Ekranların Sevilen Dizisi, Bir Potter Masalı Bayram Özel bölümüyle karşınızda.
IV. Bölüm | Hermione’ nin Planları
Hermione düşünüyordu. Harry gülmüştü; ama Myrtle haklıydı. Karnında Ron’ un çocuğunu taşıyordu. ‘Bu işten yırtmalıyım’ dedi kendi kendine. Ama nasıl yapacaktı. Çocuğu doğurmaya kararlıydı. 17 yaşına girdiğine göre, yasalar ona bir safkanla evlenme hakkını veriyordu. Bir safkanla evlenebilir, çocuğu ona yamayabilirdi. Evet, öyle yapacaktı. Ama kim olmalıydı bu? ‘Bu işleri başıma hep anlatıcı açtı’ diye mırıldandı. ‘Ama artık onla kavga edemem. Kaç bölümdür aynı esprisi, izleyici sıkıldı. Neyse kahvaltıya ineyim de kuşkulanmasınlar.’ Hermione saçını başını düzeltti; ancak gözündeki morluk geçmemişti. Öfkeyle hırladı, kahvaltı için aşağı inmeye başladı.
Merdivenlerden inerken Malfoy’ a rastladı. Malfoy gözlerini koca koca açarak ona baktı. Hermione umursamadı. Gryffindor masasına geldi, Harry’ nin yanına oturdu. İki sandalye solundaki Ron, kahvaltısını Lavender’ ın dudaklarıyla yapıyordu anlaşılan. Luna yanına geldi.
- Hermione abidik gubidik zim zom?
-Hı?
-ZÖNK. Ha ha ha.
-Ne diyosun sen ya? Senle mi uğraşıcam sabah sabah?
-Salon cadısı çizgimden kaymicam, bak seni terbiyemle dövdüm.
Hermione karşı masada oturan Malfoy’ un ona baktığını gördü. Ama bir garip bakıyordu; gözünde nefret değil arzu vardı. Evet niye Malfoy olmasındı? Hem aptaldı hem de safkan. Emin olmalıyım diye düşündü, bana aşık değilse rezil olurum. Bacak bacak üstüne attı ve Malfoy’ a göz kırptı. Malfoy’ un şaşırdığını ve bakışlarının aşağı kaydığını gördü; emin oldu. Hemen ona aşkını açıklamak için yeterli cesareti vermesi gerektiğini düşündü ve verdi de (Amoreous). Pastırmasını yemeğe başladı.
Yemekten sonra Malfoy’ u beklemeye başladı. Önünden Ron geçti. Onu görmemek için arkasını döndü.
Ay gat dı Pava (I got the power)
Hermione hızla arkasını döndü. Ron garip garip sallanıyor, bir yandan da şarkı söylüyordu.
-Dı dı dı dıt, dı dı dı dıt, Ay got dı Pava
Snape koşarak olay mahalline geldi.
-Gürsoy, lütfen bana ne yapmaya çalıştığını açıkla. HEMEN!
-BÜYÜTCELL hesabı Profesör.
Ve Ron 100 kere ‘Oh be, dın dıdı dın dın dın dın dın’ yazma cezası aldı.
Malfoy Hermione’ yi arıyordu her yerde. Dayak yemiş kızlardan pek hoşlanırdı. Birisi ona bu yüzden bir sıfat yakıştırmıştı; ama dili dönmüyordu. Feminist mi, fettan mıydı neydi, öyle bir şey işte. Hermione’ ye aşkından utanmıyordu; asıl onu önceden keşfedemeyecek kadar aptal olduğundan yakınıyordu. Ve neden sonra onu gördü; bir kızlar tuvaletinden çıkıyordu, yüzü sapsarıydı.
-Hermione, Hey Hermione.
Hermione arkasını döndü. Malfoy’ u görünce tek kaşı kahkülünün arasında kayboldu.
-Efendim?
-Biraz bahçede dolaşalım mı?
Hermione muzaffer bir şekilde sırıttı.
-Olur.
Ve böylece yürümeye başladılar. Gölün kenarına gelince Malfoy konuştu.
-Nasıl başlasam hiç bilmiyorum; ama sanırım uzatmamak en iyisi. Sana aşığım, seni seviyorum, evlen benimle, evimin kadını ol.
Hermione içinden “Yuh” diye geçirdi. “Bu Ron’ dan bile odun. Ah zorunda olmasam ben bilirdim sana verilecek cevabı ya, neyse.”
-Ah evet Draco, evet. Ben de uzun zamandır sana aşığım. Küçük küçük Draco’ lar doğurmak istiyorum.
-O zaman gel yatakhaneye gidelim.
Hermione bunu hiç beklemiyordu. Ama istifini bozmadı.
-Ay seni hınzır şey. İzleyicilerin gözündeki inek kız imajını yıkamam. Hem evlenmeden olmaz; bizim oraların töreleri var. Babam beni öldürür.
-Benim sevdiğim kadına hiç kimse dokunamaz.
-Çok şekersin. Eğer seni sağ bırakma hatasını yapsalardı dokunamazlardı belki; ama hayır. Bizim oranın adetlerine göre böyle bir durumda seni kulaklarından tavana asarlar.
-Neresi ya sizin ora? Sürekli bahsediyosun?
-Elif Karlı bizim akrabamız. Bu sana fikir verir belki. Bizim oranın adetleri/Meşhurdur cinayetleri
**
‘PARMAĞINDAYÜZÜKUS’
Ron öfkeyle soluyordu. Lavender’ ın eteğinin boyunu kısa bulmuştu çünkü.
-Ay Ron, niye bana böyle yapıyosun? Benim eteğimin boyu seni ilgilendirmez, artı istersem hiç giymem. Okey mi?
Ve tekrar kısalttı. (KOLUNDABİLEZİKUS) Ron sinirle tekrar uzattı. (TOMBULTOMBULMEMELUS)
-Bak ben özgür bir kızım, senin kabadayılığın bana ötmez tamam mı?
-Meğer sen adinin bayağısı, bayağının da aşağısı bir kadınmışsın. Oysa ben senin için neler düşlemiştim. Al ulan, *****
Ve tüm gücüyle Lavender’ a tokat attı.