Kim: Deidara
Irk: İnsan
Yaşı: 18 yaşlarında
Saç Rengi: Sarı
Göz Rengi: Yeşile kaçan mavi
Seviye: Akatsuki üyesi, S-sınıfı suçlu
Alıntı:“Patlama bir sanattır”
“Hmmph..”Seslendirme:Amerikan Versiyonu: Quinton Flynn
Sahneye Giriş: Bölüm 135 (Anime), Bölüm 247 (Manga)
Karakter Tanıtımı: DeidaraManga’nın sonraki bölümlerinde gördüğümüz üzere, Deidara Akatsuki üyelerinden birisidir.Kadınsı bir görünüme sahip olmasına rağmen, bir erkektir, ve sesi animede daha erkeksi, kalın ve alçak bir tonu vardır.İlk olarak, aradan iki buçuk sene geçmeden önce gizemli siluet olarak görünür.Manga’da onu ve partneri Sasori’yi daha net biçimde görürüz.Sasori, Sasori-danna ya da Master Sasori; Deidara’yla birlikte Gaara’yı yakalamak için Gizli Kum Köyü’ne gitmektedirler.(Sunagakure)
Deiadara, iki elinde de bulunan ağızlarındaki tekniği kullanır.Çantasından aldığı kili, bu ağızlarda çakrasını da ekleyerek yoğurur ve herhangi bir patlayıcı malzeme kullanmadan bombalar üretebilir.Çoğunlukla kuşları seçer ama gökyüzünde devriye gezileri sırasında örümcekleri kullanır.Deidara, başyapıtını (no:18) Gaara’yle dövüştüğünde kullanır ve şehri yerle bir etmekle tehdit eder.Deidara’nın aldığı emir, Gaara’yı, onun içindeki Bijuu’yu (Shukaku) çıkartmaları için Akatsukile’re götürmektir.Her ne kadar Gaara’nın Desert Coffin’i sağolsun, bu sayede kolunu kaybetmesine rağmen, onu yakalamayı başarır ve savaşı kazanır.
Gaara’nın öldürülmesinden sonra Kakashi ve Naruto ile savaşırken ortaya çıkar tekrar.Rakibiyle arasına mesafe koymak için kuşlarının birinin üzerinde uçar çünkü uzak mesafe dövüşünü tercih eder.Kakashi Mangekyou Sharingan’ı kullandığında sağ kolunun büyük bir kısmını kaybeder ve kolu başka bir boyuta gider.Deidara, bit patlama daha yaratarak Kakashi ve diğerlerinin yanından uzaklaştırır, kendisini de yer altına gömerek izini kaybettirir ve hayatta kalır.
Deidara, Kakashi’nin saldırısı sırasında bir kolunu kaybetmiştir ama Gaara’nın saldırısından kalan elini yeniden canlandırmayı başarır.Kolu ilk Tobi bulur hatta bu yüzden Deidara’nın öldüğünü düşünür ama tabi Deidara ortaya çıkarak bu düşüncesinde yanıldığını gösterir ona.
Deidara’nın ortağı olan Sasori öldürüldüğünden, Tobi yeni ortağı olmak suretiyle Akatsuki’lere katılır.
Sanatıyla oldukça karışıktır, gerçek sanatın ne olduğuna dair Sasori’yle tartışmalar girmiştir.Ona göre sanat, gelip geçici güzel şeylerdir.Cümlelerinin sonun “hmmpp” “un” ya da İngilizce alt yazılı versionunda olduğu gibi “yeah” ile bitirir.
Bundan sonrasını özet geçeceğim çünkü çeviri için fazla zamanım yok.Yüzünün sol tarafını kaplayan, iç içe geçmiş saçlarının arkasında gözünün üstünde bir çeşit büyüteç ya da iz sürücü vardır.Taş/Kaya Köyü’nden (Iwagakure) S-Sınıfı suçlu bir ninjadır.
Bu büyüteç, Sharingan’a karşı onun gözünü eğitir, çünkü Deidara ona karşı bir kini vardır ve onu yenmek ister.Göğsünde kapalı duran/dikili üçüncü bir ağzı daha vardır, ve Sasuke’yle savaşında bunu kille doldurarak kendini patlatarak intihar eder.Son anlarını tobi’ye özür dilemeye adar, ve son derece üzgün görünür.
Bu üçüncü ağız hakkında bulduğum tek resim>>
Akatsuki’ler büyük bir elin parmaklarında durduklarında, Deidara’nın pozisyonu sağ işaret parmağıdır.Ve yüzüğü de mavimsi-yeşildir.(Sei) (bu kısmı yanlış çevirmiş olabilirm!)
Deidara ilkin, animede bölüm 135’in sonlarında gölgeli figür olarak görünür.Gözlerinden biri görünür ve yukardan aşağıya bakmaktadır.Diğer figürlere Orochimaru'yu öldürebieceklerini söylemektedir.
GeçmişiIwagakure’dan bir Ninja olan Deidara, “sanatını” daha sık kullanmak umuduyla köyünü terk eder.Kiralık bir bombacı teröriste dönüşür, bunu sanatını düzenli olarak kullanması için bir yol olarak görür.Orochimaru, Akatsuki’leri terk ettiği sıralarda, Deidara; Itachi, Kisame ve Sasori tarafından ziyaret edilir.Onu ele geçirme emri Pein, yani Akatsuki lideri tarafından verilmiştir.
İlk önce Deidara bunu reddeder ve Itachi’yle ufak bir karşılaşma yapar.Itachi onu, kendisinin kırkayak tarafından patlatıldığı bir Genjutsu’yla tuzağa düşürerek Akatsuki’lere katılmaya zorlar.Deidara anında bu savaşı kazanma şansı olmadığını anlar ve Sharingan’ı bir “sanat” olarak benimser.Itachi’nin kendisinden güçlü olduğunu kabul etmesine rağmen, kendisini Akatsuki’lere katılmaya zorlaması ve egosunun büyük bir kısmını almasından dolayı, Akatsuki’lerle geçirdiği zaman boyunca Itachi’ye karşı nefret besler.
------------------------------------------
Kişisel Yorumlarım:Gaara'yı yenmesi sebebiyle kendisine ilk başta gıcık kaptığım, sonra nedense beğendiğim bir karakter...Fiziksel ve ruhsal acı nedir bilmez(nefreti iyi biliyor da o ayrı!) bunu da nereden mi çıkardım, iki kolu koptu adamın gıkı çıkmadı hatta birinde hafif gülümserken yakaladım, bir insan bu kadar alaycı, ve zeki ve soğuk olabiir mi, karakteri çok sağlam biri(ydi tabii öldü)
Akatsuki'lere nasıl katıldığını bilmiyordum öğrenmiş oldum, bir gün okumakta kısmet olacak umarım

Onun yerinde ben olsaydım ne yapardım diye düşünüyorum da, ne güzel kaçak ninja olarak yaşıyormuş işte yazık olmuş çocuğa Akatsuki'lere katılmakla.Yani zorla katılması...Kendi isteği olsa tamam da

Bir şeyin zorla dayatılmasından nefret ediyorum, eğer bana böyle bir şey yapsalardı, ya meraktan katılırdım onlara (tabii önce minik güzel bir dövüş olurdu) ya da katılmak istemezsem bu uğurda can bile verebilirdim ama Deidara benden çok daha akıllı en iyisini yapmıştır belki de

------------------------------------------
-----------------------------------------
Sasori ve Deidara------------------------------------------
http://www.youtube.com/v/CdgqE9HA6QY&rel=1Within Temptation - What Have You've Done eşliğinde...Müzik süper tavsiye edilir
http://www.youtube.com/v/oJAJrInla7E&rel=1Sasori ve Deidara
http://www.youtube.com/v/kYj5VCNuP3c&rel=1Deidara'yla direk alaksı yok ama Shippuuden ile var!Bu şarkı "Our solemn hour", benim favori WT şarkılarımdandır.
http://www.youtube.com/v/Bh6BxskpG_A&rel=1-------------------------------------------------
DUYURUArkadaşlar, bazılarımızın kulüpteki bilgileri okumadığını, okumak isteselerde sayfaların uzunluğu konusunda yakındıklarını işittim daha önce....Aklıma gelen bir çözüm var bugün uygulamaya koyacağım (henüz hazır değil ama bir iki saat içinde aktif hale gelir)...Bu dediğim yöntemle istediğiniz bilgiye, istediğiniz şekilde ulaşabileceksiniz! Arama yapmaktan daha etkili, çünkü arama tuşunu kullandığımda bazı bilgilere (istediğim bilgilere) ulaşamıyorum ve tek tek aramak zor oluyor!
Umarım bu habere sevinir ve merak ettiğiniz şeyleri okursunuz...Hiç değilse kulübün üyeleri olarak, emeğe saygı anlamında

Ve bütün bu bilgilere ilk mesajdan ulaşabileceksiniz, tek tek her şeyin linkini verilecek orada!