Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin yönetmeni olan
David Yates,
Harry Potter ve Melez Prens filmimi çekeceği yönündeki söylentileri
SCI FI Wire isimli haber servisine doğruladı. İngiliz yönetmen, İngiltere'de yayınlanan
State of Play ve
The Girl in the Cafe gibi mini dizilerle tanınmıştı ve şu sıralar J.K. Rowling'in beşinci kitabı Zümrüdüanka'yı bitirdi ve Melez Prens filmini de onun çekeceğine dair dedikodular çıkmıştı.
"
Melez Prens'i yapıyorum; yapıyorum çünkü bu dünyayı seviyorum, karakterleri seviyorum," diyor BAFTA ödüllü yönetmen yaptığı bir röportajda. "Sanırım bu dünya ve bu karakterle daha çok işim var."
Yates, bazı politik noklatara dokunduktan ve Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson) ve Ron'un (Rupert Grint) önderliğinde Hogwarts'ta başlatılan bir isyanı bastırmayı başardıktan sonra, Melez Prens için dümenin arkasına geçti.
"Beşinci filmde, sonraki filmde bunları devam ettirip geliştirmek istediğim bazı ton geçişleri yaptım," diyor Yates. "Ve beşinci hikayenin, altıncı hikayeyi gerçekten enteresan bir açıdan geliştirdiğini görebiliyorum. Bu yüzden, bu malzeme ve dünyayla birlikte bir seyahate çıktım ve tamamlamak konusunda istekliyim."
David Yates, ilk iki filmi çeken
Chris Columbus'tan sonra, birden fazla Potter filmi yöneten ilk yönetmen olacak. Üçüncü film
Azkaban Tutsağı'nı
Alfonso Cuarón, dördüncü film
Ateş Kadehi'ni ise
Mike Newell yönetmişti.
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmi 13 Temmuz'da gösterime girecek ve
Harry Potter ve Melez Prens'in Kasım 2008'de gösterime gireceği biliniyor. J.K Rowling'in yedinci ve final kitabı
Deathly Hallows, 21 Temmuz'da satışa sunuluyor.