mi!"dedi kız heycanla,"Bir ses duydun ve de gözlüğünü düşürdün!"."Bir dakika,sen bunları nerden biliyorsun?" dedi Metin ama cevap alamadı.Tam o sırada Siren sesleri duyuldu.Filimlerde çaldıktan sonra hiç de hoş olaylar olmayan siren sesleri.Sonra gözleri kör eden bir ışık...Korkunç bir patlama sesi...Metin savrularak kıza çarptı ve yere düştüler.Işıktan hiçbirşey görülmüyordu.Metin herşey kararıp bayılmadan önce ordaki insanların hiçbirinin farketmediği birşeyi farketti,sıradan bir patlamada duyulan o çığlıklar ve alevler yoktu,sadece kör edici bir ışık ve ardından korkunç bir sıcaklıkla gelen karanlık...

Mitoloji kısmının ardından sonunda gerçek hikayeme geçmiş bulunmaktayım.Umarım beğenirsiniz Sırıtan (imla,yazım ve mantık hataları olabilir,okuduktan sonra unutun hatalı kısmı Hede Hödö Sırıtan )

« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2008, 22:22:43 Gönderen: Erenüx » Logged

rockçıkız
the JokeR!
Demleme Çay

Herşeyden önce ben değiştim..

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2008, 22:13:52 »

Hatalı kısımlar vardı ama gzl olmuş ellerine sağlık çok uğraşmıssın  Alkış

NarNia..
Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2008, 22:23:50 »

Saol kankü Sırıtan biraz çabuk gelişmiş olaylar ama kitabımın tümü gerçekten çok uzun ve olaylar çabuk gerçekleşmek zorunda Kahkaha

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: