Özgür, 27 Mayıs 1981 yılında Ankara'da dünyaya geldi.Beş yaşına kadar İstanbul'da büyüyen Çevik; ilkokulu Amasya, ortaokulu Lüleburgaz, liseyi ise Bingöl ve İzmit'te okudu.
1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü kazanarak tekrar döndüğü İstanbul'da, eğitimle birlikte müzik çalışmalarına da devam etti. 2007'de mezun oldu.
Çevik 2004 yılında Akademi Türkiye yarışması ile tanındı. 2004-2007 yayın döneminde ekrana gelen Yabancı Damat dizisinde Niko karakterini canlandırdı. Avrupa Yakası'nda ise 150.bölüm'de konuk oyuncu olarak katıldı. Manav Özgür karakterini canlandırdı.Kavak Yelleri dizisinde konuk oyuncu olarak kendi ismi ile oynadı.
Akademi Türkiye yarışmasıyle tanınan ve “Yabancı Damat” dizisinde ki Niko rolüyle ünlenen Özgür Çevik, yeni albümünü çıkardı.
Yaptığı müziği “Soft Rock” olarak tanımlayan aynı zamanda koyu bir İlhan İrem hayranı. Albümdeki parçalarımdan sadece biri Fikret Kızılok'a ait, diğerlerinin hepsi bana ait" dedi.
Albümde 10 parça bulunuyor.
Özgür Çevik Albüm Çalışmasını Tamamladı. Albümün İlk Video Klibi Düşüşüm İsimli Şarkıya Çekildi. Söz Ve Müziği Özgür Çevik’e Ait Olan “Düşüşüm” Şarkısı ve albümdeki diğer şarkılar ise
01. BİR DAHA AŞIK OLAMAM
02. DÜŞÜŞÜM
03. FARKETMEDEN
04. BİZE KALANLAR
05. AŞK DEMLEDİM
06. ÇOK DÜŞÜNCE
07. KEYFİM YERİNDE
08. BOŞ GÜNÜM
09. İNCİTTİYSEM
10. YALNIZLIK KORKUSU
Alıntıdır...Çok eskiden izlerdim Akademi Türkiye'de Özgür'ü, ama açıkçası ne sesi ne de performansı umut vermiyordu bana. Günlerdir klip şarkısını duyuyordum ve hoşuma gidiyordu, bugün albümü indireyim dedim ve hiç beklemediğim bir şeyle karşılaştım. Gerçekten çok kaliteli ve değişik bir albüm olmuş, insanı hemen sarıyor ve alıp uzaklara götürüyor resmen. Özellikle Bir Daha Aşık Olamam, Düşüşüm ve Yalnızlık Korkusu isimli şarkıları arka arkaya dinlemek insanı çok kötü yapıyor. Normalde hayatta Özgür için başlık açmazdım ama indirin veya albümü alıp dinleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız