Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 08, 2008, 02:09:06  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İkinci Sezon: Bölümler 5, 6, 7 ve 8  (Okunma Sayısı 369 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Şubat 10, 2007, 22:07:54 »

5. Bölüm Özeti | ...And Found | ...Ve Bulundu [SUN / JIN]

• Orjinal Yayın Tarihi: Ekim19, 2005
• Senaryo: Damon Lindelof ve Carlton Cuse
• Yönetmen: Stephen Williams

Adanın bir tarafında, Sun yüzüğünü kaybettiği için perişan bir durumdadır. Diğer bir tarafında ise Jin eşine dönmek için çabalamaktadır. Michael Jin’e yakında Sun ile tekrar biraraya geleceklerini söyler.

Diğer kazazedeler Sun’a yüzüğünü bulması için yardım ederken Jack Sun’a daha önce kendisinin de yüzüğünü kaybettiğini anlatır. Aramalar sonuçsuz kalınca Sun gözyaşlarına boğulur ve bahçesindeki fidanları sökmeye başlar. İşte o anda Sun’ın yüzüğünü değilde Jin’i kaybettiği için ağladığını anlarız. Locke ona birşeyi bulmak için bazen onu aramaktan vazgeçmek gerektiğini söyler.

Bu arada kuyruk kısmındakiler diğer kampa doğru yola çıkmadan önce Michael ve Jin’den kendilerine yiyecek bulmak için yardım etmelerini ister. Jin Ana Luciaya balık yakalamakta yardım ederken Michael Libby’e meyve toplamakta yardım edecektir. Fakat Michael Walt’u aramak için gruptan ayrılır. Libby tekbaşına geri dönünce Ana Lucia Michael yakalanıp "onlara" nerede olduklarını anlatmadan önce hemen yola çıkmaları gerektiğini söyler.

Jin Michael’ın peşinden gitmek isteyince Sawyer onu vazgeçirmek ister. Fakat Jin ısrar eder hatta bu nedenle Mr.Eko ile dövüşür. Eko Jin’in kararlılığı ve sadakatini görünce Michael’ı bulmak için ona yardım teklif eder. Ana Lucia onları beklemeyi redderek Sawyer ve grubun geri kalanıyla beraber yola çıkarlar.

Jin ve Eko Michael’ı ararken kuyruk kısmındaki yolculardan biri olan Goodwin’in cesediyle karşılaşırlar. Eko onun "diğerleri" tarafından öldürüldüğünü anlatırken birden bire "diğerleri" ortaya çıkar. Eko ve Jin çalıların arasına gizlenerek "diğerleri"nin sessizce tek sıra halinde oradan geçmelerini izlerler. Sıranın sonunda oyuncak ayı sürükleyen bir çocuk vardır.
Jin ve Eko Michael’ı bulduklarında Michael onlarla gelmeyi reddeder. Jin Walt ile tekrar biraraya geleceklerini söyleyerek Michael’ı ikna etmeye çalışır. Michael gönülsüzce onlarla gelmeyi kabul eder ve sevdikleriyle tekrar biraraya gelme umuduyla yola çıkarlar.

Flashbackte Sun’ın ailesinin ona uygun bir eş bulma çabasını izleriz. Bu eş Jin değildir. O bambaşka bir yolda ilerlemektedir. Fakat yolları bir süre sonra kesişir ve kader onları biraraya getirir. Tıpkı kaderin Sun’ın yüzüğünü gömdüğü şişenin yanında bulmasını sağladığı gibi Sun yüzüğünü parmağına tekrar takarken içinde Jin ile birbirlerini tekrar bulacakları umudu yeşermeye başlar.

6. Bölüm Özeti | Abandoned | Terkedilmiş [SHANNON]

• Orjinal Yayın Tarihi: Kasım 9, 2005
• Senaryo: Elizabeth Sarnoff
• Yönetmen: Adam Davidson

Sayid Shannon’a yeni bir barınak hazırladığında, Shannon geceyi geçirmek için Sayid’i de içeri davet eder. Sayid dışarı çıktığı bir sırada Walt birden çadırda belirir. Hala sırılsıklamdır ve Shannon’a yine anlayamadığımız birşeyler söyledikten sonra ortadan kaybolur. Shannon’ın çığlığını duyan Sayid hemen onun yanına gelir ve sadece rüya gördüğünü,herşeyin yoluna gireceğini söylerek onu rahatlatmaya çalışır. Sayid’in herkesin önünde anlattıklarının gerçek olmadığını söylemesi Shannon’ın incitir.

Flashbackte genç Shannon’ı görürüz. Şaşırtıcı biçimde sevecendir. Bale öğretmeni olarak karşımıza çıkan Shannon’ın hayali New York’ta prestijli bir dans topluluğunda çalışmaktır. Fakat babası bir araba kazasında ölünce işler kötüye gitmeye başlar. En yakın arkadaşı olan babasını kaybeden Shannon’ın üvey annesi Sabrina ile de arası kötüdür. Boone onun yanında olarak onun için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır, fakat bu acının iyileşmesi zaman alacaktır. Yinede Shannon elinden geleni yapar, hatta New Yorkda stajyerlik için yaptığı başvurusuna olumlu bir cevap bile alır. Ortada sadece küçük bir sorun vardır. Ücreti ödeyecek parası yoktur. Bu işlerle hep babası ilgilenmiştir, bu nedenle Shannon da Sabrina’dan babasının ona bıraktığı mirası ister. Tam o anda Shannon’ın dünyası tepe taklak olur. Çünkü babası bir vasiyetname bırakmadığından bütün varlığı eşi Sabrinaya kalmıştır. Sabrina Shannon’a artık kendi ayakları üstünde durmasının zamanın geldiğini ve herkes gibi çalışması gerektiğini söyler. Bildiği tek evdende kovulan Shannon’ın yüzündeki acı kolaylıkla okunabilmektedir. Böylece Shannon onu tamamen değiştirecek bir yola sapar.

Adada ise Claire Charlie’nin onu sürekli ebebeynlikle ilgili sorgulamasından bıkmıştır. Locke kendisine bebeği uyutma konusunda yardımcı olurken ona Charlie hakkında çok az şey bildiğini anlatır. Hatta yanında taşıdığı bakire meryem heykelciği yüzünden onun dindar biri olduğunu düşündüğünü söyler. Bu sözler üzerine Locke Charlie’nin tehlikeli bir çizgide ilerlediğini farkeder.

Adanın diğer tarafında, Ana Lucia ve Mr. Eko grubunu diğer kazazedelerin olduğu kısma doğru götürmektedir. Bu arada Sawyer’ın durumuda ağırlaşmıştır. “Diğerleri”de bu yolculukta onlar için hala hazırda bir tehlike olarak beklemektedir. Yolculukları sırasında içlerinden biri aniden ortadan kaybolur. İyice güvensiz ve paranoyak hale gelen grup iyice şiddetlenen yağmura rağmen kendilerini bekleyen trajediye doğru ilerlemeye devam eder. Sayid ise Vincentla beraber Walt’u aramakta olan Shannon’a ulaşmaya çalışmaktadır. Onu ormanda bulduğunda yapabileceği tek şey Shannon’ın histeriye kapılmasını engellemek olur. Shannon Sayid’e herkesin onu bıraktığı gibi adadan kurtulduklarında Sayid’in de onu bırakacağını bildiğini söyler. Bunun üzerine Sayid onu sevdiğini ve ona inandığını söylerek ne olursa olsun onu bırakmayacağına dair söz verir. Tam birbirlerine sarıldıkları anda Sayid orada olmaması gereken birini görür. Walt ...

Shannon korkması mı yoksa rahatlaması mı gerektiğini bilemez ve Walt’un peşinden gider. Sayid’in bir anlık şaşkınlığı büyük bir trajediyi de beraberinde getirir.

7. Bölüm Özeti | The Other 48 Days | Diğer 48 Gün

• Orjinal Yayın Tarihi: Kasım 16, 2005
• Senaryo: Damon Lindelof ve Carlton Cuse
• Yönetmen: Eric Laneuville

Bölümün açılışında bizi harika bir tropikal manzara karşılıyor. Daha sonra ise Oceanic Flight 815’in kuyruk kısmının gökyüzünden okyanusa çakılışını görürüz.Birden tıpkı 1. bölümde olduğu gibi kaos başlar. Heryerde düşen uçağın parçaları ve yaralı yolcular vardır. Bunların arasından 3 tanıdık yüzü hemen farkederiz:Bernard, Libby ve Cindy. Eko önce küçük bir çocuğu daha sonrada kız kardeşi Emma’yı sudan çıkarır. Ana Lucia Emma’ya suni solunum yaparak onu hayata döndürür ve korkmuş olan küçük kıza annesini tekrar göreceğine dair söz verir.

Adadaki 48 günü bu kez kuyruk kısmındakilerin bakış açısından izlerken, onların diğer gruptan çok daha zor şartlar altında hayatta kaldıklarını görüruz. Uğradıkları saldırılar sonunda kazadan kurtulan 23 yolcudan sadece 4 ü kurtulmayı başarır.

İlk saldırı adadaki ilk gecelerinde gerçekleşir. Kamplarının yakınlarındaki ormandan gelen sesler üzerine herkes uyanır. Ana Lucia ve Goodwin ormanda Eko’yu iki yabancıyı elindeki bir taş parçasıyla öldürmüş olarak bulur. Eko işlediği cinayet yüzünden sessizliğe bürünürken Ana Lucia grubun lideri haline gelir.

Ana cesetlerin üstünü aradığında hiçbirinin üstünde anahtar, cüzdan olmadığını ve ayakkabı giymediklerini farkeder. Bu insanlar onlardan önce buradalardır. Adada yalnız olmadıkları gerçeğiyle yüzleşen gruptan 3 kişi bu saldırı sonucunda ortadan yok olur.

Kazazedeler cesetleri gömdükten sonra su, yiyecek aramaya ve kendilerini savunabilecekleri silahlar yapmaya çalışırlar. Fakat bu silahların onlara pek bir yardımı olmaz çünkü 2. bir saldırıyla birlikte bu sefer çocuklar kaçırılır. Ana Lucia saldıranların peşinden giderek birini öldürmeyi başarır. Üzerini aradığında adların yazılı olduğu bir liste ve şimdiye kadar kaçırılanların tanımlarının olduğu bir kağıt parçası bulur. Bunun üzerine Ana Lucia aralarında düşmandan birinin olduğuna kanaat getirir. Bütün kanıtlar gruptan uzakta vakit geçiren ve uçaktaki kimsenin hatırlamadığı Nathan’ı işaret etmektedir. Ana Lucia gerçeği ortaya çıkarmak için bir çukur kazar ve Nathan’ı içine atar. Fakat Goodwin onu öldürmek için dışarı çıkardığında Nathan’ın suçlu olmadığını anlarız.

Grup ormanda ilerlerken içinde bir radyonun ve Dharma logosunun olduğu bir barınak bulur. Ana Lucia ve Goodwin yüksek bir tepeye çıkararak radyoyu çalıştırmak ister. Yolda Ana Lucia’nın Goodwin’i bir çeşit sorguya tuttuğunu farkederiz. Durum tam bir kedi fare oyununa dönüşür. Ana Lucia parçaları bir araya getirerek Goodwin’nin “diğerleri”nden biri olduğunu açığa çıkarır. Goodwin ormandan sahile geldiğinde diğer kazazedeler gibi ıslak değildir. Bu ise onun hiç okyanusta olmadığını göstermektedir.

Goodwin’in sözleri ilk kez “diğerlerinin” bakış açısını görmemizi sağlar . “İlk önce güçlü olanları aldılar- iyi olanları- daha sonrada (Goodwin’in deyişiyle şimdi daha iyi bir durumda olan) çocukları aldılar.” Goodwin Ana Lucia’nın gerçeği bulacağını düşündüğü için Nathan’ı öldürdüğünü itiraf eder. Ana Lucia ve Goodwin mücadele etmeye başlar ve Ana mızrağını Goodwin’e saplayarak onu öldürür. Barınaga geri döndüğünde diğerlerine artık güvende olduklarını söyler. Eko 40 günlük sessizliğini bozduğunda Ana Lucia da nihayet gardını indirir ve ağlamaya başlar

Günümüze doğru yaklaştığımızda 2 grubun karşılaşmasını görürüz. Boone’un yardım çağrısı radyodan duyulduğunda Bernard ona “Biz Oceanic Flight 815’in kazazedeleriyiz” diye cevap verir. Jin’in kıyıya vurmasının ardından onu Michael ve Sawyer izler. Michael, Jin ve Sawyer yine aynı çukura atılır. Cindy diğerleri tarafından kaçırılır.Son olarak grubun Shannon ile karşılaşması ve ölümcül bir kurşunla bölüm son bulur.

8. Bölüm Özeti | Collision (Old Habits) | Çarpışma [ANA LUCIA]

• Orjinal Yayın Tarihi : Kasım 23, 2005
• Senaryo: Javier Grillo-Marxuach ve Leonard Dick
• Yönetmen: Stephen William

Ana Lucia ve grubu, Sayid ve adadaki diğer kurtulanlarla karşılaşınca şiddet katsayısı artık doruğa ulaşmıştır. Ana Lucia, Sayid’i esir olarak alır. Kate ve Jack, Mr.Eko onu, kampa kendi elleriyle geri getirdiği andan itibaren Sawyer ile ilgilenirler. Geri dönüşler, Ana Lucia'nın, suç mahallindeki bir şüphelinin ölümcül saldırısı sonrasında polis olarak yaşadığı sorunlu hayatı ortaya çıkarır. Son olarak, adanın diğer ucundaki kurtulanlar, teker teker kampa gelirler.

Kaynak: losttr.6te.net ve losttr.com
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2007, 15:58:13 Gönderen: Hasn't » Logged

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: İkinci Sezon: Bölümler 5, 6, 7 ve 8
« Eklendi: Ekim 08, 2008, 02:09:06 »

Night Blue
♪ ♥ bir zamanlar gorkemce idim ♥ ♪
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2007, 14:40:41 »

Shannon'a çok üzüldüm ya Üzgün onu hep taş kalpli olarak görmüştüm -ki herkese böyle bi izlenim veriyordu-

Boone ve Shannon ölmüş oldu Kararsız yazık ya Üzgün

Ayrıca Charlie de niye eroine tekrar başlamaya karar veriyo ki daha doğrusu eroinin onu çekmesine izin veriyo Kızgın

cık cık ne güzel bırakmıştı ya Kararsız
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2007, 14:44:34 Gönderen: gorkemce » Logged

mmm..

♥ i saw an angel in blue jeans ♥

Âşık

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2007, 13:13:31 »

Shannon'a inanamadım yahu :S 1 saniye içinde ne olduğunu anlayamadan öldü... Ne biçim iş :S üstelik karnında vurulmuştu!!!

Diğer 48 gün de oldukça ilginçti... Diğerlerinden olanın dedikleri yani iyi olanların listesini yapıp topladık demesi beni onların aslında kötü olmadıklarına inandırdı gibi Hede Hödö
DexteR
~Lost~
Telve

Lucky

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2007, 17:19:01 »

valla 7bölümekadar izledim kurtulan 23 kişinin hayatı dahakötü gecmiş ne yemek ne bi cokkez karsılasmışlar Kahkaha nese ilerkisaatlerde 8.bölümü izlicem biraz ders calısambu arada inş shannon ölmez :S aaa shonnan öldü Üzgün inanmıyorum ya ana luciadan nefret ediyorum ama sayyide cok üzüldüm yaa Kahkaha
« Son Düzenleme: Mart 13, 2007, 21:24:04 Gönderen: DexteR » Logged

Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi

ÖSS

351137125
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2007, 17:17:43 »

diğer 48 gün çok güzeldi Gülümseyen Shannon'ı hiç sevmiyordum ama yinede ölmesine baya üzüldüm Ağlayan

The only difference between me and a madman is that I'm not mad
Claire Pace
~Angels of Darkness~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

~~Claire~Charlie~~:)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2008, 15:36:53 »

Charlie'm neden tekrar başlıyorki şu iğrenç şeye..Ne güzel bırakmıştı..Ah..Claire'm hep senin yüzünden Ağlayan Ağlayan

7.Bölümü şimdi bitrdim ve şok şok şok oldum!!
Ana Lucia resmen vurdu Shannon'umu Ağlayan Ağlayan
Şu Others'ların 48 günü güzelmişde bişeye çok gıcık oldum!!!
Yahu Others'lar adada tavuk mu horoz mu ne ondan buluyor..Bizimkilerin tarafında nie yoktu yahu.. XD Acayip
Ayrıca şu Ana-Lucia'ya çok gıcık oldum hatta nefret ettim.. <.< <.<
Ama Nathan'ı öldürmesi çok iyiydi ama.. XD
Nikki aynı Jack,Ana-Lucia aynı Kate modeli olmuş.. XD  Acayip
Bu arada o küçük iki çocuğu niye kaçırdılar yahu.. Şaşırmış Acayip
Ne istiyorlar bunlar çocuklardan anlamadım gitti :S <.<

Şey!
Serkan=Spider03=Steven
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Tookamiemitame

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2008, 20:22:34 »

6.bölüm yeni bitti...lakin Shannon'lu flashback kısımlar olsun, adalı kısımlar olsun...cidden sancılıydı...uzun süredir bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum <.<

6.bölümün sonunda Ana Lucia tarafından vurulmasıyla, 7. bölümün başlangıcını tahmin edebiliyorum;

Sayid, Ana Lucia'nın elindeki silahı alıp, birkaç hamlede silahı parçalayıp Ana Lucia ile bir çeşit şeyler yapacaktır, eminim Hede Hödö XD

bu arada Sawyer'a yazık oldu... Acayip umarım bişeyi olmaz Üzgün Ağlayan ayrıca hala Micheal'a gıcığım Hede Hödö <.<

Sinek'ten selamlar Öpücük
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: