Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Temmuz 26, 2008, 02:04:22
Duyurular
:
Harry Potter Cafe üyeleri ne dinliyor? Cevabı
Last.fm
'de!
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Üye İlişkileri
/
Kulüpler
(Moderatör:
Marissa
) / Konu:
The Beatles Hayran Kulübü
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: The Beatles Hayran Kulübü (Okunma Sayısı 413 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BellaCiao
Demleme Çay
I love this pirate
«
:
Mayıs 07, 2008, 21:54:11 »
Kulübün Adı:
Kulüp Kurucusu:
BellaCiao
Kulüp Başkanı:
BellaCiao
Üyeler:
1-BellaCiao
2-JameSirius
3-dangerous
4-Paul McCartney
5-lily james
6-RiotGirl.
7-Frank_McCourt
Kulüpte Yapacağımız Etkinlikler:
1-Avatar,imza paylaşımı yapmak
2-The Beatles ile ilgili konuşmak
Kulübün Amaçları:
1-Beatles sevenleri biraraya getirmek
2-Avatar,imza,wallpaper paylaşmak
Üyelik Şartları:
1-İsteyen herkes üye olabilir,mesaj sayısı kısıtlaması yoktur.
2-Mazeret bildirmeden 3 hafta aktf olmayan kişi kulüpten çıkarılır.
3-Forum Kuralları burada da geçerlidir.
4-Düzgün Türkçe konuşmanız rica olunur.
5-Üyelik için bana öm atabilir veya buraya yazabilirsiniz.
The Beatles
[/size][/color]
Kuruluş Yeri : Liverpool, İngiltere
Müzikal Tür : Rock, Pop
Aktif Olduğu Yıllar : 1960-1969
Önemli Albümler 1963 Please Please Me
1965 Help!
1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
1968 The Beatles
Grup Üyeleri
John Lennon
Paul McCartney
George Harrison
Ringo Starr
Eski Üyeler
Stuart Sutcliffe
Pete Best
The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş bir müzik grubuydu. The Beatles hem sanatsal hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuştur. Modadan müziğe kadar geniş yelpazede bügünkü gelişime payları büyüktür. Grup, birçok satış rekorları kırıp elliden fazla şarkisıyla liste başarısı göstermiştir. Amerika'da büyük bir başarıya ulaşmış ilk İngiliz grubu olmuştur
The Beatles, kendi materyallerini besteleyen ve birçok müzik tarzını içeren ilk rock akımlarındandır. Birçok yeni müzik tarzına kapı açan grup aynı zamanda birçok yenilikçi prodüksyon tekniklerine de öncülük etmiştir. 1965 yılının Aralık ayında çıkardıkları Rubber Soul ve 1966'da çıkan Revolver popüler müzik için devrim niteliğinde iki albümdür. 1967'de çıkardıkları Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümleri genel olarak ilk kendilerine özgü tarzdaki albümü olarak görülür. Grubun giysileri, saç tarzları, müzik enstrumanı seçimleri, etkin oldukları dönemin modasını belirlemiştir. Grubun bu etkisi de, müzik sahnesini aşıp sosyal ve kültürel bir devrim niteliğine ulaşmıştır.
The Quarrymen
John Lennon 1950'lerde Elvis Presley gibi sanatçılar sayesinde Rock'n Roll'la ilgilenmeye başlamıştı. Sanatçı arkadaşı Pete Shotton ile birlikte 1956'da The Quarrymen adlı bir grup kurar. Daha sonra gruba Bill Smith katılır. Gruptaki elemanlar enstrümanlarında yetersiz oldukları için hep değişmekteydi. 6 Temmuz 1957'da bir partide John Lennon, Paul McCartney ile tanışır. Kısa süre sonra Lennon'dan gruba katılması için teklif alır ve bunu kabul eder. Grupta eleman değişiklikleri devam ederken 1958 gruba genç gitarist George Harrison katılır. Grup 1958'de bir demo kaydeder. Demoda That'll Be the Day adlı bir cover parça, bir tane de McCartney / Harrison bestesi In Spite of All the Danger vardır.
The Beatles'ın temelleri, Almanya günleri
Grup 1959 Eylül'ünde dağılır. Harrison başka bir gruba gider, McCartney ve Lennon beraber çalmaya devam ederler. 1960'da tekrardan biraraya gelen üçlü yanlarına Lennon'ın çocukluk arkadaşı Stuart Sutcliffe'i alırlar. Grup "the Silver Beetles" gibi isimleri denemeye başlarlar. Grup daha sonra The Beetles adıyla çalmaya devam etmek isterken Paul McCartney'nin önerisiyle ritim anlamına gelen "beat" sözcüğüne gönderme olsun diye grup The Beatles adını alır. Grup daha sonra davula Pete Best'i alır ve bir süre Almanya'da çalarlar. Önce Harrison yaşı hakkında yalan söylediği için sınır dışı edilir. Daha sonra bir yangın dolayısıyle Best ve McCartney sınır dışı edilir. Grup şarkıcı Tony Sheridan tarafından teklif alır ve onunla çalmaya başlar. Tony Sheridan and the Beat Brothers olarak Almanya'da listelere girerler ve tekrar Almanya'da çalmaya başlarlar. Hamburg'ta verilen son Almanya konseri sonrası Sutcliffe, Almanya'da kalmaya karar verir ve dörtlü İngiltere'ye döner. Böylece bas gitara Paul McCartney geçer.
İlk kayıtlar ve Davulcu Problemi
Grup İngiltere dönünce Almanya'da tanıştıkları Brian Epstein'la menejeri olarak anlaşırlar. 1962'de eski üyeleri ve arkadaşları Stuart Sutcliffe'in beyin kanamasından ölüm haberini alırlar. Grup ve Epstein bir çok firmaya giderler ama müziklerinin modası geçmiş olduğu iddiasıyla kimse tarafından kabul edilmezler. En sonunda EMI yetkilisi George Martin onlarla bir senelik anlaşma imzalar. Gerçekten Martin onların müziklerinden çok kişiliklerini beğenmiştir. Pete Best ise hem Epstein hem Martin tarafından beğenilmemişti. Davulcunun klasik Beatles saç şeklini kabul etmemesi ve hastalık yüzünden bazı konserlere katılaması sorun olmuştu. En sonunda Beatles üyeleri onun ayrılmasına karar vermişlerdi. Daha sonra Beatles üyelerinin daha yakından tanıdığı Ringo Starr bateriye alındı.
İngiltere'de Beatlemania
Beatles ilk single'ı "Love Me Do"'yu 1962'de çıkardı ve listelerde 17. sıraya yükseldi. İkinci single Please, Please Me ise 2.liğe kadar çıktı. İlk albüm Please Please Me Nisan 1964'te çıktı. Böylece Beatlemania adı verilen Beatles çılgınlığı İngiltere'de başladı. From Me To You single'ı ise Beatles'ın ilk bir numara hiti olmuştu.
Amerika günleri
1963 sonlarında Beatles'ın önceki single'ları ve yeni şarkıları She Loves You, Amerika'da yayınlandı. Ancak bu şarkılar bir heyecan yaratmadı. Ancak Epstein'ın isteği ile I Want to Hold Your Hand şarkısı yayınlandı ve klibi tüm Amerika'da gösterilmeye başlandı. Radyolar bu şarıyı çalmaya başladılar ve on gün içinde bir milyon kopya satmayı başardı. Beatles, Amerika'da televizyon programlarına da çıkmaya başladı.
Grup Amerika'ya ilk geldiklerinde havaalanında 3000'e yakın dinleyici bekliyordu. Amerka'daki ilk canlı programa George Harrison hastalığı yüzünden çıkamamıştı. Beatles'ın ilk albümleri birkaç değişiklikle Introducing... The Beatles ve Meet The Beatles! olarak yayınlandı. 1964'te A Hard Day's Night adlı ilk Beatles filmi yayınlandı. Beatles üyelerinin oynadığı bu komedi filmi iki Oscar adaylığı kazandı ve film şarkıları aynı isimli albümde yayınlandı. 1965'te de ikinci film Help! yayınlandı. Bu filmin de şarkıları aynı isimli albümde yayınlandı. Bu film çekimleri sırasında da Beatles uyuşturucu kullanımına devam etmişti.
Problemler
1966'da Filipinler'e giden grup, devlet başkanının eşi tarafından kahvaltıya çağırıldı. Ancak Epstein, grubun böyle resmi davetleri kabul etmediğini söyledi. Bu karar televizyon kanallarında yayınlanınca ülkede büyük bir öfke uyandırdı. Beatles ülkeden ayrılırken, koruma için polis verilmedi ve Beatles ekibi saldırıya uğradı. Daha sonra Amerika'da yapılan bir röportajda John Lennon, o ünlü sözü söyledi; "The Beatles şu anda İsa'dan daha popüler". Şaka amaçlı söylenen bu söz Amerika'da büyük sorun yarattı ve Beatles plakları yakılmaya başladı. John Lennon daha sonra özür dilediğini söylediyse de öfke dinmedi. Daha sonra Amerika'daki son turneye çıktılar.
Psychedelic dönem
Grup 1966'de Revolver albümünü yaptı ve büyük bir müzikal değişimi gösterdi. Artık rock sound'u daha öne çıkıyordu. Özellikle Tomorrow Never Knows ve Yellow Submarine gibi şarkılarda bulunan ses efektleriyle The Beatles Psychedelic müzik yapmaya başlamıştı. 1967'de ise Beatles'ın en iyi işi olarak görülen Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümü yayınlandı. Albümde Revolver'da kullandıkları ses tekniklerini yeni buldukları yöntemlerle zenginleştiriyorlardı. Albümün sözlerindeki uyuşturucu etkileşimli sözler de dikkat çekmekteydi. 27 Ağustos 1967'de grubun menejeri Brian Epstein 32 yaşında uyuşturucudan öldü. 26 Aralık 1967'de grup üyelerinin oynadığı film Magical Mystery Tour yayınlandı. Renk karmaşası içindeki film iyi eleştiriler toplamadı. Grup filmdeki şarkıları aynı isimli albümde yayınladı.
1968'de grup üyeleri Hindistan'a gitti ve uzun süre meditasyon hakkında çalışmalar yaptı. Aynı sene Yellow Submarine çizgi filmi de yayınlandı. Bu film de bundan önceki filmleri gibi iyi eleştiriler toplamadı. Amerika'ya döndüklerinde The Beatles adındaki The White Albüm olarak da bilinen albüm için çalışmalara başladılar. Ancak bu çalışmalar yanında bir çok kavga getiriyordu. Ringo Starr 4 şarkının kayıtlarına girmedi ve Paul Mc Cartney onun yerini doldurdu. John Lennon'un eşi Yoko Ono'nun da stüdyonun her aşamasında grupla olması sorun yaratıyordu. Bir diğer problemi de George Harrison bestelerine yeteri kadar yer vermemeleriydi. İki CD'lik bu albüm de ötekileri kadar büyük bir ilgiyle karşılandı.
Ayrılık
Grup üyeleri ile Paul McCartney arasında yeni menejer sorunu yaşandı. McCartney o zamanki eşinin babası Lee Eastman'i isterken, diğer grup elemanları Allen Klein'ı istiyordu. Klein en sonunda menejer olarak seçildi ancak 1971'de gruptan para çaldığı farkedildi. Grup en son konserini 1969'da izinsiz olarak bir çatıda verdi. Polis tarafından indirildikleri görüntüler Let It Be filmlerine de kondu. Grup 1969'da yine stüdyoda problemler yaşadıkları Abbey Road albümünü kaydetti. Aynı anda da Let It Be albümü kayıtları devam ediyordu. 20 Eylül 1969'da Lennon grup elemanlarına ayrıldığını söyledi ancak basına bir açıklama yapılmadı. 3 Ocak 1970'de George Harrison bestesi I Me Mine kaydedilmiş son Beatles şarkısı oldu ancak John Lennon bu kayıtlarda yoktu. Aynı yıl ilk adı Get Back olarak karar verilen ancak mix'i beğenilmemiş albüm en sonunda Let It Be olarak yayınlandı. Ancak bu grubun dağılmasını engelleyemedi. 10 Nisan 1970'de McCartney basın toplantısı ile grubun dağıldığını açıkladı.
Beatles sonrası
1970'de bütün Beatles üyelerinin solo albümleri yayınlanmıştı. 1973 tarihli Ringo adlı Ringo Starr albümünün bir parçasında üç Beatles üyesi bir araya gelmişti. 1974'te Lennon ve McCartney stüdyoda kendileri için kayıt yaptılar ancak bir daha hiç buluşmadılar.
1980'de John Lennon evinin önünde vuruldu. Yaşayan diğer 3 Beatles elemanı All Those Years Ago adlı George Harrison şarkısında tekrar bir araya geldiler. Şarkı Lennon'ın anısına yazılmıştı.
1988'de grup Rock N Roll Ünlüler Salonu'na girmeye hak kazandı. Starr, Harrison ve Yoko Ono orada bulunmasına karşın Paul McCartney yaşanan problemler yüzünden oraya gitmeyi reddetti.
1995-1996 sırasında Beatles'ın gizli kalmış kayıtları Anthology 1,2,3 olarak yayınlandı. Ayrıca iki Lennon bestesi Free As A Bird ve Reel Love, Beatles'ın üç elemanı tarafından kaydedildi.
2001'de George Harrison gırtlak kanseri yüzünden öldü.
Üyeler
John Lennon (Gitar, Vokal): 1960 - 1969
Paul McCartney (Bas Gitar, Vokal): 1960 - 1970
George Harrison (Gitar, Vokal): 1960 - 1970
Ringo Starr (Bateri, Vokal): 1960 - 1970
Stuart Sutcliffe (Bas Gitar): 1960 - 1961
Pete Best (Bateri): 1960 - 1962
Diskografi
İngiltere Albümleri
Please Please Me (1963)
With the Beatles (1963)
A Hard Day's Night (1964)
Beatles For Sale (1964)
Help! (1965)
Rubber Soul (1965)
Revolver (1966)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
The Beatles (1968)
Yellow Submarine (1969)
Abbey Road (1969)
Let It Be (1970)
Amerika Albümleri
Introducing... The Beatles (1964)
Meet the Beatles! (1964)
The Beatles' Second Album (1964)
Something New (1964)
Beatles '65 (1965)
The Early Beatles (1965)
Beatles VI (1965)
Help! (1965)
Rubber Soul (1965)
Yesterday… and Today (1966)
Revolver (1966)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
Magical Mystery Tour (1967)
The Beatles (1968)
Yellow Submarine (1969)
Abbey Road (1969)
Let It Be (1970)
Filmografi
Help! (1965)
Magical Mystery Tour (1967)
Yellow Submarine (1968)
Let It Be (1970)
Resimler
(göstermek/gizlemek için tıkla)
[/b]
«
Son Düzenleme: Mayıs 13, 2008, 20:58:47 Gönderen: BellaCiao
»
~Gerçek Dostluk~
<br />yorumlarınızı bekliyorum
Yazlığa gidiyoruumm
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: The Beatles Hayran Kulübü
«
Eklendi:
Temmuz 26, 2008, 02:04:22 »
JameSirius
shopacolic.
Sıcak Çikolata
Kuzucukların eylemleri devam edecek!
Ynt: The Beatles Hayran Kulübü
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 07, 2008, 22:50:23 »
Vuaa
Eğilirim , selamlarım , alkışlarım
!! Ve şöyle derim " Çak bakalım oraya bir JameSirius
" ... Şaka bir yana , güzel oldu Bidıls'ında kulübünün kurulması. Ama daha önce kurulmuştu sanki
Yoksa yanlış mı hatırlıyorum ^^ '
?
Damla'nın Uno Cinneti
!
BellaCiao
Demleme Çay
I love this pirate
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 08, 2008, 11:21:26 »
Alıntı sahibi: JameSirius üzerinde Mayıs 07, 2008, 22:50:23
Vuaa
Eğilirim , selamlarım , alkışlarım
!! Ve şöyle derim " Çak bakalım oraya bir JameSirius
" ... Şaka bir yana , güzel oldu Bidıls'ında kulübünün kurulması. Ama daha önce kurulmuştu sanki
Yoksa yanlış mı hatırlıyorum ^^ '
?
Galiba yanlış ya da eski çünkü arattım çıkmadı,yazdım adını
~Gerçek Dostluk~
Yazlığa gidiyoruumm
Arna Belorn
Blush // Love is Dust // Blush
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Recognise The Poison In My Heart
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 08, 2008, 12:00:37 »
Ses Tiyatrosunda Koreli bir grup - müthiş - oyuncu çocuğun sunduğu " Beatles yorumu ile kül kedisi " oyunu oynanmakta. İstanbulda olanların mutlaka gidip izlemesini tavsiye ederim.
Ve başlık daha önce açılmışmış kapatıyorum
edit : açılmışsada artık yokmuş
tekrar açtım kilidi
«
Son Düzenleme: Mayıs 08, 2008, 12:03:19 Gönderen: Arna Belorn
»
Portishead
Bir Hayatın Özeti
Viva La Vida or Death and All His Friends
[ <3 Chou <3 ]
lily james
Şeker
Tokio Hotelllllllllllllll
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 08, 2008, 16:57:30 »
olamazzzzzzzzzz
bu kulübü bn kuracaktım
offfffffff
ciddiyim yaaa bn kurmak istiodum
ve üzülüodum ne bu böyle herkesin bi kulübü var ama bir efsaneyi kimse hatırlamıyor
neyse cnm bnden çabuk davrandığın için tebrikler
http://www.imgplace.com/image/view/362d444203737d04b16ed1334d260318
dangerous
Demleme Çay
Robin Sparkles : Lets go to the mall 80s forever
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 08, 2008, 17:39:48 »
Alıntı sahibi: lily james üzerinde Mayıs 08, 2008, 16:57:30
olamazzzzzzzzzz
bu kulübü bn kuracaktım
offfffffff
ciddiyim yaaa bn kurmak istiodum
ve üzülüodum ne bu böyle herkesin bi kulübü var ama bir efsaneyi kimse hatırlamıyor
neyse cnm bnden çabuk davrandığın için tebrikler
bu klüp sanırım 3 kere kuruldu (birini ben kurmuştum ) fazla mesaj gönderilmediğinden silinmişti
ve tabi bende üye olmak istiyorum.
Paul McCartney
dUygUsUz dUygU
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Warwick Avenue
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 10, 2008, 15:30:30 »
İlkini de Frank McCourt kurmuş ve ben de yönetici olarak devam ettirmeye çalışmış ama olmamıştı
Üye olduğumu belirtmek ister ve Müzik bölümündeki The Beatles konusunda yazdıklarıma bakılması rica olunur.
PS: "Oha ayıya bak kendi yazdırdığını okutuyo insanlara!" demeyin, zira orda bi kaç şarkı hikayesi yazmıştım. Ondan dedim
Ha bu arada bi de JameSirius'a sanırım bikaç mesaj atmıştım Bidıls ile ilgili. Müzik tarihindeki ilklerle mi alakalı neydi. Onu bulayım, paylaşımımı yapayım hemensle.
Alıntı sahibi: Paul McCartney üzerinde Mart 06, 2008, 19:22:51
I Want To Hold Your Hand
17 Ekim 1963 yılında yapılmış, 5 hafta UK'nin tüm listelerinde ve US listelerinde 7 hafta 1 numarada kalmış olan bir şarkıdır. Amerika'da en çok satış yapan şarkılarıdır ayrıca.
Aralık 1963'ten Eylül 1964 yılları arasındaki tüm konserlerde seslendirilmiştir.
Bir çok Rock'n Roll tutkunu gençlerin favorisi olmuş ve bir çok genç gruplara ilham kaynağı olmuştur. (bkz: The Byrds vs.)
Ne gariptir ki, çok sayıda cover'ı yapılan şarkının hiç bir cover'ında intro doğru çalınamamıştır.
ps: Ender bulunan bir yine Beatles tarafından yapışmış Almanca kaydı da bulunmaktadır: Komm Gib Mir Deine Hand (Past Master Vol. 1'dan dinlenebilir)
Eight Days a Week
1964 yılında çıkan "Beatles For Sale" albümünde bulunan bu şarkı -her ne kadar Lennon daha sonra kötülese de- yenilikçi bir şarkıydı. O dönemlerde çok kullanılan fade-out tekniği bu sefer birilk olarak şarkının girişinde kullanılmıştı: fade-in
13-20 Mart 1965 tarihlerinde 1 numara yerleşmiştir.
Şarkı hakkındaki bir diğer ilginç ayrıntı ise hiç birkonserde canlı olarak çalınmamasıdır. Yalnız bir defa TV programı için seslendirilmiştir.
I Feel Fine
Müzik tarihindeki ilk feedback. (1964) McCartney'in basının, Lennon'ın isteğiyle amfiye yaklaştırılması sonucu çıkan bu tiz ses daha sonraları Jimi Hendirix tarafından çeşitli şarkılarında kullanılmıştır.
İşin garip tarafı, Amerika dağıtım şirketlerinin bunu bir "hata" olarak dinleyicelere açıklaması.
Norwegian Wood
1965 tarihinde yayımlanan bu şarkıda ilk defa bir doğu enstrümanı kullanışmıştır. Harrison'ın çaldığı bu sitar nameleriyle renklenen ve Lennon'un 12 telli akustiğine muhteşem bir uyum katan şarkı Rubber Soul albümlerinde bulunabilir.
ps: Harrison'ın sitar ilgisi daha sonraki albümlerde yer alan Love You To, Within You Withot You ve The Inner Light'ta görülebilir.
Paperback Writer
1966 yılında yapışmış bu McCartney bestesi (Lennon/McCartney adına kredili) bazı kişilerce ilk Heavy Metal riff'i bulunduran şarkıdır. Yaratıcı bass ve gitar riff'leriyle ilgi çeken bu beste, UK ve US listelerinde 2 hafta boyunca 1 numarada kalmıştır.
Eleanor Rigby
TNK gibi Revolver albümünde bulunan bu şarkıda sadece yaylı çalgılar vardır. Hiç bir Beatle enstrümana elini sürmemiştir. UK ve US listelerinde 1 numaraya ulaşan bu şarkı, McCartney'in o güne kadar bestelediği en yaratıcı şarkılardandır.
ps: Yesterday'de de yaylı çalgılar kullanılmıştır ama Eleanor Rigby'de "sadece" yaylılar kullanılmıştır.
Tomorrow Never Knows
1966 yılında yayımlanan, Beatles'ın bazı çevrelerve en iyi albümü sayılan Revolver'ın en son kurşunu.
Şarkıda ilk defa bazı loop'lar, efektler, sample'lar kullanılmıştır. Tarihin ilk Psychedelic şarkılarından sayılan TNK, o yıllarda yapılmış (ve şu ana kadar yapılagelmiş) en orijinal şarkılardandır.
ps: TNK'nin gitar solosu Taxman adlı bir diğer şarkıda bulunan ilginç solunun tersten kaydıdır. Ayrıca davul da tersten kaydedilmiştir. Bu teknik albümdeki bir başka şarkı olan I'm Only Sleeping'de de vardır.
ps2: Uyuşturucuya göndermeler yapan ilk şarkılarındandır (bkz: LSD)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Şarkıyla aynı adı paylaşan albüm, Rolling Stone'un seçtiği en iyi 500 albümden 1.sidir. Birçok "ilk" kullanın bu efsane albüm haftalarca 1 numarada kalmıştır. Zamanın en yaratıcı albümlerinden olan albüm, sadece müzikleriyle değil verdiği eşantiyon ürünler (bkz: takma bıyık, çavuş madalyası vs.), dönemin en akılda kalıcı olan ilginç kapağıyla da başlı başlına bir ilktir.
Bunların dışında White Album (adı "The Beatles" olarak da geçer), Abbey Road gibi albümlerdeki şarkılarda da yaratıcı ve yenilikçi akımlar kullanılmıştır. (Örn: I Want You (She's So Heavy) adlı Abbey Road albümündeki şarkı heavy metal'e yakın bir duruş sergiler, While My Guitar Gently Weeps adındaki White Album'de bulunan şarkı da ise Eric Clapton'ın çaldığı muhteşem gitar solosu ile dikkat çekicidir.
Alıntı sahibi: Paul McCartney üzerinde Mart 06, 2008, 19:25:48
Strawberry Fields Forever
Beatles'ın yaptığı en güzel şarkılardan -ki hepsi harikadır xD- olan bu 1967 tarihli Lennon bestesi Penny Lane ile 45lik olarak yayımlanır. Bir LSD tribini anlatan bu dönemin en yaratıcı şarkılarından olan SFF, Beatles'ın Revolver albümünden sonra kaydettiği ilk parçadır. The Beatles'ın ne kadar olgunlaştığı ve gittikçe iyiye gittiğini belirten bir parçadır ayrıca. Magical Mystery Tour albümünde bulunabilir.
Alıntı sahibi: Paul McCartney üzerinde Mayıs 10, 2008, 15:10:27
En sevdiğim 5 Bidıls fotoğrafım. Bi' tanesi hariç diğer dördü az rastlanır cinsten renklendirmeli.
Süper takım elbiseleri ile muhtemelen 1963 başlarından bi' grup foto.
Ünlü Pierre Cardin yakasız takım elbiseleriyle. Ringo dengesizdir burda
'64 sonu veya muhtemelen 1965 başlarından bir sonbahar görüntüsü. Under my umbrella
Nadir rastlanır bir 1967 pozu. Kahve bahane bıyıklar şahane.
Son photo session'dan bir fotoğraf. Something/Come Together 45'liğinin kapağında da bulunur bu poz.
lily james
Şeker
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 10, 2008, 17:37:47 »
ayıptır sölemesi bn onları eskiden dördüz sanmıştım
ama napim çok benziolar birbirlerine bide çocukluk aklı heralde
zaten hala ayırt edemiom
ve bn de üye olmak istiorum en sevdiğim iki grutan biridir bidılssss
son fotoda şapkalı poz veren joh lennon mu
cem karaca ya benzemiş
zaten kaderide benzemiş
Frank McCourt
Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler. (Oscar Wilde)
Role Playing
Telve
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 10, 2008, 18:26:15 »
Ben de açmıştım bu kulübü ama hiç ilgilenmedim ki o sıralar kulüp açıp açıp ilgilenmemek gibi aptal bir hobim vardı. Paul McCartney götürmeye çalışmıştı sanırım. Sonra silindi galiba. Her neyse The Beatles müzik dünyasının en büyük örneklerindendir. Dinlemeniz çok iyi bir şey. Üye olacağımı sanmıyorum. Çünkü bir şeyler paylaşmak konusunda fazla üşengecim.
«
Son Düzenleme: Mayıs 10, 2008, 18:32:12 Gönderen: Frank_McCourt
»
“Müzik, izledikten bir saat sonra unutup hayatınıza aynen devam ettiğiniz o salak fimler gibi değildir. O sizi bir şeyler yapmak için ateşlendirmelidir. Sanatın, insanların bok içinde yüzmekten memnun olduğu şu dönemde herşeyi değiştirebileceğini düşünmek belki safça olabilir, ama Jack Nicholson’un One Flew Over the Cuckoo’s Nest'de dediği gibi: En azından denedim, kahretsin... En azından bunu da yapmış oldum...” (Darren White)
Paul McCartney
dUygUsUz dUygU
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Warwick Avenue
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 10, 2008, 22:27:10 »
Alıntı sahibi: lily james üzerinde Mayıs 10, 2008, 17:37:47
zaten hala ayırt edemiom
cem karaca ya benzemiş
zaten kaderide benzemiş
En sevdiğin iki gruptan birinin Bidıls birinin de Tokio Hotel olması bana dokunmadı değil. Ne bileyim. Garip.
Ayırt etmen için sana bi' kaç ipucu
1-Ringo hafif kunduz bakışlı, dördünden daha kısa ve burnu hafif büyüktür.
2-John 1967 yılına kadar hafifçene tombul olan ve küçük çekik gözleri vardır.
3-Paul babyface diye tabir edilen cinsten.
4-George pek gülümsemeyen lakin gülümsediği zaman iç eriten, hani olur ya, yanaklarının altında siyah gölgeler bulunan elmacık kemikleri çıkık cinsten olanı.
Hadi bi' de resimli anlatım! (-Tanrı'm ne yapıyorum ben. TRT 4 olmaya başladım lan)
Yapacağımı sandınız di mi? Yo, hayır.
Favori Bidıls yılım: 1967
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ve Magical Mystery Tour.
Kafalar 1500...
John Lennon
Paul McCartney
John Lennon & Ringo Starr
Paul McCartney, John Lennon, Neil Aspinall, Mal Evans, Ringo Starr, George Harrison
Paul, George, Ringo, John
John, George, Paul
Paul
Paul, Ringo, John
Paul, Ringo, John
lily james
Şeker
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 11, 2008, 18:45:25 »
Alıntı sahibi: Paul McCartney üzerinde Mayıs 10, 2008, 22:27:10
Alıntı sahibi: lily james üzerinde Mayıs 10, 2008, 17:37:47
zaten hala ayırt edemiom
cem karaca ya benzemiş
zaten kaderide benzemiş
En sevdiğin iki gruptan birinin Bidıls birinin de Tokio Hotel olması bana dokunmadı değil. Ne bileyim. Garip.
aslında sevdiğim çok grup ve sanatçı var ama bir tek ikisini dinlerim
ve neden sana garip geldi merak ettim
Ayırt etmen için sana bi' kaç ipucu
1-Ringo hafif kunduz bakışlı, dördünden daha kısa ve burnu hafif büyüktür.
2-John 1967 yılına kadar hafifçene tombul olan ve küçük çekik gözleri vardır.
3-Paul babyface diye tabir edilen cinsten.
4-George pek gülümsemeyen lakin gülümsediği zaman iç eriten, hani olur ya, yanaklarının altında siyah gölgeler bulunan elmacık kemikleri çıkık cinsten olanı.
sağol ama bn onları yine dördüz diye düşünmeye devam edicem
bella cullen
better.
Telve
samson came to my bed , told me my hair was red.
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 11, 2008, 18:57:58 »
beni de aranıza alınnn
babam sayesinde tanıdığım bir gruptur kendisi bidıls'ı çok sever.. iyiki de tanıtmış.. favori beatle'ım John
Paul'de var aslında pftt hepsini seviyorum
şu sıralar sürekli lovely rita,meter maid dinliyorum o nasıl meter deyiştir be mita
«
Son Düzenleme: Mayıs 11, 2008, 18:58:32 Gönderen: RiotGirl.
»
She runs with Vampires.
BellaCiao
Demleme Çay
I love this pirate
«
Yanıtla #12 :
Mayıs 11, 2008, 21:07:40 »
Herkesi aldım kulübe,resimler için sağol Paul.Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar
~Gerçek Dostluk~
Yazlığa gidiyoruumm
Frank McCourt
Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler. (Oscar Wilde)
Role Playing
Telve
«
Yanıtla #13 :
Mayıs 11, 2008, 23:14:25 »
Her neyse, en kısa zamanda üşengeçlik durumumu aşacağım ve paylaşım yapacağım. Korktuğum şey de sözümü tutmama ihtimalim ki bu göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir ihtimal. En azından Türkçeyi düzgün konuşuyorum sanırım... Demeye getirdiğim ise:
Ben de üye olmak istiyorum!
“Müzik, izledikten bir saat sonra unutup hayatınıza aynen devam ettiğiniz o salak fimler gibi değildir. O sizi bir şeyler yapmak için ateşlendirmelidir. Sanatın, insanların bok içinde yüzmekten memnun olduğu şu dönemde herşeyi değiştirebileceğini düşünmek belki safça olabilir, ama Jack Nicholson’un One Flew Over the Cuckoo’s Nest'de dediği gibi: En azından denedim, kahretsin... En azından bunu da yapmış oldum...” (Darren White)
BellaCiao
Demleme Çay
I love this pirate
«
Yanıtla #14 :
Mayıs 13, 2008, 20:58:01 »
Alıntı sahibi: Frank_McCourt üzerinde Mayıs 11, 2008, 23:14:25
Her neyse, en kısa zamanda üşengeçlik durumumu aşacağım ve paylaşım yapacağım. Korktuğum şey de sözümü tutmama ihtimalim ki bu göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir ihtimal. En azından Türkçeyi düzgün konuşuyorum sanırım... Demeye getirdiğim ise:
Ben de üye olmak istiyorum!
Alındın !
Hoşgeldin
~Gerçek Dostluk~
Yazlığa gidiyoruumm
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır