Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 04:01:59  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hüsnü Şenlendirici  (Okunma Sayısı 357 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MeLix
Has Türk Kahvesi

! ๓єlเร !

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Temmuz 02, 2006, 20:08:36 »

hüsnü şenlendirici

O, birçok müzik insanını, özellikle de klarnet üstadını yetiştiren Bergama’nın şen çocuğu. Bergama  yöresine has bir klarneti (Bergama Gaydası) ile farklı ve etkileyici bir müzik altyapısıyla çağdaş çalışmalara imza atmaya devam ediyor.
1976 yılında Bergama'da doğan Hüsnü Şenlendirici, müzikal geleneğe sahip bir ailede yetişiyor. Dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet), Fahrettin Köfteci (klarnet), Babası Ergün Şenlendirici (Bandocu Ergün) (trompet) gibi müzikal bir geleneğe sahip bir aileden gelen Hüsnü, 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu'nun çeşitli kültürleriyle müzikal kültürüyle tanışarak kendini yetiştiriyor.

1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı “Çalgı Eğitim Bölümüne” girer, 4 yıl sonra okuldan ayrılır. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in o yıllardaki "Magnetic Band" grubu ile çalmaya başlayan Hüsnü, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye’yi temsil eder. O sırada, dünyaca ünlü "Embrio" grubunun albüm kaydında çalar ve birlikte turneye çıkarlar. Aynı zamanda, babası Ergün Şenlendirici’nin 6 kişilik grubu Laço ile yurtdışında birçok önemli festivallere de katılan Hüsnü, profesyonel müzik yaşamını böylece zenginleştiriyor.
Başta Türk Müziğinin çeşitli dallarındaki sanatçılar olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik ediyor.
Laço Tayfa grubuyla birçok başarılı çalışmaya imza atan  usta klarnetçi Hüsnü Şenlendirici solo albümü için ekim 2004'te stüdyoya çalışmaları başlayan albüm Doublemoon etiketi ile müzik severlerin beğenisine sunuldu.
HÜSN-Ü KLARNET & HÜSN-Ü ŞENLENDİRİCİ…
11 parçanın yer aldığı enstrümantal albümde Hüsnü Şenlendirici; “Tatlı Dillim”, “İstanbul İstanbul Olalı”, “Leylim Ley”, “Kumsalda” gibi bilinen parçalara usta klarnetiyle farklı bir yorum getiriyor. Anonim eserlerin ve sanatçının kendi bestesine de yer verdiği “Hüsn-ü Klarnet” albümü; zeybekten, oyun havasına, Türk Sanat Müziği’ne kadar farklı tatlar barındırıyor.

Hüsnü Şenlendirici albümde; piyanoda Orhan Şallıel, perküsyonlarda Mehmet Akatay, Buzuki’de Orhan Osman, bağlamada İsmail Tunçbilek, klavye ve akordeon’da Ceyhun Çelikten, kanunda Nuri Lekesizgöz ve Aytaç Doğan, gitarlarda Serhan Yastıman, Erdinç Şenyaylar ve Gültekin Kaçar gibi önemli müzisyenlerle çalıştı. Albümün kayıtları Sabah Ses Kayıt Stüdyosu’nda gerçekleştirildi.
Yaptığı çalışmalar da köklerine bağlı kalarak yeniliklere yelken açan, klarnete hem hüzünlü hem de eğlenceli bir kimlik kazandıran Şenlendirici, yalnızca geleneksel Türk müziği değil, Batı müziği enstrümanlarıyla da çalarak, farklı beğenilere sahip dinleyicilere sesleniyor.

Türk müziğini bozmadan, caz müziğini sarsmadan, dünya kültürünü zedelemeden yapılmış güçlü aranjeleri sayesinde klarnetin dünya markası olan sanatçı, Doublemoon etiketli “Hüsn-ü Klarnet” albümünde yer alan, oynaklığı ve duygusallığı ustaca bir araya getiren parçalarıyla sadece nefesini değil, onunla birlikte kalbini de veren  sanatçı "klarnetin dünya markası" sıfatını hak ediyor...

MüzisyenlerHüsnü Şenlendirici Klarnet Gültekin Kaçar Akustik ve elektrik gitar
Orhan Şallıel Piyano  Erdinç Şenyaylar Akustik ve elektrik gitar  
İsmail Tunçbilek Bağlama Serhan Yasdıman Akustik ve caz gitar
Ozan Musluoğlu Kontrbas Gündem Yaylı Grubu Yaylı enstrümanlar
Umut Sel Kontrbas Ceyhun Çelikten Klavye, akordeon
Murat Aydemir Tanbur Tarık Ceran Doğa efektleri
Orhan Osman Buzuki Cem Bergamalı Asma davul
Aytaç Doğan Kanun  Mehmet Akatay Perküsyon
Nuri Lekesizgöz Kanun Hasan Gözetlik Trombon
Yıldıray Güz ud Hüsnü Şenlendirici Trompet,Zurna,A.Davul,Klavye

HÜSN-Ü KLARNET
11 parçanın yer aldığı enstrümantal albümde Hüsnü Şenlendirici; “Tatlı Dillim”, “İstanbul İstanbul Olalı”, “Leylim Ley”, “Kumsalda” gibi bilinen parçalara usta klarnetiyle farklı bir yorum getiriyor. Anonim eserlerin ve sanatçının kendi bestesine de yer verdiği “Hüsn-ü Klanet” albümü; zeybekten, oyun havasına, Türk Sanat Müziği’ne kadar farklı tatlar barındırıyor.

"Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici'yi dinleyenlerden biri “Bu çılgın adam bize tanrının söylemek istediklerini mi çalıyor acaba?” demişti. İlk bakışta abartılı görünse de, onun güçlü melodik cümlelerinin içine giren, duygu yüklü doğaçlamalarının büyüsüne kendisine kaptıran herkes, bunun taşıdığı gerçeklik payını hisseder. Rakının sohbete eşlik ettiği arka sokak mekanlarında, duymaya dinlemeye alışkın olduğumuz müziği ait olduğu yerden kaldırarak ona yeni ufuklar açan; gece klüplerinde başlayan yolculuk sonrasında onu sarıp sarmalayarak bir dünya tınısı haline getiren Şenlendirici, Kasımpaşa’nın arka sokaklarından gelerek dünyanın ana caddelerinde yüzlerce insana çalmayı başarmış biri.

New York Central Park konseri dönüşünde Yenikapı’da yaşlı fasılcı amcalara eşlik eden, oradan sünnet düğününe katılan, her yerde ayrım yapmadan aynı coşku ile çalan, köklerine bağlı kalarak yeniliklere yelken açan, klarnete hem hüzünlü hem de eğlenceli bir kimlik kazandıran Şenlendirici, yalnızca geleneksel Türk müziği değil, Batı müziği enstrümanlarıyla da çalarak, farklı beğenilere sahip dinleyicilere sesleniyor.
Türk müziğini bozmadan, caz müziğini sarsmadan, dünya kültürünü zedelemeden yapılmış güçlü aranjeleri sayesinde klarnetin dünya markası olan sanatçı, Doublemoon etiketli “Hüsn-ü Klarnet” albümünde yer alan, oynaklığı ve duygusallığı ustaca bir araya getiren parçalarıyla sadece nefesini değil, onunla birlikte kalbini de veriyor dinleyicilerine. Soyadını bu kadar hak eden az sanatçı vardır müzik dünyasında." Murat BEŞER - Doublemoon Records

ben çok severim hüsnü abimi ! Kahkaha çok güzel çalıyor walla helal Kahkaha

en çok istanbul istanbul olalııııııı parçasını çok seviyorum !!!
« Son Düzenleme: Mart 09, 2007, 18:59:34 Gönderen: Sanguine » Logged

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Hüsnü Şenlendirici
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 04:01:59 »

MeLix
Has Türk Kahvesi

! ๓єlเร !

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2006, 20:10:26 »

bu da sitesi arkadaşlar :

http://www.husnusenlendirici.com/

Ruh
Toz
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2006, 20:20:30 »

aaaa galba ben bunu duydum Kahkaha ama müzik bölümünde bu adam eksikti Dil Çıkaran saolsn melis artık ben kaset cıkarırm onu tanıtırz Kahkaha
MeLix
Has Türk Kahvesi

! ๓єlเร !

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2006, 20:25:02 »

aaaa galba ben bunu duydum Kahkaha ama müzik bölümünde bu adam eksikti Dil Çıkaran saolsn melis artık ben kaset cıkarırm onu tanıtırz Kahkaha
eet ya bende diyorum bu konuyu açan ypok bari ben açim ehe Sırıtan

ozlem
biri benii durdursun.. :D
Köpüklü Kapuçino

۵мЯč۵

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2006, 20:26:54 »

evet biliyorum
çok hoş klarnet çalıyoo..
saol konuyu açtığın için mellhis

~H.I.M~ KahkahaARWEN/EMMA/Şebo/Ölüm Yiyen/K.D.K.K. FAN CLUB
ron...harry...hermione

Salazar Slytherin
Demleme Çay

cinkoxxx@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2006, 20:32:53 »

A hastasıyım arkadaşlar parçalarını seviyorum.Fena çalıyor.İsmail Tunçbilek,Aytaş Doğan falan güzel grup Göz Kırpan
Punky
Deniz εїз
Demleme Çay

Rupert <3 Deniz

88888
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2006, 23:58:47 »

adam $üpher klarnet çalıo bayılıyorum yha..paylaşım ho$ olmuş+kp  Kahkaha

La mer,le plage et le soleil;deniz,deniz,deniz.. Je t`aime

MeLix
Has Türk Kahvesi

! ๓єlเร !

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2007, 17:34:26 »

karısını aldattıktan sonra baya bir ezildi hüsnücük Kahkaha

hainElf
Şeker
**

pek köklü ve asiL BLACK ailesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Ağustos 14, 2007, 17:51:42 »

zırt zırt hüsnücan Şeytani
  çocuğundan utan olum yazık psikoljisi bozulmuştur düşünsenize üvey anne deniz seki Şeytani  nys bu da zırto bişy işte

PEK KÖKLÜ VE ASİL BLACK AİLESİ
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata

17 yaşınıda yedik hoşgelin 18 dolu geldin umarım:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2007, 18:51:55 »

bu hüsnü bizim bi üst mahallede oturuyodu ünlü olmadan önce.yani hep düğünlerde çaliolarmış.gerçekten çok ii çalio bu adam ben seviorum yani ama şu son olaylardan sonra karizması sanki çizildi.ben böyle düşünüorum siz ne dersiniz??

Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
lady_granger
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2007, 20:03:52 »

Karısını aldattı terbiyesiz çocuğundan utan Kızgın Kızgın Kızgın

hermioneda
Demleme Çay

btn kötülükler eriyecekse küresel ısınmaya evt!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2008, 21:12:10 »

Ben hiç sevmiyorum bu adamı.:p

hayattaki en kötü şey felaketler değil,yaşanması gerekirken kaçırılan mutluluklardır...
JameSirius
Ice Queen
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2008, 01:20:05 »

Hüsnü'yü çok severim. Tabii bundaki etken Taksim Trio'da olmasıdır. Âşık Müthiş bir grup. Kesinlikle tavsiye ederim. Âşık
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: