Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 12:58:19  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Başka bir dönüm noktası  (Okunma Sayısı 341 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 09, 2007, 23:37:45 »

Aşağıdan deli gibi akıp giden o kocaman nehre yuvasıymış gibi bakmak, sıcacık gözlerinden akan ve ürpertici rüzgarla buz gibi olan gözyaşlarını normalde kıpkırmızı olan, ama şimdi bir ölününkiler gibi bembeyaz kesilmiş o yanaklarında hissetmek ve biraz sonra, sadece birkaç dakika sonra belki de çok acı verici bir biçimde hayatının sona ereceğini bilmek zor, bir o kadar da acı vericiydi. Ama bu acıyı hissetmeyi kendi istemişti. Daha da acı olanı ise, acıyı hissettiği ilk zamanlarda acıdan duyduğu rahatlama hissinin, huzurun, bir süre sonra nefrete dönüşmesi, acıdan kurtulmak için yaptığı her şeyin ise ona sadece daha çok zarar ve kat kat fazla acıyla geri dönmesiydi.
     Hayatına son vermeden önceki son noktada, son kaya parçasında öylesine, yalnız başına, bildiği o kadar az şey olmasına karşın kararını kesinlikle vermiş bir şekilde dikiliyordu. Önünde hiçbir ışıktan, hiçbir umuttan, hiçbir pişmanlıktan eser yoktu. Sadece karanlık… Arkasında bıraktıkları için hiç mi hiç üzülmüyordu. Sadece bu acıdan hala nefret ediyordu ve ondan bir an önce kurtulmak istiyordu. Yaptığı hatalar ona artık fazla geliyordu ve verdiği bu kararının da yanlış olmasından korkuyordu. Ama hiç mi hiç şüphe duymuyordu yapacağı şeyden. Sadece korku…
     Korku, onun alışık olduğu bir olguydu ve belki de hayatında gördüğü, o ana kadar birlikte yaşadığını sandığı, ama trajik bir biçimde aslında çok ayrı zamanlarda ve yerlerde yaşadığı onca insandan daha fazla sadık kalmıştı ona. Onun son anına kadar yanında olmasını istemekle beraber, bir yandan da şu ana kadar korkularının nasıl biçim değiştirip durduğunu düşünüyordu. İlk önce terk edilmekten korkmuş, sonra bir süre karanlıktan korkmuş, bir ara aşktan, bir süre rüyalardan, uyursa bir daha uyanamayacağından korkmuş ve sonra, yaşadığı onca şeyden sonra, paranoyaklığını bir adım daha sınıra yaklaştıran, en büyük korkularını bile korkutup kaçıracak olan bir korkuyla karşılaşmıştı. Artık insanlardan korkuyordu ve bu korkusunu bir daha hiçbir şey geçiremeyecekti. Dahası, onu burarla kadar getirecekti. Ne müzik, ne kitapları, ne de öylesine kağıtlara karaladığı karamsarlık dolu figürler geçirecekti bu korkuyu. O, korkularıyla hiçbir zaman yüzleşememişti ve bu sefer de yüzleşmeyecekti. Kendini tanıyor olmanın verdiği bir mutsuzlukla insanlardan son hızla kaçıyordu. Kendini tanımaktan mutlu değildi, çünkü şu ana kadar tanıdığını sandığı, güvendiği tüm insanlar ona bir şekilde sırtını dönmüş, sonuçta yine kendi çıkarlarının peşinden, nereye gittiğini aslında bilmeyen koyunlar gibi son hızla koşup gitmişlerdi. Bir daha hiçbiri onu arayıp sormamış, en yakınında bildiği insanlar bile aslında ondan çok uzakken, hem onlardan, hem kendinden nefret etmişti, bununla beraber, nefret ettiklerinin de ondan nefret ettiğini düşünmüştü. Düşündüğü şeylerin doğru olup olmadığını bilmiyordu. Sadece kendi doğruları vardı ve bunları asla kimseyle tartışmazdı. Hatta hiç kimseyle, hiçbir şeyi tartışmazdı, hep sessiz biriydi. Hayatının aslında o ana kadar ne kadar boş ve gereksiz bir biçimde geçmiş olduğunu ona fark ettiren o darbeyi yediği anda kendini daha çok dinlemiş, bir hayatın, kendi hayatının nasıl öylesine boşu boşuna akıp gittiğini görüp yıkılmıştı. Bir daha yaşama şansının olmadığı hayatının…
     Tüm bu düşüncelerden sıyrılması gerekiyordu. Buraya bunun için gelmişti. Bütün bunları tekrar yaşamış gibi olup, yaptığı şeyden vazgeçebilecek bir noktaya gelmek için değil. Ve kesinlikle vazgeçmeyecekti. Bu noktaya gelmişken bundan vazgeçerse daha yeni yeni kazandığı özsaygısını bir anda kaybedecekti, hem zaten özsaygısız ve yine boş boş yaşamaktansa, kendi kendine azıcık bir saygıyla ölmek daha iyiydi.  Acıyı son bir kez hissetmek için, tekrar aşağıya baktı, keskin derecede soğuk olan havayı son kez derin bir şekilde içine çekti ve gözlerinden süzülecek olan son damla yaşı sildi. Tenindeki son ürpertiyi hissettiği anda bunun hissettiği son şey olduğunu, artık zamanın geldiğini anladı. Son bir kez aşağıya baktı, gözlerini kapattı ve kendini nereye gittiği belli olmayan o karanlık, başka bir dünyaya gidecek kapı olduğunu düşündüğü, ona göre tek çıkış yolu olan boşluğa doğru bıraktı. Artık kendinden sıyrıldığını düşünmüştü. Özgürdü artık. Düşüşü sırasında bunları düşündü, ama o güzelim bedeninden sıyrıldığı aslında doğru değildi. Ta ki o ana kadar…

Biraz uzun oldu biliyorum ama, bu devam edecek bir şey olmadığı için, kısa tutamazdım, ve bir kere yazmışken bir daha kısaltmak istemedim açıkçası.

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Başka bir dönüm noktası
« Eklendi: Aralık 02, 2008, 12:58:19 »

Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Bir şarkının başlangıcı gibi...

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2007, 19:40:21 »

Ana konu, hissedilenleri yazman gerçekten güzel olmuş. Amaa çook ama çoook fazla tekrar yapmışsın, bu da anlamayı zorlaştırmış. Bazı cümleler gerçekten çok güzel ama acı, korku, karanlık vb gibi sözcükleri çok sık tekrar etmen, biraz akışı bozmuş açıkçası, bence. Anlamı da güçleştirmiş.. Belki bilerek tekrar yaptın ama bilemem yani...Ama onun dışında güzel yani ben beğendim Gülümseyen

Oh the wind whistles down
The cold dark street tonight
And the people they were dancing to the music vibe
And the boys chase the girls with the curls in their hair
While the shy tormented youth sit way over there
And the songs they get louder
Each one better than before...

Amy MacDonald
This Is The Life

Uzun bir süre yok, yok, yok...
Isabelle Bristow Vaughn
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2007, 20:27:22 »

Çok teşekkürler canım yorumun için  Sarılan Tekrarları bilerek yapmıştım, ama şimdi tekrar okudum, ve gerçekten de tekrarlar anlamayı güçleştiriyor. Benim bile, okurken bazı cümleleri birkaç kez okumam gerekti. Demek ki, iyice oturması için, biraz ara verip tekrar okumam lazımmış Terleyen  Teşekkürler canım yeniden Terleyen

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
Pena
hermetiK.
Demleme Çay

Hermetik.
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2008, 01:10:07 »

Cümleler cok uzun olup kapasıteme fazla gelmıs ( Dil Çıkaran ) de olsa cok guzel olmus (=

**

~ o4 o4 2oo8.

"ha kursun asker ha kursun kalem, yazarken de savasırım ben.." - Hermetik.

“mutluluk, özgür bir toprak üstünde, özgür bir ulus arasında, özgür bir iş görmektir.” - Goethe.

Isabelle Bristow Vaughn
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2008, 02:20:28 »

Cümleler cok uzun olup kapasıteme fazla gelmıs ( Dil Çıkaran ) de olsa cok guzel olmus (=
Ne münasebet hacım.. Tekrar tekrar okuyunca ben de anlamıyorum bazen bazı yerleri.. Çok saçma şeyler yazmışım bazı yerlerde özellikle.. Ama sonuçta her şey değerlidir Dil Çıkaran Çok sağolasın gerçekten, okuduğun için çok teşekkürler Aww

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Pena
hermetiK.
Demleme Çay

Hermetik.
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2008, 02:28:19 »

Ne münasebet hacım.. Tekrar tekrar okuyunca ben de anlamıyorum bazen bazı yerleri.. Çok saçma şeyler yazmışım bazı yerlerde özellikle.. Ama sonuçta her şey değerlidir Dil Çıkaran Çok sağolasın gerçekten, okuduğun için çok teşekkürler Aww

Sen bi de benimkileri görsen Hede Hödö Not Defterinin derinliklerinde (!) bütün embesilliklerim var Dil Çıkaran Ama bence bu güzel olmuş hakkaten ^^

**

~ o4 o4 2oo8.

"ha kursun asker ha kursun kalem, yazarken de savasırım ben.." - Hermetik.

“mutluluk, özgür bir toprak üstünde, özgür bir ulus arasında, özgür bir iş görmektir.” - Goethe.

DeLyMeRvE
İsmail YK Karşıtı
Köpüklü Kapuçino

BPM!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2008, 01:45:13 »

Kelimelerin tekrarı başka bi hoşluk katmış bence yazıya. Bunu geçersek kahraman biraz garip bi kişilik Dil Çıkaran Korkuyu kaybetmekten korkacak kadar karamsarlığa düşmesine sebep olan nedir ki bi insanın?
"O, korkularıyla hiçbir zaman yüzleşememişti ve bu sefer de yüzleşmeyecekti."
Hem korkuyu kaybetmekten korkup hem de onunla yüzleşememek nasıl bir şey ki?
Buraları uzun zaman düşünecek olcağımı bile bile (!) yazının çok güzel olduğunu itiraf etmek zorundayım Dil Çıkaran Ellerine sağlık...

Isabelle Bristow Vaughn
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2008, 04:24:54 »

Kelimelerin tekrarı başka bi hoşluk katmış bence yazıya. Bunu geçersek kahraman biraz garip bi kişilik Dil Çıkaran Korkuyu kaybetmekten korkacak kadar karamsarlığa düşmesine sebep olan nedir ki bi insanın?
"O, korkularıyla hiçbir zaman yüzleşememişti ve bu sefer de yüzleşmeyecekti."
Hem korkuyu kaybetmekten korkup hem de onunla yüzleşememek nasıl bir şey ki?
Buraları uzun zaman düşünecek olcağımı bile bile (!) yazının çok güzel olduğunu itiraf etmek zorundayım Dil Çıkaran Ellerine sağlık...
Ağzına sağlık, çok teşekkür ederim Aww Bilmiyorum ama ona öyle hissettiren her neyse, çok kötü bir şey sanırım.. Yani kimsenin başına gelmez umuyorum ki. Sadece, o sanki benim gözümün önüne geldi, ve ben onu kağıda geçirdim.. Kendine göre doğru olanı ve belki tek çıkış yolunu yapıyordu, bunu yaptığı için kimse suçlanamaz bence. Ki, zaten kimsenin bunu kolay kolay yapabileceğini sanmıyorum.. Yine de, kimse yaşama isteğini kaybememeli, kimseye yaşama isteği kaybettirilmemeli bence..  Aww

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

MRPOYRAZ
Telve

senli sensizliğin sessiz selinde sana susuyorum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2008, 16:33:44 »

çok karamsar bir yazıydı ama kesinlikle süper bir anlatım var gerek üslup gerekse anlatım bakımından okuyucuyu içine çeken bir havan var çok güzel olmuş yazılarının devamını bekliyorum Alkış

Isabelle Bristow Vaughn
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2008, 20:47:54 »

çok karamsar bir yazıydı ama kesinlikle süper bir anlatım var gerek üslup gerekse anlatım bakımından okuyucuyu içine çeken bir havan var çok güzel olmuş yazılarının devamını bekliyorum Alkış
Çok teşekkür ederim Terleyen Paylaştığım başka yazılar da var ama her yazdığımı paylaşamıyorum. Yoksa çoğu zaman yazıyorum bir şeyler Aww

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: