Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 24, 2008, 13:31:34  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Matthew Fox / Dr. Jack Shephard  (Okunma Sayısı 664 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
har_mon_ald
Bee~~
Sert Espresso

It's a call I'll never get !

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 14, 2008, 15:09:51 »

Matthew Fox, 14 temmuz 1966’da Loretta ve Francis Fox’un üç oğullarından ortancası olarak Crowheart, Wyoming’deki ailesine ait at çiftliğinde dünyaya geldi. Wyoming yakınlarındaki Pavillion’da Wind River Lisesi’nden mezun olmasının ardından Kolombiya Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne kabul edildi ve önce Massachusetts’deki özel Deerfield Akademisi’nde 1 yıl hazırlık sınıfını okudu. Kolombiya Üniversitesi’ne devam ettiği süre boyunca Columbia Lions (Kolombiya Aslanları) futbol kulübünün bir üyesi olan Fox, takımın 42 maç süren yenilgi serisini kırdığı geceki maçta oynadı.
1988’de mezun olan Fox, Wall Street’de bir kariyer yapmak için gittiği bir iş görüşmesinde oraya ve bu mesleğe ait olmadığını anladı. Kız arkadaşının model ajanlığı yapan annesinin tavsiyesiyle modelliğe başlayan Fox, Atlantik Tiyatro Ekibi (Atlantic Theatre Company) ile birlikte oyunculuk yapmaya başladı ve ardından New York’taki Film ve Televizyon Okulu’na (School for Film and Television) devam etti.

25 yaşında ilk oyunculuk sınavını Wings dizisinin bir bölümünde veren Matthew Fox, aynı sene kısa süren dizi Freshman Dorm’da baş rollerden birini oynadı. Hala yeterince tanınmamışken çeşitli yardımcı roller için teklifler almaya devam etti ve 1993’de My Boyfriend’s Back ile ilk kez daha büyük bir yapımda yer buldu. 1994’de Party Five adlı dizide, anne ve babasını araba kazasında kaybetmiş beş kardeşten birini (Charlie Salinger) canlandıran Fox, bu dizideki rolüyle birçok magazinde yeraldı ve genç kızların hayranlığını kazandı. 1996’da People Magazine tarafından Dünyanın 50 En Güzel İnsanı arasında seçildi.

Fox, altı sezon sonra Party Five dizisinin sona ermesinden bikaç yıl sonra bu kez The Haunted adlı dizide oynamaya başladı fakat dizi diğeri kadar ilgi görmedi.

2004’de Lost adlı dizide Dr. Jack Shephard’ı canlandırmaya başlayan Matthew Fox, aslında dizideki yardımcı rollerden James ‘Sawyer’ Ford rolü için denemelere katılmıştı. Ancak yapımcılardan J.J.Abrams’ın onu Dr. Shephard rolü için beğenmesiyle Fox, dizide başrolü almış oldu. Söylendiğine göre gizli olan tüm pilot senaryoyu okumasına izin verilen aktör, aynı zamanda dizide en yüksek ödemeyi alan oyuncu oldu.

2005’de Lost’daki rolüyle Golden Globe’a aday gösterilen Fox, 2005 Satellite Award ve 2006 Televizyon Oyuncuları Derneği Ödülü’nü (Screen Actors Guild Award) kazandı.

Matthew Fox, 1992 yılından beri Margherita Ronchi ile evli ve çiftin Kyle ile Byron isimli iki çocukları var. Philadelphia Eagles ve Toronto Blue Jays takımlarını tutan Fox, her pazar Lost dizisindeki arkadaşlarıyla evinde parti düzenliyor.

Yer aldığı Filmler
  • Bakış Açısı (2008)
Oyuncu: Kent Taylor rolünde 
  • Hızlı Yarışçı (2008)
Racer X rolünde 
  • We Are Marshall (2006)
Oyuncu: Red Dawson rolünde 

Dr. Jack SHEPHARD

Dr. Jack Shephard 
Nereli: Los Angeles, CA, USA   
Meslek: St. Sebastian Hastanesinde Omurilik Cerrahı. Babası Dr.Christian Shephard (Cerrahi Bölüm Şefi) ile birlikte çalışıyor.
Akrabalar: Dr.Christian Shephard - Babası, Sarah Shephard - Eski Karısı, Claire Middleton - Kız Kardeşi
Neden Avusturalya yolcusu: Babasının arıyor

Flashback Bölümleri:

"Pilot, Part 1" 1x01
"White Rabbit" 1x05
"All The Best Cowboys Have Daddy Issues" 1x11
"Do No Harm" 1x20
"Exodus, Part 1" 1x23
"Man of Science, Man of Faith" 2x01
"The Hunting Party"  2x11
"A Tale of Two Cities" 3x01
"Stranger in a Strange Land" 3x09
"Through the Looking Glass" 3x22/23

Jack Shephard, Columbia Üniversitesini tüm sınıf arkadaşlarının önünde başarıyla bitirmiş artık Los Angels'ta yaşayan yetenekli bir omurilik cerrahıdır. Oceanic 815 uçuş kazasından kurtulan gövde bölümünün lideri oluvermiştir. Kontrol problemi ve düzeltemediği olaylarla sorunlar yaşar. Karakteristik ve birazda mesleki özellikleri onu kriz anında yapılan müdahalelerde çok etkili yapar. Adadaki ilk gün itibariyle Kate'le aralarında güçlü bir bağ oluşur
                                                                                                       Dr.J.Shephard bölümü lostforum.gen.tr den alıntıdır.

LOST görüntüleri

« Son Düzenleme: Mayıs 14, 2008, 15:20:58 Gönderen: har_mon_ald » Logged

Yaşasın Lost  Manyaklığı Yaşasın Lost  Manyaklığı
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Matthew Fox / Dr. Jack Shephard
« Eklendi: Temmuz 24, 2008, 13:31:34 »

QuEeN
~Söz Ver
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2008, 15:27:01 »

Jack...Jack...Jack... hayatımın lost karakteri Dil Çıkaran bana göre en yakışıklısı (sawyer,karl vb. de yakışıklı tabi yanlış anlaşılmasın Dil Çıkaran) gerçi fazla duygusal ama olsun... ne o öyle ikidebir gözler doluyor Kahkaha...
(göstermek/gizlemek için tıkla)

eline sağlık bebeeem Sarılan

Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi

351137125
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2008, 16:16:49 »

Jack --> bir insan ancak bu kadar düzgün olabilir Dil Çıkaran aldığı kararlar ve karakteri çok doğru Gülümseyen
Matthew Fox --> belki iyi biridir ama sevmiyorum Gülümseyen gençlik yıllarında çekmiş olduğu kısa filmi izledikten sonra kendisinden tiksindim Hede Hödö
dossbaa
Alan Rickman (Snape) Turkey Fan
Kakao

Snape ( Alan Rickman)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2008, 16:45:43 »

evet bu karaktere çok ii oturmuş.ii bir oyuncu kendisi.losttaki karakterinide seviyorum

hermione_weasley
küçük prenses =)
Kakao

acının kucağındaki düşler

gulen_gulcin@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2008, 16:48:29 »

Jack...Jack...Jack... hayatımın lost karakteri Dil Çıkaran bana göre en yakışıklısı (sawyer,karl vb. de yakışıklı tabi yanlış anlaşılmasın Dil Çıkaran) gerçi fazla duygusal ama olsun... ne o öyle ikidebir gözler doluyor Kahkaha...

eline sağlık bebeeem Sarılan
sahiden çoooook duygusal
Mls hp
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2008, 19:28:03 »

Jack --> bir insan ancak bu kadar düzgün olabilir Dil Çıkaran aldığı kararlar ve karakteri çok doğru Gülümseyen 

katılıorum bi insan bu kadr düzgün olblr  Kahkaha Lost'taki favori karakterlermden bri olur kndisi ayrıca  Âşık

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2008, 13:19:59 »

jack favorim ama matthew için nötr'üm Hede Hödö geçende empire dergisindeki bi röportajda erkek kardeşi küçükken kendisine "ma-foo" dediğini öğrenmiş ve baya gülmüştüm Dil Çıkaran

gençlik yıllarında çekmiş olduğu kısa filmi izledikten sonra kendisinden tiksindim Hede Hödö [/b]

hani, nerde? Sırıtan bana göndersene onu bi bakiim Dil Çıkaran

----

derhavril
Ruhsal!!
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Lonca Editörü

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2008, 10:02:17 »

Jack en favori karakterlerimden biri  Dil Çıkaran
evet öyle ama  napayım  XD
matthew i eski üniversite maçlarına bakarken görmüştüm sadece öyle.. yani..  Hede Hödö

nisa89
Süt
*

Lost-Lost-Lost:D:D:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2008, 11:09:46 »

Yaww bu adamı ben çook seviyom ya Lost'u izleme sebebim yaa.. I love You JAAAACK
pesimist_RG
<3Winchester Boys <3
Sert Espresso

--Lonca Editörü--

meryembulbul94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2008, 11:54:58 »

jack iyi adam yha Kahkaha ben de çok seviorum favorilerimden birisi Göz Kırpan

S U P E R N A T U RA L
nisa89
Süt
*

Lost-Lost-Lost:D:D:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2008, 12:01:32 »

Ayy nasıl iyi olmasın kesilim gibi adam işte şekerim..  Âşık Onu üzenler üzülsün (Kate).. Gülümseyen
+cloe and rub+
½ cin yavrusu
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2008, 21:42:20 »

matthew fox'u da dr. jack'i de sevmiyorum. mızmız şey, en ufak şeyde gözleri doluyor(dizide) Dil Çıkaran  ayrıca jack karakteri de öyle mükemmel bir karakter değil bence Gözlerini Deviren kate bir, jack iki Hede Hödö...
harry_ginny
- аιаяа
Telve

I can live forever but for what ?? b♥e

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2008, 22:09:37 »

matthew umu hiç birşeye değişmem Âşık herşeye rağmen severimm kendisini

ayrıca lost un reytingleri de hani şöle yükselmişken josh gibi reklam projesi olayına girse ne olur sanki, özellikler Türkiye' de Sırıtan beyaz showa katılsa flnn Sırıtan XD hem mr. white lada iyi anlaşırlar eminim Hede Hödö XD

ayrıca ben burdan jack e seslenmek istiorum:

nese fazla uzattım yine XD ben son olarak jate is fate diim XD
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2008, 16:17:54 Gönderen: harry_ginny » Logged

Kate ♥Jack  
             Blair ♥Chuck ~ Nate ♥Serena             

Youre free to leave me
But just dont deceive me
And please
Believe me when I say, I love you
And I who love you so much; what am I going to do?
You left me...you left me like a dove
My soul has left me; my heart has left me
I no longer wish to live because I cannot convince you
Not to sell yourself
MRPOYRAZ
Telve

senli sensizliğin sessiz selinde sana susuyorum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2008, 14:21:41 »

jack büyük adamsın çok seviyorum yaa  Sarılan valla kendisi losta ayrı bir renk katıyor yaşasın jackk!!! Alkış Alkış Alkış

demon cleaner*
Finduilas Anwamanë.. Morgoth -_-
Kakao

Useful idiot~

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 27, 2008, 18:12:17 »

en ufak şeyde ağlamaya başlamasına bende fitil oluyorum.Lakin diğer özelliklerinide hesaba katarsak başka hiç bi karakteri jack'e değişmem de değiştirtmem de! XD

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Şahin Irmak Âşık

↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: