Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 07:08:44  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bertuğ Cemil  (Okunma Sayısı 135 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 15, 2008, 20:55:06 »

1974 yılında Bursa’da doğdu.İlköğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra,1992’de İstanbul Erkek Lisesi’ni,1998’de de İ.Ü. Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi.

Küçük yaşlardan itibaren müzik,edebiyat,tiyatro ve halk oyunlarına merak salan Bertuğ,1985’te klavye,1990’da da gitar çalmaya başladı.Başlangıçta sadece amatör bir zevk olarak hayatına giren müzik,yıllar içinde yaşama amacı haline geldi.Şiire olan merakı,onu şarkı yazmaya da itti.Gitar çalmaya başladığı yıl ilk bestesi olan “KAYGI”yı yazdı.Artık gitarını elinden hiç düşürmeyecekti.

Lise yıllarında çeşitli gruplarla İstanbul ve Bursa’da okul konserlerine çıktıktan sonra,1992’de gazetecilik okurken Cengiz Köroğlu’yla tanıştı.Bu tanışma, Moğollar’dan Engin Yörükoğlu’nun işlettiği Jazz-Stop isimli klüpte Bertuğ’un profesyonel müzik hayatının başlamasına önayak oldu.Bu tarihten itibaren ondört yıl boyunca sayısız bar performansı sergiledi.Kendi kurduğu Kaos ve Sustain isimli gruplarla çok geniş bir cover repertuarıyla sevdiği şarkıları seslendirme ve çok değerli birçok müzisyenle tanışma ve jam session yapma imkanı buldu.

Ancak kendi şarkılarını canlı çalma ve albüm yapma sevdasından hiç vazgeçmeyen Bertuğ,bu yıllar boyunca üretmeye ve kayıtlar yapmaya devam etti.

2000 yılında askerden geldikten sonra,2002’de ,demo kayıt aşamasında,aynı tarihlerde aynı stüdyoda albüm kaydeden Kıraç’la tanışması onun için dönüm noktası oldu.Kıraç’ın tavsiyesiyle TMC ailesine katılan Bertuğ, Cengiz Köroğlu’yla birlikte şubat 2006’da albümünü tamamlamak için stüdyoya girdi.Haziran 2006’da ondört yıllık hayali gerçek oldu ve ilk abümü “DUYGUSAL TUZAKLAR” tamamlandı.
Bundan sonrası için hedefi : “Dolu dolu yaşamak,yeni şarkılar yazmaya devam etmek,ölene kadar durmadan gitar çalıp şarkı söylemek,sevmek,sevilmek,sevdirmek..

Nerde yaşar : Istanbul - Türkiye
Ne tür müzik yapar : Rock, Blues, Funk
Kimleri dinler : SRV, Jimmi Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple, Sting, Toto, Yavuz Çetin, Aşık Veysel, Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok, MFÖ, James Brown
Kullandığı Gitar : '77 Fender - Frank Zappa Model - Usa Strat-o-Caster
Grup Üyeleri :
Bertug Cemil - Vokal, Gitar
Cengiz Köroglu - Gitar
Murat Tukenmaz - Bas Gitar
Serhat Ersöz - Klavye
Toygun Sözen - Saksafon
Soner Doganca - Davul

kaynak: bertugcemil.biz

<a href="http://www.metacafe.com/fplayer/575366/.swf" target="_blank">http://www.metacafe.com/fplayer/575366/.swf</a>
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2008, 20:58:48 Gönderen: Fraktal » Logged

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Bertuğ Cemil
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 07:08:44 »

hermioneda
Demleme Çay

btn kötülükler eriyecekse küresel ısınmaya evt!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2008, 09:14:03 »

Ben yağmur adlı şarkısını dinlemiştim ama çok beğenmiştim.

hayattaki en kötü şey felaketler değil,yaşanması gerekirken kaçırılan mutluluklardır...
Hasta Siempre
"Güzel Yüzlü Şair" -N.Hikmet
Role Playing
Has Türk Kahvesi

Gerçekçi ol , imkansızı iste ~ E.C.G.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2008, 10:35:05 »

Yağmur şarkısı geçen sene İnternet Cafe'de saatlerce tekrar tekrar çalınmasıyla sinirim bozulmuş, ama sonuçta aklıma kazınmış, sonra da ben kendimi bu şarkıyı indirirken buluvermişimdir Dil Çıkaran

Bu arada, Başat nasıl yaptn yahu bu Flash şeysini?YuuTub'dan yapmayı biliyordum da böylesini bilemedim.Çok güzel olmuş ama, Tebrikler Öpücük

Hep bir ağızdan türkü söyleyip,
Hep beraber sulardan çekmek ağı,
Demiri oya gibi işleyip hep beraber,
Hep beraber sürebilmek toprağı,
Ballı incirleri hep beraber yiyebilmek,
Yarin yanağından gayri her şeyde,her yerde hep beraber diyebilmek için
Onbinler verdi sekizbinini...
                                           N.H.Ran

Not 1:Sen yazmassan ben yazarım :hıh: (Anladı o onu Dil Çıkaran )

Not 2:

JameSirius
Gossip Girl
Sıcak Çikolata

Bursa & Didim. Eylül'e kadar yokum.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2008, 22:47:26 »

" Yağmur yağmur yağmur yağmur , geri verecek buharlaşan sevgimizi ... "

(Gerisini unuttum Dil Çıkaran Ama beni etkileyen kısmı burası oldu genelinde Hede Hödö)

Daha önce kendisinin adını hiç duymamıştım Acayip Ama ne gariptir bu şarkıyı duymuştum Hede Hödö (garip bi cümle oldu) Sesini beğendim , umarım diğer şarkılarını da dinleyebilirim bi ara Gözlerini Deviren

maybe i'm crazy
maybe you're crazy
maybe we're crazy
probably.
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2008, 11:43:57 »

"Yağmur yağmur yağmur yağmur, sessizce silecek kibirimizi..."

Bizim okey şarkımız, di mi keçicim Kahkaha Çok uğurlu mübarek Hede Hödö

JameSirius
Gossip Girl
Sıcak Çikolata

Bursa & Didim. Eylül'e kadar yokum.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2008, 18:32:11 »

Sırıtan  Sırıtan  Sırıtan Harbiden öyle Hede Hödö " Yağmur yağmur yağmur " diye sayıklayan , deli dana bi pig (Dil Çıkaran) ve bi oraya bi buraya derken alık olmuş bi garip kuzucuk (Dil Çıkaran).

Sevdim ben bu adamı. Müzik konusunda pek boş bir adama benzemiyor. Ayrıca kulağı da iyi gibi görünüyor. Sting , Deep Purple , MFÖ falan Gözlerini Deviren Umarım o da bu piyasada şeytanın bacağını kıranlar grubuna katılır.

maybe i'm crazy
maybe you're crazy
maybe we're crazy
probably.
Scream
EcE ~
Demleme Çay

Frooozeeenn !!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2008, 03:18:03 »

Duygusal Tuzaklar mıydı neydi bir şarkısı var takmıştım bir ara ona ben XD
'' Bir baktım uzaklardayım duygusal tuzaklardayım '' Gözlerini Deviren

~~ When lies turn into truth.. I sacrifice for you.. You say that I'm Froooozeeenn !! But what can I do.. ??

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: