her düşündüğümde aklıma pembe yanaklı, kısa boylu, tombik, güzel yemek yapan, azcık kaprisli, ama çok yumuşak kalpli, çok kızdı mı sadece terlik fırlatan, "konuştuğun biri var mı kızım?" diye sevgilim olup olmadığını anlamaya çalışan, "erkeklere yüz vermiceksin , tepene çıkarlar" diye nasihat veren, dedenin ölümüne 8 ay bile dayanamayıp yataklara düşen, sonra bir sabah fenalaştığında herkes ambulans çağırırken son sözlerini kulağıma fısıldayan , "sakın üzülmeyin , ağlama da..ben çok güzle bir hayat yaşadım,mutluyum" diyen, orada son kez öptüğüm, bir daha da asla göremediğim güzellik.
şimdi napıyorsun acaba? benim seni düşündüğüm gibi senin de beni düşünmeye vaktin oluyor mu? hala içimde ukde kaldı biliyor musun, sana sımsıkı sarılamamak...ama benim suçum değildi ki bitanecim...sen sevmezdin...yapışma kız derdin...şimdi gelsen, sana yine sıkı sıkı sarılmaya kalksam yine iter misin beni? dayanamazsın di mi elma yanaklım

"nedenini bilmediğim bir ağlamak var içimde.." desem en masum halimle sen yine şakayla karışık " sus kız ağlama ağlama getirir" der misin?? desene ne olur... biliyorum diyemezsin

hep derdim ya "canım ölüm allahtan gelen bir şey. alıştırıcan kendini" diye... bir sana alışamadım biliyor musun??? senin gittiğini kabullenemedim...hala gece gelip üstümü örttüğünü sanıyorum. sanki ayak sesin koridorda yankılanıyor. eve gelince sevdiğim yemeği yapan biri olucak da bana zorla yediricek sanıyorum...sana bir sır veriyim mi ela gözlü tombişim.. annem yemekleri hep tatsız-tuzsuz yapıyor. evet hep nedeni şu sağlık zımbırtısı. zeytinyağlılara şeker bile koymuyor.ben mi neden yapmıyorum yemek?? yapıyorum yapıyorum da herşeyi öğretemedin ki canım... bak daha bana öğreticek neler vardı

ne acelen vardı ki gittin dedemin peşinden... hani sen demiyor muydun bu adam ömrümü çürüttü diye?? çürütmemişti di mi :)aslında hayatın oydu... ama sana kırıldım , hem de çok kırıldım... tamam seviyordun kocanı da en azından ahmet de bilseydi seni, tanısaydı biraz daha. ama hala hatırlıyor seni biliyor musun?? ananesinin ismini bilmiyor ama babanenin ismi ne diye sorunca hiç aksatmadan "halime" diyebiliyor. tamam kızma ananesinin ismini de öğretiriz

herşeyi biliyorum canım... istemedin sen de gitmeyi... ama kocan çağırdı değil mi

olsun ben dayanmaya çalışırım hasretine yanına gelene kadar... çalışmak zorundayım daha doğrusu...
ama tek bir söz istiyorum senden "son nefesimde elimi sen tutacaksın"-- aynı benim senin elini tuttuğum gibi....