|
Godric Gryffindor
|
 |
« : Haziran 08, 2008, 13:04:34 » |
|
Michael Emerson  Michael Emerson, 7 Eylül 1955’de Cedar Rapids, Iowa’da dünyaya geldi ve Toledo, Iowa’da büyüdü. Iowa’da Drake University’de eğitim aldıktan sonra 1976’da tiyotro sanatlarında derece aldı ve New York’a taşındı.
Aktör olarak iş bulamayınca değişik işlerde çalışan Emerson, 1986 yılında ilk karısı ile birlikte Jacksonville, Florida’ya taşındı. 1986-1993 yılları arasında yerel prodüksiyonlarda rol aldı ve aktörlüğü bırakıp öğretmen olmayı düşünürken, MFA oyunculuk programına katıldı.
Bu program onun profesyonel tiyatrocular ve çok iyi yönetmenlerle tanışmasına yardımcı oldu ve 1993 yılında Alabama Üniversitesi’nin sponsorluğundaki güzel sanatlar ve profesyonel aktör yetiştirme programına (Master of Fine Arts/Professional Actor Training Program) kaydoldu. Bu eğitimden sonra New York’a geri döndü ve geleneksel Alabama Shakespeare Festivali’nin gösterim katoloğunda yer aldı.
En sonunda büyük çıkışını 1997 yılında Moises Kaufman’ın Broadway oyunu Oscar Wilde’da oynayarak yakaladı. Sonraki yıllarda tiyatroya devam etti ve 1998’de Uma Thurman’la The Misanthrope, Kevin Spacey ile The Iceman Coment’te (Willie Oben rolünde), Give Me Your Answer, Do! ve Hedda Gabler’da Kate Burton’la birlikte oynadı.
2000-2001 sezonunda The Practice adlı avukat dizisinde 'William Hinks' adlı suçlarını itiraf eden seri katil rolüyle bir çok bölümde yer aldı ve burdaki performansıyla 2001’de Öne Çıkan Konuk Oyuncu (Outstanding Guest Actor) dalında Emmy Ödülü kazandı. Without A Trace, Law & Order: Criminal Intent ve The X-Files: I Want to Believe dizilerinde de konuk oyuncu olarak rol aldı.
2002’de Diane Lane, Richard Gere ve Olivier Martinez’in başrollerinde olduğu Sadakatsiz‘de (Unfaithful) oynadı ve 2004’de ses getiren korku filmi Saw'da ‘Zep Hindle’ karakterini canlandırdı.
2004 yılında yayınlanmaya başlayan Emmy Ödüllü dizi Lost’da 'Benjamin Linus'u (önceden Henry Gale adıyla bilinen) canlandırdı. İlk başta Michael Emerson'ın Lost'un üç bölümünde yer alması düşünülmüştü, fakat yapımcılar ondan öyle etkilendiler ki 5 bölümde daha yer almasına karar verdiler.3. sezonda dizinin daimi karakterlerinden biri haline geldi.
Sinemaya da devam eden Emerson, 2005’de Zorro Efsanesi’nde (The Legend of Zorro) 'Harrigan' ve 2006’da Jumping Off Bridges filminde 'Frank Nelson' rollerini canlandırdı.
İlk eşinden boşanan Emerson, ikinci karısı aktris Carrie Preston ile eylül 1998‘de evlendi Benjamin Linus İlk olarak göründüğü Bölüm ~ "One of Them"
Merkezde olduğu bölüm ~ "The Man Behind the Curtain" Çok iyi yalan söyleyebilen bir kişiliktir. İstediği insana istediği şeyi konuşarak yaptırabileceğine inanır.Doğum yeri Portland, ABD'dir. Babası Roger Linus annesi Emily Linus'tur. Annesi hamileliğinin 7. ayında Benjamin Linus'un doğumunda ölmüştür. Annesi ölürken bebeğin isminin Benjamin olmasını Roger'dan istemiştir. Roger Linus daha sonraki yıllarda iş bulmakta zorluk çeker ve Roger Linus'a Benjamin Linus'un doğumu sırasında yardım eden Horace Goodspeed tarafından adada iş teklif edilir.
Roger Linus adada işçi olarak çalışmaya başlar. Adadaki çalışma pozisyonundan şikayet etmektedir ve adaya hademelik yapmak için gelmediğini söylemektedir. Benjamin'i doğumu sırasında kaybettiği Emily'i öldürmekle suçlar. Her sene Benjamin'in doğum günlerini unutur.
Yıllar sonra Ben de işçi olarak Dharma Girişimi bünyesinde çalışmaya başlar.Benjamin'in bir doğum gününde Baba-oğul Roger ve Ben İnci İstasyonuna teslimat yapmak için giderler. Ben babasını gaz maskesi giydikten sonra zehirli gaz ile zehirler. Kışla "the Barracks" diye tabir edilen Dharma üyelerinin yaşadığı yere geri dönünce tüm Dharma üyelerinin öldüğünü ve Saldırganlar olarak tabir edilen grubun buraya girdiğini görür. Saldırganlar ayakkabi giymezler ve eski elbiseler giymişlerdir.
Benjamin daha sonraları Diğerleri grubunun uygulamada lideri konumuna yükselmiştir. Juliet Burke ne kadar kararların ortak verildiğini Jack'e söylesede Diğerleri Grubunda Ben'in tartışılmaz bir otoritesi vardır. Çünkü o Jacob ile iletişime giren tek kişidir.
Uçak düşmeden 2 gün önce Ben'in belkemiğinde önemli büyüklükte bir tümör saptanır. Uçağın düşüşüyle Ben, Goodwin'i kuyruk kısmına, Ethan'ı ise uçağın düşen orta bölümündeki kurtulanlar olup olmadığını öğrenmek için görevlendirir. Goodwin'in bu is icin gorevlendirilmesindeki en buyuk neden ise onun Juliet Burke'e duydugu buyuk asktır. Juliet'in Goodwinden ayrılması icin her seyi yapmaya hazırdır
Üzerinde birçok değişiklik yapılmış olsa da alıntıdır (wikipedia)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bee
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2008, 13:22:58 » |
|
Her ne kadar 4.sezonu izlememiş olsamda yarı gıcık yarı tatlı bi adam Ben.  Daha önce birçok projede yeralmış ama ben ilk defa Lost'ta gördüm Michael Emerson'u 
|
|
|
|
|
|
B'Ware: She's BACK!!!...Third Time's The Charm...  | Twilight | Twilight | Twilight | 
|
|
|
|
|
|
+cloe and rub+
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2008, 18:19:03 » |
|
ben  dizideki en zeki karakter  4.sezonda john'u vurması yanlış oldu ama olsun iyidir ben  biraz da çıkarcı aslında...
|
|
|
|
|
|
“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.” -Albus Dumbledore
|
|
|
|
|
|
Bee
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2008, 23:33:29 » |
|
ben  dizideki en zeki karakter  4.sezonda john'u vurması yanlış oldu ama olsun iyidir ben  biraz da çıkarcı aslında... Ao! Müthiş spoiler verdin yalnız 
|
|
|
|
|
|
B'Ware: She's BACK!!!...Third Time's The Charm...  | Twilight | Twilight | Twilight | 
|
|
|
|
Fides
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2008, 02:55:03 » |
|
Ben ilk baştan anlamıştım zaten Ben'de bir şeyler olduğunu  Hem gıcık oluyorum hem seviyorum ya  Azıcık! bencil olsa da, nedenini keşfedemedim ama seviyorum bu karakteri.  Kızını sevdiğini görünce onun da bizim gibi bir insan olduğuna inanmıştım sonunda  Bazen fazla robotik oluyordu da  Dizinin olmazı yani dördüncü sezon da başına bir şey gelecek göremeyeceğiz bir daha diye korkmuştum epey
|
|
|
|
|
|
 Imagine Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky * Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too * Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one  Twilight 
|
|
|
|
Finduilas Tiwele
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2008, 09:53:25 » |
|
Ben Ben Ben... Dizinin en zeki( Sayid'den bile )ve en özel karakteri Çok başarılı bi oyuncu Şİrin de bişi ama şerefsiz ( yani dizide  )
|
|
|
|
|
|
I will never know myself until I do this on my own And I will never feel anything else until my wounds are healed I will never be anything till I break away from me I will break away, I'll find myself today
|
|
|
|
Aayla Secura
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2008, 15:27:16 » |
|
Evet yaa adam acayip zeki ama Sayid'te zeki yani. Ama ben sevmiyorum Ben'i
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aaaylak
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2008, 16:02:38 » |
|
adamım herşeyim. adada onun gbi zeki bir adam olmasaydı hepsi şimdi çoktan ölmüştü.dizinin en müthiş en harika en gerekli karakteri.dizi dışındaki oyunculuğu daa çok çok iyi.çooooook seviyorum.. çok farklı bir adam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mer_dan-e
Sonrada bana mrs.TRİP derler ! ! ! --Merbelekk-- :D
Krema

skandar çok tatlısınnn ! ! !<3
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2008, 17:13:33 » |
|
bayılıyorum bu adama yaa çokk tatlıı ayrıca çok ta başarılıı
|
|
|
|
|
|
AsLıNdA dOsTlUkLaRdA kArDaN aDaM gİbİdİr ErİyEcEkLeRi BiLe BiLe İnŞaA eDiLiR
|
|
|
|
dark_dream
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2008, 17:27:38 » |
|
Lost'taki favori karekterim.Yalnız şamar oğlana döndü kendisi,adada kum torbası olarak kullanılıyor.  Şimdiye kadar gördüğüm en çok dayak yemiş ve yine de ayakta kalmış kötü karekter Benjamin.  Ama çok da kötü sayılmaz  Neyse seviyoruz seni Beeen! 
|
|
|
|
|
|
 For all the revers,all the seas. For all the puppies and all the bears. For all the flowers and all the trees. For all the icebears and all the seals, For all the pigs and all the cows. For all the mountains,and all the clouds. For all the cat,you say miyav and all the earthworms in the ground.For KristenB.
|
|
|
bella_benjamin
Süt
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2008, 23:50:16 » |
|
işte benim adamımmm:p ne yaparsa yapsın öyle bi havası war ki insan bırakamıyo bağlıyo kendine tam kötü bi adam gibiyken birden sevginiz kabarıyo:)))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2008, 23:52:57 » |
|
bu adam tam bir psikopat  favorilerimden.. 
|
|
|
|
|
|
-dont open,keep close your eyes- Aslında en çok hasta olanlar,doktarların ta kendisidir x)
|
|
|
|