Kim: Hyuuga Neji
Irk: İnsan
Doğumgünü: 3 Temmuz
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Göz Rengi: Beyaz/Gümüş
Boyu: 158.5 cm
Kilosu: 46 kg
Kan Gurubu: 0
Seviye: Genin
Alıntı: “Kader değiştirilemez”Seslendirme:Japon Versiyonu: Kouichi Toochika
Amerikan Versiyonu: Steve Stanley
Karakter Tanıtımı: Neji HyuugaNeji’nin takım üyeleri Tenten ve Rock Lee; eğitmeni ise Gai sensei’dir.Neji, Hyuuga soyunda Ana ailenin yan aileden daha iyi olmasıyla ilgili konuşmalarından nefret eder.
Neji sadece yetenekli biri değildir, güzel bakışlara da sahiptir.Neji’nin en güçlü jutsusu Byakugan’dır.Bu jutsuyu kullanarak, çakranın nereden aktığını görebilir ve rakibine kolayca zarar verebilir.Korkulması gereken biridir.Konoha’nın dahi Ninjalarındandır.
Neji Byakugan’ı kullandığında çevresinde 360 derecelik görüş açısı olduğunu farzeder.Ne kadar görebildiğini de, “8 kuşa bakarak” karşılaştırır.Naruto ile karşılaşmalarından önce, Byakugan’ı ile her zaman “7 kuş” görür, ne zaman çevresinde döner ve sekizinciyi o zaman fark eder.Bunun anlamı, Neji’nin göremediği bazı şeylerin mevcut olduğudur.117. Bölümdeki dövüşte, byakuugan’ı kullanarak sekiz kuşu birden görür.Ve en sonunda….(burasını doğru düzgün çeviremedim ama size açıklayayım: kısaca Neji tüm o kuşları gördüğünde 360 derecelik görüş açısını elde ettiğini sanıyor ama esas göremediği şey ise çok farklı bir şey ve Naruto sayesinde bunu görüyor.Bu ne mi? Kaderin değişebileceği hakkında sanırım, yanılıyorsam düzeltin beni.)
Naruto’dan cesareti aldıktan sonra, Kodomaru’yu (şu örümcek kişilik) bozguna uğratır.
Nejinin kullandığı dövüş stili Çinlilerin Yin Bagua Zhang (Eight-Diagram-Palm) ını temel alıyor.Bu stil önceleri yasak(lanmış) saray Bejing’de öğretilirdi.Ve sekiz rakamı çok kullanılır.
Neji’nin BoyuKoleksiyon kartlarında Neji’nin boyu Rock Lee ile aynıyken (DVD Box setinde 158.5 cm) bazı Ninja seviye kartlarında boyu 159 olarak geçiyor.(ahh, şimdi kambur durursa heralde boyu yarım santim kısalıyordur, takılmasınlar bu kadar!)
Yaş MeselesiNaruto Profilleri kitabının birinde Neji ve Tenten’in yaşları 13 diye geçiyor.Kabuto Rock Lee’nin diğer çaylak dokuzlardan (Naruto, Sasuke, Sakura, Kiba, hinata, Shino, Shikamaru, Ino, Chouji) bir yaş büyük olduğunu belirtiyor, ki bunlar başlangıçta 12 yaşındalardı, bu da Rock Lee’yi 13 yapıyor.Şimdi, Naruto koleksiyon rehberinde iseRock Lee’nin takım arkadaşlarından bir yaş küçük olduğu yazılmış.Tenten ile Neji 13 olduğuna göre bu onu 12 yapıyor ya da takım arkadaşları 14 yaşında!Neyse, bu önemli değil zaten!
(Burasını özetleyeceğim)Birinin bir yaş küçük ya da büyük olduğunu söylediğimzde aklımıza hemen bir yıl gibi bir süre gelir.Ama bu aslında birkaç ayda olabilir.Lee’nin doğumgünü Kasımda, Neji’nin Temmuzda, Tenten’in ise Martta.Lee en küçükleri ama yıl olarak değil, sadece ay olarak.
Bir de başlangıçtan bir sene sonrasının yaşları, Naruto koleksiyon rehberinde sıralanmış, ki bu da 14!Yani başlangıçta 13 yaşındalar.
--------------------------------------
--------------------------------------
Neji, Konoha Köyü’nün en güçlü klanı olarak da bilinen Hyuuga Klanının genç harikasıdır.En güçlü klan ünvanı bir zamanlar Uchiha Klanına aitti –ama o klan neredeyse tüm üyeleriyle birlikte yok oldu.-Hyuuga Klanının bu denli güçlü olmasının sebeplerinden biri çağlar boyunca geçirdikleri ve gizli teknikleri olan Byakugandır.
Byakugan, kullananın gözünü geliştiren özel bir Ninja tekniğidir.Hareketlerin en ufak detaylarını bile görmene izin verir.İleri seviye Byakugan ise, kullanana vücutta akan çakraları (yaşam gücü) ve bu gücü kontrol eden noktaları görmesini sağlar.Bu noktaları görmenin verdiği avantajla, bir Hyuuga Jyuuken kullanabilir, bir savaşçı stili, saldırılarla kendi yaşam gücü karşısındakine geçer ve rakibe kritik zararlar verir.
Neji, özelikle karşısındakini tek vuruşta hareketlerini dondurmakta, ya da vücudundaki çakranın akışını tamamen durdurma hünerine sahiptir.
Bu gücüne rağmen, Neji’nin kaderin değiştirilemeyeceği yönünde kuvvetli bir inancı vardır.Durmadan kaderine karşı gelenlerle/savaşanlarla dalga geçer (özellikle Naruto ve takım arkadaşı Rock Lee ile) ama gizliden gizliye kendi kaderiyle de böyle bir savaş yaşadığını fark edemez.Hyuuga Klanında daha önce belirlenmiş olan konumundan duyduğu nefret ve kaderiyle ilgili duyduğu hüsran onu çalışmaya sevk eder.
Byakugan kullandığı zaman gözbebeklerinin keskinliği onun karakterine uyan bir durum…tamamen kendi amaçlarına odaklanmış ve başkalarının düşüncelerine karşı ilgisiz.İsteklerine kilit vurur, ve ilk fırsatta da darbeyi indirir.Dahi derecesinde zeki ve çok çalışkandır….tamamen yenme amaçlı güçlü bir kombinasyon.
Chuunin sınavları sırasında, özellikle de 60 ile 64 e doğru, Neji, Naruto ve Rock Lee’nin söylediği şeyin doğruluğunu fark eder:Kader değiştirilebilir.Ailesinin geçmişi anlatıldığında, ve babasının ölmeyi SEÇTİĞİNİ öğrendiğinde; bir kere de olsa bir şeyi kendi özgür iradesiyle seçebileceğini anlar.O zaman, ana aileye karşı duyduğu hiddetten vazgeçer, Hinata’nın babasıyla daha yakınlaşır, aynı zamanda, Naruto ile daha iyi arkadaş olur.Neji şu sözler, aralarında büyüyen arkadaşlığın en büyük işaretidir;
“Naruto, benden daha iyi gözlere sahipsin” ve sonra der ki,
“Sasuke’yi bulacak ve onu karanlıktan kurtaracak biri varsa…O kurtarabilir!Çünkü…Naruto….Sen….beni karanlıktan kurtardın” (bölüm 117)
-------------------------------
Kişisel Görüşlerim:İlk başlarda çok sinirli ve huysuz, dediğim dedik bir karakter olan Neji, sonraları bayağı sakinleşiyor ama ben iki halini de seviyorum!Zeki, güçlü, sevecen, merhametli (tabi son ikisini pek belli etmiyor ama) bir karakter....yüzünün ifadesi, gözleri yani diğer karalterlerden her bakımdan farklı ama tam anlatamadım işte.neyse.
Fakat Sasuke'yi geri getirmeye çalışırlarken dövüştüğü adamı ve o sahneleri asla unutacağımı sanmıyorum.Şu altı kollu örümceğimsi insanla yaptığı dövüş!Benim eskiden olan ve yenmeyi başardığım örümcek fobim tüm canlılığıyla geri döndü o sahneler yüzünden

Cidden örümceklerden iğreniyorum şimdi...Neji'yi o sahnelerde bir kere daha takdir ettim, o üğrenç yaratıkları yenmeyi başardı ya yani ondan başkası da bu denli başarılı olamazdı heralde!(bakınız: Byakugan!)
-------------------------------