Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ekim 14, 2008, 11:33:22
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Last.fm
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Müzik
(Moderatör:
Sangre
) / Konu:
Türkiye' de Müzik
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Türkiye' de Müzik (Okunma Sayısı 1120 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay
öss-yds mod
Ynt: Türkiye' de Müzik
«
Yanıtla #30 :
Haziran 12, 2008, 13:27:44 »
iyi de o karakter meselesi biraz.. adam karaktersizin tekidir ama harika müzik yapıyodur.. olamaz mı xD
www.aholeonthetoiletwall.blogspot.com
- blog şeysim xD
bütün aşk hikayeleri birbirine benzer
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Türkiye' de Müzik
«
Eklendi:
Ekim 14, 2008, 11:33:22 »
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #31 :
Haziran 12, 2008, 13:29:30 »
Karaktersizlik değil. İyi müzik yapan kişi, genelde, kendi işine bakar.
One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
shogun
sosyopat
Kakao
«
Yanıtla #32 :
Haziran 12, 2008, 13:30:43 »
yani ama burda kıraçın yaptığı eleştiri boyutunu çoktan aşmış değil midir haksızmıyımdır merak etmekteyim
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #33 :
Haziran 12, 2008, 13:34:26 »
İyi de sonuçta Kıraç' ın da beğenmeme ve bu düşüncesini dile getirme hakkı var. Ama ben Kıraç' ın albümüne "Hey Ceza beni dinle" diye bir şarkı koyduğunu- daha doğrusunda konserinde bu tarz bir şey yaptığını hatırlamıyorum
shogun
sosyopat
Kakao
«
Yanıtla #34 :
Haziran 12, 2008, 13:37:20 »
yani o zaman şu yorumu yapma hakkını çok rahatlıkla kendimde görmekteyim çünkü kıraçın yorumu bütün rap dinleyenleri yapanları ilgilendirir
ya bu kıraçta kendine şarkıcımı diyor alıyor gitarı iki tane teli tıngırdatıyor söz falan desen hak getire müzikalite olarakta çok geride millet gitarıyla uzaya çıkcak bu hala ayşem diye geziyor
bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay
öss-yds mod
«
Yanıtla #35 :
Haziran 12, 2008, 13:38:03 »
yaa aslında bi de şöyle bi durum var iyi müzisyen filan diyoruz da.. zaten herkesin iyi müzisyen olduğunu kabul ettiği kaç kişi var ki?? herkes dinlediği kişinin iyi müzisyen olduğunu, şarkılarını beğendiğini söylüyo..
mesela ben kıraç sevmem, kişiliğiinden bahsetmiyorum şarkılarını hiç sevmem, ama biçok insan bayılıyo kendisine.. nası karar vericez kimin iyi, kimin kötü olduğuna?? çoğunluğa göre desek, o zaman ismail yk iyi müzisyen midir? eğitime göre desek, müzik eğitimi almamış çok iyi müzisyenler olamaz mı?? sonuçta yetenek işi.. bu konuda kesin bi yere varabileceğimizi sanmıyorum şahsen ben..
www.aholeonthetoiletwall.blogspot.com
- blog şeysim xD
bütün aşk hikayeleri birbirine benzer
shogun
sosyopat
Kakao
«
Yanıtla #36 :
Haziran 12, 2008, 13:41:51 »
zaten bir yare varabilmeyi bırak henüz bir adım bile atmış değiliz neden bazı konularda kastığımı da anlamış değilim bu ülkede müziğe saygı kavramı şimdiye kadar oturmamışken bir ümitle yaptığım ilk yorum zaten bir hataydı bırakayım ne yaparsalar yapsınlar güzel müzikleri seçeyim dinleyeyim fraktal'a teşekkür edeyim ben hoş bir sohbetti sınırları aşmadan zevk aldığım bir tartışma oldu bushu'ya teşekkür edeyim o da bize katıldı ben gidip çayımı içeyim
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Sıcak Çikolata
Up The Irons!
«
Yanıtla #37 :
Haziran 24, 2008, 15:27:36 »
Bir de son zamanlarda farkettiğim bir şey var. Bazı gruplarda(sadece göz önünde olanlardan bahsediyorum, ama biliyoru ki çoğunlukta da bu hava hakim) riffler eskiye nazaran bayağı iyileşti, sololar gayet iyileşti, grupların duruşu iyileşti, ortada gözleri yarıya inmiş, kafası 1500 olan insancıkalr dolaşmıyor, bass'lar sadece yürüyüş olmaktan çıktı, çok daha güzelleşti ve hissedilir olmaya başladı.. Bütün bunlara karşın vokaller hala aynı.. Müzikle uyumsuz, geliştirmeye çalışılmayan sesler var. Kullanılmaktan yoksun sesler var, üzerinde çok da kafa yorulmuşa benzemeyen sözler var. Vokal öylece üzerine oturtulmuş hissi veren vokaller var. Hatta bu durumun tamamen aynısı Pinhani'nin Ağlama denilen şarkısında var. Diğer şarkıalrını bilemeyeceğim, bunun klibini gördüm oradan biliyorum, ama eğer şu Dawson's creek kırması dizinin müziği Pinhani'ninse, o şarkıda mesela bir özellik görememiştim..
Her neyse, aynı şey durumunu daha iyi gördüğüm Malt'ta da var. Cenk'i severim, ama Malt'a gittiğini düşünmüyorum sesinin. Ama gitmez demiyorum. Sadece bu haliyle gitmediğini düşünüyorum. Daha çok kafa yorulursa, klasik Türk sözleri gibi duran sözlerden, kalisk şarkı söyleme biçimlerinden vazgeçilirse çok daha iyi olur diyorum.. Ama yine de bu bana ümit veriyor. En azından demek ki istersek iyileştirebiliyoruz, vokalleri de bir gün oturtabiliriz umarım.. Ha kimsede mi yok? Olmaz mı.. Mesela Pentagram'ın çok iyi bir müziği olduğunu dşünüyorum. Hem melodi hem vokaller bakımından. Ve tamamen yabancılaştırmadıkları, müziklerinin içine bizden de çok şey kattıkları için müzikleri gayet özgün ve güzel bence.. Ve aynı şey her ne kadar dinleyicisi olmasam da çok saygı duyduğum ve Türkiye'de bu işi doğru düzgün yaptığını düşünüp sevdiğim Şebnem Ferah'ta da var.. Örnek alınmalılar diye düşünüyorum..
I'm an animal, better set me free
Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart
Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
Earwen
jules.
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #38 :
Haziran 25, 2008, 00:52:26 »
pentagramın şarkı sözleri bence gayet bu topluma sesleniyo.
milliyetçi duygularımızı eksik etmemeliyiz tabi, bu sırada dinden imandan da uzak kalmayalım,
herkes mutlu olsun ahaha
«
Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 15:22:03 Gönderen: Earwen
»
Hello?
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone at home?
Come on, now,
I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
Get you on your feet again.
Relax.
I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?
There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Sıcak Çikolata
Up The Irons!
«
Yanıtla #39 :
Haziran 25, 2008, 12:06:49 »
Şarkı sözlerinden bahsettiğimle bahsetmediğim yerleri anlayacak kadar okusaydın bari. Müziğindeki o belli tınının ayrı bir hava kattığını söylemekle milliyetçi duyguların ne ilgisi var anlamadım ama hadi en iyisini siz biliyorsunuz ya... Siz mutlu olun bize ne düşer.. "ahahaha"...
Düzeltme: Kimseye bir şey demeden öyle bir mesaj yazmak "Hüüeey çok asabiyim, durup dururken kimseye cevap vermeyip aynı zamanda aşağılayabiliyorum ne güzel vay canına" tavrıyla dolaşmak da bana sorunu çağrıştırıyor.. Ama tabii ki seni tanımıyorum ve bu öngörü büyük ihtimalle yanlış. Seninkinin yanlış olduğu gibi.. Çok tanıyormuş gibi bir de önyargıyla tanıyıp etmediğiniz adam hakkında konuşabiliyorsunuz ya çok gülüyorum.. Egoysa o sevmediğiniz Lars'tan öğrenmişimdir en fazla
İnce L ile.. Hey yarabbim..
«
Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 15:29:54 Gönderen: Isabelle Bristow Vaughn
»
I'm an animal, better set me free
Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart
Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
Earwen
jules.
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #40 :
Haziran 25, 2008, 15:20:06 »
senin attığın mesajın neresinde neyden bahsettiği benim pek de umrumda değil açıkcası (=
pentagramla ilgili bi mesaj atılmış, okudum, aklıma şarkı sözleri geldi, kendi fikrimi belirttim.
ama yazılan herhangi bir fikri illa ki kendi mesajına cevap olarak algılıyo olman da yüksek ego falan bişeyler çağrıştırdı. herneyse, evet ahahaha
edit. evet çok asabiyim, sürekli insanları aşağılamak için fırsat kolluyorum, sorunluyum, önyargılıyım, hayır hayır bu dünyadaki en önyargılı insanım. ve önyargılı olduğumu anlamamı sağlayan hiç tanımadığım bi insandan da bi üst sayırdaki bu sevimli sıfatları duymuş oldum, önyargılı olmanın ne olduğunu gerçekten çok net bi şekilde görmemi sağladı bu =)
«
Son Düzenleme: Haziran 26, 2008, 21:05:20 Gönderen: Earwen
»
Hello?
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone at home?
Come on, now,
I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
Get you on your feet again.
Relax.
I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?
There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.
Eärendil
esteL
Role Playing
Telve
«
Yanıtla #41 :
Haziran 26, 2008, 20:54:45 »
popüler olmadıktan sonra adamdan sayılmayan bir dolu müzisyenin bulunduğu "yanlız ve güzel ülkem"
dahası 40 fırın ekmek yemek gerekiyor adamda olmak için.
Alatariel Elensar
Telve
«
Yanıtla #42 :
Haziran 26, 2008, 23:21:47 »
Yazıyı Okudum ama yorumları okumadım.
Öncelikle yazıyı pek beğenmediM. Özellikle türkücülerle ilgili kısım. Böyle görülüyorlar demişsin kendi fikrin değil anladığım kadarıyla ama yinede BEN türkücüler diyince insanların aklına onların geldiğini düşünMÜYORUM . O ancak belli yaş grubundaki insanların o da cahillikten edindiği bir fikirDİR.
İkinci olarak neden sürekli başkalarına o kadar gereksiz konularda laf yetiştirmeye çalışırız anlamıyorum. Yani adam zamanında Hepsi dinlerken sonra başka bir şey dinlemiş diye Hepsine laf edemeyecek mi?
Neden sürekli başkalarının başka insanlar hakkındaki, bizi zerre kadar ilgilendirmeyen kişiler yada konularla ilgili söylemleri bizi rahatsız eder.
Son olarak
Alıntı sahibi: Fraktal üzerinde Mayıs 16, 2008, 20:03:52
Örneğin Şebnem Ferah’ ı dinlemiyorum; ama ne tek laf ederim, ne de ettiririm.
İnsanların Şebnem Ferah'a laf etmeleri seni niye rahatsız etsin
İşte bir az önce söylemek istediğim şey. Sen bir insanın Şebnem ferahla ilgili yorumuna (nekadar çirkin olursa olsun ) karışamassın böyle bir hakkın yok.
Kötü bir niyetle yazmadım. Bende düşüncelerimi açıklama hakkım olduğu için düşüncelerimi yazdım.Böyle düşünüyorum.
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #43 :
Haziran 27, 2008, 13:31:28 »
İnsanların Şebnem Ferah'a laf etmeleri seni niye rahatsız etsin
Önce şunu söyleyeyim; laf etmekle olumsuz eleştiri farklı şeylerdir. Eğer biri bu kişiye dil uzatırsa ben buna izin veremem, göz yumamam. Bu sanata ve sanatçıya saygıdır. Yapılan işe saygıdır. Her şeyden önce kendine saygıdır. Örneğin X kişisi Kenan Doğulu'nun müziğini şu, şu, şu nedenlerden dolayı beğenmiyorum der, ben de neden beğendiğimi açıklarım. Bunun dışında beni zerre kadar bağlamaz. Ama,başıma geldiği için diyorum, Pop müziğin popüler aptalı derse de ben o lafı ağzına tıkmayı da gayet iyi bilirim. Benzer bi şekilde, Emre Aydın'dan nefret ederim; ama sonuçta yapılan sanattır ve benim yorumum onun müziğini eleştirmekten öteye geçmez,
Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata
Mary Winchester <3
«
Yanıtla #44 :
Haziran 27, 2008, 14:10:29 »
Öncelikle pop müzik ve pop müziğe burun kıvıranlar hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum... Son yıllarda pop müzik, sadece bir grup kendine "şarkıcı" ismi veren, üç satır şarkı sözü yazıp, altına alelade müziği dayayan insanlardan ibaret değildir. İnsanlar bunları görüp müziğin türüne laf ettiğinde bir çok değerli sanatçı da arada kaynıyor, diğerlerinin gölgesinde kalıyor... Neden? Çünkü magazin programlarında boy boy frikikleri, haberleri, özel hayatları gösterilmiyor. Ona buna dil uzatmıyor... Sadece kaliteli müzik yapıyor. Biz de bu "şarkıcı"ların yaptıklarını pop müzik olarak görüyor, burun kıvırıyoruz...
Ben, çok fazla pop dinlemem. Dinlediğim bir kaç kişiyi geçmez. Onlar da gerçekten uğraşıp, kaliteli iş yapan insanlardır. Örneğin ; Tarkan...
Kıraç-Ceza olayına gelirsek te ne Kıraç'ın ne de Ceza'nın savunulacak bir tarafı yok. Kıraç, bilmediği rap müziği kafasına göre eleştirdi, Ceza ise sahneden adama küfretti. Sonuçta ne oldu? Kıraç'ın dediği çoğu insan tarafından doğrulandı, rap müziğin küfürden ibaret olduğu sanıldı. Yazık diyorum sadece...
...Love...
S U P E R N A T U R A L Hayran Kulübü
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Yukarı git
Yazdır
« önceki