Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 14:23:48  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Pink  (Okunma Sayısı 380 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozlem
biri benii durdursun.. :D
Köpüklü Kapuçino

۵мЯč۵

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 21, 2006, 16:37:09 »

Asıl adı Alecia Moore olan ünlü Amerikan pop şarkıcısı Pink, 8 Ekim 1979'de Amerika'nın Pensilvanya eyaletinin Doylestown bölgesinde dünyaya geldi. Şarkıcının Pink adını almasının sebebi, sanıldığı gibi müzik dünyasına ilk adım attığında saçlarının pembe renkli olması değildi. Bu takma ismi, genç şarkıcının çocukluk yıllarında da kullanılmaktaydı. Pink'in müziğe olan ilgisinin başlıca sebebi, babasının onu uyutmak için bestelediği ninillerdi. Yaşı ilerledikçe bu ninniler düetlere dönüştü ve Pink lise yıllarında babasıyla birlikte ilk bestelerini yapmaya başladı. Yerel bir rap grubuyla sahneye çıktığında ise henüz 13 yaşındaydı.

Oldukça sorunlu bir gençlik dönemi geçirdikten ve annesi ile babası ayrıldıktan sonra, annesiyle kavga etmekten bunalarak 14 yaşında evi terk etti ve müzik hayatına daha ciddi bir şekilde devam etmek zorunda olduğunu anladı. Çocukluğunun büyük bir bölümü müzikle geçti. Babasının bu durumdaki etkisi sadece manevi değildi. Ona gitar derslerinde büyük katkı sağlayacak bilgiler vermiş; Janis Joplin, Shirley Murdocuk ve Donna Hathaway gibi isimleri örnek göstererek kızını küçük yaştan itibaren bir müzisyen olarak yetiştirmeye çalışmıştı.

14 yaşına geldiğinde ilk şarkısını yazdı ve Philidelphia'daki Kulüp Fever'da sahne almaya başladı. Yıldızı burada parlamaya başlayan genç kız, her zaman programına dahil olduğu bu kulüpte, sıradan bir cuma akşamında, MCA Kayıt Şirketi yetkililerinin dikkatini çekti. Yeteneğini ölçmek için Basic Instinct isimli bir grupla kısa süre birlikte çalıştırdıkları Alecia'yla çalışmaya devam etmediler. Bu geçici hayal kırıklığı, genç kızın moralini bozmadı. Çünkü o, herhangi bir topluluğa ait olduğunu düşünmüyordu.

Çok kısa bir süre sonra, referansları arasında Toni Braxton ve TLC gibi önemli isimleri de bulunduran ünlü LaFace Plakçılık'la birlikte Choice adlı bir R&B topluluğunda çalışmalara başladı. Topluluk, müzik zevkleri ve tarzlar arasındaki uyumsuzluk nedeniyle yoluna devam edemese de Pink'in LaFace ile olan bağları güçleniyordu. Choice ile Atlanta'da yaptığı çalışmaları sırasında yazdığı şarkılarla yeniden keşfedilmişti. Daryl Simmons ile "Just To Be Loving You" isimli parçaya sağladığı katkılar da yeteneğini kanıtlar niteliğe sahipti.

R&B'nin popa dönük olduğu tarza ilgi duyan Pink, kısa süre sonra L.A. Reid'e, yazdığı şarkıları gönderdi ve ilk kez 'solo çalışma' yapmak üzere harekete geçmiş oldu. Reid, Pink'in çalışmalarından çok etkilenmişti. Artık genç kız, başarılarla dolup taşacak olan kariyerine gerçek bir giriş yapmak üzereydi. Reid sayesinde; She'kspeare, Babyface ve 112 gibi önemli isimlerle birlikte çalışarak besteler üretme şansına sahip oldu.

Pink'in ilk albüm çalışması olan "Can't Take Me Home" böyle oluştu. Amerika'da En İyi 40 sıralamasına girmeyi başaran albüm, satış rakamlarıyla da çift platin ödülün sahibi oldu. Eleştirmen Christopher John Farley, Time dergisinde "20 yaşındaki bu kızın müziği adından kesinlikle daha güzel" yorumunu yaparken, Bob Brunner ise albüm tanıtımında şarkıların "özgün müzikal etkiler bıraktığı" şeklinde görüş belirtmişti. "Can't Take Me Home", çıkardığı hit şarkılarla da uzun süre gündeme damgasını vurdu. "There U Go", "Most Girls" ve "You Make Me Sick" gibi parçalar Pink'in başarısını pekiştirirken genç şarkıcı, aynı yıl, MTV Video Ödülleri'nde de "En İyi Yeni Şarkıcı" dalında aday gösterilmişti.

2001 yılında Pink; "Moulin Rouge" isimli sinema filmi için 70'lerin Patti LaBelle klasiği olan "Lady Marmalade"i, Christina Aguilera, Mya ve Lil' Kim gibi ünlü isimlerle birlikte seslendirdi. Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de büyük ilgi gören yeniden düzenleme çalışması, etkili video klibiyle de dikkat çekti. Pink'e; "MTV Yılın En İyi Videosu" ve "Yılın En İyi Film Videosu" ödüllerinin yanısıra "En İyi Pop Birlikteliği" dalında Grammy de kazandıran "Lady Marmalade", şarkıcının müzik listelerinde bir numaraya yükselen ilk parçası olarak da önem taşıyor.

Pink, aynı yıl çıkardığı "M!ssundaztood" albümüyle kayıt şirketinin "altın kuralı"nı çiğnedi. Jim Farber'ın bu şekilde nitelendirdiği madde, "tarzınızı, stilinizi veya imajınızı değiştirerek hayranlarınızın aklını karıştırmayın" ifadesini içeriyordu. Ancak Pink, kumar oynar gibi yaptığı bu değişiklikten alnının akıyla çıkmayı başardı.

Yaşadığı ve yaşattığı değişikliklerin temelinde, 4 Non Blondes'un lideri Linda Perry ile birlikte yaptığı işbirliği çalışması bulunuyordu. Pink; albümün çoğunluğunda yardımcı yazar ve yardımcı yapımcı olarak görev alan Perry için, "Onu çok sevdim. Sanırım 13 yaşındayken aynen öyleydim!" diyor. Birlikte oldukları çalışma sürecini ise "ilham verici, özgür ve hayret verici derecede güzel" olarak nitelendiriyor.

"Bu albüm, benim kim olduğumu ve nasıl işler yaptığımı bildiklerini düşünen insanlarda şok etkisi yaratacak." diyor Pink "M!sundaztood" için. Albümde genç şarkıcı, etkileyici sözleri ve yapımdaki başarısıyla dikkat çekiyor. "Don't Let Me Get Me" (Beni Benden Almama İzin Verme), kendinden nefret etme konusunu ele alan, ilginç sözlere sahip bir şarkı. En önemli çıkış parçalarından biri olan "Family Portrait"te ise anne ve babasının ayrılıklarından söz ediyor. "My Vietnam"'da, yaşadığı kişisel sorunlarla savaşı karşılaştırdığı akıl dolu diziler yer alıyor.

Pink, daha sonraki çalışmasını, Charlie'nin Melekleri: Tam Gaz (Charlie's Angels: Full Throttle) adlı sinema filmiyle gerçekleştirdi. Filmde kısa bir rolü de bulunan genç şarkıcı, "Feel Good Time" isimli parçasıyla izleyenleri müthiş bir hareketliliğe hazırlıyor.

tanıtım amaçlı çok güzel bir şarkı size
http://www.youtube.com/watch?v=tsYdtP4-5EU
« Son Düzenleme: Mart 09, 2007, 19:05:50 Gönderen: Sanguine » Logged

~H.I.M~ KahkahaARWEN/EMMA/Şebo/Ölüm Yiyen/K.D.K.K. FAN CLUB
ron...harry...hermione

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Pink
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 14:23:48 »

Punky
Deniz εїз
Demleme Çay

Rupert <3 Deniz

88888
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2006, 16:58:19 »

açılça ve net bir şeki,lde yorum yapacağım herzamanki gibi Dil Çıkaran
sevmiyorum..!
çünkü başka sanatçıların yaptıklarıyla dalga gecerek müzik yapıyorum diyen bir şarkıcıyı asla sevmedim sevmemde!
dalga gectiği şarkıcılara gelince ne kadar hakediyor olursa olsun bunun altında pink için mutlaka bir kıskançlık yatıyordur!
paris hilton vs vs bir bakıma haklı dalga gecmekte ama amaçlarının biride mutlaka reytingggdir!

yinede tanıtım için uğraşmışsın özlemcim ellerine sağlık Gülümseyen

La mer,le plage et le soleil;deniz,deniz,deniz.. Je t`aime

ozlem
biri benii durdursun.. :D
Köpüklü Kapuçino

۵мЯč۵

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2006, 17:09:26 »

sevmiyorum..!

gerçektende o senin görüşün ve yazdığın için saol da
bende yorumumu yapayım bu arada
severek dinlediğim biri
güzel şarkıları var...paris hilton la ve diğerleriyle dalga geçmesine gülüp geçiyorum
komik oluyor nede olsa onun görüşü sonuçta

~H.I.M~ KahkahaARWEN/EMMA/Şebo/Ölüm Yiyen/K.D.K.K. FAN CLUB
ron...harry...hermione

Punky
Deniz εїз
Demleme Çay

Rupert <3 Deniz

88888
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2006, 17:14:59 »

sevmiyorum..!

gerçektende o senin görüşün ve yazdığın için saol da
bende yorumumu yapayım bu arada
severek dinlediğim biri
güzel şarkıları var...paris hilton la ve diğerleriyle dalga geçmesine gülüp geçiyorum
komik oluyor nede olsa onun görüşü sonuçta

özlemim bitanemsin...
bir insan böyle olmalıdır işte her kezi kendi gibi saymayıp farklı yorumlar açık olmalıdır Kahkaha Öpücük

La mer,le plage et le soleil;deniz,deniz,deniz.. Je t`aime

Fındık
Süt
*

sıcak, çok sıcak off!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2006, 10:58:31 »

çok marjinal yaa Gülümseyen kafasına eseni yapıyo kafasına eseni söylüyo Gülümseyen ama yine de severim Kahkaha en güzel şarkısı don't let me get me bence Kahkaha

Şekeri kim sevmez be şeker sevmeyen ölsün Kahkaha
*Silver_Sky*
+KonTeSs--St.Witch ~ |
Köpüklü Kapuçino

Miss VoMit...^^

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2006, 11:11:29 »

ya bnce kendine göre çok iyi bir tarzı var ve dierlerinden farklı olduğu için se-vi-o-rum bn Gülümseyen))

ama şu son albümü süpher şarkılarıına bittim her klibi ayrı ve güsel son klibi u+ur hand de süpher bişe olmuş daha ne diyim be kardeşim  Sırıtan hatta demin onu indiriyodum Sırıtan Dil Çıkaran

sonuna kdr i'm not dead! Kahkaha

[ ...[ ..endLess dark....] ...]
Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2006, 11:25:16 »

Seviyorum Kahkaha hiçbirşeyi takmaz tavrına seviyorum ve son albümündeki u+ur hand şarkısının klibinde çok güzel çıkmış. Kahkaha

silver sky ben de o şarkının klibini arıyordum şimdi ama bulamadım. =S
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2006, 11:27:58 Gönderen: wizard » Logged

-What is a heart?
-Will i find it if i rip your chest apart?
-Will i find it if i crack open your skull?
Pure Perfection
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2006, 12:26:25 »

o klipte de gördük ki pink'e her türlü imaj,saç rengi,makyaj vs yakışıyor Kahkaha çok takdir ettiğim bi kız bu ya Gülümseyen

Yes,
Jesus loves me,
The Baleheads tell me so !
halfbloodprincess
Kakao

donot_panic@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2006, 01:05:10 »

tapıyorum hayranım..çılgın, içten, farklı biri pink...8eylülde konser varr

çapulcular fan club
sirius fan club
mor ve ötesi fan club
Öykücüq
Avataaaaaar!
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2007, 22:53:10 »

I'm Not Dead albümü güzel olmuş Gülümseyen
Seviyorum Kahkaha

But I mean nothing to you and I don't know why.
ferrit
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2007, 20:31:08 »

çok ilginç bi tarz...her yönüyle...gerçekten de son albümü güzel olmuş..en çok da runaway i seviyorum.... Alkış Alkış Alkış Alkış

Emma Hayran Kulübü
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Mayıs 03, 2007, 23:18:18 »

Şarkılarını pek dinlemem ama enterasan biri Hede Hödö
JameSirius
Gossip Girl
Sıcak Çikolata

Bursa & Didim. Eylül'e kadar yokum.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2008, 17:51:49 »

Seviyorum Kahkaha hiçbirşeyi takmaz tavrına seviyorum ve son albümündeki u+ur hand şarkısının klibinde çok güzel çıkmış. Kahkaha

silver sky ben de o şarkının klibini arıyordum şimdi ama bulamadım. =S

En çokta hiçbir şeyi takmaz halini seviyorum Pink'in Gözlerini Deviren "I'm Not Dead" , "U + Ur Hand" , "Who Knew" , "Just Like a Pill" , "Stupid Girls" şarkıları favorim. Ah , birde Bush'a yazdığı şarkı. Eşinden boşanmasına üzüldüm. Bu aralar sesi soluğu da çıkmıyor Hede Hödö Umarım yeni bi albüm yapar da bizleri sevindirir Gözlerini Deviren

maybe i'm crazy
maybe you're crazy
maybe we're crazy
probably.
Gece
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2008, 16:23:32 »

Eskiden çok sıkı takipçisiydim Dil Çıkaran Hala severim kendisini,Last to Know şarkısını,hala en sevdiklerim arasında tutarım Aww

"İnci,Kaptan Sparrow'un!"
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

the-atesoku@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2008, 19:44:55 »

Çok güçlü ve güzel bir sesi var. Who Knew, Feel Good Time (Sanırım buydu adı.), Stupid Girls ve birkaç şarkısı çok hoşuma gidenler arasında.

Albus Dumbledore   ve  Gellert Grindelwald   arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevî düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düsünseli'den Gerçekler  'de...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: