Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 07:08:21  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Iron Maiden  (Okunma Sayısı 889 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Synthetica
| cуяєlα αηנα cαямєllα |
Krema

CrueL * Reborn <3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2007, 09:38:20 »

Sanırım baya bi' olmuş. Gelseler iyi olacak. Kararsız Sırıtan
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Iron Maiden
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 07:08:21 »

Aragonaise
HPCafe'de 1. yılım :D:D:D
Sert Espresso

24.06.07

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2007, 23:07:26 »

Hallowed Be Thy Name olacak ama olsun, sorun değil.  Aww Yok ya üzülmüyorum hatta tek bilen ben olduğum için de mutluyum sanırsam. Kararsız Cidden hoş oluyor. xD

ah cümlemi okuyunca farkettim ki cümle içine bi kere doru ve bi kere yanlış yazmışım Kahkaha

bence tanıtmaya da pek uğraşma kimse maiden ı bilmese de olur :d sevebilitesi olanlar bilse yeter .d

bu arada sanırım bruce dickinson ya da  gruptan başka bi üyenin karanlık korkusu var(yok mu yoksa :S )

The Show Must Go On Mr. Mercury...
Synthetica
| cуяєlα αηנα cαямєllα |
Krema

CrueL * Reborn <3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2007, 11:58:44 »

Haklısın bilmesinler. Göz Kırpan

Karanlık korkusu mu? Onu bilmiyordum ya araştırayım olmazsa biraz. ^^
thor
Şeker
**

!!! ... æNt!... !!!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2007, 22:43:42 »

wuuuuuww ben bu konuyu neden daha önçe görmedim yaa .... İRON dinlenmezmiii   Şeytani Şeytani Şeytani  fear of the dark şarkıları züperr aslında o şarkıyı başkalrida caverledi ama onlar çok daha iyi sölüyolarr  Şeytani Şeytani   

ironu bilmeyipte ben metalçiyim diyen varsa degetsin yaa özentilik oldu heryer zatennn  Sırıtan

MAsH!ARa

AŞK ÖLDÜ.....! <3
Aragonaise
HPCafe'de 1. yılım :D:D:D
Sert Espresso

24.06.07

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2007, 00:23:17 »

iron maiden ı bilmeyen zaten mtalçiyim demez.bilen de demez hatta.genel kanıda metalci,yahut metal dinleyicisi fln

The Show Must Go On Mr. Mercury...
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2007, 21:27:36 »

Konuda daha bir bilinçlendiğim, ve ne kadar zor olduğu farkettiğim zamandan beri videolarında Steve Harris'e hayran kalmak bir yana, çok umutsuz hale geliyorum. Çok imkansız.. Yani ben  Sırıtan Cidden çok komik, hayatımda biliyorum ki öyle çalamam. Ha çok isterim, bayağı isterim hem de ama çalamam işte. Adam o bası yalayıp yutmuş. Aslında, bir şeyler yalayıp yutmakla hemen öğreniliyor olsa, dişlerimi paramparça edecek olmasını bilmeme rağmen o bası yerdim  Hede Hödö Neyse anam bas çalıyorum deyip de aslında hiçbirşey çalamayan, millete boş boş hava atan, "gerçek müzik değil lan bu" diyen, "O adam mı iyi lan ben ondan iyi çalarım" diyen olursa, hiç demesin.. Vallahi çok pis dalarım.  Hede Hödö

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

+DimpLe+
Şeker
**

seni kahrolası.. xD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 29, 2007, 13:20:51 »

n.w.o.b.h.m'in öncülerinden.
iron maiden öncülerinden değildir. Iron Maiden a sahne vererek ünlenmesini sağlayan iron maiden'ın babaları Judas Priesttir. N.W.O.B.H.M önücüleri dersek 70 lere kadar inmek gerekir.judas priest, black sabbath, deep purple, led zeppelin gibi gruplar öncülerdendir. iron maiden ise önemli temsilcilerinden.

baışla ben de öle demek istemiştm.O ama yanlış ifade etmişim.
kii bilgiler içn tşkler .P

BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Eylül 29, 2007, 19:40:54 »

ghost of  the navigator ve hallowed be thy name sevdiğim şarkılarıdır kendilerinin  Terleyen

кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı

Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Isabelle Bristow Vaughn
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 16, 2007, 18:05:04 »

Ekşi'deki Dance of Death konusundaki şu yorum beni ağlatmış yorumdur. Öyle lafta değil yani. Bildiğiniz, yaşlı yaşlı ağladım işte, ki hala daha buğulanıyor gözlerim Ağlayan

şu an ki tiyatral versiyonundan çok daha güzel bir şekilde icra edilebileceğine inandığım hayvansal iron maiden şarkısı.

efendim düşünün ki maiden konsere gelmiş istanbul'a. kendileri de farketmişler yıllardır ne çektiğimizi, böyle özel bir konser olmasına karar vermişler. anadolu ateşiyle anlaşmışlar mesela, sahnede onlar da görev alacak.

janick gers'in gitarıyla başlar şarkı, kapkaranlık ortamda bruce'un sahnenin sol tarafında belirmesiyle herkesin gözü ordadır. bruce bir elinde mikrofon şarkıyı söylemekte (her zamanki sarhoş ve yaşlı adam edasıyla), bir elinde bir içki şişesi, yıldızlara bakarak sallana sallana yürümektedir. ''feeling so scared and i fell to my knees as something rushed me from the trees'' kısmında siyah giyinmiş biri (''they were undead; all of them!'' derken ki undeadlerden biri oluyor aslında) arkadan bruce'a fake bir darbe koyar, bruce dizlerinin üzerine düşer. ''took me to an unholy place, there is wher i fell from grace'' kısmında sahnede belirmeye başlayan hayaletlerle beraber bruce ayağa kalkar (kaldırılır ya da) ve ortadaki ''lanetli yere'e'' götürülür. bu sırada sahnede iyiden iyiye görünür hale gelmiş hayaletler seyirciye mükemmel bir dans sunmakta ve bruce'la beraber şarkıya hafif oryantal figürleriyle eşlik etmektedir. herkes nereye bakacağını şaşırmış durumda izlemektedir gösteriyi. (ben de herkesin apışıp kalmasıyla orgazm olmuş, bir fok balığı gibi ellerimi çırpmaktayım o sırada) bruce bir elini kendi etrafında şöyle bir çevirip ''and the blaze of the fire did no hurt upon me'' derkene etrafına daha önceden kurulmuş olan bir çember alev alır (biraz genişçe bir çember ki alev almasın bruce da, bize lazım). ''as i walked on to the coals'' derken bruce ileriye doğru bir adım atar ve seyirci artık kendinden geçmiştir. ''they have ascended from hell'' deyip yanikcim ana riffi çaldıktan sonra ışıklar patlar tüm grup elemanları, dansçılar, bruce ve dekor herşey ortadadır. mükemmel bir performans ve harika bir dans gösterisi devam eder şarkı boyunca. kapanışta gene herşey susar, gene yanikçim hafiften çalarken bruce ilk darbeyi yediği yerden şişesini alır, seyirciye dönerek ''to this day i guess i'll never know, just why they let me go. but i'll never go dancing no more...till i dance with the dead'' mısralarını söyleyerek, ve gene sallana sallana elinde şişesiyle sahneden çıkar. iron maiden unutlmaz bir işe daha imza atarak herkesin gönlünde bir kez daha taht kurar.

hen yazmış bunu..

Ne kadar çok istediğimi bir kez daha anladım.. Hayatım boyunca hep Iron Maiden'a tapacağımı tekrar anladım 1-2 gündür, tekrar tekrar aşık oldum..

Up The Irons! Hede Hödö
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2008, 21:05:11 Gönderen: Isabelle Bristow Vaughn » Logged

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Isabelle Bristow Vaughn
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 24, 2008, 21:20:18 »

Bugün Kurs çıkışı Capacity D&R'dan Visions of the Beast'i aldım.. Kısaca izledim çok, ama Fear of the Dark'ın Rock in Rio versiyonunda ağladım resmen.. Artık gelemdikleri için ağlamadım. Çok sevdiğim için, izledikçe mutluluğum tavan yaptığı için, içimi resmen aşkla doldurduğu için ağladım Sırıtan Artık Run to the Hills'i o kadar çok izlemişim ki Bruce'la aynı anda aynı kafa hareketlerini yapıyorum.. Delilik filan değil, Steve nasıl futbol fanatiğiyse, ben de Maiden'a tapıyorum.. DVD hakkında biraz bilgi vereyim..

Direkt alıntı yapıyorum, yazan kişi kendi yorumunu da yazmış, Mert diye birisi yazmış:

Kabul, Maiden asla öyle şatafatlı, akılda yer eden klipler yapan bir grup olmadı. Ama Maiden her daim sağlam single’lar üretebilen bir grup oldu. Hele hele bu single’lar “basit” konser görüntüleri ile desteklendi mi işte o zaman ortaya çıkan şey gerçekten çok güçlü oluyor.

