Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aralık 03, 2008, 23:45:09
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ve
Facebook
birleşirse ne olur?
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Televizyon
/
Lost
(Moderatör:
Fantasticc
) / Konu:
Birinci Sezon: Bölümler 9, 10, 11 ve 12
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Birinci Sezon: Bölümler 9, 10, 11 ve 12 (Okunma Sayısı 751 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Birinci Sezon: Bölümler 9, 10, 11 ve 12
«
:
Şubat 10, 2007, 21:26:10 »
9. Bölüm Özeti | Solitary | Tek Başına
[SAYID]
• Orjinal yayın tarihi: Kasım 17, 2004
• Senaryo: David Fury
• Yönetmen: Greg Yaitanes
Sayid iki gündür kamptan uzaktadır. Sahilde otururken denizden çıkan kalın bir kablo bulur. Kabloyu takip ederek ormanın içlerine kadar gider. Ayağı bir tuzağa takılır ve kendinden geçer. Bir süre sonra kendine gelir. Bir yatağa bağlanmıştır ve bir kadın ona elektrik vererek Alex'in nerede olduğunu sormaktadır. Sorgulama bir süre devam eder. Sayid bir yandan olanları anlamaya çalışırken, bir yandan da geçmişi düşünür. Bir zamanlar o da birilerini böyle sorgulmaktadır, asker olduğu dönemde. Sürekli yanında taşıdığı resimdeki kadın da tutuklu olarak getirilmiş ve onu önce sorgulaması ardından da öldürmesi istenmiştir. Sayid'e işkence yaparak Alex'in yerini soran kadın Fransızdır ve yıllar önce ailesi ile birlikte çıktığı bir araştırma gezisinde kaza geçirip bu adaya düşmüşlerdir. Sayid, yardım çağrısının onun gönderdiğini anlar ve kadına söyler ve ardından sorar, 16 yıl nasıl devamlı mesaj gönderebilmiştir. Bu arada, kadın Sayid'in cebindeki resmi görür ve kadının kim olduğunu sorar. Sayid, Adı Nadia der.
O Sayid'in çocukluğundan beri aşık olduğu kadındır. Ve ölümünden kendinin sorumlu olduğunu söyler. Fransız kadının adı Danielle'dir. Danielle elinde bir müzik kutusu tutmaktadır ve bunu kocasının evlilik yıl dönümünde hediye ettiğini ama artık çalışmadığını söyler. Sayid ellerini çözerse onu tamir edebileceğini belirtir. Danielle Sayid'e iğne yaparak onu uyutur ve onu başka bir yere taşır. Sayid kendine geldiğinde bağlarının çözülmüş olduğunu görür. Masada bozuk müzik kutusu vardır. Sayid onu bir çırpıda tamir ederek kadının güvenini kazanır. Kadının yaşadığı yerde elektrik dahil bir çok şey vardır. Danielle ve kocası bilim adamıdır, o nedenle yanlarında bu kadar çok malzeme vardır. O sırada dışarıdan bir kükreme sesi duyulur. Danielle silahını alarak dışarı çıkar. Sayid de fırsattan yararlanarak masadaki haritayı alıp kaçar. Ormanda Danielle ile karşılaşır. Danielle gitmesine izin verir. Sayid ayrılırken Alex'in kim olduğunu sorar, kadın oğlu olduğunu söyler. Bu arada, Hurley enkazda bulduğu gol takımlarını alarak iki delikli bir golf sahası yapar. Bunun, kazazedelerin rahatlaması için bir yol olduğunu söyler. Bu yöntem işe yarar, bütün kazazedeler aralarında düzenledikleri golf turnuvası ile eğlenmeye başlar.
10. Bölüm Özeti | Raised by Another | Diğerlerinin Uyanışı
[CLAIRE]
• Orjinal yayın tarihi: Aralık 1, 2004
• Senaryo: Lynn E. Litt
• Yönetmen: Marita Grabiak
Claire ağlayan bebek sesi ile uyanır. Ses ormanın derinliklerinden gelmektedir ve Claire sesi takip ederek ormana gider. Ağaçların ortasında bir beşik görür. Bu arada artık hamile olmadığını faarkeder. Beşiğe yaklaşır ellerini uzatır ancak bir anda ellerinin kan içinde kaldığını görür. Çığlık atmaya başlar, Charlie onu sakinleştirmeye çalışır. Herkes uyanmıştır. Jack Claire'in kabus gördüğünü ve korkudan tırnaklarını ellerine batırdığı için kanadığını söyler. Claire gördüklerinin gerçek olduğunu anlatmaya çalışır. Ertesi gece yine uyurken birisi Claire'in ağzını kapatır. Claire çırpınarak ve çığlıklar atarak uyanır, birisinin karnına iğne batırdığını ve bebeğine kötülük yapmak istediğini haykırır. Jack bunun yine kabus olduğunu söyler. Ancak bu kez Hurley ve Charlie Claire'e inanmıştır. Kamptakiler hemen arama ekibi oluşturur. Kimse bulunamaz. iki gece üst üste yaşadığı bu yoğun stress Claire'in sinirlerini alt üst etmiştir. Jack'in ona sakinleştirici ilaç vermek istemesi üzerine kıyameti koparır ve eşyalarını toplayarak kamptan ayrılır. Charlie hemen peşine takılır. Bu arada, Hurley Claire'e yapılan saldırı sonucu sahildeki kampta ve mağalaradka kalanlar arasında bir sayım yapmaya başlar. Amacı hem kimin nerede kaldığını belirlemek hem de saldırganı ortaya çıkarmaktır. O sırada Sayid'de yaralı ayağının acısına aldırmadan mağaralara ulaşmaya çalışmaktadır. Claire ile Charlie ormanın içinden sahile doğru yol almaya başlar. Claire bu arada geçmişi düşünmeye başlar. İlk hamile olduğunu öğrenmesini, falcıya gitmesini ve falcının onun ellerini tuttuktan birkaç dakika sonra parasını iade ederek falına bakmak istememesini, önceleri bebeği isteyen ressam erkek Thomas'a bu sorumluluğun ağır gelmesini ve karnında bebeği ile terkedelişini... Sonra tekrar falcıya gidip ısrar etmesini, falcının çocuğunu büyütmesi için ısrar etmesini ve özellikle bu uçağa binmesi gerektiğini ve parasal destek dahil bütün ayarlamaları yapmasını hatırlar ve bunları Charlie'ye anlatır ve ekler bu uçağın düşeceğini biliyordu ve benim bu çocuğu evlatlık vermeyip büyütmem için beni bu uçağa bindirdi"... Bu arada Claire'in sancıları artar. Doğumun başlamasından korkan Charlie telaşla mağaralardaki kampa doğru koşarken Ethan ile karşılaşır ve ondan Jack'i çağırmasını ister. Charlie hemen Claire'in yanına döner. Bir süre sonra Claire düzelir ve beraber mağaralara doğru yola koyulurlar. Aniden karşılarına Ethan çıkar, bakışları korkutucudur... O sırada Hurley sayımı yapmış ve uçak yolcu listesi ile kendi oluşturduğu liste arasında bir kişilik fark olduğunu görmüştür. Adada uçaktan kurtulan 46 kişinin olması gerekirken, Hurley'in listesinde uçakta olmayan bir isim vardır. Ve aynı anda Sayid kampa ulaşır bitkin halde yere yığılırken "Adada yalnız değiliz, başkaları da var" der.
11. Bölüm Özeti | All the Best Cowboys Have Daddy Issues
[JACK]
• Orjinal yayın tarihi: Aralık 8, 2004
• Senaryo: Javier Grillo-Marxuach
• Yönetmen: Stephen Williams
Jack, Locke, Kate ve Boone hemen bir ekip oluşturarak Claire ve Charlie'yi aramaya başlar. Ormanın derinliklerine girdikçe, Charlie'nin onlara iz bıraktığını farkederler. Bir süre yol aldıktan sonra Kate, bu izlerin sahte olabilme ihtimali fikrini ortaya atar. Bunun üzearine iki gruba ayrılırlar. Locke ve Boone yola devam ederken, Kate ve Jake başka yöne doğru iz aramaya başlar. Havanın kararmasına az kalmıştır ancak Jake'in geri dönmeye niyeti yoktur ve Claire'e inanmadığı için suçluluk duymaktadır. Küçük ama dik bir tepeye geldiklerinde Jake hırsla tırmanmaya başlar, Kate onu takip eder. Ancak ayağı kayan Jake aşağıya yuvarlanır ve küçük bir su birintisinin içine düşerek bir kaç dakika kendinden geçer. Gözlerini açtığı zaman Ethan'ın başında dikilmiş olduğunu görür. Ethan Jack'i tehdit eder ve takip etmeye devam ederse elindeki iki rehineden birini öldüreceğini söyler. Jake sinirle Ethan'a saldırır. Ancak çok iyi dövüş tekniği bildiği belli olan Ethan Jake'i iyice hırpalar. Kate yanına vardığında olanları anlatır iyice hırslanmıştır ve kesinlikle dönmeye niyeti yoktur. Orman içinde biraz ilerledikten sonra bir ağaca asılı olarak Charlie'yi bulurlar. Gözleri, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde bir ağaca boynundan asılmıştır. Jake hemen Charlie'nin ayaklarına yapışır Kate ağaca tırmanıp ipini keser ancak Charlie artık nefes almıyordur. Jake'in pes etmeye niyeti yoktur. Suni tenefüs ve kalp masajı yaparak Charlie'yi geri getirir. Ancak Charlie büyük bir şok geçirmektedir ve uzun süre konuşamaz. Bu arada Locke ile Boone, Charlie'nin bulunduğundan habersiz orman içinde arama çalışmalarını sürdürmektedir. Tam geri dönmeye karar verdiklerinde, yerde parlayan bir cisim görürler. Cismi incelemeye başladıklarında toprağın içine gömülmüş metal bir kapı olduğunu farkederler. Öte yandan artık gece olmuştur. Claire'i arama çalışmalarını sabaha ertelemiş olan Jake ve Kate ateş başında Charlie ile oturmaktadır. Gözlerini sabit bir noktaya dikmiş olan Charlie nihayet konuşur ve "Onların istediği sadece Claire" der.
12. Bölüm Özeti | Whatever the Case May Be | Bu Çanta Neyin Nesi?
[KATE]
• Orjinal yayın tarihi: Ocak 5, 2005
• Senaryo: Damon Lindelof ve Jennifer Johnson
• Yönetmen: Jack Bender
Adada romantizim başlıyor. Kim kimden hoşlanıyor?
Kate ve Sawyer ormanda ne buluyor?
Bu arada, adaya fırtına yaklaşıyor, dalgalar yükseliyor... Sahildeki kazazedeler de mağaralara geliyor... Claire ise hala kayıp.
Kaynak: dizifilm.com
«
Son Düzenleme: Şubat 10, 2007, 22:59:58 Gönderen: Fantasticc
»
http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf
Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Birinci Sezon: Bölümler 9, 10, 11 ve 12
«
Eklendi:
Aralık 03, 2008, 23:45:09 »
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Ynt: Birinci Sezon: Bölümler 9, 10, 11 ve 12
«
Yanıtla #1 :
Şubat 11, 2007, 23:35:49 »
9 harikaydı yaaaa
ben hede hödö oldum O_o
sayid, ahh, canım benim yaaaa
çok, ne diyeceğimi bilemyiroum ya, o tanıdım en iyi ıraklı diyebilirim O_o
ve o fransız hatun olasyına da oha dedim, yuh dedim neyse ben okul bebesiyim uymam gerkeir
Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
Night Blue
♪ ♥ bir zamanlar gorkemce idim ♥ ♪
Sert Espresso
evanescence hayran klübü
«
Yanıtla #2 :
Şubat 12, 2007, 14:13:19 »
10. bölüm çok güzeldi!
ama o bölümde aklıma bir sürü soru takıldı
mesela Claire'a ne yaptılar
ayrıca falcı niye bebeği Claire'ın tek başına büyütmesi gerektiğini söylüyo
gibi...
«
Son Düzenleme: Şubat 12, 2007, 14:15:45 Gönderen: gorkemce
»
mmm..
♥ i saw an angel in blue jeans ♥
Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #3 :
Şubat 20, 2007, 14:58:31 »
12. bölümü yeni bitirdim
Pek bir güzeldi
Kate'in hikayesi de oldukça ilginçti
Madem böyle iyi bir hırsız neden polis onun için çok tehlikeli dedi ki? Claire'i neden kaçırdılar o da bir ilginç... Bebeğiyle mi ilgili acaba
Neyse
Fransız kadın da cidden kafayı yemi herhalde
"religion has actually convinced people that there's an invisible man living in the sky who watches everything you do, every minute of every day. and the invisible man has a special list of ten things he does not want you to do. and if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time! but he loves you."
-Zeitgeist The Movie
Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi
ÖSS
«
Yanıtla #4 :
Mart 02, 2007, 17:23:46 »
Alıntı sahibi: gorkemce üzerinde Şubat 12, 2007, 14:13:19
10. bölüm çok güzeldi!
ama o bölümde aklıma bir sürü soru takıldı
mesela Claire'a ne yaptılar
ayrıca falcı niye bebeği Claire'ın tek başına büyütmesi gerektiğini söylüyo
gibi...
bende bu bölümler arasında en çok 10.bölümü beğendim ve aynı sorular benimde aklıma takıldı
çok ilginç bir bölümdü...
The only difference between me and a madman is that I'm not mad
DexteR
~Lost~
Telve
Lucky
«
Yanıtla #5 :
Mart 02, 2007, 19:57:04 »
gercekten medyumun yaptığıda tam kötülük ama
DexteR
~Lost~
Telve
Lucky
«
Yanıtla #6 :
Mart 05, 2007, 17:46:27 »
12.bölüm cok sıkıcıydı yaa hiç bi faliyet olmadı
daha iyi olabilirdi
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Harley Quinn
«
Yanıtla #7 :
Mart 13, 2007, 22:38:24 »
clerie gidince Charlinin hali içler acısı :S
eheh Medyum iyimiş ne diim :S
Çanta mevzusunda sıkıldım ben bayağa bilmiyorum he birde charlinin ağaçta asılı olduğu yer saçma olmuş yüzü morarmış görünüyordu nasıl hortladı?
DexteR
~Lost~
Telve
Lucky
«
Yanıtla #8 :
Mart 13, 2007, 22:57:22 »
ada gizemli belki ada hayatını bağışlamıstır
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Harley Quinn
«
Yanıtla #9 :
Mart 14, 2007, 10:13:03 »
Alıntı sahibi: DexteR üzerinde Mart 13, 2007, 22:57:22
ada gizemli belki ada hayatını bağışlamıstır
ehehe mümkündür
ama genede ya ne bilim yüzüne renk geldi hortlayınca hemen
elmind
Yas tutan insan...
UU Seherbazları
Telve
Always Rowing...
«
Yanıtla #10 :
Mart 22, 2007, 19:28:19 »
daha 12 i izleyemedim lakin şu yorumu yapmak istiyorum... noluyo yaaaa???
allahım charlie'yle claire çok yakışmıştı bence ayrılmasınlar yaa onlar aynı karedeyken çok güzeldii...
onun dışında fransız hatun niye gelmedi sayid le anlamadım.... bir de sayid in nadia ile olayına çok üzüldüm yaa :S
bir de ethan denen mahlukata sinir oldum nerden çıktı o yauu ada mı hortluyo ne oluyo yaa
güya ıssız ada diye kakalıyolar dizidee
bi başkenti eksik bee
Claire Pace
~Angels of Darkness~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso
~~Claire~Charlie~~:)
«
Yanıtla #11 :
Nisan 19, 2008, 01:44:11 »
Alıntı sahibi: elmind üzerinde Mart 22, 2007, 19:28:19
daha 12 i izleyemedim lakin şu yorumu yapmak istiyorum... noluyo yaaaa???
allahım charlie'yle claire çok yakışmıştı bence ayrılmasınlar yaa onlar aynı karedeyken çok güzeldii...
Evet kesinlikle forever Claire and Charlie ci oldum bn
Ya Claire yi neden kaçırdılar ne istiolar bnm kızmdan?Acaba Şu Ethan denilen pis yaratık Claire'yi terk eden sevgilisi olmasın?
Ne bileyim aklıma ilk o geldi..
Ya Charlie'mi asmış oraya aii öldü sandım gecenin 00.02 sinde ağlamaktan gözüm ağrıdı
Ehem,şimdi 12.bölümü izliycem Claire 13.bölümde mi bulunuyordu??
Herne Peş
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino
«
Yanıtla #12 :
Nisan 22, 2008, 16:02:53 »
Şuan 10. bölmü izliyorum ve çok tırsıyorum
claire beni kalpten görütürücek şapidak bebişte ne var böyle bu falcı atıp tutuyor
claire ile charlie de çk yakşıyolar
edit:Bu ethana sinir oldum yani gıcık şey adamın suratı bi garip zaten sap sap bakıp duruyor ehm gerliip duruyorum bu bölümde
tırsınıtndan durdurup durdurup izledim
11.bölmüde jack in suçuluk duyması çok güzeldi yani
bi ara charlieye gerçekten bişi oldu sandım pef neyseki iyi
«
Son Düzenleme: Nisan 22, 2008, 16:23:54 Gönderen: skeeter
»
Hava serin
Üşümüş bebek elleri gibi bir serinlik
Avuçlarına alıp onu ısıtasın gelir...
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Anne ben Twilight manyağı oldum!!xD
«
Yanıtla #13 :
Nisan 28, 2008, 13:53:18 »
dün itibariyle 12. bölümü bitirmiş bulunmaktayım ve kendi kendime neden lost u daha önceden keşfetmediğimi ya da keşfedemediğimi sormaktayım.
Amanınnn claire mutlaka bulunuyor ama nası bulunacak hala meraktayımmmm
Twilight hayran hikayemi okumak için
buraya tıklayabilirsiniz=)
rowena rawenclaw
Kakao
«
Yanıtla #14 :
Ağustos 19, 2008, 15:01:53 »
ben az önce 11. bölümü bitirdim, çok heyecanlıydı. şu lost harika bi diziymiş yaa. keşke daha önce başlasaydım. claire ve chalie çok yakışıyorlar. ethan'a da gıcık oldum. ne istedi claire'cikten
bu arada sawyer'ı da pek sevdiğim söylenemez yani. ona da sinir oldum
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------