|
df_grint
|
 |
« : Kasım 27, 2005, 19:45:11 » |
|
Rocker_snake'in mesajından alıntıdır!!!
KİMDİR BU KOLERA?
Kolera (asıl adı Esen Güler) İstanbul doğumlu bir rap müzisyenidir.
Turizm ve Otel işletmeciliği Yüksek Okul mezunu sanatçı 1998 yılında Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ile tanıştı ve rapi fiilen icra etmeye başladı.
İlk kaydını 1998 yılında Kuvvetmira Stüdyosu'nda İnkar Boşuna adlı parçaya yaptı. Aynı sene Silahsız Kuvvet ile Neden Ağlıyorum ve Dünden Kalma Hayaller adlı parçaları kaydetti. 1999 Senesinin sonunda yoğun okul ve iş temposu nedeniyle rape 2 yıl süreyle ara verdi. 2001 senesinde ilk Underground EP'sini internet yoluyla dinleyicilere sundu. 2004 yılında Sagopa Kajmer'in Bir Pesimistin Gözyaşları adlı albümünde sanatçıya Kalp Atışlarım 78 BPM adlı parçada eşlik etti. Aynı sene Sagopa Kajmer düetleri Günlerim Ağlak (Dişikişilik) ve Aklımın Odaları adlı 2 parçayı internet yoluyla yayınladı. 2005 yılı başında Sagopa Kajmer Pessimist EP 3'te Süper Sperm adlı parçaya eşlik etti. Aynı sene, Sagopa Kajmer'in Romantizma albümünde, Sago Vs Kolera adlı parçaya eşlik etti.
24.09.2005'te prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer'in yaptığı ilk solo albümü Karantina Embryo'yu İrem Records etiketiyle dinleyenleriyle buluşturdu. Yine 2005 yılında Kuvvetmira Disstortion EP 'de 2 düet parça ile hazır bulundu.
Aynı sene,kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkanlar sunarak kapılar açmak üzere Sagopa Kajmer ile 11.08.2005 te kendi plak şirketleri Melankolia Records 'ı resmen kurdular.
1 Ağustos 2006 da Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) ile evlenmişlerdir
DİSCOGRAFİ Karantina Embriyo [değiştir]1-Black widow (intro) 2-Matine araları 3-Kleptoman 4-Karantina embryo 5-Yaprak dökümü 6-Kurgu bilimi 7-Triplex mazi (f.Derin Darbe) 8-Avam bir kurgu 9-Kontralto kontra 10-Aklımın odaları (f. Sagopa Kajmer) 11-Bugün mutlu olamayacak gibiyim 12-Küllendim yıllarla (f. Abluka Alarm) 13-El izi koleksiyonum 14-Günlerim ağlak (dişi kişilik) (f. Sagopa Kajmer) 15-İrtifa kaybı 16-Türbülans & odessa
Arkadaşlar ben internette gezerkn bir rap sayfasında Kolera diye bir kadın rapçinin olduğunu gördüm. bana onun hakkında verebileceğiniz bilgiler var mı? Ve de tavsiye edebileceğiniz şarkılar?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 01, 2008, 20:11:56 Gönderen: df_grint »
|
|
|
|
|
|
|
|
Fantasticc
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2005, 21:36:10 » |
|
ilk defa duyuyorum böyle bi isim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VampiretoR
fk
Süt
Fuatsal Davranışlar
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2005, 15:28:46 » |
|
Sagopanın kız arkadaşı,eşi sayılır. Yeni albüm çıkarttı şarkıların altyapıları Sagopa ya ait, 2 tane de CEm Yılmaz a ait olan beat var.Albümün adı Karantina Embriyo değişik güzel bir albüm.Tarzı normal olarak Sagopa kokuyor.Kısacası böyle işte..
|
|
|
|
|
|
Her kuşun etini yemek orucu bozar Ben her kuşum!!
|
|
|
catlak
0
Toz
Bu üye yasaklanmıştır
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2005, 15:59:40 » |
|
ewewt iyi bir rapçi erkek arkadaşından dolayı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harley Quinn
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2005, 20:42:51 » |
|
kolera evet sagopanın eşi sayılır yanılmıyorsam yakında evleniyorlarda. Sagopa ile birlikte söyledikleri şarkılarda var mesela şu an aklıma gelen  Aklımın odaları şarkısıyla sagopa ile söylemiş. Bana sorarsanız fena değil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
StaticPulse
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2005, 23:08:12 » |
|
hayır onu ilk defa duyuyorum ama arkadaşlara sorarım çoğu rapçi her neyse KOLERA'NIN kardeşi felan var mıdır tifo diye(ha ha haa) 
|
|
|
|
|
|
Hayat çekiyor ellerini üzerimden,terk ediyor beni... ~ Ben HarryPotter çocuğuyum!!
|
|
|
|
d@nger
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2005, 13:49:31 » |
|
sagopa gibi ise yakında çok bilgi bulursun msj gönderen arkimmm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salazar Slytherin
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2006, 18:22:42 » |
|
kolera bizim mahalle nin adı ahırkapı şadırvan sok ama biz arkadaşlarla kolera diyoruz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
df_grint
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2006, 18:19:41 » |
|
adama bak Sago dan ne anlıyorsunuz diyor  ceza saygısızlık yaptı ondan diss atıyolar bilgin olmadan buraya gelip konuşma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mustea®
Toz
Cafeden Uzaklaştırıldı
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2006, 20:14:10 » |
|
kolera - neden ağlıyorum bu şarkısıyla çıktı piyasaya alyapı sagopa ait
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aragonaise
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2006, 20:17:21 » |
|
hayır onu ilk defa duyuyorum ama arkadaşlara sorarım çoğu rapçi her neyse KOLERA'NIN kardeşi felan var mıdır tifo diye(ha ha haa)  yok cnm.tifo ölmüş dizanteri var.ben ne rapten ne sagodan ne magodan ne cezadan ne koleradan ne dizanteriden anlarım.te sevdiğim rep şarkjısı aklımın odaları ve neyim varki
|
|
|
|
|
|
 The Show Must Go On Mr. Mercury...
|
|
|
|
df_grint
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2006, 14:46:49 » |
|
şu an en iyi bayan mc kolera : D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salazar Slytherin
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2006, 19:23:25 » |
|
bu kolera kim yaws
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
df_grint
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2006, 21:35:03 » |
|
kolera _ Esen GÜLER gerçek adı Sago'nun eşi Sago askerden gelince evlenecekler. Sago'nun prodüktörlüğünü yaptığı ilk solo albümünü çıkardı "karantina embriyo" güzel ve değişik bir albüm çok karanlık bir havası var tarzı baya iyi. en çok sevdiğim şarkısı el izi koleksiyonum onun beatinide cem yılmaz yapmış. ayrıca yeni rapçi deil bayadır var ama okuğundan dolayı ara vermek zorunda kaldı. kısaca böyle işte. ha bide unutmadan Sago-Kolo albümü geliyor yakında bnce müthiş olcak ; )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|