Çıkışı 1998’de duyurulan ancak her nedense bu seneye ertelenen bu DVD, Iron Maiden’ın tüm kliplerini bir arada bulunduran arşivlik çalışma olmasının yanında, grubun tarihi içersinde de bizi bir gezintiye çıkardığı, grubun zaman içindeki değişimlerini yansıttığı için de bir tarihi belge aynı zamanda.

DVD’de grubun 31 adet klibi yer alıyor. Bunlardan çoğu doğal olarak single’lara ait, ancak arada single olarak karşımıza çıkmamış “Tailgunner” ve konser yorumları ile karşımıza gelen “Wrathchild”, “”Afraid To Shoot Strangers”, “Brave New World” parçalarının da klipleri mevcut. Geride kalanları ise anlatmaya gerek duymuyorum şahsen. “Dance Of Death” hariç tüm Maiden albümlerinin klipleri mevcut.

İlk DVD’de 1980 – 1990 seneleri arasındaki klipler, ikinci DVD’de ise 1990-2001 yılları arasındaki klipler yer alıyor. Doğal olarak ilk DVD’de müzikalite daha yüksek, ancak yine de Bayley dönemi kliplerinin ilk kez toplu olarak bir arada yer alması setin arşivsel değerini arttırıyor.

Ancak DVD’lerin asıl güzelliği hiç şüphesiz içerdiği ekstralar. Öncelikle sette 6 adet daha önceden yayınlanmamış klip (2’si gizli olarak) yer alıyor. Bunlar sırasıyla “Aces High”, “The Number Of The Beast”, “The Wicker Man”, “Flight Of Icarus”, “Run To The Hills”’in Camp Chaos tarafından hazırlanmış animasyon versiyonları, “Futureal”’ın grubun düzenlediği futbol maçlarının görüntülerinin yer aldığı bir “Futbol” versiyonu, ve “Fear Of The Dark”’ın “Rock In Rio” versiyonu. Bu 6 klibin yanında iki adet gizli klip mevcut. Bunları ilk DVD’deki 6. parçayı arka arkaya 3 kez, ve ikinci DVD’deki 6. parçayı iki, 4. parçayı da 1 kez izleyerek ortaya çıkarabilirsiniz. Merak edenler için, bunlar “The Trooper”’ın Camp Chaos versiyonuyla “Man On The Edge”’in “slapstick” versiyonları. Bu kliplere ek olarak da grup diskografisini bulabilmeniz mümkün.

“Visions Of The Beast”’in bir eksiği “The First Ten Years” videosunda yer alan “Running Free”’nin editlenmiş “Live After Death” versiyonunun bulunmaması, ama “Live After Death” veya “”The First Ten Years”’a sahip olanlar için bir sorun sayılmaz. Diğer yandan “Dance Of Death” kliplerinin grubun en başarılı iki klibi olduğunu düşündüğümden burada keşke onlar da olsaydı demekten kendimi alamıyorum.

DVD oldukça hoş bir slipcase içinde geliyor ve dizayn gayet başarılı. Sonuçta Iron Maiden’ın tüm kliplerinin elinizin altında bulunmasını istiyorsanız “Visions Of The Beast”’i tavsiye ederiz. Grubun tüm dönemlerinden hoşlanmayanlar için baştan sona izlemek sıkıcı olabilir, ne de olsa toplam süresi epey uzun. Ama yine de fanlara tavsiyemdir. “Visions Of The Beast” mi yoksa “Rock In Rio” mu diye sorarsanız benim cevabım “Rock In Rio” olur, çünkü Maiden’ı konserde izlemek bambaşka bir olay. Yine de tercih sizin tabi. – Mert.

Rock in Rio'yu da alacak bir insan için bunu söylemek boş, Rock in Rio'ya zaten ayro bir hasta oluyorum, tabii ki onu da alacağım.. Bir de şahsen, Dance of Death videolarının bulunmamasını aynı yıl çıkışlı olduklarına bağlıyorum ben. Garip olurdu koyulsaydı.. Yani neredeyse tüm video arşivine sahip olmak istiyorsanız hiç durmayın derim. Ama korkarım ellerindeki sonuncuyu aldım Hede Hödö Başka yerden bulun alın ya da istetin getirsinler Hede Hödö Bu arada baktım hepsiburada.com'da filan 47 YTL yazıyor, ben 37 ytl'ye mi ne aldım.. Kazık da yemeyin yani..

Aşağıdaki spoilerı kendim bulmadım, öğrendiğimde ise hayretler içinde kaldım.. Herifler harbiden süper zeki.. Harbi bir spoiler, o yüzden kendim öğrenicem diyorsanız bakmayın..

(göstermek/gizlemek için tıkla)

Günün birinde o salyalarla baktığım canlı videolara(bkz:Live) şahit olacağım büyük ihtimalle(ölüp gitmezsem erkenden Hede Hödö ), ama nolurdu bu Somewhere Back in Time zamanı olsaydı.. Somewhere in Time sahip olduğum ilk Maiden albümüydü benim, harika bir nüans( Dil Çıkaran ) olacaktı. Dance of Death'i izleyemeyecektik belki ama, sonrasında 2 gün filan uyumayıp kendi kendime Dance of Death'i yaşayacaktım Hede Hödö Nolurdu.. Her zamanki gibi Up The Irons!

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

profesör_bşk
JuschteL
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2008, 21:39:20 »

Of Kahkaha Bazı şarkılarını çok ama çok severek dinliyorum ama bazı şarkıları -en azından bana- çok ağır geliyor ^^ ne biliyim ama gerçekten çok başarılı bir grup  Gülümseyen
Sirius._.Black
Şeker
**

STAY BRUTAL !!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 26, 2008, 03:05:33 »

Heavy devi, anlatılmaz yaşanır..

Isabelle Bristow Vaughn
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 07, 2008, 23:35:06 »

Akşam akşam gülmekten bu kadar ölebilirdim Kahkaha N'olur dinlemeden önce bir tuvalete gidin, tuvalet yoksa saksı dibine işeyin..

Adını sanını bilmediğim bir Fin grubu topluluğu Aces High'a kendilerince Fince söz yazıp başına da konuşmuşlar.. Şarkıya kadar bekleyin..

Resmen Guitar Pro'yla kaydedilmiş gibi durması bir yana, o nasıl bir vokaldir.. Kesinlikle hayatımda gördüğüm en iyi vokal.. Eric Adams'dan bile yüksek ses aralığı olduğunu düşünüyorum, ben diyeyim 7 oktav, siz deyin 10 Dil Çıkaran Evet size acımayı bıraktım linki veriyorum:

http://mustilaiton.net/urkukostajat/mp3/Urkukostajat-AssatKorkealla.mp3

"Yok" dedim" Hacı bu adamlar Fin olamaz, olabilirse bile ormanın en dibinde yaşayan bildiğin ayıdır(bkz:bildiğin ayı)" dedim ama yok dinletemedim.. Hakikaten Fin bunlar.. Yok evet benim de beynim basmadı Dil Çıkaran

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

aktas
Kakao

MİLLİ TAKIM DEMEK 70 MİLYON DEMEK!!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #28 : Haziran 13, 2008, 13:49:03 »

Heavy devi, anlatılmaz yaşanır..
katılıyorum..metal hayranlarına şiddetle tavsiye ederim Kahkaha
Isabelle Bristow Vaughn
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2008, 14:27:09 »

Sevenine Bruce'un cuma gecesi yayınlanan programını tavsiye ederim. Onun o harika aksanına çok ....ak(bkz: Başak), (bkz:Ben bir şey demedim) bir insan olmasına bir kez daha şahit olabilirsiniz, evet bazen de istekler doğrultusunda çok saçma şeyler de çalıyor belki, ama konukları çoğu zaman gayet iyi oluyor. Mesela bu akşamki konuğu Lemmy (bkz'a gerek olmamalı.), geçen haftaki konuğu da Blaze'di. (bkz: Bruce'un Maiden'ı terketmesiyle geri dönmesi arasındaki, Türk hayranlarının gördüğü yegane Maiden vokalisti). Sürekli dinleyemiyorum, kaçırdığım da bir sürü program var aslında, çünkü çok uzun zamandır var bu şov, ama dinlediğim programlarda, hatta öncesinden de çalmadı diye biliyorum, kendi vokalini yaptığı hiç bir Maiden eseri çalmadı herif. Ya cover çalıyor, ya da Paul, Blaze vokalli filan çalıyor. Bir gün istek yapmak da istiyorum ama çalacağından çok şüpheliyim Hede Hödö Bir de My evil Twin var tabii. Cover'lar var orda da.. Her neyse onun o güzel aksanı bile dinlenir sırf açılıp.

Bruce Dickinson's Rock Show

sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: