Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 08:45:18  

Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nirvana  (Okunma Sayısı 1459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aragonaise
HPCafe'de 1. yılım :D:D:D
Sert Espresso

24.06.07

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #30 : Ağustos 16, 2007, 01:37:29 »

rock müziğe fazla bi katkıları olduğunu düşünmesem de bazı şarkıları iyi,smells teen like spirit

ya da smells like teen spirit hangisi olursa Kahkaha

The Show Must Go On Mr. Mercury...
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Nirvana
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 08:45:18 »

Voldemort_in_chains
Efsane:Melez Prens!!!
Krema

Look at me...:'(

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ağustos 16, 2007, 12:42:52 »

Smells Like Teen Spirit
Nirvana sadece "Smells.."dan ibaret değildir ama.Rock'a katkısı olmasa bile felsefeye katkısı büyüktür.

Ey yükselen yeni nesil in ulan aşağı!!!

Türküz Doğruyuz Anti Emmacıyız!
<a href="http://crass.on.ru/flash/bbird.html" target="_blank">http://crass.on.ru/flash/bbird.html</a>
priori incantatem
Şeker
**

beslenir ki bu

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 16, 2007, 12:47:23 »

where did you sleep last night çok seviyorum
spectacular
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ağustos 16, 2007, 13:18:30 »

Nirvana vs. Pearl Jam
Çok gereksiz bişey (bence)harbi gereksiz ama.(vs.)
Kurt'ün Pearl Jam hakkındaki düşünceleri şunlar:
"Kendileri iyi insanlar olabilir, ama ben müziklerini çok kaba buluyorum."
Açıkçası Kurt'ü severim, ama bu sözler bana biraz kıskançlık gibi geldi.Kurt çok içten söylüyor olabilir, ama Eddie'deki bariton sesi onda duyamayız.Stone ve Mike'la gitar konusunda aşık atamadığı zaten çok açık(2 akorla çalıyor)yanlış anlamayın, laf atmıyorum.Bu sözler bana kıskançlık gibi geldi sadece.
Demin vs. olayı çok saçma geliyor ama ben de vs. yaptım Dil Çıkaran

kesinlikle katılıyorum buna.. özellikle gitar konusunda asla boy ölçüşemez!

Smells Like Teen Spirit
Nirvana sadece "Smells.."dan ibaret değildir ama.Rock'a katkısı olmasa bile felsefeye katkısı büyüktür.

evet nirvana sadece "nevermind" albümü ve "smells like teen spirit" değildir.. bence daha da güzel albüm ve şarkıları var.. ayrıca grunge akımına katkısı tartışılamaz bence!

bnm grup hakkındaki düşünceme gelince, dinlerim severim ama şahsen "courtney love"ın müziğini daha çok beğeniyorum şahsen!
Voldemort_in_chains
Efsane:Melez Prens!!!
Krema

Look at me...:'(

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ağustos 16, 2007, 13:45:21 »

kesinlikle mesela "Unplugged" daha güzel.

Ey yükselen yeni nesil in ulan aşağı!!!

Türküz Doğruyuz Anti Emmacıyız!
<a href="http://crass.on.ru/flash/bbird.html" target="_blank">http://crass.on.ru/flash/bbird.html</a>
+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Nisan 05, 2008, 02:48:20 »

nirvana iyi güzel de neden efsane oldu anlamıyorum. smells like teen spirit şarkısı güzel...

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
-Albus Dumbledore
kara_kedi
Şeker
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #36 : Nisan 05, 2008, 15:40:03 »

Nirvana vs. Pearl Jam
Çok gereksiz bişey (bence)harbi gereksiz ama.(vs.)
Kurt'ün Pearl Jam hakkındaki düşünceleri şunlar:
"Kendileri iyi insanlar olabilir, ama ben müziklerini çok kaba buluyorum."
Açıkçası Kurt'ü severim, ama bu sözler bana biraz kıskançlık gibi geldi.Kurt çok içten söylüyor olabilir, ama Eddie'deki bariton sesi onda duyamayız.Stone ve Mike'la gitar konusunda aşık atamadığı zaten çok açık(2 akorla çalıyor)yanlış anlamayın, laf atmıyorum.Bu sözler bana kıskançlık gibi geldi sadece.
Demin vs. olayı çok saçma geliyor ama ben de vs. yaptım Dil Çıkaran

kesinlikle katılıyorum buna.. özellikle gitar konusunda asla boy ölçüşemez!

Smells Like Teen Spirit

evet nirvana sadece "nevermind" albümü ve "smells like teen spirit" değildir.. bence daha da güzel albüm ve şarkıları var.. ayrıca grunge akımına katkısı tartışılamaz bence!

bnm grup hakkındaki düşünceme gelince, dinlerim severim ama şahsen "courtney love"ın müziğini daha çok beğeniyorum şahsen!

iyi hoş da adam çalamadığından mı 2 akorla çalıyor? stone ve mike'la  veya eddie ile karşılaştırmayın onların tarzı daha farklı. müzikleri basitmiş şöyleymiş böyleymiş bunları bir kenara bırakıp anlamaya çalışmak daha anlamlı bana kalırsa. kaldı ki müzikleri de basit diye eleştirilebilecek bir müzik değil, samimi ve gerçek.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2008, 15:49:12 Gönderen: kara_kedi » Logged
Weesel
Jim Morrison
Demleme Çay

"I am the Lizard King, I can do anything"

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #37 : Nisan 05, 2008, 16:05:01 »

Benim için sözün bittiği yerdir.

Nirvana, cidden benim Nirvana'mdır. Yani ulaşılan son noktadır bende.
Bendeki tutkulu Kurt aşkını bir kenara bırakırsak, müzikleriyle kendimden geçtiğim yegane gruplardandır.
Tuhaf ama gerçekten de müzik tarihinde birşeyleri değiştiren insanların ömürleri kısa olur. Birden bire gelirler ve birden bire giderler...
Nirvana da böyleydi işte...
Bleach, Nevermind, In Utero...
6 senede çoğu şeyi değiştirdiler.
Grunge'ı belki onlar yaratmadı ama kesinlikle yüceltenler onlardı. Punk kültüründe Sex Pistols ne ifade ediyorsa, Nirvana da Grunge'da aynı anlamı taşıyordur.

Evet, Kurt öldü. Kurt öldükten sonra Nirvana dağıldı, bunalımlar yaşandı. Krist ve Dave kendi yollarını çizdiler. Foo Fighters oluştu. Üstüne çok şey geldi. Ama onlar unutulmadılar.

Kurt benim için asla unutulmayacak bir adamdır. Hani herkesin bir gerçek aşkı vardır ya, Kurt de benim için öyledir.

Ölümüyle ilgiliyse, intihar ettiğini hiç düşünmüyordum. Kanıtlar falan filan da vardı bu konuda. Sonra biraz düşündüm... Biraz daha okudum.
Kurt'ün çok fazla anlayamadığım, bilemediğim bir yönü de karısına deliler gibi aşık olmasıydı. Evet, Kurt Cobain Courtney Love'a insanüstü bir sevgiyle bağlıydı. Tıpkı Sid&Nancy meselesi gibi. Kurt'ün Nancy'ye olan hayranlığını hayranları bilirler zaten. Courtney ve Nancy arasındaki felaket benzerlik, Kurt'ün Courtney'ye vurulmasını sağladı. Courtney'nin onu öldürtmek istediği dedikoduları ve teorileri dolaşmaktaydı. Evet ama o Courtney olacak kadın aynı zamanda Kurt'ün hayatını, o uyuşturucu komasındayken defalarca kurtarmış, onu intihardan kurtarmış kadındır. Her ne kadar nefret etsem hatta tiksinsem de Courtney, Kurt'ün hayatında çok şey ifade ediyordu. Tabi Kurt, courtney'nin hayatında o kadar çok şey ifade ediyor muydu bilmiyorum. Yine de Kurt'ün ölümü kesinlikle gizini koruyor ve sonsuza dek de koruyacak. Kanına karışan ve bir insanı öldürmeye yetenin 2 katı kadar olan eroinle, suratına tetiği çekebilecek gücü bulmuş olabileceğini halen inanmıyorum... Artık kurcalamıyorum da. Sonuçta o gitti, bu yaşamı gerçekten sevmiyordu ve gitti...

Kızları Frances ise şimdi benimle yaşıt.
Ve bildiğim birşey vardı ki, Kurt kızını gerçekten çok seviyordu. Onun sevmediği şey aniden gelen şöhret, adını haykıran milyonlarca hayran ve bu hayattı.

Deli bir adamın delicesine geçen kısa bir yaşamıydı işte. O gerçekten tam bir çatlaktı, manyaktı. Dengesizin tekiydi hatta. Çocukluk özlemiyle dolu bir adamdı. Babası tarafından terk edilmiş, annesinin evden attığı bir yetimdi belki de. Müzik tarihinde çığır açan bir isimdi. Kirli saçlarıyla mikrofonun başına geçip cızıltılı sesiyle bağırdığında birçok kişi için ilah olabilen bir adamdı. O her ne idiyse, oydu. Kurt Cobain'di...

Evet, Kurt öldü ama yaptıkları asla ölmeyecek.

Benim için sadece bedeni ölmüştür, birgün onu herhangi bir yerde bulacağıma inanıyorum. Nirvana ise asla unutulmayacaktır, unutulamaz.

Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 05, 2008, 23:06:22 »

Ulan her bi' halt doğduğum yıl oldu!

1994. Kurt Cobain. Bir veda mektubu. Üç kat eroin. Pompalı tüfek. Shoot! Bang! Şüpheli bir eş. Babasız bir çocuk. Geriye kalan binlerce hayran.

Tesadüf müdür bilinmez, yine çok başarılı bir grunge grubu, Alice In Chains'den Layne Staley, Cobain'le aynı tarihte öldü. Ama Cobain'den 8 yıl sonra, aynı gün. Ne biçim iş bunlar hacım...

The Velvet Underground'ın bi' şarkısı vardı hani, Pale Blue Eyes. Dinledikçe aklıma Kurt'ün gözleri geliyor, garip. Dinleyemiyor insan. Bi' çift solgun mavi göz karşında...
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2008, 23:56:24 Gönderen: Paul McCartney » Logged

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
kara_kedi
Şeker
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #39 : Nisan 06, 2008, 15:10:44 »

Ulan her bi' halt doğduğum yıl oldu!

1994. Kurt Cobain. Bir veda mektubu. Üç kat eroin. Pompalı tüfek. Shoot! Bang! Şüpheli bir eş. Babasız bir çocuk. Geriye kalan binlerce hayran.

Tesadüf müdür bilinmez, yine çok başarılı bir grunge grubu, Alice In Chains'den Layne Staley, Cobain'le aynı tarihte öldü. Ama Cobain'den 8 yıl sonra, aynı gün. Ne biçim iş bunlar hacım...

The Velvet Underground'ın bi' şarkısı vardı hani, Pale Blue Eyes. Dinledikçe aklıma Kurt'ün gözleri geliyor, garip. Dinleyemiyor insan. Bi' çift solgun mavi göz karşında...

off evet yaa. hey bu arada kelebek ve dalgıç ı izledin mi sen=) izlemediysen izle bak pale blue eyes soundtrack albümünde de var.
har_mon_ald
Bee~~
Köpüklü Kapuçino

It's a call I'll never get !

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 14, 2008, 18:25:54 »

Küçükken yan komşumuzun kızının odasında bir duvarı kaplayan devasa Kurt Cobain posteri vardı.
Bende tabi bilmiyorum ozamanlar kimdir diye,Kurt'ün resminin altında 1967-1994 yazıyo.Bende onu devlet başkanı,yazar yada siyasi biri sanmıştım ama sivil sonuçta Kahkaha.Sonra birazcık büyüyünce Nirvana>Kurt Cobain olduğunu anladım.O gün bugün dinliyorum.Scentless Apprentice adlı şarkıları favorim Gülümseyen

Yaşasın Lost  Manyaklığı Yaşasın Lost  Manyaklığı
Aayla Secura
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #41 : Haziran 19, 2008, 19:27:27 »

Abim bir şarkısını dinletti. ( Smell like things ti galiba). Kulağımın zarını patlattı. Adamın nakaratta bağırdığı yerde çevir şu müziği beynimi göçürttü dedim. Abimde dedi oha herkes seviyo kime sorsam seviyo bu şarkıyı dedi. Bende ben hiç sevmedim o zaman dedim. Zaten metal yada yabancı rocklarıda pek dinlemem. Pop ve R&B tarzını seviyorum. Ama sevenlerede saygım sonzuz.

illegal
Fu*k the System!!!
Telve

Çarpma kuvvetiymiş..!Kı....n fiziği!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 19, 2008, 19:45:13 »

Çok başarılı olduğunu bildiğim halde hiç dinlemeye fırsatımın olmadığı bi grup.
Kurt'ün ölümü gerçekten çok acı bişi.
Nie intihar ettiğini hep merak etmişimdir ama hiç araştırmadım
Şimdi de bunları okuyunca karısının yaptığı düşündüm ben de gerçketen
Özellikle şu el yazısını değiştirmeye çalışma olayı falan ne bilim garip geldi
Ama bu kadar suçlama karşısında karısının da bi savunması olmuştur heralde onu merak ettim şimdi de
Geçenlerde de Kurt'ün küllerinin çalınması olayı karşısında karısının duygu dolu sözlerinin palavra olması gerekiyo ama o kadar samimiyetsiz bi kadın mı bu Courtney
Ayy merak ettim valla gidim bi araştırimm Dil Çıkaran

I will never know myself until I do this on my own
And I will never feel anything else until my wounds are healed
I will never be anything till I break away from me
I will break away, I'll find myself today

Raziel Neith
....вαηα вιя мєℓєк уαяαт....
Telve

..gözleri lâl tragedyası..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Haziran 20, 2008, 19:10:12 »

etrafımda nirvanıyı saplantı derecesınde seven bırcok arkadasım var fakat ben niye bilmiyuorum rock dinleyicisi oldugum halde sevemedım bir türlü başarısız demiyorum ama dibleyemedim işte :S

…. - Şu hayatın ölümle beslendiği klişesi yine...
- Diğerleri gibi bir klişe sadece; kendini kanıtlamak için, fırsat kollayan bir klişe.
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Haziran 21, 2008, 11:07:45 »

Grunge türüne yakın değilsindir belki. 90'larda şu Grunge patlasında dabir çok Rock sanatçısı sevememiş, alışamamıştı Nirvana'ya, Alice In Chains'e.
Belki gelecek de seversin nebleyim :p An gelir Heart Shaped Box acına ortak olur yoldaş, bilemezsin.

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: