Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 01, 2008, 21:15:14  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: The Verve  (Okunma Sayısı 77 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 14, 2008, 13:08:55 »

The Verve

1989 yılında İngiltere’nin küçük kasabalarından biri olan Wigan’da kurulan The Verve, 90’lı yılların Britpop akımında önemli rol oynayan gruplardan biri. Vokalde müzik dünyasının en yetenekli isimlerinden biri olan Richard Ashcroft’un bulunduğu grubun kadrosunda, gitarda Nick McCave, basta Simon Jones ve baterist Peter Salisbury yer alıyor. Nitelikli besteler ve şarkı sözleri ile diğer birçok gruptan ayrılan ekip, The Beatles ve Pink Floyd gibi efsanelere olan hayranlıklarıyla da tanınıyor.

1992’de Virgin Records’a bağlı Hut şirketiyle anlaşma imzalayarak ilk EP’leri “Verve”ü yayınlayan The Verve, bu EP ile müzik dünyasında tanındı ve “All in the Wind”, “She’s a Superstar” ve “Gravity Grave” gibi single’lar, Ashcroft’ın vokalini ve McCabe’in gitaristliğini öne çıkaran parçalar oldu.

1993 yılında “A Storm In Heaven” adını taşıyan ilk albümünü yayınlayan The Verve, eleştirmenlerden çok iyi not alsa da, albümün satışlarıyla ticari bir başarı yakalayamadı. 1994 yılında turneye çıkan grup, ardarda talihsiz olaylarla karşılaştı. İlk olarak bir konser sırasında Richard Ashcroft şiddetli sıvı kaybı sebebiyle hastanelik oldu, Salisbury Kansas’ta bir otel odasını dağıtmak sebebiyle tutuklandı ve son olarak da Amerikan caz plak şirketi ‘Verve’, grubu mahkemeye vererek isim hakkını aldı ve grup ismini “The Verve” olarak değiştirmek zorunda kaldı.

lastfm'den alıntıdır.

Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.

"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."

*

Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara

*

Saving people, haunting things, family business

*
Twilight Âşık
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: The Verve
« Eklendi: Aralık 01, 2008, 21:15:14 »

Cailleach
Lonely Prince
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2008, 13:05:41 »

Aii Zeynep ablaa Sırıtan Ben açacaktım tam , iyi olmuş sen açmışsın Sırıtan Geçen ay keşfettiğim Dil Çıkaran gruplardan biri Verve. (lan öküz kaç yıllık grup. nereye sen keşfettin Dil Çıkaran Acayip neyse)

Love Is Noise , Bittersweet Symphony , All in the Wind , She's a Superstar .. şimdiye kadar dinleyebildiklerimden favorilerim.

Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2008, 18:48:23 »

Ben de bayılıyorum Âşık Özellikle de o senin dediğin şarkılara Âşık Hele Bittersweet Symphony Âşık Kesinlikle harika bir grup Âşık AQyrılmışlar ama sanırım şimdi yeniden birleşiyorlarmış Aww 

Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.

"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."

*

Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara

*

Saving people, haunting things, family business

*