Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 13:10:08  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sezen ve Ajda yaşlı MTV'ye çıkamaz  (Okunma Sayısı 405 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ganesha
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 16, 2006, 19:27:10 »

Sezen ve Ajda yaşlı MTV'ye çıkamaz

MTV Türkiye'nin patronu Güvenkaya, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ın yaşlı, Serdar Ortaç'ın da müzik kalitesi kötü olduğu için kliplerini yayınlamayacaklarını söyledi.

* MTV yayına girdi. Tarkan'ın klipleri yayınlanırken pop star Mustafa Sandal ve diğer ünlü isimlerin klipleri yayınlanmıyor. Neden?
MTV'nin bir tarzı var. O tarz içinde görüntü ve müzikalitesi çok önemli. Şu anda ekranımızda Mustafa Sandal parçası yok, doğru. Sonuçta müzikaliteye ve görselliğe göre yayınlanmayacak anlamına gelmiyor.

* Sezen Aksu ve Ajda Pekkan da yayınlanmıyor bildiğim kadarıyla.
İzleyici grubumuz 15-24 yaş arası. Açıkçası MTV'nin kendi politikasında, MTV Avrupa ile karar veriyoruz zaten. Yani 30 yaşına kadar olan sanatçılar MTV'de yer alıyorlar.

* Madonna MTV'de yayınlanıyor ve 48 yaşında.
Bunun nedeni MTV izleyicisinin Madonna'yı genç sınıflandırmasına koyması. Toplantıda şöyle bir örnek verdim: Sezen Aksu'nun, Ceza ile yaptığı bir düetSezen Aksu, MTV ambargosu için Ne diyeyim ki. Böyle gereksiz bir şeye yanıt bile vermeye gerek yok dedi.var. Çok alternatif. Biz bunu yayınlamayı çok isteriz ama hedef kitlemizden dolayı ve MTV'nin kendi standartlarından dolayı olmuyor.

Tarkan beğeniliyor

* Yani Ajda Pekkan ve Sezen Aksu 30'un üstünde olduğu için zaten hiç yayınlanmayacak?..
Normalde evet. Genelinde yayınlanmıyor. Buna genç izleyiciler karar veriyor.

* Ama Tarkan 33 yaşında...
Tarkan gençlerin çok desteklediği ve sevdiği bir isim. Ve MTV kriterlerine müzikalite olarak uyduğu için yayınlıyoruz.

* Albümün Türkiye'de çok satması, insanların o kişiyi sevmesi önemli değil mi?
Önemli ama yeterli değil. O müziğin tınısı, görüntüsü çok önemli. Çünkü sonuçta biz bütün bu sanatçıları MTV'nin uluslararası havuzuna atıyoruz, o kalitede olması gerekiyor.

kaynak:sabah

konuyu doğru yerde açmışımdır umarım televizyona mı açmalıydım acaba Gözlerini Deviren neyse
sizce aldıkları karar doğru mu?
bence doğru  Gülümseyen
Çünkü uluslararası kriterlere uymuyor Türkiye kriterlerine uyuyor ayrıca Mustafa Sandal,serdar falan olmadığına çokkk seviniyorum
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2006, 15:32:45 Gönderen: Ganesha » Logged

kelime:süpürge
-hani harry potter üstüne binip uçuyordu
-nimbus 2000
-?Ne?Ne?Ne???
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Sezen ve Ajda yaşlı MTV'ye çıkamaz
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 13:10:08 »

Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2006, 19:49:43 »

Tabiiki de doğru. Hatta Tarkan bile yayınlamasalar olurmuş ama sırf Türkiye'de değil, dışarda da tanınan birisi ve megastar deniyor. Yoksa bizim yaş grubumuzdan ve MTV izleyen çoğu insanın Sezen Aksu çıksın da şu canım MTV'de bi dinleyelim dediğini hiç sanmıyorum. Ama geçen gün okulda açtıklarında garip bi rap grubu gördüm feci dandik ve iğrenç bişey ne dedikleri bile belli değildi, onları da yayınlamasınlar yani bence. Neyse işte...

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
rocker_snake
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2006, 19:54:53 »

ya tamam yaş gurubuna hiab etmek iyi falan da (((bi de konuşsam neler anlarcam Dil Çıkaran ))) sezen aksu türkiye de pop denen müzik türünü doru dürüs yapan tek kişi diyebilirim ben 24 yaşındayım ve sezenaksu dinlemesem de onun müzük değerinin farkındayım bence yannnış
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2006, 20:00:42 »

bence sezen aksu ile ajda pekkan'ın çıkmaması doğruda serdar ortaç'ın çıkmaması yanlış
Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2006, 20:07:44 »

Bencede tamammen doğru bir karar.Serdar Ortaç ve Kenan Doğulu R&B ye kaçan şarkılar yaptılar iğrenç oldu.Yani sonuçta kesinlikle doğru bir karar.Kral TV kalitesinde bir kanal olamaz MTV.Ama Sezen Aksu'nun çıkması gerekir genede bence.
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2006, 20:09:54 Gönderen: Wizard » Logged

-What is a heart?
-Will I find it if I rip your chest apart?
-Will I find it if I crack open your skull?
Ganesha
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2006, 13:08:00 »

Halk ne diyor?

MTV Türkiye'nin patronu Esra Güvenkaya, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ın MTV'de yer alamayacağını açıkladı: "İzleyicimiz çok genç. 30 yaşına kadar olan sanatçılar MTV'de yer alıyor. Onların yaşı ileri.".

Madonna yasak değil de Sezen nasıl çıkamıyor?

ŞARA KOHEN: O zaman neden Avrupa ve Asya MTV'sinde 40 küsur yaşındaki Madonna, hatta daha ileri yaşlardaki sanatçılar örneğin Elton John, George Michael, Rolling Stones gibi sanatçı ve grupları görüyoruz.

OGÜN CANAY: Tina Turner ya da Madonna gibi isimlere ambargo koymayan MTV; Türkiye'de neden böyle bir ambargo uyguluyor? Sanırım MTV Türkiye olarak gerekli izlenme oranı yakalayamadığınız için böyle bir açıklama yapmışsınız.

YASMİN YİĞİT: O zaman Sezen'in yazdığı şarkıları da yayınlamayın. 3,5 yaşındaki oğlum bile Sezen dinliyor.

ERTAN CAN: Sezen Aksu gibi Türkiye'ye bir daha gelmeyecek bir sanatçının kliplerini yayınlamamak hangi mantığa sığar? Gençlere hitap ediyormuş! 19 yaşındayım ve ne ben ne de çevremde hiç kimse MTV Türkiye'yi izlemeyecek, emin olun.

DİLEK DEMİR:
Bir müzik kanalı yöneticileri, gençlerin Sezen Aksu'yu Tarkan'dan daha çok dinlediğini nasıl bilmez.

MEHMET ALİ ÇOPUR: Sevgili Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ın sizin kanalınızda klibinin yayınlanmasına ihtiyaçları yok; onlar başlı başına bir dev çünkü. Sezen Aksu olmasaydı bu kadar genç müzisyenin önü açılır mıydı acaba? İyi ki bu iki harikulade insanın müziğiyle beslenmişiz.

HAKAN YILMAZ: Ben 30 yaş üstü olup da MTV izleyen biri olarak; bu saçma yayın politikasına sahip olan bir kanalı bundan sonra artık izlemeyeceğim.

AYDAN NİŞANCI: Sizin bugün yayınlamayı düşündüğünüz o genç yetenekler, Sezen müzikleriyle büyüdüler, beslendiler ve hala onun kapısında yatıyorlar.

KEREM KARATAY:
Vaktiyle Mc Donalds da 'ilkemiz var ayran sattırmayız' derdi...

TUBA GÜLHAN: 30 yaşında, kariyer sahibi ve müzik tutkunu biri olarak diyorum ki; eğer bu mantıkla giderseniz çok işiniz var! MTV'nin ismine güvenip, saçma sapan işler yaparsanız, MTV'nin adını da bu memlekette yerle bir edersiniz. Bize genç nesilden Sezen'in şarkılarıyla kendinden geçmemiş birini gösterin.

ARZU ATİ-KER: Burası Türkiye; biz kendi sanatımızı neden Avrupai standartlarla yargılayıp, çıkan sonuca göre hareket ediyoruz?

SERPİL TERLEMEZ: Sezen zaten her kalpte...

YAVUZ ANNAKKAYA: Ben 16 yaşındayım ve Sezen delisiyim. MTV ne yaptığının farkında değil. Bu yanlışı düzeltsinler, yoksa izlenmeyecekler. Sezen için MTV'ye çıkmak marifet değil, o zaten en üst noktada.

GÜVEN ÇELİK: Türkiye'de 4 tane sanatçı var zaten, 2'sini yayınlamama kararı almışsınız!

MUSA TORUN:
Neden gençlere sormuyorsunuz 'Sezen çıksın mı' diye?

NAZLI YALÇIN: Ben 23 yaşındayım ama Sezen'nin hayranıyım ve biliyorum ki benim gibi daha birçok genç arkadaşım var. MTV merkez,Sezen Aksu'nun toplum üzerindeki etkisini bilemeyebilir ama bu bayanın bilmemesi üzücü. MTV'yi izlemeyeceğim.

Kaynak:sabah

-nimbus 2000
-?Ne?Ne?Ne???
Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2006, 23:53:15 »

çok haklılar 50 cent gibi süper we çok kaliteli müzikler yapan adamlar warken kim ne yapsn sezen aksunun şarkılarını dimi??

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2006, 00:06:33 »

Ben ne yaparım taç yapıp başıma koyar ve dinlerimde.
Arna Belorn
Pimps and Queens and Criminal Queers
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Druid Power On Darnassus's Forest

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2006, 00:15:22 »

bence mtv haklı. O kanal gençlere yönelik bir kanal ve Sezenin orada gerçekten bir işi yok. Ha evet haklısınız sezan aksu süper bir insan ve süper bir beste yazarı ama mtvyiye uyuyor mu sizce ? Allah aşkına bir düşünün. Popüler kültürün etkisi altında ki bir tv kanalına sezan aksu asla ama asla uymaz.

Ve evet mtv rock yaptığı sürece başımın üzerinde yeri vardır. Gerisine karışmam Kahkaha

(göstermek/gizlemek için tıkla)

All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of tears
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2006, 00:44:22 »

mtv "sezen aksu kötü müzik yapıyor" vs demiyor ki. ben sezen aksuya tapıyorum. değil türkiye, dünya standartlarında bi müzik kadını. hatta aşk kadını diyeyim. zaten bu yüzden iyi tüm şarkıları. neyse...

ama mtv'nin hedef kitlesi genelde ergenlerdir. tüketici kitle. zaten mtv için "her zaman ergen kalan kanal" vs gibi laflar ederler. emektar vj'ler yaşlandıkları için kovulurlar.

sezen aksu şahane müzik yapar ama doğrusunu isterseniz bazen ağır da kaçabilir. sezen aksu yoğun bi sevgi anlatır şarkılarında ve mtv'nin hedef kitlesine uymuyor. "eskidendi çok eskiden" diye bir tını duyduğunuzu düşünüğn mtv'de... gülerim yahu. mtv'nin ulaşmak istediği kitle daha yolun başında. ne eskisi? Kahkaha ama ben o şarkıya neredeyse diz çöküp secde ederim. orası ayrı. ama mtv'ye uymuyor. ve adamları bu yüzden suçlayamazsınız. üstelik söylendiği gibi mtv türkiye'de yayınlanan şarkılar aslında bir bakıma avrupaya da açılmış oluyor. gerçekten bir havuz sistemleri varmış. her yerel tv bu havuza yeni kişiler atıyor ve kaliteli işler dünya genelindeki mtv'lerde yayınlanıyor. bu sebeple kriterleri arasına bunu da eklediklerini sanıyorum. sezen aksunun müzikleri de son derece avrupai olsa da sözler daha ön plandadır. bunu da unutmamak lazım.

bu arada serdar ortaç ve mustafa sandal gerçekten berbat ve günübirlik şarkılar yapıyorlar. onların da sevenleri vardır elbet ama isabetli bir karar olmuş Kahkaha

aslında ben de çok mtv izleyemiyorum, çünkü müzik dinlemek istediğimde bi bakıyorum basbayağı programlar vs oluyor :S çok vaktim olmadığından bakamıyorum. diğer mğzik kanaları da bana mtv'den sonra resmen ölü gibi geliyor. dream tv'ye baktığımda artık hayattan kopmuş, banttan bi yayın izliyormuşum gibi geliyor. neden bilmiyorum :S

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Arna Belorn
Pimps and Queens and Criminal Queers
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Druid Power On Darnassus's Forest

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2006, 03:18:58 »

Onun sebebi bence fant, MTV'nin kendine has teması ve bir kalitesinin olması. Bence de hiç bir müzik kanalı MTV ile boy ölçüşemez durumda. Ve elbette Sezen'nin şarkıları MTV'nin ulaşmak istediği kitleye uymuyor. Ama dediğin şarkının klibi olsun o arada söylenen şiir olsun beni bitirmeye yetiyor.

(göstermek/gizlemek için tıkla)

All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of tears
Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2006, 03:19:39 »

Ve evet mtv rock yaptığı sürece başımın üzerinde yeri vardır. Gerisine karışmam Kahkaha
Kesinlikle bende valla Kahkaha Rock ve Metal Kahkaha

-What is a heart?
-Will I find it if I rip your chest apart?
-Will I find it if I crack open your skull?
Ganesha
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2006, 13:52:25 »

MTV Türkiye'nin patronu Esra Oflaz Güvenkaya, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan’ın kliplerinin yayınlanmayacağı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Güvenkaya, “Sanatçılarımızın yaşlarından dolayı kliplerinin yayınlanmayacağına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Güvenkaya sözlerine şöyle devam etti, "Kaldı ki, Sezen Aksu’nun Ceza ile yaptığı düeti MTV Türkiyede yayınlamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi MTV Türkiye’yi kurarken ana hedefimiz kaliteden taviz vermemek ve MTV çizgisini devam ettirmekti. Klip seçerken en önemli kriterimiz MTV’nin global yayın politikasına uygun olması. Burada dikkate aldığımız müziğin tınısı, yüksek mastering kalitesi ve klibin görsel kalitesidir. MTV’nin global politikası çağdaş müziğe ve müzisyenlere yer vermek, yeni ve genç sanatçılara, çizgi üstü ve alternatif müziklere de destek vermektir. Bu politikayı MTV ailesinin 72. üyesi olarak bizler de devam ettireceğiz.Ancak bu demek değildir ki MTV Türkiye’de asla belli yaşın üstündeki sanatçılar yer bulamayacak. Mustafa Sandal’ın MTV Avrupa’da yayınlanan World Chart’da yer alması ve MTV Türkiye’de yer almaması konusuna gelince. World Chart MTV Avrupa kanalında spesifik bir programdır. World Chart’a giren klipler, bazı ülkelerdeki albüm satışları ve popülerlik durumuna göre belirlenmektedir. MTV Türkiye ise başlı başına, MTV’nin global politikasına uygun olarak yayın yapan bir lokal kanaldır. Mustafa Sandal klibi, henüz MTV Türkiye’de yayınlanmamakta, ama altını çizerek tekrar söylemek istiyorum bu hiçbir zaman yayınlanmayacak anlamına gelmiyor. Her proje tek tek değerlendiriliyor."

30 yaş üstü için ne dediler?
Gökhan: 36 yaşındayız. Nasıl olacak bizi o zaman almayacaklar mı ? Müzik konusunda yasak çok komik bir durum. Müzik olmalıdır. Frank Sinatra ölene kadar müzik söylemiştir ve dünya televizyonlarında kimse yasaklamamıştır. Müzik her türlü olmalıdır. Nasıl olacaksa olsun. Bizler sadece müzik yapıyoruz. Yarın biz de 36-37 yaşına gelince yasaklarlar herhalde.

Sertab Erener: Bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. MTV'nin mutlaka dünya genel politikası kendi duruşlarının olduğuna inanıyorum. Sanırım onların kendi politikası. Dünyada bu müzik politikadır. Onun için ben hiçbir şey söylemek istemiyorum.

Teoman: MTV kendi kuralını kendi koyar. O yaş grubundaki insanların hepsi başarılı oldukları için onların hiçbir kanala ihtiyacı yok. O uygulamanın kimseye zararı olmaz. Ama bana göre hiçbir kuralın olmaması gerekir.
Kaynak:Hürriyet
« Son Düzenleme: Kasım 19, 2006, 18:50:35 Gönderen: Ganesha » Logged

-nimbus 2000
-?Ne?Ne?Ne???
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2006, 19:43:24 »

Madonna yasak değil de Sezen nasıl çıkamıyor?[/b]
ŞARA KOHEN: O zaman neden Avrupa ve Asya MTV'sinde 40 küsur yaşındaki Madonna, hatta daha ileri yaşlardaki sanatçılar örneğin Elton John, George Michael, Rolling Stones gibi sanatçı ve grupları görüyoruz.

Ya neden acaba?? Tamam Sezen Aksu Türkiye'de büyük bi sanatçıdır falan filan ama Stones'la kıyaslamaya kalkana da bi taraflarımla gülerim yani Sezen Aku kim, George Michael, Roliing Stones kim? Gerçekçi olsunlar biraz, canları sezen aksu izlemek çok istiyosa da gitrsinler Powertürk izlesinler. MTV bu kusura da bakmasınlar. Ya da baksınlar mTV'nin buna aldıracağını pek sanmıyorum...

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
Irmak
Süt
*

Anti - tikky

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2006, 20:54:41 »

MTV aslında bir bakıma haklı belki ben dinliyo olabilirm ama genel olarak mtv izliyicilerinin sezen aksu dinliceklerini zannetmiyorum çünkü kitleye hitab(yanlış yasmış olabilirim) etmiyo

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: