Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ekim 17, 2008, 00:06:53
Duyurular
:
Harry Potter Cafe üyeleri ne dinliyor? Cevabı
Last.fm
'de!
Harry Potter Cafe | Forum
/
Harry Potter Konuları
/
Harry Potter
/
Kitaplar
/
Melez Prens
(Moderatör:
Rüya
) / Konu:
Melez Prens Kitap Hataları
Sayfa:
1
...
5
6
7
[
8
]
9
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Melez Prens Kitap Hataları (Okunma Sayısı 5262 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
süha_potter
Süt
Ynt: Melez Prens Kitap Hataları
«
Yanıtla #105 :
Mayıs 11, 2007, 13:24:05 »
ewt
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Melez Prens Kitap Hataları
«
Eklendi:
Ekim 17, 2008, 00:06:53 »
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi
Daima Severus...
«
Yanıtla #106 :
Mayıs 11, 2007, 16:41:52 »
Bu GLASİUS'tan alıntıdır:
Ateş büyücüleri yakılarak öldürülemez yanlış anlaşılmasın. Ve Avada Kedavra Lanetinden tek kurtulan Harry'dir. Dumbledore hatırladığım kadarı ile bu lanetle öldürülmüştür. Ve Dumbledore'un dediği gibi ''hiçbir büyü ölüyü diriltemez'' ister anka şarkısı olsun ister anka gözyaşı olsun.
Dumbledore animagus olarak anka kuşu bedenine bürünme becerisine sahip bile olsa bu lanetle öldürülmüştür. Anka kuşları sadece vakitleri gelince ölüp küllerinden doğarlar Avada Kedavra gibi bir lanete karşı hiçbir canlının kozu yoktur Dumbledore'un bile. Ki Dumbledore, ölümü yenmenin yollarını aramamıştır bence ölümü yeni bir macera gibi gören bir insandan bunu beklemem. Özellikle ölümü yenmenin yolları Karanlık Sanatlarda yatarken.
Sirius'da da bu olayı yaşadık geri dönücek dedik dönmedi. Bu basitce ölenleri döndürecek hiçbirşey yoktur gibi bir özet çıkarıyorki Dumbledore'un sözüde bunu destekliyor. Slughorn meselesine gelince. Dumbledore'un bu kadar bencil olucağını sanmam ölüm tehlikesi yüksek olan bir maceraya hiçbir dostunu kendi diye yollatmaz. Ve en önemlisi hortkuluk gibi önemli bir bilgiyi paylaşacağınıda sanmam hele hele bu hortkulukları yoketmeye çalışmak sadece dumbledore ayarında bir büyücüye kalmışken.
BU DA BENİM GLASİUS'A CEWABIM
yaa yeter ama ha! avada kadwra buyusu yapıldı gerı donusu yok dıosan anka olduren lanetı nasıl yuttu? hem avada kedawra buyusu kanlı mı bıter yahu (dumbının agzından kan gelmıstı hatırlarsanız) slughorn oldugunuda sanmıorm dumbi arkadasını nie öldürtsünki? yaa ben İ_NAN_MI_YO_RUM dumbinin öldüğüneeee istediginiz kadar inkar edın AYRICA ''awada kadewranın lanetıne karsı hıc bır canlının kozu yoktur'' lafıda yanlıs canım ANKA yı bı daha düşün Glasius sirius dönemio die dumbi dönemicek die bişe yok dumbiyi siriusa baglama harrynın lanetten kurtulması ise bi tesadüf.. çünkü asalar aynıydı ve baglandı... daha ne diyim yaa dumbı olmedı dıorum son kez (snape awada kadewra der demez havada 1-2 sn asılı kalmasıda bir muamma walla nasıl oluosa artık(agzından kan akmalar felan) yok artık ya dumbi muggle mı?
SONUÇ OLARAK EKLİYORUM
VE SON OLARAK ŞUNU BELIRTMELIYIM Kİ, bu kadar sey warken acıkcası bana göre öldü demek aptallık olur lütfen yani gercekleri göz ardı etmeyin... ben şahsen İ_NAN_MI_YO_RUM!! (artık yeter ama haa)
«
Son Düzenleme: Mayıs 11, 2007, 16:45:42 Gönderen: harryhayrani
»
Lily&Severus
(Snape Ailesi)/7.Kitap (2. Sezon) Bölüm 3: VEDA / I.Kısım /
serseri_bludger
Sınır Tanımayan Bir Zeka, En Büyük Hediyedir İnsana
Krema
Toujours pur - (Daima saf)
«
Yanıtla #107 :
Temmuz 07, 2007, 15:25:37 »
Alıntı sahibi: Fantasticc üzerinde Ocak 05, 2006, 16:33:04
*
Dokuzuncu Bölüm: Melez Prens
'te Türkçe yayınevi Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığın yaptığı ufak bir hata göze çarpıyor. 177. sayfada "Şimdi, Felix Felicis'in örgütlü yarışmalarda yasaklı bir madde olduğu konusunda sizi uyarlamalıyım..." yazılmış. Elbetteki "uyarmalıyım" olması daha uygun kaçardı.
(gönderen: Baybora)
Bu hata Ekim 2005 tarihli 1. baskı kitapların hepsinde var. Herhalde sonraki basımlarda düzeltilecektir.
*
Yirmi İkinci Bölüm: Cenazeden Sonra
isimli bölümde Slughorn Harry'ye "Zavallı arkadaşın Rupert'ın başına gelenlerden sonra, her şişeyi bir ev cinine tattırdım." diyor. Oysa ki Slughorn Ron'dan bahsediyordu, filmlerde onu canlandıran Rupert Grint'den değil.
(gönderen: Baybora)
Bu hata İngiltere ve Amerikan basımlarında da var. Türkçe'ye çeviri yapılırken de değiştirilmemiş. Bu konu Rowling'e sorulduğunda bir an afallayıp, "Ron ve Rupert birbirinin yerine kullanılabilen isimler" dediği söyleniyor. Bence bunu Slughorn'un unutkanlığına ve isimleri yanlış söyleyebilmesine bağlasaydı daha mantıklı bir yalan olurdu.
jkr bu açıklamayı yaparken rupert değil de ronald ı düşünüyordu herhalde (ronald ın kısaltılmışı ron hesabı). ama bu bir hata değil, gerçekten de orda isimleri karıştıran slughorndur, bu karıştırmayı jkr bilinçli olarak kitaba eklemiştir ve ortada bir kitap hatası ya da yalan yoktur. jkr nin bu cevabı vermesinin nedeni büyük ihtimalle sorulan soruyu yanlış anlaması ve soru sorulduğu anda rupert ismini ronald olarak algılamasıydı.
rupert kelimesinin ısrarla düzeltilmemesi de bunun bir kitap hatası olmadığını gösteriyor zaten
ALBUS SEVERUS POTTER
serseri_bludger
Krema
«
Yanıtla #108 :
Temmuz 07, 2007, 15:33:24 »
Alıntı sahibi: Earwen üzerinde Ocak 29, 2006, 22:38:36
ya bencede bunlar küçük hatalar daa büyüklerini bulun dimi ama
aa bakın bide böle bişi varmış:
ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
UK Baskısında Kayıp Önemli Yazı
Melez Prens'in UK baskısı Amerikan baskısında bulunan bir yazıyı içermiyor ve bu satırlar bu ipucu için çok önemli!
UK baskısındaki yazı şu şekilde görünüyor:
"Bana yapmamı söyledi, yoksa beni öldürecek. Seçeneğim yok." "Doğru tarafa geç, Draco, ve seni, muhtemelen hayal edebileceğinden çok daha iyi saklayalım. Dahası, bu gece annene onu da aynı şekilde saklamak için Yoldaşlık üyeleri yollayabilirim. Baban şu anda Azkaban'da güvende... zaman geldiğinde onu da koruyabiliriz...doğru tarafa geç, Draco...sen bir katil değilsin..." Malfoy Dumbledore'a baktı. (Melez Prens UK baskısı syf 552)
Ancak bu, Amerikan basımından aynı bölüm:
"Bana yapmamı söyledi, yoksa beni öldürecek. Seçeneğim yok." "Eğer zaten ölüysen seni öldüremez. Doğru tarafa geç, Draco, ve seni, muhtemelen hayal edebileceğinden çok daha iyi saklayalım. Dahası, bu gece annene onu da aynı şekilde saklamak için Yoldaşlık üyeleri yollayabilirim. Kimse beni öldürme girişimindeyken ölmene şaşırmayacaktır -- affet beni, ama Lord Voldemort muhtemelen bunu bekliyor. Ölüm Yiyenler anneni ele geçirip öldürdüğümüze de şaşırmayacaklardır -- bütün bunların sonunda onların yapacakları da bu. Baban şu anda Azkaban'da güvende... zaman geldiğinde onu da koruyabiliriz...doğru tarafa geç, Draco...sen bir katil değilsin..." (Melez Prens US baskısı syf 591)
Orijinalde, JK bu satırları koymak isteyip de, daha sonra çok ileri gidip ipucunu çok saydam ve açık hale getirdiğini mi düşündü? Bu satırları silmeye karar verdiği, ancak bir kaza sonucu yine de Amerikan baskısında yer aldığı mümkün mü?
Çok ilginç, değil mi? Draco onu dinlemezken, Dumbledore, Draco'yu gerçekten olmadığı halde öldü gibi göstermek için yolları olduğunu söylüyor. Bu tam olarak, bizim Dumbledore'un kendisi için planladığından şüphelendiğimiz şey değil mi?
ilginç cidden dimi??
sen nerden buldun bu haberi, bulduğun siteden orjinalini bi okumak isterim.
«
Son Düzenleme: Ekim 25, 2007, 22:52:31 Gönderen: serseri_bludger
»
ALBUS SEVERUS POTTER
serseri_bludger
Krema
«
Yanıtla #109 :
Temmuz 07, 2007, 15:40:25 »
Alıntı sahibi: emma_watson_13 üzerinde Mart 14, 2006, 15:20:50
arkadaşlarr bişey gözden kaçmış bakın bende bunu baska bi yerde okudum.yine j.k. amerikan basımna bişeler kaydırmış bi sözcük tam bilmiyorum yazamıyorum sözcüğü ordaki anlamı dik dik bakmakmıs yani snape dumby yi öldürmeden önce dik dik baktılar yazıyomus birbirlerine zihinfend uygulamış olabilr ler mi çünkü onu öldürmek isteyen biri neden zihinfend yapsın bence herşey dumb ın oyunu voldemort bu şekilde snape yaklascakk belki de snape voldiden haberleri hala ölmesdiyse dumb a söylüyorur
tamamen katılıyorum, bence snape burada hikayenin en başından beri iyi bir karakter ama bir gün woldemord dönerse diye 1. sınıftan beri harrynin düşmanıymış gibi davranıyordu.
ALBUS SEVERUS POTTER
serseri_bludger
Krema
«
Yanıtla #110 :
Temmuz 07, 2007, 16:26:11 »
Alıntı sahibi: shu_damla üzerinde Temmuz 30, 2006, 21:04:00
bende kesin bi hata buldum 3. kitapda ron canavar kitaplar için şöle diyo 'iki tane istediğimizde sayıcı az daha ağlayacaktı' ama daha sonra hagridin yanındayken 'başka kim bize canavar kitap gönderir ki' diyor
Alıntı sahibi: ofs909 üzerinde Temmuz 28, 2006, 11:28:27
ben bu hatayı zaten "Azkaban Tutsağı Kitap Hataları" bölümüne yazmıştım. senin aynı şeyi başka bi kitabın hatalar bölümüne yazman çok yanlış. bi dahakine daha dikkatli olman dileğiyle.
üstelik ben de azkaban tutsagı kitap hataları bölümünde bunun bir hata olmadığını açıklamıştım. lütfen dikkat edelim yani, aynı konu 2 kez açılmasın
«
Son Düzenleme: Ekim 25, 2007, 23:03:09 Gönderen: serseri_bludger
»
ALBUS SEVERUS POTTER
Anka_wermisol
Şeker
«
Yanıtla #111 :
Ağustos 09, 2007, 23:37:12 »
Alıntı sahibi: l LoVe RuPeRt üzerinde Ocak 17, 2006, 19:12:14
ya ztn farkındaysanız bu kitapta çok az hata var gittikçe hatalar azalıyo
evet bana da öyLe geLiyor...
Alastor MadEye Moody
Şeker
Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore
«
Yanıtla #112 :
Ekim 23, 2007, 00:24:17 »
eft zaten dier kitaplarda da fala hata yoktu.
ѕιηιя тαηιмαуαη вιя zєкα,єη вüуüк нє∂ιує∂ιя ιηѕαηα.
Mr.Moony presents his compliments to Professor Snape,and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's business.
Mr.Prongs agrees with Mr.Moony and would like to add that Professor Snape is a ugly git.
Mr.Padfoot would like to register his astonishment that an idiot like that ever became a professor.
Mr.Wormtail bids Professor Snape good day,and advises him to wash his hair,the slimeball.
Favourite Teacher:Filius Flitwick
Favourite Lesson:Charm
Favourite Founder:Rowena Ravenclaw
Favourite HP Book:Harry Potter and the Chamber of Secrets.
Favourite Hause:Ravenclaw.
milkshake
HeMdE çİLeKLi =)
Krema
HPC HPC HPC ayy çok özledim yhaa^^
«
Yanıtla #113 :
Ekim 23, 2007, 01:04:00 »
bazılarını bende yakalamıştm
demendor
Süt
«
Yanıtla #114 :
Kasım 16, 2007, 08:57:39 »
rubert diyor çünkü onun adını bilmiyor onu önrmsemediği için adını ezberlemiyor
bellatrix03
Şeker
CRUCIO
«
Yanıtla #115 :
Şubat 03, 2008, 13:08:50 »
puhaha bu rupert olayı süpermiş
YAŞŞASSIN KÖTÜLÜK
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aVaDa kEdAvRa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata
Ateşten gelen ruh...
«
Yanıtla #116 :
Nisan 11, 2008, 18:20:02 »
Yazacağım olay Z.A.Y. kitabında olmasına rağmen, Melez Prens'te Draco Malfoy tarafından anlatılmaktadır ve Melez Prens kitabı ile alakalıdır.
Melez Prens kitabında Draco'nun anlattığına göre; Fred ve George, Montague'yü Kaybolan Dolap'a soktuktan sonra Montague oradan, henüz sınavı geçmemiş olmasına rağmen cisimlenerek çıkıyor.
Ancak Z.A.Y. kitabında, Montague'nün okulda bir yerlerde (Yanılmıyorsam 4. katta bir tuvalette sıkıştığı yazıyordu, Snape'in En Kötü Anısı bölümündeydi galiba.) ortaya çıktığı belirtiliyor.
Benim hata olarak gördüğüm şey şu; Montague, Dolap'tan cisimlenerek çıktıysa, nasıl okulda bir yerde ortaya çıkabilir?
Okulda cisimlenmenin ve buharlaşmanın yasak olduğunu biliyoruz, eğer Rowling düşgücümüzle bunu düşünmemiz gerektiğini savunmuyorsa, bu kitapta da olası bir hata var demektir.
«
Son Düzenleme: Nisan 11, 2008, 18:21:22 Gönderen: Feanor Tasartir
»
Albus Dumbledore
ve
Gellert Grindelwald
arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi,
Düşünseli'den Gerçekler
'de...
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata
Ateşten gelen ruh...
«
Yanıtla #117 :
Nisan 14, 2008, 17:48:24 »
Geçenlerde okuduğumda bir hata olarak gözüken bir bölüm gözüme ilişti. Belki hata olmayabilir ama açıklamalara göre hata gibi gözüküyor.
Malfoy, Dumbledore'a Silahsız Bırakma Büyüsü yapınca, Dumbledore'un asası mazgallardan uçarak aşağıya düşüyor.
Ama biz diğer kitaplardan da biliyoruz ki
Expelliarmus, kişinin silahına sahip olmamızı sağlayan bir büyü, onu uçuracak bir büyü değil
;
öyleyse bu asa Draco'nun elinde olması gerekirken, neden aşağıya düşüyor?
Albus Dumbledore
ve
Gellert Grindelwald
arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi,
Düşünseli'den Gerçekler
'de...
serseri_bludger
Krema
«
Yanıtla #118 :
Nisan 22, 2008, 18:10:34 »
Alıntı sahibi: Feanor Tasartir üzerinde Nisan 14, 2008, 17:48:24
Geçenlerde okuduğumda bir hata olarak gözüken bir bölüm gözüme ilişti. Belki hata olmayabilir ama açıklamalara göre hata gibi gözüküyor.
Malfoy, Dumbledore'a Silahsız Bırakma Büyüsü yapınca, Dumbledore'un asası mazgallardan uçarak aşağıya düşüyor.
Expelliarmus, kişinin silahına sahip olmamızı sağlayan bir büyü, onu uçuracak bir büyü değil
;
expellarmus, karşıdakinin asasının elinden rasgele bir yöne fırlamasını sağlıyor. havadayken yakalayabilmek senin yeteneğine kalmış.
ALBUS SEVERUS POTTER
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata
Ateşten gelen ruh...
«
Yanıtla #119 :
Nisan 23, 2008, 21:49:03 »
Alıntı sahibi: serseri_bludger üzerinde Nisan 22, 2008, 18:10:34
Alıntı sahibi: Feanor Tasartir üzerinde Nisan 14, 2008, 17:48:24
;
expellarmus, karşıdakinin asasının elinden rasgele bir yöne fırlamasını sağlıyor. havadayken yakalayabilmek senin yeteneğine kalmış.
Kitaptaki açıklamalara göreyse, kişinin silahına sahip olmamızı sağlayan bir büyü; karşıdaki silahsız kalıyor; silahın bize geçmesi büyünün en önemli özelliği zaten. Yakalamak büyü yapan kişiye kalmıyor, öyle olsa herkes Accio büyüsünü kullanırdı; Expelliarmus'un bir özelliği kalmazdı.
Albus Dumbledore
ve
Gellert Grindelwald
Düşünseli'den Gerçekler
'de...
Sayfa:
1
...
5
6
7
[
8
]
9