Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 13:02:22  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ATATÜRK'E MEKTUP :P aman ya siz başlığa deil konunun içindekilere bakın! ;D  (Okunma Sayısı 274 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Night Blue
♪ ♥ bir zamanlar gorkemce idim ♥ ♪
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ekim 30, 2006, 21:24:16 »

Sevgili Kurtarıcımız,

Sana neler borçluyuz neler! Sen bir milleti; o milletin bağımsızlığını, şerefini, her şeyini, bizim tarihimizdeki şanlı başarılara yakışır bir şekilde kurtardın. Şu an çok uzaklardasın biliyorum ama bilmeni istiyorum ki ülkemiz o “büyük zafer”den bu zamana kadar hep seninle övündü çoğu senin yolunda ilerlemeye çalıştı.

Bugün yurdumuz eskisi gibi değil. Hem iyi hem kötü çok şey değişti.

Geliştik, ilerledik, büyüdük. Belki altın çağımızı yaşadık belki dibe vurduk ama bize kazandırdığın zaferi unutmadık.

Günümüzde insanların o yardımseverliği kalmadı. Metropollerimiz var, dolayısıyla kimse kimseyi tanımıyor, sokakta başı belada olan birisini görse yardım etmiyor.

Atam biliyor musun kadınlarımız artık özgür! Kendi ayakları üstünde durabiliyorlar. İstedikleri gibi giyinip istedikleri gibi yaşayabiliyorlar. Erkeklerimizle aynı haklara sahipler. Erkeklere özgürlük onlara kısıtlama diye bir şey kalmadı artık. Herkes eşit ve hür.

Hem teknolojimizde çok gelişti. Herkesle istediğimiz anda konuşabiliyoruz. Telefon çok gelişti, internet çok gelişti. Her ilde her kasaba da her dükkânda dergiler gazeteler var. Ayrıca bir televizyonumuz var ki çoğu evde birden fazla bulunuyor.

Ülkemizin simgesi şanlı hilal sürekli göklerde dalgalanıyor. Dalgalanıyor çünkü o senin bize kazandırdığın bağımsızlığımız. Ayrıca senin zamanında o hilalin dalgalanabilmesi uğruna ne kanlar dökülmüş. Hani bir söz var ya “Ya Rab bi hilal uğruna ne güneşler batıyor” diye. Peki biz bu sözü bilmemize rağmen ay yıldızın gerçek yerinde yani göklerde dalgalanmamasına dayanabilir miyiz?! İşte bu yüzden o bizim canımızdan da kıymetli.

Neyse Atam, konuyu dağıttım benim sana bu mektubu yazmamdaki asıl amaç sana bugünle o gün arasındaki farkı anlatmamdı.

Kısacası her yönden çok değiştik. Devlet adamlarının çoğu kendi menfaatleri uğruna çalışıyor. Bilmiyorum durumumuz çok mu kötü?! Ama şunu biliyorum ki sen burada olsaydın şu halimizden kat kat gelişmiş bir ülke olurduk.

Yinede sana ölçüsü olmayan bir teşekkür borçluyuz. Sen olmasan kim bilir hangi ülkeyle savaş halinde ya da kimlerin himayesi altındaydık! Hâlbuki şu an ki halimizle kendi ayakları üstünde durabilen bir devletiz.  

Yani millet olarak sana çok şey borçluyuz. Ve minnetimizi ancak teşekkür ile gösterebiliriz.

Teşekkürler Atatürk! Yaptığın her şey için…

Bize bıraktığın mirasın
                        Değerini bilmeye çalışan
                        ben

Yaws arkadaşlar bizim bi türkçe öğretmenimiz var ( Kızgın ) bize "Atatürke mektup yazın en iyisini seçcez" dedi

bende aklıma gelen içimden geçen şeyleri yazdım

normalde 3 def. sf.sı oldu.

benim mektubum 1. seçildi hocada bana "bunu temize çek okul gazetesine asalım" dedi.

ya herneyse işte sonradan beğenmemiş Üzgün kısalt öyle asalım, çok uzun olmuş dedi  Kızgın Kararsız Üzgün hıh!!

bende size ilk yazdığım şekilde hiç değiştirmeden sunuyorum Dil Çıkaran ...Sizce nasıl? Gözlerini Deviren aralarda laf salatası yapmış mıyım?  Gözlerini Deviren

mmm..

♥ i saw an angel in blue jeans ♥

Âşık

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: ATATÜRK'E MEKTUP :P aman ya siz başlığa deil konunun içindekilere bakın! ;D
« Eklendi: Aralık 02, 2008, 13:02:22 »

hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

yaşasın hpc!!! =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2006, 22:57:07 »

eline sağlk çok güzel olmuş =)

gerçekten Atatürk yaşasa kim bilir ne kadar güçlü bi devlet olurduk,onun gibi önder olmadı olamaz da...

ahh ah zamanında ne zorluklarla kurulan ülkemiz üzerinde şimdi kimlerin nasıl emelleri var!!!

...and so the lion fell in love with the lamb ♥ ~
Felonious
Lacrimarum.
Cafe Cini
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2006, 15:36:27 »

ellerine sağlık çok güzel olmuş =)) bence laf salatası filanda yapmamışsın gayet iyi olmuş başarılarının devamını dilerim ...  Gülümseyen

i get on the train and i just stand about now that i don't think of you
i keep falling over i keep passing out when i see a face like you
what am i coming to?
i'm gonna melt down

blame it on the black star
blame it on the falling sky
blame it on the satellite that beams me home
this is killing me
this is killing me
Night Blue
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2006, 19:47:10 »

eline sağlk çok güzel olmuş =)

gerçekten Atatürk yaşasa kim bilir ne kadar güçlü bi devlet olurduk,onun gibi önder olmadı olamaz da...

ahh ah zamanında ne zorluklarla kurulan ülkemiz üzerinde şimdi kimlerin nasıl emelleri var!!!

kesinlikle haklısın bende tam senin dediğini düşünerek yazmıştım o cümleleri Gözlerini Deviren

ellerine sağlık çok güzel olmuş =)) bence laf salatası filanda yapmamışsın gayet iyi olmuş başarılarının devamını dilerim ...  Gülümseyen

çok teşekkürler  =)

mmm..

Âşık

Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2006, 14:45:53 »

Yalnız türkçe öğretmeninin şu cümlendeki yanlışı atlamasına şaşırdım

Alıntı
Telefon çok gelişti, internet çok gelişti.

O zamanlardan bu zamanlara telefon çok gelişebilir ama o zamanlarda olmayan internet nasıl bir gelişim gösterebilir? Yani Atatürk'e mektup yazıyorsun ama Ata'nın yaşadığı çağda hiç olmayan birşeyi tanıtmadan geliştiğini söylüyorsun.

Herneyse ben beğenmedim yazını. Gülümseyen Daha iyi yazılabilirdi. Ha laf salatası yaptın mı sorusuna gelirsek: Evet kimi yerlerde yapmışsın.

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
asLi
Kakao

karanLıkta yürüyen bir göLgeyim asLında..

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2006, 20:40:48 »

ancak şimdi okuyabildim.muhteşem olmuş bence..gerçekten çok gzll.boşwer türkçe we edebiyat öğretmenleri hep böledir ztn.bnmkide ölede ordan biliyorum.yazdığım şiirleri çocukça buluomuş..

eda_cd_274
Eda
Krema

Onaylanmadıkça Panzehir Tamzehirdir :)))

eda_cd_274@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2006, 20:55:18 »

Ülkemizin üzerinde herzaman birilerinin emelleri zaten vardı Atatürk zamanında da Atatürk'ten sanrada. bundan sonrada var olmaya devam edecektir. dün atalarımızın yaptıklarını bugün biz başka şekilde devam ettirebiliriz.
    bu ülkenin hiç biryere gitti yok olduğu yerde duruyor. biz ve cumhuriyete olan inancımız var oldukça bir hilal uğruna batan güneşlere (atalarımıza) layık olacağız.

KARŞISINDA DURAMADIĞIN ASANIN
ARKASINA GEÇ "alçak peter böyle yaptı işte"
Fiddler
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2006, 23:51:16 »

Yaşına göre oldukça güzel. Anlatım yönünden bir derinliğe sahip olmasa da o saf duygun yetiyor pekiştirmeye.
Night Blue
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2006, 16:43:35 »

Yalnız türkçe öğretmeninin şu cümlendeki yanlışı atlamasına şaşırdım

Alıntı
Telefon çok gelişti, internet çok gelişti.

O zamanlardan bu zamanlara telefon çok gelişebilir ama o zamanlarda olmayan internet nasıl bir gelişim gösterebilir? Yani Atatürk'e mektup yazıyorsun ama Ata'nın yaşadığı çağda hiç olmayan birşeyi tanıtmadan geliştiğini söylüyorsun.

Herneyse ben beğenmedim yazını. Gülümseyen Daha iyi yazılabilirdi. Ha laf salatası yaptın mı sorusuna gelirsek: Evet kimi yerlerde yapmışsın.

ehems...hiç aklıma gelmemişti Utanmış Gözlerini Deviren .ama eleştiri için çok çok teşekkürler! Gülümseyen

ancak şimdi okuyabildim.muhteşem olmuş bence..gerçekten çok gzll.boşwer türkçe we edebiyat öğretmenleri hep böledir ztn.bnmkide ölede ordan biliyorum.yazdığım şiirleri çocukça buluomuş..

Demi ya!boşver türkçe öğretmenini Sırıtan Sırıtan ama cidden içimden o kadının dersine çalışmak gelmiyo Gözlerini Deviren

Ülkemizin üzerinde herzaman birilerinin emelleri zaten vardı Atatürk zamanında da Atatürk'ten sanrada. bundan sonrada var olmaya devam edecektir. dün atalarımızın yaptıklarını bugün biz başka şekilde devam ettirebiliriz.
    bu ülkenin hiç biryere gitti yok olduğu yerde duruyor. biz ve cumhuriyete olan inancımız var oldukça bir hilal uğruna batan güneşlere (atalarımıza) layık olacağız.

haklısın ama atalarımızın bizler için yaptığı fedakarlıklara tam anlamıyla layık olamıyoruz bence Gözlerini Deviren

Yaşına göre oldukça güzel. Anlatım yönünden bir derinliğe sahip olmasa da o saf duygun yetiyor pekiştirmeye.

Kahkaha Kahkaha saol Kahkaha Kahkaha

mmm..

Âşık

ay_parcasi
Nereida
Role Playing
Şeker

кöρєквαℓıqı ~ ιяιѕ ~ ηαυмα¢нια ~ ℓσяєηααα «3

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2006, 11:55:36 »

Bence alakası yok, çok hoş olmuş..