Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 10:38:12  

Sayfa: 1 ... 11 12 13 [14] 15 16 17   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Anita Blake Eğlence ve Hayran Kulübü  (Okunma Sayısı 5717 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #195 : Temmuz 08, 2008, 12:47:32 »

karanlık resimler

« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2008, 15:40:42 Gönderen: anita blake » Logged

http://www.harrypottercafe.com/forum/kulupler/anita_blake_eglence_ve_hayran_kulubu-t6067.0.html

"insan topraktan yaratılmıştır her an çamurlaşabilir"
Anita Blake Fun Club!!!!

Müzisyenlerin yeni adresi ===>  www.violistaz.com 
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Anita Blake Eğlence ve Hayran Kulübü
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 10:38:12 »

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #196 : Temmuz 12, 2008, 15:38:42 »

« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2008, 15:40:21 Gönderen: anita blake » Logged

http://www.harrypottercafe.com/forum/kulupler/anita_blake_eglence_ve_hayran_kulubu-t6067.0.html

Anita Blake Fun Club!!!!

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #197 : Temmuz 12, 2008, 22:16:18 »

Anita Blake  kimdir???

Laurell K. Hamilton adlı hatun tarafından kaleme alınmış olan bu serinin aslı 15 kitap olup hali hazırda devamı da yazılmakta olmasına rağmen Türkiye'de en son 9. kitap çıkmış ve daha sonra yayını durdurumuştur. Genel olarak konusuna gelirsek;

Anita Blake Amerika'da St. Louis'de yaşayan 24 yaşında, ufak tefek, kıvırcık saçlı, esmer ve sevimli, babası Amerikalı, annesi Meksikalı genç bir kadındır. Ama bu minyon hallerinin altında oldukça tehlikeli bir vampir avcısı yatmaktadır. Anita Blake'in yaşadığı Amerika aslında günümüzden biraz daha farklı bir Amerika. Vampirler yasal vatandaş olarak kabul edilmiş ve kendilerine bazı yasal haklar verilmiş durumda. Yani onları öldürmek kesinlikle yasak, tabii tehlikeli olmadıkları ve yasal infaz çıkarılmadığı takdirde. Ayrıca ülkede dolunayda kurtadama dönüşen, istediği zaman leoparadama yada herhangi bir hayvanadama dönüşebilen insanlar da mevcut fakat onlar bu durumlarını gizleyerek yaşıyorlar. Çünkü dışlanıyorlar. İşte Anita'nın dünyası böyle bir dünya.
Ve Anita Blake'de Animatörler Aş. adlı şirkette çalışan bir baş animatör. Yasal vampir avcısı, zombi dirilticisi. İyi silah kullanıyor, iyi dövüşüyor ve oldukça da zeki. Bu yüzden de düşmanı oldukça fazla. Dostuysa fazla yok. En yakın arkadaşı Ronnie bir özel dedektif ve arkadaşı diyebileceği diğer kişlerde Anita'nın uzmanlığından faydalanarak olağandışı sorunları çözmeye çalışan polis takımı. Anlaşılacağı üzere seride bol aksiyon, bol dövüş ve bol cinayet söz konusu. Ayrıca kitapta aşk da var. Anita'ya aşık olan ve onu için sürekli olarak savaş veren iki aşık söz konusu. Birisi St Louise şehrinin baş vampiri yani vampir efendisi fransız asıllı Jean Claude, diğeri ise bir lisede fen öğretmeni olan ama aslında bir kurtadam olan Richard Zeeman.

Seriyi okumuş biri olarak kitapları kesinlikle tavsiye ederim. Oldukça zevk alacaksınız.

ANITA BLAKE - SUÇLU ZEVKLER

“Doğru söylüyordu. Kapıyı kapatıp onu karanlık ve sıcak yolda bıraktım. Ölüleri diriltip yaşayan ölüleri huzura kavuşturuyordum. Yaptığım şey, kimliğim buydu. Eğer motivasyonumu sorgulamaya başlarsam, vampirleri öldürmeyi de bırakırdım. Bu kadar basitti. Bu gece motivasyonumu sorgulamıyordum, o zaman hâlâ, bana verdikleri ismi taşıyan bir vampir avcısıydım. Ben Cellattım.”
Ruhun karanlık arzularını, Laurell K. Hamilton’dan daha iyi kimse bilemez. New York Times çok satanlar listesinin üst sıralarından inmeyen Hamilton, Suçlu Zevkler’de bizi Anita Blake ile tanıştırıyor. Anita, esmer, ufak tefek ama çok tehlikeli bir ölü diriltici ve vampir avcısı. Fakat şehrin en güçlü vampiri onun yardımına ihtiyaç duyunca, Anita en büyük korkusuyla yüz yüze geliyor: Karşısında kendi duyduğu açlığı Anita’da da uyandırıp onu baştan çıkartabilecek bir adam var.
Karanlık sokaklarda bir köşeye sinmiş, avlanmayı beklerken yaratıkların korktukları tek bir kişi var: Anita Blake…

“Yetişkinlere yönelik bir Buffy the Vampire Slayer… Hareket hiç durmuyor.”
The New York Rewiev of Science Fiction

ANITA BLAKE - GÜLEN CESET

Zombileri morga götürüp orada üzerinde testler yapmayı denemişlerdi ama küçük parçalar kaçıp olabilecek en garip yerlerde saklanmaya başlamıştı."
"Zombi yavaşça dönüp komedyene baktı; hareketleri acı veriyor gibiydi. Adamın gözleri zombiye kaydı, sonra seyirciye döndü, gülümsemesi geri geldi. Zombi ona bakmaya devam ediyordu. Bunun adamın çok hoşuna gitmediği belliydi. Onu pek suçlamıyordum. Ölüler bile kötü esprileri sevmezdi."
Anita Black temposu bir an bile düşmeyen maceralarla boğuşuyor. Bir ölü diriltmek için bir milyon dolar teklif eden bir adamdan kurtulmak, ne olduğu belirsiz bir katif zombiyi bulmak ve şehrin yeni efendisi başvampir Jean- Claude'un çıkma tekliflerini atlatmak da bunlardan bir kısmı...

ANITA BLAKE - LANETLİLER SİRKİ

Çok korkuyordum; ama neden? Gitmem gerekiyordu ve ne kadar erken gidersem, eve o kadar erken dönecektim. Jean- Claude'un işleri kolaylaştırabileceğine inanabilseydim. İşin İçine o girince hiçbir şey kolaylanmıyordu. Eğer bu gece ondan cinayetlerle ilgili bir şeyler öğrenirsem, bedelini öderdim, parayla değil. Görünüşe göre Jean- Claude’da ondan fazla vardı. Hayır, onun istediği, daha acı verici, daha mahrem, daha kanlıydı.”

Antta Blake'in maceraları aynı hızla devam ediyor. New York Times en çok satanlar listesin zirvesinden inmeyen yazar Laurell K. Hamilton, okuyucuları doğaüstü zevk ve acılarla tanıştırıyor. Yaşı yılları bulan, aşırı güçlü bir vampirin şehre gelişi, bir savaşı kaçınılmaz hale getiriyor. Şehrin ruhu –ve Anita'nın hayatı- kazığın ucunda kalıyor…

Karanlık sokaklarda bir köşeye sinmiş, avlanmayı bekleyen yaratıkların korktukları bir tek kişi var: Anita Blake...
"Yetişkinlere yönelik bir Buffy the Vampire Slayer... Hareket hiç durmuyor.”
The New York Revievv of Science Fiction

“Canavarca bir eğlence."
Publishers VVeek

ANITA BLAKE - KAÇIK KAFE

“Lanet olsun, yaşıtlarımdan çıkacak birini bile bulamayan pek çok kadın tanıyordum. Richard’a kadar ben de onlardan birisiydim. Şehrin Vampir Efendisi’yle sıradan birisiymiş gibi çıkmayı hayal bile edemiyordum. Onunla sevişmeyi hayal edebiliyordum ama çıkmayı edemiyordum.”
Bir kafada olağanüstü olaylar uzmanı… Hem animatör, hem de vampir avcısı. Anita Blake. Kötülerle dolu dünyadaki iyilerden birisi.
Anita yerel kurtadam sürüsünün liderine aşık oluyor. Bu güne kadar hayatta kalmıştı ama bu aşk ölümüne yol açabilirdi…
“Yetişkinlere yönelik bir Buffy the Vampire Slayer… Hareket hiç durmuyor.”
The New York Review of Science Fiction
“Canavarca bir eğlence.”
Publishers Weekly

ANITA BLAKE - KANLI KEMİKLER

“Herkes bana doğru döndü. İki dişi vampir gülümsedi; bu durum hiç hoş değildi. Bana sanki ortasında ne olduğunu merak ettikleri bir parça şekermişim gibi bakıyorlardı. İçim yumuşak ve tatlı mıydı, yoksa fındıklı ve sert miydi? Erkeklerin böyle beni gözleri ile soyduğu olmuştu ama daha önce birisinin derim soyulunca nasıl görüneceğimi merak ederek baktığı olmamıştı.”

Anita Blake yine iş başında. Ama bugün her zamankinden daha da meşgul. Anita’nın kendi yeteneklerinden şüphe etmesine neden olacak iki iş birden çıkıyor: İki yüz yaşındaki cesetlerden oluşan koca bir mezarlığı diriltmek ve daha önce görmediği bir şekilde öldürülen Missourili gençlere ne olduğu ortaya çıkarmak…

ANITA BLAKE - ÖLÜM DANSI

“Birisi beni öldürmeye çalışıyordu…
Bunda yeni bir şey yoktu ama birisi işin uzmanından yardım alıyordu… Neredeyse korkuyor olmayı dileyecektim. Korku sizi canlı tutardı; ilgisizlik tutmazdı.
Dışarıda bir yerlerde, yarından itibaren, birisinin günlük yapılacak işler listesinde benim adım da olacaktı. Kuru temizlemeden kıyafetleri al, Anita Blake’i öldür.”
Anita ölüler kadar canlılarla da uğraşmak zorunda. Peşinde kiralık katiller de var. Jean- Claude, Richard Zeeman ve Anita Blake üçgenindeki ilişkiler yeni bir aşamada. Kuradam sürüsüne kim lider olacak? Hasta bir yaşlı vampir Anita’dan yardım istiyor… Okumaya başlamadan önce derin bir nefes alın!

ANITA BLAKE - YANMIŞ KURBAN

Sağlam ve sert duruşlu kadın karakterlerden hoşlanıyorsanız, Anita Blake maceralarını tam size göre.

Anita Blake bir Vampir Avcısı. İşin aslı o bir canavar avcısı. Gerçi Bazen canavarlar da insan ve bazen Anita da kendisinin onlardan biri olduğuna dair kuşkuya kapılıyor. Anita bizimkine çok benzeyen bir dünyada yaşıyor. Farksa şu: Gece ortaya çıktığı düşünülen şeyler tamamen gerçek. Vampirler, büyüler, zombiler, kurtadamlar, kılıktan kılığa giren yaratıklar… Bunların hepsi var ve Anita sürekli iş üstünde.

“Dur durak bilmeyen aksiyon, zeki konuşmalar ve buğulu seks sahneleriyle dolu bu Anita Blake romanının adı Anne Rice ve Tanya Huff hayranlarını da çekecek.”
- Library Journal

“Bir kundakçının yarattığı kavurucu alevler St. Louis’in ölmemişlerine ulaşınca, yok etmeye yemin ettiği o canavarları yanmaktan kurtarmak Vampir Avcısı Anita Blake’e düşer…”
- Publishers Weekley

ANITA BLAKE - MAVİ AY
Delice bir tutkuyla bağlandığı sevgilisini arkasında bırakarak eski nişanlısına yardıma koşan vampir avcımız Anita Blake ile birlikte aşk ve sevgi bağları üzerine kafa patlatacağımız müthiş bir kurtarma operasyonu: Mavi Ay
Anita: “Richard bir alfa kurtadamdı. Tek ciddi kusuru da buydu. Onu birini yerken gördüğümde ayrıldık.”
Ne olursa olsun, insan eski nişanlısını kolay kolay unutamaz, aradaki bağ kolay kopamaz. Anita Blake de gecenin üçünde, Jean- Claude'a aşık olmadan önce, yani bir zamanlar nişanlı olduğu Richard vesilesiyle arandığında, haberlerin iyi olmadığını sezdi. Görünüşe göre Richard tecavüzden içeri tıkılmıştı. Anita onun bir canavar olduğunu biliyordu ama sadece bu kadar, tecavüzcü olmadığına, olamayacağına da adı gibi emindi. Richard'ın masumiyetini kanıtlamak vazifesi artık Anita'nındı. Mavi ay yükselip de kurtadam için daha büyük belalar doğurmadan önce Anita tüm sorunları çözmeliydi.

“Laurell K. Hamilton, dişi karakteri Anita Blake'i erkeksi bir cesaret, kadınsı bir çekicilik ve kendi varoluşunu protesto eden sağlam bir mizah anlayışıyla donatarak yaratmış.” - Publishers Weekly
Dokuzuncu Anita Blake romanı Karacamdan Kelebek, Ekim 2006'da sizlerle…

HER YENİ ANİTA BLAKE MACERASI SONRAKİ MACERANIN ÇOK DAHA MÜTHİŞ VE SAĞLAM OLACAĞININ İSPATIDIR. VAMPİR AVCISI ANİTA BLAKE ve BENZERSİZ YAŞAMI ARTIK BİR DÜNYA MARKASI!

Anita Blake, Mavi Ay'da eski sevgilisi Richard'ı tecavüz suçlamalarından aklamak üzere Myerton, Tennessee'ye doğru bir yolculuğa çıkıyor.
Hapse düşmeden önce de bir süredir Myerton'da olan ve master derecesini almak için yapması gerekenlerden biri olarak yerel bir troll grubuyla çalışan, ayrıca aradığı lupa adaylarını saptamak üzere yerli kurtadamların arasındaki kadınları seçmelerden geçiren Richard ise, halen Anita'nın onu Ölüm Dansı macerası sırasında terk edişinin içinde açtığı yaraları sarmakla meşgul.
Macera, Richard'ın kardeşi Daniel'in sabahın üçünde Anita'yı aramasıyla başlıyor. Daniel, abisinin tecavüz suçlamasıyla tutuklandığını ve masumiyetinin ortaya çıkacağına çok güvendiği için de avukat bile istemediğini haber veriyor Anita'ya. Kadirşinas vampir avcımız da şehrin efendisinin tüm itirazlarına rağmen Asher'ı, Damian'ı ve leoparadamların neredeyse tamamını yedek kuvvet olarak yanına alarak hiç vakit kaybetmeden Myerton'a doğru yola koyuluyor.

ANITA BLAKE KARACAMDAN KELEBEK

Laurell K. Hamilton yatarrığı ve acayip dünyaya bir kez daha hoş geldiniz! Vampirler, kurtadamalr, kediadamlar, zombiler ve her türlü çeşit iğrenç sürüngen ipini koparmış geziniyor.

Anita Blake, Vampir Avcısı serisinin bu dokuzuncu macerasında akıl hocası Edward ile ortak çalışyıor.

Anita’nın çetin cevizliği ve tutkulu kişiliği Karacamdan Kelebek’i canavarlarla dolu, kanınızı donduran bir okuma macerasına dönüştürüyor. New Mexico’nun çölleri ve heybetli dağları eşliğinde seyreden, bu Aztek ritüeli tadındaki hikâyeye doyamayacaksınız.

Sert, seksi, vampir avcısı, zombi animatörü ve St. Lois’teki doğaüstü cinayetlered polis danışmanı olan Anita Blake, Laurell K. Hamilton’ın bu müthiş dizisinin dokuzuncu bölümünde New Mexico’daki canavarların peşine düşüyor.
Anita’nın akıl hocası Edward, ondan bir iyiliğin karşılığını istiyor, çünkü Anita’nın doğaüstü olaylardaki uzmnalığına ve güçlerine ihtiyacı var. Bir ‘şey’ seçtiği kurbanların derisini yüzüyor ve onarlı mutasyona uğratıyor. Edward’ın ise böylesi iğrenç suçları kimin işleyeceğine dair hiçbir fikri yok.
Anita’yı çağırmanın Edward için olumsuz bir tarafı da var tabii çünkü böylece onu da kendi takımına dahil etmiş oluyor. Anita ise dışarıdan bakıldığında saldırgan duran bu adamın da kendine ait bir hayatı olamsına çok şaşırıyor; artı taş kalpli bir katil değil de bambaşka yeteneklere sahip bir olduğunu anladığına adeta nutku tutuluyor

“Karacamdan Kelebek’te Laurell K. Hamilton iblislerle dolu, erotik bir dünya kuruyor. Seksi, sinirli, zalimlik derecesinde ironik yazım tarzı, okuyucuyu eşsiz bir ruh haline taşıyor. Hamilton’ın büyüleyici öykücülüğü de kesinlikle en üst esviyede. Romans, korku ve macerayı aynı kapta karıştırıyor ve ortaya çıkan şu: Müthiş bir eğlence!”
Jayne Ann Krentz
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2008, 22:20:00 Gönderen: anita blake » Logged

Anita Blake Fun Club!!!!

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #198 : Temmuz 18, 2008, 13:38:52 »

Anita Blake ten resimler

Anita nın  Kupaları

A mug decorated with fluffy baby penguins. This is Anita's favorite mug, but she won't take it to work because its too acceptable and she enjoys yanking Bert's chain.

A grey on grey cup that says, "It's a dirty job and I get to do it." Bert made Anita take this one home.

A coffee mug with the motto, "If you slip me decaf, I'll rip your head off." Anita had brought it to work when Bert had put decaf in the coffeemaker without telling anyone, thinking they wouldn't notice. Half the office thought they had mono for a week, until they discovered Bert's dastardly plot.

This isn't a mug but what the heck- On St. Patrick's Day, Anita wore a button that read, "Pinch me and you're dead meat."  She had started out with a green blouse on, but had gotten blood all over it.

Anita Blake Fun Club!!!!

caerid lock
caelo //Lady Lock//
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #199 : Temmuz 20, 2008, 15:30:06 »

Bilgilerin tamamını okuyamadım ama güzel gibiler...Şu içerik listesini bitirir bitirmez onlara bakıcam. Göz Kırpan

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #200 : Temmuz 20, 2008, 16:11:15 »

saol canım hemen ekledim klübün başına  Sarılan

Anita Blake Fun Club!!!!

caerid lock
caelo //Lady Lock//
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #201 : Temmuz 20, 2008, 16:47:15 »

Hep meleklerin, perilerin isimlerini verdik.Ben de karanlık tarafın isimlerini ve anlamlarını vermek istiyorum.İblis (ya da Şeytan) isminin başka dillerde isimleri ve anlamları

Bir de liste harika olmuş, elimize sağlık^^

abaddona--(ibranice) yikici, yokedici
abasi--eski türklerin kötü ruhlara verdikleri isim.seytan anlaminda da kullanildigi olmustur.
adramelech--filipinlerdeki inanisa gore seytan
ahpuch--mayalardaki seytan
ehrimen--kurtce ve daha baska bi takim dillerde seytan
amon--misirda yasam ve ureme tanrisi
apollyon--yunan mitolojisinde seytanin karsiligi
asmodeus--ibranice sehvet ve bereketten sorumlu seytan-tanri, asil anlami "adalet yaratigi"
astaroth--fenikelilerde sehvet tanricasi
azazel--(ibranice) savas-silah tanrisi
baalberith--seytanla anlasma yapan bi lavuk (sanirim)
balaam--ibranilerin acgozlulukle ilgili evil tanrisi
baphomet--lavey satanizmi tarafindan benimsenmis keci basli seytan figuru
bast--kedi sekilli misir zevk tanricasi, bastetde deniyor sanirim buna yada bastet onun karisi
beelzebub--(ibranice) sineklerin tanrisi, bok bocegini de temsil eder. baal zebub olarak da bilinir
behemoth--fil sekilli , ibranilerin seytani tanimlamakta kullandiklari hayvan
beherit--seytanin eski mezopotamya dinlerindeki adi
bile--keltik panthonunda cehennemden sorumlu eleman
chemosh--9yy.da israilin batisinda yasamis bir kavmin tanrilari
cimeries--siyah bir ata binerek tasvir edilen afrika tanrisi
coyote--kizilderililerin seytan olarak dusundukleri sey..
dagon--filistinlilerin ilk dinlerindeki denizde yasayan kotu ruhlu tanri
damballa--damballah da denir.
demongorgon--yunanca seytan olarak bilinir, hicbir olumlu tam olarak ne oldugunu bilemez
diabolus--(yunanca) asagi dusmek, kaymak
dracula--romanyanin ilk halki tarafindan seytan bellenmis yaratik
emma o--japonlarin cehennemden sorumlu tanrilari
euronymous--yunanca olumun prensi
fenris--lokinin kurt sekilli ve tyrin kolunu kopartan oglu
gorgo--demongorgonun kisaca soylenmisi
haborym--ibranilerin seytan olarak bildikleri kotu ruh
hecate--yeraltindan ve buyulerden sorumlu yunan tanrica
ishtar--babillilerin dogurganlik tanricasi
kali--(hinduca) shivanin kizi; katillerin, haydutlarin, serserilerin koruyucu olarak bilinir
lilith-- efsaneye göre;ademle beraber yaratilan ilk insan.kötülük yaparak dislanmistir.
loki--alman mitelojisinde kötülük tanrisi.
mammon--eski suriye saglik tanrisi
mania--etrusklerde cehennemden sorumlu tanrica
mantus--mania'nin kocasi olan cehennemden sorumlu tanri
marduk--babillilerin pantheonunda zeusun yaklasik karsiligi ana tanri (bkz: marduk)
mastema--ibranilerin seytan olarak tasvir ettikleri sey
melektaus--yezidilerin seytan olarak tasvir ettikleri sey
mephistopheles--(yunanca) isiktan kacan, uzak duran hede..
metztli--azteklerde gece tanricasi
mictian--azteklerin olum tanrisi
midgard--lokinin oglu, yilan sekilli tanri.. (midgard degil midgaard olarak yazilmasi gereken ve evil olanin midgaard ejderi olmasi lazim gelen sey)
milcom--eski bi mezopotamya uygarligindaki seytan
moloch--fenikelilerde seytan
mormo--(yunanca) ghoul krali, hecatenin kocasi
naamah--ba$tan cikarma ve tecavuzle sorumlu ibrani seytan
nergal--cehennemden sorumli babil tanrisi
nihasa--kizilderili tanrisi
nija--eski polonyalilarda yeraltindan sorumlu eleman
o yama--eski japon yerel dinindeki seytan
pan--yunan doga ot bok tanrisi
pluto--yeraltindan sorumlu yunan tanrisi
proserpine--yeraltinin kralicesi (yunanca)
pwcca--eski britanya dinlerinde ?eytan
rimmon--eski suriye dinindeki seytan
sabazios--friglerin yilan sekilli evil tanrilari
sammael--(ibranice) "tanridaki yilan zehiri"
samnu--orta asya dinlerinde seytan
sedit--kizilderililerde seytan
sekhmet--kin ve ocden sorumlu misir tanricasi
set--misirlilarda eytan
shiva--(hinduca) yikici, yok edici
supay--inkalarda yeraltindan sorumlu tanrica
t an-mo--cinlilerin inanislarinda seytan
tchort-- seytanin bir ismi.
tezcatlipoca--azteklerin cehennem tanrisi
thamuz--sumer tanrisi
thoth--misirda buyu tanrisi
tunrida--iskandinavlarin disi seytani (hayir boole birini tanimiyorum)
typhon--yunanca seytanin insan haline burunmusu
yaotzin--azteklerde cehennemden sorumlu tanri
yen lo wang--cinlilerde cehennemden sorumlu tanri
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2008, 16:48:07 Gönderen: caerid lock » Logged

eVaNNa LyNcH
SıRa BeNDe !!! Konuşun-Konuşun !!!
Telve

Mr Aylak, Mr Çatalak, Mr Patiayak, Mr Kılkuyruk

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #202 : Temmuz 20, 2008, 16:51:31 »

nerden buluyosun bunları ya Kahkaha:D

caerid lock
caelo //Lady Lock//
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #203 : Temmuz 20, 2008, 16:57:18 »

İnternette arama motorlarına yazılan uygun bir kaç kelimeyle buluyorum, tabi bana diyorsan.

Melek Adları ve Anlamları:

A'albiel - Archangel Michael'ın bir yardımcısı.

Abel - Cennete inen ruhlar Abel tarafından sorgulanır. 12 Yüce Güç'ten biridir. 4.Cennet'in meleği.

Achaiah - Sabırın ve doğanın meleği.

Af Bri - Yağmuru kontrol eden melek.

Aftiel - Alacakaranlık meleği.

Akatriel - Esrar meleği, yargılanan suçluların cezalarını o ilan ederdi.

Ambriel - İnsanların özgürlüklerini korur, onun sayesinde düşündüğümüz şeyleri rahat söyleyebiliriz.

Anael - Yaratılan 7 melekten bir tanesi. Baş Meleklerin (Archangels) Prensi, Venüs'ü yönetirdi. 2.cennet meleğidir ve dünyadaki krallıkları o yönetirdi.

Anafiel - Merkabah'in Baş Meleği.

Ashriel - Ölenlerin ruhlarını bedenden ayıran melek.

Azrael - Ölüm meleği. ''Hiç durmadan büyük bir kitaba insanların doğumlarını yazan ve öldükleri zaman silen melek.''

Baabiel - Cabala'da birinci cennette görev alan melek.

Bahram - Zafer meleği.

Baradiel - 7 cennetin prenslerinden biri. 3.cennet meleği olan Baradiel, yeryüzünü yöneten prenslerin en ''büyük, güzel, harika ve onurlusuydu.'

Baraqyal - Ölümlü kadınlarla beraber olmak icin cenneti terkeden meleklerden bir tanesi. Bazı kaynaklarda Baraqyal 200 Düşen Melekler (fallen angels) listesinde yer almıştır.

Barbiel - Bir Ekim meleği.

Barkiel - Işık meleği, bazı yerlerde Uriel olarak da geçer.

Bethor - Güçlü bir melek, Jüpiter'i yonetirdi.

Black Angels - [Kara Melekler] Özellikle İslam kültüründe ''Fallen Angels''[Düşen Melekler] anlamına gelir.

Blinded Angels - Seytan icin kullanılan bir terim.

Blaef - Hava ve rüzgarın bir Cuma meleği.

Boel - 7 melekten bir tanesi, 1.cennette görev alıyordu. Dünyanın 4 köşesinin anahtarları onda gizliydi. Ayrıca Satürn'ü yönetirdi.

Calliel - 2.Cennette görev alan meleklerden biri.

Camael - En büyük meleklerden biri, güzelliği, neşeyi, mutluluğu, barışı temsil eder. Ona dua edenleri ödüllendirirdi.

Cassiel - Cumartesi'nin meleği. 7.cennetin yöneticisi.

Chaldkydri - Baş Melekler ve güneşin uçan elementleri. 12 Kanatları var ve güneşe yükseldikçe şarkı soylerler. 4.Cennette Anka kuşları ve bunun gibi cennet yaratıklarıyla görev alırlar. Tuhaf ama olağan üstü güzel bu yaratıkların altları aslana, üstlerininse timsaha benziyordu, kanatları rengarenk kartal kanatlarıydı. Archangel Gabriel'in yönetimi altında çalışırlar Eden'in bahçesini korurlardı.

Cheriour - Yaptığı korkunç bir suç sonunda cezalandırılmış melek.

Chosniel - Yalvarılmanın sonucunda birinin kalbinin açmasına neden olan melek.

Colopatiron - Yüreğimizdeki ekonomik, piskolojik ve her türlü sıkıntıların hapisanesini açan melek.

Cupra - En büyük ışık meleği.

Dalquiel - 3.Cennetin 3 meleğinden biri.

Damael - Bir Salı günü meleği, 5.Cennette görev alıyordu.

Dark Angel - Esrarlı bir yaratık, neredeyse melek denilebilir, İbrani'lerin reisi Jacob ile güreşti. Bu gönderilen meleğin kim olduğu konusunda karışıklıklar var. Olabilecekler Michael, Uriel, Chamuel, Peniel ve Metatron. Ayrıca Dark Angel(Kara Melek)'ların kutsal ruhlar olduğu da söyleniyor.

Angels of Darkness (Karanlik Melekler) - Karanlık Prensi ile eş tutulan, korku dolu bir melek. Satan, Lucifer ve ya Belial'ın Karanlık Melekler olduğu söylenir.

Death Angel - Tarih boyunca, dünyanın her yerinde bulunan Seytan Melekleri, Fallen Angel'larla karıştırılmalarına karşılık Tanrı'nın en sadakatlı hizmetkarlarından biridir. Bebriel, Metatron, Sammael, Adriel, Azrael ve Hemah ölüm melekleridir.

Derdekea - Güçlü, yeryüzündeki insanların duaları üzerine yere inen dişi melek.

Dina - Dünya yaratıldığı zaman Dina insanlara 70 farklı dili konuşmayı öğretti.

Djibril - İnanç meleği.

Djin - Archangel Gabriel'in yardımcısı. Atesin Kralı, saçları ateşten olan, çok iri yapılı olan bir melekti.

Duma - Mısır'da sessizlik meleği. Bazı yerlerde Fallen Angel olarak geçer.

Eden - Adam ve Eve'in cennetten kovulmadan önce yaşadıkları yer.

Eheres - Öfkenin çıkarılması için dua edilen melek.

El Auria - Ateş meleği.

Elders - Tanrı'nın tahtının çevresinde oturan 24 melek grubu. Bu melekler Tanrı'nın en kıdemli yardımcılarıydılar.

Elimiel - Ay meleği.

Eloa - İsa'nın bir gözyaşından doğduğu söylenen melek.

Emmanuel - İsimsiz meleklere verilen genel ad.

Erelim - En cesur meleklerden biri.

Esme - Nazik ve cana yakın bir koruma meleği.

Eth - Güçlü bir melek, ''herşeyin zamanında olacağını'' insanlara anlatır.

Eurabatres - Bir Venüs meleği.

Exael - Kutsal kitapta anlatılan 10 kutsal melekten biri. Cennetten dünyada yaşamak istediği için düşmüştür.

Fabriel - 4.cennette görev alan bir melek.

Famiel - Bir Cuma meleği.

Forneus - Cennetten düşmesinden önce, Tanrı'nın cok sadık bir hizmetkarıydı. Düştükten sonra yeraltının prensi oldu.

Fraciel - 5.Cennetin bir Salı meleği.

Framoch - Gecenin 7.saatinin meleği.

Friagne - 5.cennetin bir Salı meleği.

Fromzon - Gecenin 3.saatinin meleği.

Gaap - Cennetten düşen meleklerden biri, şuan cehennemde görev alıyor.

Gadiel - En kutsal meleklerden biri.

Gadreel - Azazel gibi, Gadreel de insanlara savaşı ve silahları tanıştırdı.

Gamsiel - Narcoriel'e hizmet veren gecenin 8.saatinin meleği.

Garfiel - 5.cennetin koruyucularından biri.

Gaviel - Gargatel ve Tariel ile beraber yaz mevsiminin 3 meleğinden biri olarak görev alır.

Geburah ve ya Geburael - Tanrı'nın sol kolu olan meleklerden bir tanesi.

Gedemel - Hagiel'in komutasında Venüs'de görev alan bir melek.

Gehegiel - 6.cennetin koruyucularından biri.

Germael - Tanrı tarafından dünyaya Adem'i topraktan yaratmak için gönderilen melek. Bu görev ayrıca Gabriel'e de verilmiştir.

Grigori "izleyiciler" - Tanrı'nın emirlerine karşı geldikleri için cezalandırılan, yeryüzünde insanlarla beraber yaşayan dev boyutlarında melekler.

Habbiel (Habiel) - İlk cennetin bir pazartesi meleği, Aşk ve romans ağırlıklıdır.

Hadiririon - Tanrı'nın sevdiği meleklerinden biri. Büyülü sözler ile yeryüzüne indirilebilir.

Hagios - Tanrı'nın gizli isimlerinden biri.

Hahaiah - Saklı kalmış gerçekleri ve çözülmeyen mistik olayları ölümlülere açıklar.

Hamied - Mucizelerin en büyük meleği.

Harudha - Su elementini yöneten dişi bir melek.

Helemmelek - Mevsimleri yöneten meleklerden biri.

Hismael - Gezegen Jüpiter'in yönetici ruhu.

Husael - 3.cennette görev alan bir melek.

Iacoajul - Gecenin 11. saatinin meleği.

Iadara - Başak burcu meleği.

Iahmel - Rüzgarı yöneten meleklerden biri.

Iax - Karın ağrısını geçirebilen bir melek.

Idrael - 5. cennetin koruyucularından biri.

Iofiel (Yofiel, Zophiel) - 7 Baş Meleklerden biri, Torah'ın prensi ve bütün tahtların kralı.

Irin - 5. cennette görev alan ikiz melekler. İrin, ikizi Qaddisin ile beraber hakimlik görevi yapıp haklı ile haksızın kim olduğuna karar verirler.

Janiel - Bir 5.cennet meleği.

Jazar - "Zorla sevgiyi getiren" bir deha melek.

Jophiel - Kendi içimizdeki ışığı bulmamıza yardımcı olan melek.

Joustriel - Günün 6.saatinin meleği.

Jukar - Bütün meleklerin prensi.

Kabniel - Aptallığı önleyen bir melek.

Karoz - Raporcu melekler.

Katzfiel - 6.cenneti kılıcıyla koruyan prenslerden biri.

Kyriel - Ay gezegeninin 28 konağını koruyan 28 meleklerden bir tanesi.

Labezerin - Başarı meleği.

Lazai - Ateşten kurtulmaya yardımcı olan bir melek.

Leliel - Gecenin efendilerinden biri.

Lepha - Sembollerin ve işaretlerin meleği.

Logos - En yaşlı melek.

Madan - Merkur'un yöneticilerinden biri.

Mael - Su elementini yöneten Baş Meleklerden biri.

Maktiel - Ağaçları yöneten bir melek.

Manakel - Su hayvanlarının meleği.

Manu - Kader meleği.

Melioth - Cennet ve yeryüzünde yolculuk eden 9 melekten biri.

Memuneh - Rüya ve hayaller meleği.

Michael - İnanış, yardımseverlik ve bu gibi erdemleri taşıyan bir Baş Melek. Ayrıca uykusuzluk meleğidir. Bu melek savaş sırasında Tanrı'nın sağ kolu olmuş, Satan ve güçlerini bozguna ugratmıştır.

Mordad - Ölüm meleklerinden biri.

Munkir and Nakir - Islamiyet'e göre insanları mezarlarında sorgulayan melekler. Ancak aniden ölenleri ziyaret ederler. Cehenneme ve ya cennete gidip gitmeyeceklerine karar verirler.

Murmur - Düşen bir melek.

Nahaliel - Irmakların meleği.

Narsinha - Yarısı insan gibi olan, diğer yarısı ise aslana benzeyen ruh.

Neria - "Tanrı'nın ışığı"

Nisroc - Özgürlüğü temsil eden kartal biçiminde simgelenmiş melek.

Och - Güneşin meleği.

Oertha - Kuzey meleği.

Omophorus - Dünyayı omzunda bir atlas gibi taşır, insanlara yön gösterir.

Onayepheton - Tanrı'nın ölüleri diriltip yeniden hayata döndürmesinde görev alan ruh.

Oriares - Kış mevsiminin meleklerinden biri.

Otheos - Hazinelerin bulunmasını sağlayan kutsal ruh.

Ouestucati - Deniz rüzgarını estiren bir dişi melek.

Oumriel - 4.cennette görev alan bir melek.

Penat - 3.cennette görev alan bir cuma günü meleği.

Pendroz - 7.saatin meleklerinden biri.

Phaldor - Kehanetlerin meleği.

Phul - Gezegen Ay'ın efendisi.

Presnostix - Gecenin 6.saatinin meleği.

Pruel - Güney Rüzgarının kapılarını koruyan meleklerden biri.

Psychopompoi - Ölümden sonra ruhlara cennetteki ikematgahlarına kadar refakat eden koruyucu melek. Michael, Elijah ve Sandalphon Psychopompoi'lerden bazılarıdır.

Qadosch - Mürekkep ve renkler ile çağırılan bir ruh.

Qafsiel - Gezegen Ay'ın hükümdarlarından olan bir melek. 7.cennet koridorunun koruyucusu. Eski İbranilerde Qafsiel düşmanlara karşı büyüyü kuşun kanıyla yazar ve güvercinin ayağına ya da kanadına bağlayarak uçmasına izin verirdi. Eğer güvercin uçarsa bu büyünün tuttuğu ve o düşmanın da uzaklara uçtuğu anlamına gelirdi.

Quelamia - İlk cennetin 7 tahtının hükümdarlarından biri.

Ra'asiel X - Dini Ayinler sırasında çağırılan melek.

Radueriel (Vretil) - Cennetin kayıt tutan meleği, kutsal ilahilerin başı ve kendinden zayıf olan meleklerin yaratıcısıdır. Bütün şiir meleklerinin ve ilham perilerinin ustasıdır, Yüce Meleklerin arasında eşsiz bir yere sahiptir.

Rahdar - Kardeşi Phakiel'in de yardımıyla Yengec burcunu yönetir.

Rain - Su ve yağmurun melekleri, isimlerini tekrar tekrar söyleyince gelirlerdi; " Mathariel, Ridia, Matriel ". Suyun kutsallığına inananlara yardımcı olurlar. Ayrıca bu meleklere reankarnasyon (yeniden doğuş) için de dua edilirdi.

Ramona - Cermenler'de bilgen olan bir dişi koruyucu.

Rampel - Bir dağa tırmandığımız ve ya en basitinden dağa gözümüzü kaydırdığımızda bile bize yakın olan melek.

Raphael - Cennetin prenslerinden ve Güneş'in koruyucularından biri. Bu Baş Melegin bütün canlılara karşı iyileştirme gücü vardır. Raphael neşe, aşk, merhamet ve mucizeleri temsil eder. İnsanları dua etmeye teşvik eder. Yolculuğa çıkmış kişilerin arkasını kollar. Ayrıca Raphael bilimsel yönlerden de insanları cesaretlendirir.

Raziel (Galizur) - Gizem ve sır dünyasının meleği.

Rehel - Dine karşı olanlar ile savaşan bir melek.

Risnuch - İnsanların tarım ve tarlaları için dua ettikleri melek.

Rochel - Kayıp eşyaları bulan melek.

Rusvon - Müslümanlara göre cennetin anahtarlarının olduğu melek.

Sachluph - Bitkilerin meleği.

Sahaqiel - Gökyüzü meleği.

Salilus - Mühürlü kapıları açan bir melek. Ayrıca günün 7.saatinin bir meleğidir.

Sam Hii (Shom Hii) - Kuzey Yıldızı'nın hükümdarlarından biri. İsmi "Hayatın Yaratılısı" anlamına gelir.

Samandiriel - Hayal gücünün meleği, bize geniş bir hayal gücüne sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu ve bu şekilde bir çok şeyi gerçeğe dönüştürebileceğimizi gösterir.

Sangrariel - Cennetin kapılarını koruyan meleklerden biri.

Schrewneil - Güzel bir anıyı hatırlayınca cağırılan melek.

Sebhael - Bir kişinin kötü ve iyi davranışlarının yazıldığı kitaptan sorumlu olan ruh.

Sedim - Kötü ruhların çıkarılmasında yardımcı olan ruhlar.

Seheiah - Ateş ve hastalığa karşı direnç sağlayan melek.

Shamshiel - Gün ışığı meleği.

Shateiel - Sessizliğin meleği.

Shekinah - Kurtuluş ve özgürlüğün bir dişi meleği. Her zaman insanlara yakın olur, onları doğru söylemeye iter. Bazıları onun Tanrı'nın feminen tarafı olduğunu söyler.

Shetel - Tanrı'nın Adem'e hizmet etmesi için görevlendirdigi 3 melekten biri. Görevlerinden biri etini pişirmek ve şarabını soğutmaktı. (Fallen: o ne bee?)

Sizajasel - Bir Yay burcu meleği.

Sofiel - Ölü ve canlı ruhların kayıtlarının tutulduğu kitaptan sorumlu bir meleksel yaratık.

Sphener - Hastalık iblisi Mardero ile savaşması icin çağırılan bir kutsal ruh.

Strateia - Cennetteki yıldızların düşmesini sağlayabileceği söylenen bir meleksel yaratık.

Sui'el - Yeryüzünde olan depremler üzerinde güç sahibi olan melek.

Suriel - Aynı Raphael gibi, Suriel de cennetin prenslerinden biri ve iyileştirme gücü olan bir melektir. Olüm meleklerinden ve Yüce Baş Melek'lerden bir tanesidir, çağırıldığı zaman bir öküz şeklinde belirebilir.

Tablibik - Erdemlerinden bir tanesi çekicilik olan melek.

Taharial - Aklımızı netleştirmemize ve düşüncelerimizi temizlememize yardımcı olan melek.

Talia - Cennetin damlası, melek anlamına gelir.

Tarot - Zaman meleği. Beyazlar içinde, başında halesi ve alevli kanatlarıyla dünya ve cennet arasında bir yerlerde durur.

Trsiel - Nehirlerin hükümdarı olan bir melek.

Tsaphiel - Ay Gezegeninde görev alan bir melek.

Tzadiqel - Jüpiter Gezegenini perşembe günlerinde yöneten melek.

Tzadkiel - İlahi adaletin meleği.

Uriel - Edebiyat ve muziğin ustası, en kötü hayal kırıklıklarımızın en güzel dualara dönüşmesini sağlar.

Urpaniel - Kötü ruh ve şeytan cıkarmayı sağlayan bir melek.

Uzziel - Merhamet meleği.

Valoel - Barışı sağlayan melekler.

Vassago - Kadınların en gizli sırlarını bile bulabilen melek.

Vesta - Kutsal Ateş'in meleği.

Yekahel - Merkur Gezegeninin meleklerinden biri.

Yephiel - Kötü ruhlara karşı koruma sağlayan melek.

Yrouel - Korku meleği, hamilelik sırasında kadınları korur.

Yurkemi - Kendisine diz çökülen bir melek.

Zachriel - Anı ve hatıraların meleği.

Zafrire - Gün boyunca gezinen ruhlar.

Zagzagel (Wisdom) - Bilgelik meleği, 4.cennetin en büyük koruyucusu.

Zahariel (Brightness) - Ayartma ve şeytana uyma gibi günahlara engel olmamızı sağlayan melek.

Zaliel - 5.cennette görev alan bir Salı günü meleği.

Zazel - Asiel ile birlikte ani ölüme karşı insanları korur.

Zizuph - Esrar ve gizem dolu olayları çözmeye yarayan melek.
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2008, 17:01:25 Gönderen: caerid lock » Logged

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #204 : Temmuz 20, 2008, 18:14:33 »

Alkış canım  çok güzel olmuş ellerine sağlık  Alkış Sarılan çok beğendim  Gülümseyen

Anita Blake Fun Club!!!!

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #205 : Temmuz 20, 2008, 22:14:05 »

TANRILAR VE TANRIÇALAR

Zeus

Babası Cronos'un hükümdarlığını yıkıp yerine geçip tüm tanrıların üstün yöneticisi olan Zeus, göklerin ve yağmurun tanrısı; bulutları da o biraraya getirirdi. Onu kızdıranlara fırlattığı şimşekler silahıydı. Hera'ya evliydi ama çapkınlıkları ve güzel kadınlara zaafıyla ünlüdür. Bir kartal, keyfinin kayhası olarak hizmetindeydi. Getir-götür işleri ve sakiliğini Ganymede yapardı. Ganymede o kadar güzel bir çocuktu ki, Zeus onu Ida dağından kaçırıp Olympos'a getirerek ölümsüz yapmıştı. Zeus ayrıca, yeminlerini bozanların ve yalan söyleyenlerin cezalandırıcısıdır. Ağacı meşe, akıl hocası meşe ağaçlarının vatanı olan Dodona'dır.

Poseidon

Poseidon, Zeus'un kardeşidir. Denizler tanrısıdır. (Neptune) was the brother of Zeus. Ona tapınan deniz yaratıkları arasında itibarı büyüktür. Titan Oceanus'un büyük torunlarından Amphitrite, ile evlidir. Silahı dünyayı sallayabilen ve herşeyi paramparça edebilen üç dişli bir çataldır. Zeus'tan sonra diğer tanrılar arasında en güçlü olandır. Okyanus'un derinliklerinde, mercanlar ve deniz çiçekleriyle süslenmiş, fosforlu kızıl bir ışıkla aydınlanan, altından muhteşem bir sarayı vardır. Yunusların, deniz atlarının ve diğer deniz canlılarının çektiği iki tekerli arabasıyla ilerler.

Hera

Hera, Zeus'un kızkardeşidir. Sonradan karısı da olmuştur. Oceanus ve Tethys adlı Titanlar tarafından büyütülmüştür. Evliliğin koruyucusudur ve evli kadınlara özel bir ilgi gösterir. Biçok mitolojik anlatı, Hera'nın Zeus'un kendisine sadakatsizliğine karşı aldığı öçlerden, kıskançlığından bahseder. Kutsal hayvanları inek ve tavuskuşudur. Argos, en sevdiği şehirdir.

Hermes

Hermes, Zeus ve Maia'nın oğludur. Zeus'un habercisidir. Tanrıların en hızlısıdır. Kanatlı sandaletleri ve şapkası vardır; bir de büyülü değnek taşır. Hırsızların ve ticaretin tanrısıdır. Yeraltı dünyasına ölülerio götürür. Liri, kavalı, notaları, astronomiyi, ölçü birimlerini ve sporu icat etmiştir.

Hestia

Hestia, Zeus'un kızkardeşidir. Bakire bir tanrıçadır. Evlerin düzeninden sorumlu olan tanrıçadır. Yeni bir çocuk doğduğunda aileye kabul edilmeden önce onu kutsayandır. Her şehrin Hestia'ya kutsanmış herkese açık bir yer vardır. Burda devamlı ateş yakılır ve asla söndürülmez.

Aphrodite 

Aphrodite, aşkın, cinsel isteklerin ve güzelliğin tanrıçasıdır. Doğal yeteneklerinin yanında, herkesin kendini arzulamasını sağlayan büyülü bir kuşağı vardır. Doğumu hakkında iki söylenti vardır. İlki onun Zeus ve Dione'un kızı olduğunu anlatır. İkincisi, Cronos hadım edildiğinde denize atılmış olan organından damlayan kanlardan doğduğunu ve kocaman bir midye içinde Kıbrıs'ta karaya çıktığından bahseder. Hephaestus'un karısıdır. Ağacı mersin, hayvanları güvercin, kuğu ve serçedir.

Apollo

Apollo, Zeus ve Leto'nun oğlu, Artemis'in ikiz kardeşidir. Altın bir lir çalar; müziğin tanrısıdır. Gümüş bir yayı en uzağa o atabilir; okların tanrısıdır. Tıbbı insanlara o öğretmiştir; iyileştirici tanrıdır. Asla yalan söylemez; ışığın ve gerçeğin tanrısıdır. Apollo her sabah, 4 atlı arabasını gökyüzünü başından sonuna dolaşır ve güneş doğar. Delphi'de bir nasihatçı olrak tanınır. Yunanistanin dört bir yanından insanlar ondan nasihat almak için Delphi'ye gelirler.
Kutsal ağacı defne, hayvanları yunus ve kargadır.

Ares

Ares, Zeus ve Hera'nın oğludur. Ne annesi ne de babası tarafından pek sevildiği söylenemez. Savaş tanrısıdır. Öldürücü ve kana susamış bir tanrıdır ama bir yandan da korkağın tekidir. Aphrodite'le yatakta yakalanınca, kocası Hephaestus tarafından herkesin içinde alay konusu edilmiştir. Akbaba ve köpek kutsal hayvanlarıdır.

Artemis

Artemis, Zeus ve Leto'nun kızı, Apollo'nun ikiz kardeşidir. Vahşi hayvanların ve avın tanıçasıdır. Gençlerin koruyucusudur. Apollo gibi o da gümüş oklarla atış yapar. Erdemin, namusun simgesidir. Çocukarın doğumlarını yönetir (doğumunda Leto'ya hiç acı çektirmemiştir.) Kutsal ağacı servidir. Özellikle geyik olmak üzere tüm hayvanlar ona kutsaldır.

Athena

Athena Zeus'un en sevgili kızıdır. Athena (Minerva) was the daughter of Zeus. Yetişkin, zırhlı ve silahlı bir şekilde, babasının kafasından fırlayarak doğmuştur. Savaşta acımasız ve cesurdur ancak sadece şehri düşmanlardan korumak için savaşmır. Şehrin, el sanatlarının, tarımın ve zekanın tanrıçasıdır. Yuları icat ettip, insanların atı evcilleştirmesini sağlamıştır. Trompet, flüt, çömlek, tırmık, saban, gemi ve savaşta kullanılan at arabası onun icatlarındandır. Bilgelik, akıl ve saflık tanrıçasıdır. Zeus'un en sevdiği çocuğu olduğu için, şimşekleri dahil, babasının tüm silahlarını kullanmaya izni vardır. Kutsal şehri Atena, ağacı zeytin ve hayvanı baykuştur.

Hades

Hades de Zeus'un kardeşidir. Ölülere hükmeden yeraltı tanrısıdır. Kullarının sayısını artırmak için delice uğraşan, açgözlü bir tanrıdır.
Erynyes'ler onun değerli misafirleridir. Onu ziyarete gelenlerin yeraltı dünyasını terketmeleri konusunda da oldukça isteksizdir.
Aynı zamanda, yerden çıkan değerli metaller onu bolluk çokluk ve servet tanrısı yapmıştır. Onu görünmez yapan bir miğferi vardır. Yeraltı dünyasından pek ayrılmazdı. Acımasız ve hatta korkunçtu ama sözünden dönmezdi ve kaprisli bir tanrı değildi; bilmem bu son iki özellik onu pek affedilir kılar mı Gülümseyen Zorla kaçırdığı Persephone ile evlidir. Ölümün tanrısıdır, ama Ölüm de başlıbaşına bir tanrıdır: Thatanos.

Hephaestus

Hephaestus, Zeus ve Hera'nın oğludur. Fiziksel olarak son derece çirkin ve topal olan tek tanrıdır. Ateşin ve demirin tanrısıdır. Tüm tanrıların zırhlarını ve silahlarını o yapar. Demir işlemek için bir volkanı kullanır. Kibar ve barıştan hoşlanan bir tanrıdır. Aphrodite ile evlidir.

« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2008, 22:15:30 Gönderen: anita blake » Logged

Anita Blake Fun Club!!!!

anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #206 : Temmuz 20, 2008, 22:22:35 »

ONİKİ OLYMPOSLU TANRI İSİMLERİ VE ÖZELLİKLERİ

yunanca      latince        temsil ettiği                 özelliği                   simgeleri

zeus            jupiter         hava                       mutlak kudret        yıldırım
hera           iuno             gök                         evlilik                   tavus kuşu   
athena       minerva        şimşek                      zeka                     zeytin dalı
apollon        apollo         güneş                       sanat                   yay - lir
artemis       diana           ay                           iffet                     geyik - hilal
hermes      mercurius       yağmur                    belagat                 kanat - asa
hephaistos   vulcanus     yeraltı ateşi                sanayi                  çekiç - örs
hestia          vesta         ocak                       aile erdemi              kutsal ateş
ares           mars        tırpan_ fırtına                savaş                   mızrak
aphrodite     venus          aşk                         güzellik                 güvercin
demeter        ceres         toprak                     bereket               buğday - orak
poseidon     neptunus      deniz                       hiddet                 üç dişli yaba

Apollon Tapınağı ( Didim )

BÖLGEMİZDE BULUNAN TANRILARA  AİT TAPINAKLAR

tanrılar   tapınağın bulunduğu  yerler

zeus    didim,   milet,   priene, e uromos
hera    priene
athena    assesos,  naulochos,  milet,  priene
apollon    didim,   milet,  myus
artemis    didim,  milet
aphrodite    milet
demeter    milet,  priene
poseidon    didim,  myus,  panionion
mısır tanrıları    priene
asklepios   milet,   priene
dionysos    milet,  myus
kybele   priene
serapis    milet,  priene

kaynaklar     
antik öyküler / arkeolog semih tulay
egenin iki yakasının öyküsü / arkeolog  ilhan akşit 

« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2008, 22:25:19 Gönderen: anita blake » Logged

Anita Blake Fun Club!!!!

caerid lock
caelo //Lady Lock//
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #207 : Temmuz 21, 2008, 15:15:22 »

Yukarıda adı geçen tanrılardan en sevdiklerim sanırım Apollo ve Hades.Apollo'yu neden sevdim bilmiyorum, güneş tanrısı ya fakat hades'i neden sevdiğimden eminim!Bunları kim yazdıysa sadece Hades ve Ares hakkında verip veriştirmiş diğerlerinin burnundan kıl aldırmamış, bu nasıl bir taraflı yazdırı Dil Çıkaran Ama güzel bilgiler Tuğçe, paylaştığın için sağol Sırıtan ben de biraz düşen meleklerden bahsedeyim.İçlerinde bazı bilgiler oldukça ilgimi çekti ama tabii bunlar çoğunlukla mitten ibaret olsa gerek.AŞağıdaki yazı Lucifer'den bahsediyor, Şeytan dan değil.İkisi ayrıymış yazıya göre.Fena bir efsane değil=)

Düşen Melekler

Düşen Melekler (Fallen Angels) 2 Gruba Ayrılır;

Savaş sırasında Lucifer'in yanında olan melekler ve Fallen Watchers. Her ikisinde de, bu melekler yaratıcıları Tanrı'ya karşı çıktılar ve onlara verilmiş olan özgürlüğü kötü yönde kullandılar.

Savaş
Kesin olarak inanılan bilgi Lucifer'in kendi gibi olanlarla birleşip Tanrı'yı ve ona inançlı melekleri tahtından indirmeye çalışmasıdır.

Sorun ise Tanrı insanları yarattığı zaman bütün meleklerin onların önünde diz çökmelerini istedi. O zamanın en büyük baş meleklerinden (Archangels) biri olan Lucifer bunu çok basit ve aşağılayıcı buldu ve neden "Ateş'in oğlunun Çamur'un oğlu önünde eğilmesi gerektiğini" sordu.

Buna benzer bir başka teori ise Lucifer'in Jesus'ın (İsa) önünde eğilmeyi kabul etmemesiydi. Lucifer Seraphim'in en baş meleğiy ve lideriydi bu durum ona ağır gelmişti.

15. yüzyılda 133.306.668 meleğin cennetten 9 gün içerisinde düştüğü tahmin ediliyor.

Bir çok insanın aklındaki soru işareti ise savaşın ne zaman olduğu. Çoğu tarihlerde yer almamasına karşı Hristiyanların kitabında Satan ve Lucifer'in günahkar oldukları açıkça söyleniyor.

Satan Archangel Michael'in gönderdiği ordularla savaşırken 10 başlı bir ejder halinde anlatılıyor. Bir kaç gün sürdüğü kayıt edilen savaşta Satan'ın ordusu çok etkili silahlar yapıp kullandılar ve Michael'in ordusunu neredeyse bozguna uğrattılar. Ama son savaşa gelince Satan ve ordusu kaybedip cennetten atıldılar.

Lucifer ve takipçileri için değil de, Grigoriler'in düşme sebeplerinde aklımıza soru işaretleri takılıyor.
Lucifer daha fazla özgürlük istediği için Tanrı ve meleklerine karşı savaştı peki Grigorileri itaatsizliğe iten neydi?

Teorilerden biri bütün meleklerin Tanrı tarafından eşit yaratılmış olması ve buna göre Tanrı'ya itaat etmeyi seçip seçmeme hakkına sahip olmalarıydı.

Lucifer'in düşmesinin tek sebebi egosuydu ama Grigoriler insanlara yardım edip onları sevmenin düşmelerine neden olacağını, hatta günah bile olacağını düşünmediler. İnsanları sevip onlara herşeyde fazlasıyla yol gösterdiler. Bu sevgi, Tanrı'nın İsa'ya duyduğu ve Lucifer'in isyan çıkarmasına neden olan türden bir sevgiydi.
Bunun üzerine Grigori Melekleri ölümlü olup insanlar gibi yaşamayı tatmak istediler.

Bazılarına göre kadınlar çıplak gezip onları kendilerine aşık etmişlerdi. Tabi ki bu çok saçma bir teori, Tanrı'nın melekleri bu kadar kolayca kanmis olamazlardi. Meleklerle insanların aşklarından doğan çocukları ise büyük bir selde yok oldular. Şimdilerde ise insanların en büyük sevgilileri cennetin bir yerinden hala bizi izliyor olmalılar.

Cezaları
Tanrı'nın övgüsünü kazanmak için bir müzik aletini nasıl çalmayı öğrenmek önemli değildi Lucifer için. Lucifer, o kadar güzeldi ki, bir müzisyenin usta ellerinde çıkardığı müziği söyleyebiliyordu. Lucifer'in ilahi söylemesi için kimsenin enstruman çalmasına gerek yoktu, kendisi zaten ilahiydi."

Lucifer Eden'de, Tanrı'nın bahçesinde, kutsal dağda yaşıyordu. Olağan üstü güzelliği yüzünden alçak gönüllü olamadı.

Lucifer'in 5 Hatası;

Lucifer Tanrı'nın yerinde olmak ve onu tahtından kaldırmak istedi.

"Yıldızların" üstünde oturmak istedi. Yıldızlar, Tanrı'ya itaat eden meleklerdi.

Bütün evreni kontrol etmek istedi.

Yartıcısının yansıması olmaktan mutlu olamıyordu artık.

Sadece kendinden sorumlu olmak ve herkesten yüksekte olmak istedi.

Bu günahlarının sonunda cennetten sonsuza kadar düştüler ve cennetin 2. katında hapis olarak cezalarını bekliyorlar. Lucifer ise Dünyada İsa yeniden doğduğu zaman cezasını çekecek.

Tanrı Lucifer'i yarattığı zaman kendisine karşı isyan çıkaracağını bilmiyor muydu?

Evet, biliyordu.

Peki bunu önleyebilir miydi?

Evet önleyebilirdi.

Neden yapmadı o zaman? Lucifer düşmesi çok bü