Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 12, 2008, 15:17:14  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Catafalque  (Okunma Sayısı 600 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eldalote
time keeper
Sert Espresso

remember the runes and remember the light...

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 23, 2006, 21:01:09 »

Umarm bu başlık açılmamıştır  Ne?

Catafalque' ın yaptığı müzik türü "Doom/Gothic Metal" olarak tanımlanmaktadır. Bununla birlikte, Catafalque' ın müziği klasik Heavy ve Doom Metal elementleri ile otantik melodi ve ezgileri içermektedir. Örnekle tanımlamak gerekirse Paradise Lost, Crematory, Moonspell gibi grupların müzikal yapısı ve The Gathering, Within Temptation, Lacuna Coil gibi bayan vokal ve yoğun klavye kullanan gruplarla aynı tarzda, fakat farklı bir kültürel ,folklorik yapının sentezini oluşturmaktadır.
Günümüzün Catafalque' ı 1997 yılının kışında kuruldu. Fakat şu anki kadro ilk kadro değildir. Aslında, grup aynı isimle 1991 yılında kurulmuştur. Bugün, ilk kadrodan kalan tek eleman Gokhan Orhun Diren (Davul ) dir.
1997 yılının kışında gruba Emir Atay (Gitar) ve 1999 yılının sonbaharında ise Erman Ulus (Bas Gitar) katılmışlardır.
Daha sonra, gruba katılan Metehan Mert Çakır(Vokal) ve Kasım 1999'da gruba katılan Burcu (Soprano Bayan Vokal) ile birlikte grup, uzun yıllardır yaşadığı "vokal" sorununa kalıcı çözüm bulabilmiştir.
Ağustos 2000'de Erman Ulus' un gruptan ayrılması ile Alper Tabakçılar (Bas Gitar) gruba dahil oldu. 2001 Şubat ayında ise Emir Atay (Gitar), haklı sebeplerden dolayı gruptan ayrılmak zorunda olduğunu açıklayınca, grup yerine 2001 Mart' ında yeni bir Emir (Akaydın) buldu.
Bu arada birtakım kişisel anlaşmazlıklar yüzünden Ekim ayı sonlarında Burcu Keskin (Bayan Vokal) gruptan ayrıldı. Yerine bu görevi Özge Özkan devraldı.
Emir Akaydın' ın yoğun iş temposu nedeniyle gruptan ayrılmasıyla, Catafalque artık yeni bir gitarist almamayı kararlaştırdı ve yoluna toplam altı kişi ve tek gitar (Arın Baykurt) ile devam etme kararı aldı.
Fakat sadece konserler için -ek eleman olarak- "Soul Sacrifice" tan da tanıdığımız Feyzi Ocak gruba dahil oldu. Ve 2002 Mart'ı itibariyle grup şu anki kadrosunu oluşturdu.

Catafalque ' ın şu anki kadrosu aşağıdaki gibidir:

Metehan Mert CAKIR Vokal
Özge Özkan Vokal
Arin BAYKURT Gitar & Geri Vokal
Alper TABAKCILAR Bas Gitar
Serhan DIREN Klavye & Piyano
Gokhan Orhun DIREN Davul
Feyzi OCAK Gitar (Additional)

Grubun tüm şarkı sözleri Gokhan Orhun Diren tarafından yazılmaktadır. Fakat son dönemde yapılmış olan yeni şarkılarda Metehan Mert Çakır ve Alper Tabakçılar' ın da yazmış olduğu sözleri bulunan grup, şarkı sözlerinde gotik romantizm, gotik öyküler, aşk, hüzün ve melankoli gibi konuları işlemektedir. Grubun tüm şarkıları kendilerine aittir.

Catafalque, 16 Ocak 2000 tarihinde Yunan Gotik Metal grubu Rotting Christ ile Kemancı'da "Depremzedeler Yararına" düzenlenen konserde sahne aldı.
Uzun süren bir aradan sonra Mayıs 2001'de "Mimar Sinan Üniversitesi Bahar Şenliği" sahne alan grup, Ekim 2001'de "Never To Be Buried" isimli EP' yi piyasaya çıkardı. Grubun dört şarkısının bulunduğu EP tanıtım amacıyla 100 adet basıldı ve kısa sürede tükendi. Bu EP' den sonra grup ismini daha fazla duyurmaya başladı.
"Köstebek Müzik" in düzenlediği , Kemancı' da Ocak 2002 tarihinde düzenlenen, Almora ve Surveillance' ın da yeraldığı konser sahne aldı.

En son olarak grup, Ankara'da düzenlenen ve 2 gün boyunca süren 5.Rockstation Festivali'nin 2.günü başarılı bir sahne performansı sergiledi.
Grup "Never To Be Buried" isimli EP' nin 2.basımını "Limited Edition" olarak ve EP'nin ilk basımına göre, içinde TRT2' de yayınlanan "Rock Market" programındaki sahne görüntülerinden oluşan , "L.O.V.E" isimli şarkılarının video' su ve grubun bir wallpaper' ını ekleyerek piyasaya sürdü. Tüm Türkiye'de 5 ayrı şehirde ve 9 ayrı noktada satışa sunulan EP, grubun internet sitesine gelen mesaj ve yorumlara göre, dinleyici tarafından olumlu tepkiler aldı.

Catafalque , bundan sonraki dönem içerisinde ilk albümünü kaydetmeyi ve piyasaya sürmeyi planlıyor. Şu an grubun kaydedilmeye hazır tam 15 şarkısı bulunmakta...

Konu ile ilgili olarak, ilk etapta Türkiye'deki firmalar daha sonra ise yurtdışı bağlantılarını kullanarak bu olayı gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
Ayrıca grubun şu anki diğer büyük hedefi ise, Avrupa'da birçok değişik festivalde ve birçok değişik grupla sahne almak...

alıntıdır....

Website : www.catafalque.com

would you believe in a night like this?
a night like this, when visions come true...

ignis, aqua, aer, terra
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Catafalque
« Eklendi: Ekim 12, 2008, 15:17:14 »

Punky
Deniz εїз
Demleme Çay

Rupert <3 Deniz

88888
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2006, 21:10:25 »

ben bu frubu biliyorum şarkılarıda fena deil,ama evanescencenin yerini tutamaz Dil Çıkaran Kahkaha

biraz özenti gibiler geldi ama her bu düşünceye kapıldığımda ve şarkılarını dinlemeye başladığımda ufakta farklılıklarını farkediyorum Sırıtan

La mer,le plage et le soleil;deniz,deniz,deniz.. Je t`aime

Eldalote
time keeper
Sert Espresso

remember the runes and remember the light...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2006, 14:41:08 »

evet bana da within özentisi gibi gelmişlerdi ama within'den biraz daha sertler sanki Göz Kırpan

would you believe in a night like this?
a night like this, when visions come true...

ignis, aqua, aer, terra
Aragonaise
HPCafe'de 1. yılım :D:D:D
Sert Espresso

24.06.07

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2006, 14:43:23 »

wt den biraz daa sert eet.aynı zmnda gsl de bi grup ama eva etmes.

ama şarkıları nası dersen saygı duyarım derim.odamda posteri var yane.dreamweaver gsl bi şarkı.bide ben bunları yabancı sanıodm

The Show Must Go On Mr. Mercury...
Şey!
Serkan=Spider03=Steven
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Tookamiemitame

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2006, 11:14:08 »

öncelikle güsel bi tanıtım olmuş Gülümseyen eline sağlık...yani Türkiye'den Gothic metal çıkması heyecanlandırdı Kahkaha Kahkaha herhangi bi parçalarını bi şeiklde bulup dinleyeceğim Kararsız
ama umarım albüm fln çıkınca geçmişte yaşadıkları şu olayların bi benzerini yaşamazlar çünkü çok girip çıkmşlar O_o

öte yandan birde şunu belirtmek isterim;
grubu Evanescence'e benzetmek ne kadar doğru???
1.si Evanescence GOTHIC mi yapıyor...yoksa ben dinlemeyeli yapmaya ı başladı???
2.si aslında bana göre artık Evanescence diye bir grup yok, çünkü Evanescence'i oluşturan Amy, Ben, Rocky ve John'du...lakin şuan bu 4 kişi beraber değilse ki özellikle Ben gibi grubu kuranlardan birinin olmaması grubu öldürdü...hem zaten eskisi gibi tatları da yhokmuş yeni albümlerini ele alacak olursak...neyse...bunun tartışması burda olmasın...
3.sü Within Temptation özentisi deme hakkınız olabilir...nede olsa onlar da o türe bi nevi hizmet ediyor...lakin şarkılarını dinledikten sonra bu özentilik konusunda kesin bi yargıya varacağım ancak bana göre esinlenme olabilir ama özeneceklerini sanmam...

neyse uzattım çok Terleyen

ben bi şekilde bu grubun tadına bakayım Gülümseyen
tekrar teşekkürler tanıtım için Gülümseyen Kahkaha

Sinek'ten selamlar Öpücük
Earwen
jules.
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2006, 22:42:24 »

sevmiyorum ben bunları ya valla =)

Hello?
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone at home?
Come on, now,
I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
Get you on your feet again.
Relax.
I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?

There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2006, 17:17:15 »

konuyu daha önce fark etmemişim...

hmm hmm, iki sene önce, hürriyetin ekinde röportajlarını okumuş ve not etmiştim grup ismini, lakin şarkılarını stev dinletene kadar dinlememiştim ki o da bu yıl Kahkaha

hmmm alıntı biraz eski olsa gerek, çünkü albümlerini çıkardılar

ve ayrıca, şarkıları bence olağanüstü, çok güzel

Archangel's Touch
bloodia
gomorrah
l.o.v.e
lust and innocence
sharper than the blade

sevdiğim şarkılarıdır Kahkaha

ayrıca nasıl evanescence ya da within özentisi diyosunuz, yuhnz diyorum, abartmışsınız diyorum, yani hem catafalque daha sert hem de, taaa yıllar evvel çıkmışlar, kendilerinden sonra ortaya çıkan bi grubun özenti olma ihtimalini düşünemiyorum bile...

tabi türk olunca özenti oluyolar -_-

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
DeNiZ_MvÖ
Sakla kendini sağlam bir rövanş için...
Köpüklü Kapuçino

Captain of German NT ~ Michael Ballack

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2008, 22:55:26 »

Bu grubu çok beğeniyorum.Ülkemizden de gothic metal alanında böyle kaliteli grupların çıkması çok sevindirici.Dialectique albümünü Unique kadar beğenmesem de yine de harika albüm,harika grup,harika şarkılar.
Özge'nin vokaline de hayranım Kahkaha

Archangel's Touch favorim olmakla beraber;
Love
Bloodia
Ballerina
Blamed
The Wells of my Heart
Fading Beauty
Bringer of the Night
Halloweed Lands
Dreamweaver
Nightfall Serenade
Shadow my Secret Soul

dinlenilesi,dinletilesi şarkılardır bana göre.

Özenti olayına girmek bile istemiyorum çünkü herşey ortada Kahkaha

''Ya kendin dikebilirsin,ya da hiçkimse.Eline bir iğne bir iplik verebilirim'' dedi tanrı
cherLynn
|--EvaTR--|
Telve

Nienna

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2008, 17:37:44 »

gittikçe düzelmiş yorumlar ama ilk 3 tanesine koptum berki sende dahilsin koptuklarım içine Sırıtan
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2008, 17:38:50 Gönderen: cherLynn » Logged

«Ŧคภєttє»Ŧเภ๔ยเlคร & ภเєภภค

bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay

öss-yds mod

« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2008, 21:55:38 »

bi kere within temptation zaten 1997'de yayınlamış ilk albümünü nasıl özentisi nası olabilirler ki Ne?
ehem konşucam şimdi xD
okul dergisi için alper tabakçılarla röportaj yapmıştık birinci dönemin sonuna doğru..
öncelikle kendisi çok şeker bi insan yanakları sıkılası..
müzikleriyle ilgili pek bişey söyliyemicem dinleyicileri sayılmam..
ama şunu söyleyebilirim solistleri özge dil okulu için yurtdışındaydı yeni albüm için onun dönmesini bekliyolardı.. şu sıralar ya döndü ya dönücek yeni albüme başlicaklar yakın zamanda..

www.aholeonthetoiletwall.blogspot.com - blog şeysim xD

bütün aşk hikayeleri birbirine benzer
Pena
hermetiK.
Demleme Çay

Cellover.
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2008, 18:01:29 »

Ben daha dün Dream Tv'de Müzik Hattında Catafalque'ın yeni albümünü dağıtılıyor dıye seyetmıstım yanlıs anlamadım sanıyorum ama Hede Hödö

Iyıdır sarkıları,tarzları cok ılgımı cekmese de dinlenilesi diyebilirim (=

**

~ o4 o4 2oo8.

Eger A yasalarla kendi ahlaki degerlerini B'ye zorla uygulatmaya kalkiyorsa, A buyuk ihtimal serefsizin tekidir.- Henry Mencken.

bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay

öss-yds mod

« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2008, 21:17:37 »

Ben daha dün Dream Tv'de Müzik Hattında Catafalque'ın yeni albümünü dağıtılıyor dıye seyetmıstım yanlıs anlamadım sanıyorum ama Hede Hödö

Iyıdır sarkıları,tarzları cok ılgımı cekmese de dinlenilesi diyebilirim (=

nasıl yahu olamaz kendi kulağımla duydum xD

www.aholeonthetoiletwall.blogspot.com - blog şeysim xD

bütün aşk hikayeleri birbirine benzer
medcezir
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2008, 16:44:48 »

şarkılarını sewerek dinlerim l.ov.e favorim..
hatırlayanınız vardır belki grup üyelerinden metehan survivor aslanlar-kanaryalarda galatasary tarafındaydı XD
derhavril
Cliff...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2008, 19:34:14 »

şarkılarını sewerek dinlerim l.ov.e favorim..
hatırlayanınız vardır belki grup üyelerinden metehan survivor aslanlar-kanaryalarda galatasary tarafındaydı XD

evet evet hatırlıyorum Hede Hödö ve onu bugün taksim de gördüm   Alkış  Dil Çıkaran

Susmalısın ! İçinde korkunç kötü şeyler olurken yüzün her zamanki gibi doğal olmalı! Gülümsemelisin hatta...

Hezarfen
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2008, 01:52:45 »

Özge ...  Şaşırmış O ne sestir !  Forum bornovada gördüğüm ve kelimelerin kifayetsiz kaldığı grup, kişi, kişiler ... onlar herşey ya !  (her ne kadar da epicanın yerli versiyonu olsada ) yaptıkları müziği mükemmel yapıyorlar. Sanırım Ankara İspanyolca Bölümünden mezun tamamı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: