Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 14, 2008, 13:12:13  

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkiye' de Müzik  (Okunma Sayısı 1121 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DeLyMeRvE
İsmail YK Karşıtı
Köpüklü Kapuçino

BPM!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 10, 2008, 17:01:31 »

Türkiye'de müzik piyasası son zamanlarda cidden çöktü.İsim vermek istiyorum Hede Hödö Ama vermiyim herkes biliyor faillerini. Bi de albüm çıkarınca bişey olduklarını sananlar var ki hiç girmiyorum o konuya. Benim kuzenim de albüm çıkardı Dil Çıkaran Ciddi çıkardı, şimdi o da mı sanatçı? Değil tabii ki.
Ve evet ben de anlamam o pop müziğe laf atanları. Her pop pop değil ki kardeşim. Pop diye gidip Petek Dinçöz dinlersen sevmezsin tabi. Gülben Ergen (her ne kadar son albümünü beğenmesem de), Candan Erçetin vs. gibi isimlerin şarkıları cidden hoş. Ve bu isimlere destek vermeliyiz ki ileride mükemmele ulaşabilelim... Finlandiya o konuda özendiğim bi ülke mesela, onlar da buralara sanatçılarına destek vererek gelmişler.
Her neyse, yazıda cidden doğru yerlerden yakalamışsın. Emeğine sağlık.

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Türkiye' de Müzik
« Eklendi: Ekim 14, 2008, 13:12:13 »

esn
filalayka
Sıcak Çikolata

derler ki bir yerden sonra acımaz daha fazla...

esraesra69@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 10, 2008, 17:38:27 »

başat kendini çok iyi ifade ediyorsun.

her nese sadece şunu demek istiyorum..eskiye sırt çevirme,geçmişini yadırgama sadece müzik piyasası için değil,tarih,dil,din içinde geçerli..şu anda bir kişinin önceden dinlediği sezen aksu ya şimdi burun kıvırıp o da dinlenir mi,iğrenç gibi şeyler demesini annesine ya da ailesine sırt çevirmeyle eş deeğrde görüyorum..çünkü insan geçmişiyle,geçmişteki değerleriyle vardır..önceden dinlediği müzik evet kalitesiz olabilir ama o onun fikirlerinin gelişiminde bir şekilde yer işgal etmiştir.şimdiki gençlerimiz ki ben yapıyorsam ben de öyleyim geçmişimizi inkar edince,yaptığımız şeyleri yok sayınca bir halt yediğimizi sayıyoruzçhalbuki insan olmamızda en başta o değerlerimizn etkisi yok mudur.

sanatçı,türkücü,şarkıcı ayırman güzel ama artık türkücü diye ayrım yapmanın da bilmiyorum gereksiz buluyorum..türkülerimiz türküler gibi değil artık çünkü..herşey olduğu gibi o da yozlaştırıldı..hiç kimse kusura bakmasın ama o sabah programlarına çıkanları da ben türkücü olarak saymıyorum eğer senin yazına uyarsak onlara sadece şarkıcı diyebiliriz.ama kısmen yaptığın ayrımın farkındayım..sen gerçekten türkü söyleyip değerlerimizi yaşatmaya çalışanları da sanatçı grubuna alıyorsun.o programlarda çıkan palyoçalara mı diyim bilmiyorum hakaret sayılır mı türkücü demek  gerçek türkücüleri düşünce biraz ağrıma gidiyor açıkçası Kararsız

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2008, 18:15:23 »

Hepinize çok teşekkürler.

Ben şuna çok üzülüyorum, bu insanlar artık bizi o hale getirdi ki, çoğumuz artık şu tepkileri veriyoruz.

Pop mu? Iyyy
Türkü mü? Öğk

Yani mesela, İbrahim Tatlıses yüzünden artık bir çokları Ağrı Dağın Eteğinde dendiğini duyunca ürperiyor. İnsanı müzikten soğutmak nasıl bir yetenektir yahu?

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
esn
filalayka
Sıcak Çikolata

derler ki bir yerden sonra acımaz daha fazla...

esraesra69@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2008, 18:55:21 »

Ben şuna çok üzülüyorum, bu insanlar artık bizi o hale getirdi ki, çoğumuz artık şu tepkileri veriyoruz.

Pop mu? Iyyy
Türkü mü? Öğk

Yani mesela, İbrahim Tatlıses yüzünden artık bir çokları Ağrı Dağın Eteğinde dendiğini duyunca ürperiyor. İnsanı müzikten soğutmak nasıl bir yetenektir yahu?

benimde tam olarak demek istediğim bu..siz iibrahim tatlıses e türkücü diyemezsiniz..sesi iyi olabilir ama yaptığı türkücülük değildir en azından şu anda..o bahsettiğin türkü gerçekten bir türkücüden dinlenirse aradaki fark ortaya çıkacaktır.ama bunu işte insanlarımıza anlatmak zor..mütavazi,kendini sanata vermiş,sanatla yaşayan insanları değil  ukela,kendini bir şey zanneden insanları izliyoruz her gün..hepimiz en öncesi de türk müziği için acı verici...

Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata

17 yaşınıda yedik hoşgelin 18 dolu geldin umarım:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 10, 2008, 19:05:54 »

çok doğru bazı kişiler hiç yapmamaları gereken müzükleri yaptıkça insanların o müziğe karşı bi antipatisi oluşyor o müzik türünden herhangi bir şarkıyı duyduklarında ise ilginç ilginç tepkiler verebiliyorlar ama kimsede onlara kardeşim bak sen bunu söyleyemiyorsun bırak başka birşeye yönel demiyor diyemiyor... en acısıda bu kişilerin kendilerini çok birşey zannederek ortalarda dolaşması Kararsız

Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay

öss-yds mod

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2008, 14:03:28 »

Pop mu? Iyyy
Türkü mü? Öğk

bence bunun bi sebebi de insanların müzik dinlemek için değil bi karakter oluşturmak için müzik dinlemeleri..
nasıl bi portre çizmek istiyolarsa ona göre yapıyolar müzik seçimlerini..
o nefret ettikleri gruplardan ya da şarkıcılardan da sadece tarzları gereği nefret etmeleri gerektiğini düşündükleri için nefret ediyolar..
ya da çevrelerindekilerden saygı görebilmek için.

örnek veriyim bi arkadaşım var müzik açısından seçimleri oldukça sert.. geçen gün baktım celine dion dinliyo.. "sercan noluyo??" filan yaptım.. adam "ne abi hoşuma gidiyo" diyo..

olması gereken bu bence..

tabi hepsini buna bağlamamak gerek.. "Pop mu? Iyyy" şeklindeki tepkileri çok garipsememek gerek.. en çok satan pop şarkıcısının demet akalın olduğu bi yerde pop müzik diyince insanların ne demesini bekleyebilirsiniz ki..

www.aholeonthetoiletwall.blogspot.com - blog şeysim xD

bütün aşk hikayeleri birbirine benzer
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Haziran 11, 2008, 14:19:34 »

Kesinlikle olması gereken o. Yani insanlar kendilerini türlerle sınırlayıp dışarıya kapatmamalı bence.

Scream
EcE ~
Demleme Çay

captainn Sparrow =)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Haziran 12, 2008, 01:12:43 »

Türkiye'de müzik sektörü kanayan yaralardan biri bence. Genel olarak yani. İşini iyi yapan insanlar da var ama bunların azınlık olduğunu inkar edemeyiz.

Müzikte en sinir olduğum nokta tür ayrımı. Bizim çevrede şu var : Bir arkadaş topluluğuna girdiğinizde onlarla aynı tür dinlemiyorsanız yandınız. Artık dışlanmanın boyutları topluluğun kişiliğine göre değişiklik gösterebilir.

Bir sinir olduğum nokta daha : Sanatçıları kişilik özelliklerine,tercihlerine, yaşam tarzlarına vs. göre yargılamak ve yaptıkları işleri ne kadar kaliteli olursa olsun dinlemeyerek boykot etmek. Bunun için en belirgin 2 örnek var aklımda. Birincisi Teoman. Adam alkolü seviyor diye sevmeyeni çok. İyi de abi adam alkol de sever uyuşturucu da sever. Sen işine baksana. Adam Türkiye'de rock denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. İkincisi ise Zakkum. Adamlar ilk çıktığından beri hep bir önyargı. Bize ne adamların tercihlerinden. İlk albümlerini başarılı buldum aldım dinledim. Bu benim görüşüm o ayrı. Yani bizim ülkemizde bu var. Herkes karşısındakini kendisi gibi olsun istiyor. Konserine gittiği sanatçı kendisi gibi olsun alkolden uzak dursun, her gün ekmek aldığı bakkal kendisi gibi olsun gözünün üstünde kaşı olmasın, sıra arkadaşı kendisi gibi olsun kopya manyağı olsun vs. (Gecenin köründe çok yaratıcı örnekler çıkmıyor.)
Bu anlayış müziğe fazlasıyla yansımış durumda.

[[Bir de rock müziğin bağrış çağrış kafa şişiren gürültüden başka birşey olmadığını düşünen zihniyetlere sinir oluyorum. (Örnek benim annem.)]]

~~ When lies turn into truth.. I sacrifice for you.. You say that I'm Froooozeeenn !! But what can I do.. ??

shogun
sosyopat
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2008, 03:21:01 »

arkadaşlar bu tür ayrımı hakkında bende bir şeyler söylemek istiyorum amacını anlayamadığım bir şey olan bu olayda şöyle konuşmaları duyuyorum "sen rock dinliyosun git yanımda biri böğürüyo ne anlıyosun" "sen rap dinlerken benle konuşmaya nasıl cüret edersin" "ıyy şu gerikalmışa bak halk müziği dinliyor" "ya bu da dedem gibi varsa yoksa türk sanat müziği" ya biraz sakin olalım ortalığı kasıp kavurmaya,sanki o türün tek hakimiymiş gibi terör estirmeye ve bilimum saldırılara gerek yok neden insanlar hep ayrımları görürde ortak noktaları görmek istemez son zamanlardaki alternatif müziklerin çoğu ortamdaki problemleri anlatmak için doğdu müzik türleri yozlaşmaya yüz tuttuğunda birbirlerinden etkilenerek yeni türler oluştururlar ancak biz o kadar kalın bir duvar ördük ki gerekli olan etkileşim yaşanmadı ve "eller havaya şarkıcıları"na kaldı meydan bizde şimdi şikayet ediyoruz halk müziğini hiç bir zaman anlamadık bu yüzden adının önüne memleket ismi koyan türkücüyüm diye güzel anadolumun bağrından kopup geliyor nedir bu birbirinden "tiksinme","beğenmeme" durumu bırakalım bunları bir kenara herşeyden önce anlamaya çalışalım birbirimizi bize hitap etmese bile saygı duymaya çalışalım kıraç gibi "ya son zamanlarda bir hip-hop diye bi akım var rap midr nedir ona da müzik mi diyorlar" veya ceza gibi küfür etmeyelim saygı duyduktan sonra bazı şeylerin çok daha kolay olacağını farkedeceksiniz eminim "ya evet bak ne kadar güzel çok doğru söylüyor" "işte beste böyle yapılır" gibi sözlerle birbirimize destek çıkmak varken "vay efendim sen şunu dinliyosun" diye dalmaya gerek duyuyoruz sonuçta farklı şekilde giyinsekte,farklı şekillerde dile getirsekte aynı ortamda yaşıyoruz,aynı problemlerden muzdaribiz biz birbirimze destek değilde köstek olursak daha çooook hepsi dinleriz 4yüzlere şahit oluruz                 

saygılarımla...
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2008, 03:21:45 Gönderen: shogun » Logged

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2008, 12:38:16 »

Gelip gelip de sonunda müzisyenlere dil uzatman hoş olmamış

Ceza sevmiyorum, yaptığını da müzik olarak görmüyorum, üstüne de bu ülkenin müzik yapan nadir sanatçılarından Kıraç' a laf etmesini de hiç hoş görmüyorum. Evet Kıraç' ın yaptığı hoş değildi;ama benim merak ettiğim insanların bu "Hepsi" ön yargısı. Bu kızların ne birine dil uzattığını gördüm, ne de başka bir şey yaptıklarını. Kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar ve ne yapsalar batıyor. Sezen Aksu' yla düet yapmak onuruna erişmişken, bence artık bu gibi "Hepsi çocuklar için" saçmalıklarından vaz geçelim.

shogun
sosyopat
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2008, 12:57:43 »

işte tam olarak bundan bahsediyorum henüz karşındakine saygı duymayı öğrenememişken nerde kaldı müziğin gelişimi dikkat edersen kıraç'a bir saldırıda bulunmadım sadece yaptığının yanlış olduğunu belirttim benim derdim onlarla değil ki belirttiğim "eller havaya şarkıcıları"yla ne demek yani "rap müzik türü değildir biri çıkıyor bıdı bıdı konuşuyor" diyemezsiniz dünya otoritelerince zenci müziklerinin son halkası olarak kabul görmüş bir müzik türüne bizim yüce insanımız müzik diye bakmıyor her şeyi biliyorlar ya ben rock müzik dinleyenlere saygı duyuyorum hatta dinliyorum da ama aynı saygıyı göremiyorum zaten bu elektrosunu eline her alanda bir hava oluyor o enstrümanı eline alan işi koparıyor

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2008, 13:00:39 »

Ben Rap' e laf ettiğimi hatırlamıyorum, Ceza' dan bahsediyorum sadece. Bu tarz hal ve hareket içindeyken onun yaptığını müzik olarak kabul edemem, başkalarına saygı duymayan saygıyı hak etmiyor demektir.

Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Sıcak Çikolata

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Haziran 12, 2008, 13:03:18 »

E Shogun sen de başka şekilde bakmıyorsun ki.. Elektro gitarı her eline alanda hava oluyormuş.. Tamam böyle birkaç kişiye rastlamış olabilirsin de yani ne bu herşeydeki genelleme sevdası yahu? Hepimizde var bu ve her yerde var. Her şeyi genelliyoruz. Yok yahu öyle bir şey. Kaldı ki "enstrümanı eline alan işi koparıyor" ne demek.. Kolay bir şey mi sanıyorsun bir enstrüman çalmayı? Tek bir melodi öyle uğraşlar sonunda çıkıyor yahu.. Eline aldığın gibi hiç bir işi "kopar"amazsın.. Sanatçıya, sanata bu kadar saygınız varsa bitmeyi bırakın zaten hiç başlamamıştır ki..

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Okulum çok yoğun değil(o yoğun aslında, ben değilim), sadece bazen gülmekten karnıma ağrılar girdiği için eskisi kadar sık gir(e)meyeceğim sanırım. Karın ve kaba kaslarımın biraz rahatlaması gerekiyormuş.
shogun
sosyopat
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #28 : Haziran 12, 2008, 13:21:06 »

Ceza sevmiyorum, yaptığını da müzik olarak görmüyorumb]

Ben Rap' e laf ettiğimi hatırlamıyorum, Ceza' dan bahsediyorum sadece. Bu tarz hal ve hareket içindeyken onun yaptığını müzik olarak kabul edemem, başkalarına saygı duymayan saygıyı hak etmiyor demektir.

bu iki cümle arasında bir çelişki oluşuyor sen anladığım kadarıyla cezadan şikayetçisin bende halini sevmedim ama sadece ilk cümleyi okuyan insan direk anti-rap olarak algılar doğrumuyum?

ayrıca enstrüman çalmanın müzik yapmanın bende kolay birşey olduğunu söylemedim ama sanatçılık uzun uğraşlar ister evet karşıma öyle insanlar çıktı ki ister istemez ön yargı oluştu
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2008, 13:24:40 Gönderen: shogun » Logged

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Haziran 12, 2008, 13:23:38 »

Ceza' nın yaptığını dedim ben, artık nasıl anlarsanız anlayın Dil Çıkaran

Ben şuna inanıyorum, sanatçının ruhu temiz olmalıdır. Sağa sola sataşmamalıdır. Eleştirmemelidir demiyorum, sataşmamalıdır.

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: