|
Gece
|
 |
« Yanıtla #30 : Aralık 21, 2007, 15:26:53 » |
|
Ama arkadaşalr yanlış düşünüyoruz Avrupa ülkeleri mor ve ötesinin Türkiye'de ki imajını, yaptığı müziğin tarzını bilmiyolar.Bunu Eurovision da öğrenicekler.Onun için Mor ve ötesi ülkemiz için bence dezavantaj olucak. Bu arada daha öncede söylemiştim sertab erenerde şov vardı,görsel güzellik vardı,athenada vardı,kenan doğuluda da vardı fakat mor ve ötesinde yok Çok sert bi şarkı yapıp seyirciyi etkilerse şansımız yükselir ama slow bişiler yaparlarsa ii olmaz diye düşünüyorm Sadece ses veya şarkı önemli olsaydı işler daha kolay olurdu ama biz bu Eurovisionu TELEVİZYONDAN izliyorz radyodan değil
doğru ama Gülseren miydi neydi o hanım da şov yaptı ama dereceye bile giremedi  MVÖ bizim içimize dokunduğu gibi bir şarkıyla katılırlarsa slov da olur şovsuz da olur ki şov olacaksa,yine onlar yapmaz birkaç dansçı,görsel efektler gibi şeyler kullanırlar bence 
|
|
|
|
|
|
"İnci,Kaptan Sparrow'un!"  "Seçimini zekice yapmak yarılamaktır zafere giden yolu;diğer yarısı kayıtsızlıkla fethedilir.Bir yanda istediğin her şeyi söyleyebilirsin,öte yanda mecbur değilsin.Ben bir şekilde ikisini de yapmayı becerdim.Bu yüzden benimle bir sorununuz varsa size aittir."
|
|
|
|
|
|
Bee
|
 |
« Yanıtla #31 : Aralık 21, 2007, 15:30:23 » |
|
Rezillik olarak kastetdiğim şey kötü bir sonuç almak değil fakat dolaylı yoldan bunla alakalı Eğer MVÖ şuanki imajından ayrılıp kötü bi sonuç alırsa bu rezillik olur Ama Eurovision'da (beni  ) şaşırtırlarsa eyvallah der,Mor ve ötesinin nasıl bir grup olduğunu,neler yapabileceklerini anlarım Herşeyde olduğu gibi bu işin de negatif yönlerini düşünmek zorundayız bireysel düşünmek yanlış olur.Genel anlamda ülkemizin mor ve ötesiniyle Avrupadaki duruşunu düşünmeliyiz Avrupa Lordi'yi gördükten sonra karşılarında sadece gitar çalıp şarkı söyleyen (ki şarkımızda TÜRKÇE olucak) bir grubu beğenmesinin biraz güç olacağını düşünyrm. Neden karşılaştırma yapıyorm çünkü 2 sene önce birinci olmuş bir grup Eurovision için örnek alınır,benimsenir ve karşılarına tekrar bir grup çıktığında ikisi arasındaki benzerlikler ve ayrılan yönler tartışırlır yani karşılaştırma yapılabilir... Sonuç olarak dileğim bizi en iyi şekilde temsil etmeleri  Savunduğum şey ise çok iyi bir performans için MVÖ nün yeterli olmadığı 
|
|
|
|
|
|
B'Ware: She's BACK!!!...Third Time's The Charm...  | Twilight | Twilight | Twilight | 
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #32 : Aralık 21, 2007, 15:33:41 » |
|
ne dersen de fakat şarkının Türkçe olmasını küçümseme lütfen
|
|
|
|
|
|
"İnci,Kaptan Sparrow'un!"  "Seçimini zekice yapmak yarılamaktır zafere giden yolu;diğer yarısı kayıtsızlıkla fethedilir.Bir yanda istediğin her şeyi söyleyebilirsin,öte yanda mecbur değilsin.Ben bir şekilde ikisini de yapmayı becerdim.Bu yüzden benimle bir sorununuz varsa size aittir."
|
|
|
|
Bee
|
 |
« Yanıtla #33 : Aralık 21, 2007, 15:34:33 » |
|
MVÖ bizim içimize dokunduğu gibi bir şarkıyla katılırlarsa slov da olur şovsuz da olur
ÇOk haklısın ama ya yapamazlarsa şarkımız Türkçe millet oraya çoşmaya falan gidiyo Tek dileğimiz slov şovsuz olarak katılırlarsa MVÖ nün sesleri
|
|
|
|
|
|
B'Ware: She's BACK!!!...Third Time's The Charm...  | Twilight | Twilight | Twilight | 
|
|
|
|
Bee
|
 |
« Yanıtla #34 : Aralık 21, 2007, 15:37:08 » |
|
Asla küçümsemiyorm yanlış anlamayın Keşke eurovisiondaki bütün şarkılar türkçe olsa lütfen  Sadece kendimizi (MVÖ ile)TÜRÇEMİZLE ii ifade edemiyceğimizi düşünüyorm cümle kuramadım olsun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #35 : Aralık 21, 2007, 15:39:31 » |
|
Asla küçümsemiyorm yanlış anlamayın Keşke eurovisiondaki bütün şarkılar türkçe olsa lütfen  Sadece kendimizi (MVÖ ile)TÜRÇEMİZLE ii ifade edemiyceğimizi düşünüyorm cümle kuramadım olsun   ya zaten yurtdışındaki Türkler oy verecek yabancılar anlasa n'olur ki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DeNiZ_MvÖ
|
 |
« Yanıtla #36 : Aralık 21, 2007, 15:49:50 » |
|
öö arkadaşlar ben ne diyorum tamam şarkıdaki mesajın türkçe olduğu için anlaşılamayacağı kaygısı var çok iyi anlıyorum fakat röportajlarda bununla ilgili yapacaklarını belirtiyorlar zaten direkt olmasa da. ayrıca rezil olmazlar...sadece eurovisionu büyük bir otorite kabul eden ve mor ve ötesini yakından tanımayanlar rezillik olarak kabul edeceklerdir bunu...böyle bir kaygımız olmadığını daha önce kaç defa belirttik ki Mor ve Ötesi gibi büyük bir grubun Eurovision gibi bir olayı kabul etmesi onların da kaygı taşımadıklarını gösterir. ki Lordi ve Mvö her yönden farklı gruplar....tek benzerlikleri ikisi de grup ikisi de eurovisiona katılanlardan..  sırbistan ya da kendi diliyle başarılı olmuş diğer sanatçılar...hangi sözleri anlaşıldı da birinci oldu...tamam ben kabul ediyorum mvönün en önemli silahı sözleri fakat bunu önce kendi halkımız anlayabilsin doğru bir şekilde o yeter..kendi duruşlarını zaten basın toplantılarında sergileyecekler...anlayıp anlamamak diğerlerine kalmış...
|
|
|
|
|
|
''Ya kendin dikebilirsin,ya da hiçkimse.Eline bir iğne bir iplik verebilirim'' dedi tanrı
|
|
|
|
Bee
|
 |
« Yanıtla #37 : Aralık 21, 2007, 16:02:11 » |
|
Tamam arkadaşlar bende istiyorm kazanalım yahu ama yapamazlar diye düşünmeden kendimi alamıyorm En iyisi şu ropörtajlarııı izliyimm bennnn yaaaa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DeNiZ_MvÖ
|
 |
« Yanıtla #38 : Aralık 30, 2007, 17:42:44 » |
|
-------------------------------------------------------------------------------- Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye
1975 yılında Türkiye büyük bir merak ve heyecanla ilk defa yarışmaya katıldı. Türkiye elemelerinde puanlama sonucu iki birinci çıkmış, Semiha Yankı'nın seslendirdiği "Seninle Bir Dakika" parçası kura sonucu kazanarak Eurovision'da yarışan ilk şarkımız olmuştur. Yerel motiflerin yer aldığı bir elbiseyle sahne alan Semiha Yankı yarışmaya katıldığında 16 yaşındaydı. 19 ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye sonuncu oldu.
1976 ve 1977'de yarışmaya katılmayan Türkiye 1978'de ikinci defa yarışmaya katıldı. 1979'da son anda yarışmadan çekilen Türkiye, 1993 yarışmasında son 5'e kalan ülkeler 1994 finaline katılamadığından o yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na katılamadı.
Türkiye diğer bütün yıllarda Eurovision'da yarıştı. 1986'da Klips ve Onlar grubunun "Halley" parçasıyla 9'unculuk başarısından sonra nihayet 1997'de bir Levent Çoker bestesi olan ve Şebnem Paker'in seslendirdiği "Dinle" ile 3'üncülük keyfini yaşadı.
TRT, 2003 yılında radikal bir karar alarak Sertab Erener'e yarışması için teklif götürdü. Erener, Demir Demirkan ile ortak bestelediği "Everyway That I Can" adlı şarkıyla Riga'daki 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci oldu.
49. Eurovision Şarkı Yarışması, 2004 yılında çift elemeli yeni formatı ile birlikte İstanbul Abdi İpekçi Salonu'nda düzenlendi. Yarışmada Athena "For Real" şarkısı ile ülkemize dördüncülüğü getirdi.
1975- Semiha Yankı Seninle bir Dakika 1978- Nilüfer & Nazar Sevince 1980- Ajda Pekkan Petrol 1981- Modern Folk Üçlüsü & Ayşegül Aldinç Dönme Dolap 1982- Neco Hani 1983- Çetin Alp & Short Waves Opera 1984- Beş Yıl Önce On Yıl Sonra Halay 1985- MFÖ Aşık Oldum 1986- Klips ve Onlar Halley 1987- Seyyal taner & Lokomotif Şarkım Sevgi Üstüne 1988- MFÖ Sufi 1989- Pan Bana Bana 1990- Kayahan Gözlerinin Hapsindeyim 1991- İzel Çeliköz, Reyhan Soykarcı, Can Uğurluer İki Dakika 1992- Aylin Vatakoş Yaz Bitti 1993- Burak Aydos Esmer Yarim 1995- Arzu Ece Sev 1996- Şebnem Paker Beşinci Mevsim 1997- Şebnem Paker Dinle 1998- Tüzmen Unutamazsın 1999- Tuğba Önal & Grup Mistik Dön Artık 2000- Pınar Ayhan & Grup SOS Yorgunum Anla 2001- Sedat Yüce Sevgiliye Son 2002- Grup Safir & Buket Bengisu Leylaklar Soldu Kalbinde 2003- Sertab Erener Everyway That I Can 2004- Athena For Real 2005- Gülseren Rimi Rimi Ley 2006- Sibel Tüzün Süper Star 2007- Kenan Doğulu-Shake It Up Şekerim
|
|
|
|
|
|
''Ya kendin dikebilirsin,ya da hiçkimse.Eline bir iğne bir iplik verebilirim'' dedi tanrı
|
|
|
|
Anka_kuşu
|
 |
« Yanıtla #39 : Aralık 30, 2007, 17:44:11 » |
|
Ewett Mor ve ötesi katılıyorr.
|
|
|
|
|
|
 Bunu bana nasıl yapabildin Edward? Çok fena aşık oldum! Ah Edward ahh! *Offff abi ne yaptın ya! Senin yüzünden popmundoyu uzun bir süre terk etmek zorunda kalıcaz!  Yahu Gazi Çiftlik lisesine giden biri yok mu?
|
|
|
|
BULUT
|
 |
« Yanıtla #40 : Aralık 30, 2007, 21:29:43 » |
|
iyi bir seçim fakat beni düşündüren tek sorun şarkının dili! eğer türkçe olursa yeni bir limilimiley (veya rimi rimi bilmem ne) vakası olabilir öte yandan harun tekin ingilizceyi ne denli aksanıyla veya işte ne şeyiyle yani anlatmak istediğim direc-t bu yönden süper olurdu(hem süper şov yaparlardı) çünkü bilge gerçekten çok iyi ingilizce şarkı söylüyor ama yine de kötü bir sonuç alacağımızı düşünmüyorum 
|
|
|
|
|
|
bla bla bla
|
|
|
|
DeNiZ_MvÖ
|
 |
« Yanıtla #41 : Aralık 30, 2007, 21:33:39 » |
|
ingilizce söyleme konusunda şüphe olmasın çünkü mvö daha önceki albümlerinde de ingilizce şarkı yazdı ve yorumladı. evet evrensellik bakımından mesajın ulaşması bakımından ingilizce daha avantajlı ama kendi dilinde çok da başarılı olmuş ülkeler var..neden biz de bunu yapamayalım dilimize bari burada sahip çıkalım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2007, 21:34:20 Gönderen: DeNiZ_MvÖ »
|
|
|
|
|
|
|
|
DeNiZ_MvÖ
|
 |
« Yanıtla #43 : Ocak 02, 2008, 20:12:35 » |
|
sence kim olmalıydı?neden?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
havita
Sirius Black
Kakao

Ejderha Süvarisi
|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 03, 2008, 17:44:07 » |
|
Mor ve Ötesi biz kendimizi Türkçe şarkıyla daha iyi ifade ediyoruz demişler ben güveniyorum inşallah başaracaklar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|