Kim: Sakura Haruno
Diğer sıfatları: Billboard Brow (İlan Tahtası Alınlı, Ino tarafından takıldı)
Forehead Girl (Alın kızı, alın kız neyse siz anladınız onu, gene Ino tarafndan takılan bir isim)
Irk: İnsan
Doğum Günü: 28 Mart
Saç Rengi: Pembe
Göz Rengi: Yeşil
Boy: 148.5 cm
Kilo: 35 kg civarında
Kan Gurubu: 0
Seviye: Genin (başlangıçta)
Alıntı:“Bu yaşam sevgisidir” ya da buna benzer bir şey
Seslendirme:Japon Versiyonu: Chie Nakamura
Amerikan Versiyonu: Kate Higgins
Sahneye Giriş: Birinci Bölüm 1: Giriş: Uzumaki Naruto!
Karakter Tanıtımı: Sakura HarunoSakura, diğer her genç kız gibi aklında sadece tek bir şey vardır…oğlanlar!Aslında daha özelleştirirsek, sadece bir oğlan, Uchiha Sasuke!Dışardan saygılı, ciddi ve sevimli davranmaya çalışır ama; kişiliğinin karanlık yüzünü içteki gizli (muhtemelen gerçek yanı) Sakura’da görebiliriz, ki yaptığı yorumlarda da bu belli oluyor! (Mesela Naruto, Kakashi’ye geç kaldığı için ona tuzak bir ceza hazırladığında dışından bunu onaylamaz görünürü ama içten aslında bu oyunları ne kadar sevdiğini adeta haykırır! Ve bence içteki Sakura hem daha samimi hem de daha iyi!~Caelo’nun yorumu bu!)
Klişeleşmiş bir olay olarak, burada da üçlü sevgi-nefret üçlemesi vardır..Şöyle özetleyelim
>>>Naruto, Sakura’dan hoşlanır.Üstelik Sakura, Naruto’nun sinir bozucu olduğunu düşünmesine rağmen.
>Sakura, Sasuke’den hoşlanır.Fakat Sasuke, Sakura’nın sinir bozucu olduğunu düşünür.
>Ve elbette Naruto, Sasuke’nin davranışlarından nefret ederken (ya da zaman zaman nefret ettiğini düşünür) Sasuke’de Naruto’nun gerizekalı olduğunu düşünür.
Ve işin daha da kötüsü…Üçü de bir araya getirilerek Ninja takım 7’yi oluştururlar.
Şimdi Sakura ve Ino’nun iyi arkadaş oldukları ve arkadaşlıklarının bittiği sahneye geri dönelim…Sasuke!Arkadaşlıklarını bitirmeden önce Sakura utangaç, duyarlı bir kızdı, ve onu kabuğundan dışarı çıkaran kişi ise Ino’nun ta kendisiydi, ve ne zaman Sakura, Sasuke’den hoşlandığını itiraf etti, Ino bunu yaptığından pişman olmuştu.Ve sonra, ne zaman Sakura, Ino’nun da Sasuke’den hoşlandığını öğrendi, o andan itibaren artık ikisinin düşman olduklarını söyledi.Bu ayrılık olayından az bir zaman sonra, Ino, Sakura’nın Sasuke’nin uzun saçlı kızlardan hoşlandığı yönündeki sözlerini işitir; bu yüzden ikisinin de uzun saçları vardır.
Sakura’nı uzun saçı, artık Ino’yla kendisi arasındaki rekabetin bir sembolü değildi, çünkü ikisi de Sasuke’nin uzun saçlı kızlardan hoşlandıklarını duyduklarından beri saçlarını uzatmışlardı.Sakura, Ölüm Ormanı’ndaki bir savaş sırasında saçını kesti, ve sonra Chuunin sınavının ön eleme turunda, Ino ile Sakura karşılaşmak üzere seçildiklerinde Ino da, kendisine “yüzeysel” (dış görünüme önem veren anlamında) diye seslenildiktan sonra saçını kesti.Aynı zamanda Sakura, Ino’nun “shinten no jutsu” suna karşı gelebilmek için, içteki Sakura’yu kullandı.Neyse ki, bundan sonra ikisi tekrar arkadaş oldular.
Saçını kesmeden önce attığı bakış, yanlış hatırlamıyorsam!
Chuunin sınavları sırasında, Ölüm Ormanı’nda Sasuke ve Naruto’yla kısılıp kaldığında oldukça olgunlaşır –tam olarak sound (ses) Ninjalarının saldırısından sonra olur.Rock Lee kendisini korumak için öne atılmıştır, fakat üçe-bir verdiği bu savaşta yenilir, ve sound nin’lerden biri saçından yakalamak suretiyle zorla Sakura’yı alıkoyar ve ona, herkesin teker teker öldürülmesini izlemesini söyler.Engellenmesinin etkisiyle, Sakura her zaman yardıma muhtaç biri olduğunu ve daima bir fazlalık olduğunu düşünerek ağlamaya başlar.Bu noktada, kunaisiyle kendi saçını keserek, sound nin’e saldırır.Ve daha sonra Ino, Shikamaru ve Chouji gelerek günü kurtarırlar.
Sasuke köyden ayrılmadan önce Sakura onu beklemektedir..O karşılaşma tabii ne olduğunu söylemeyeceğim izleyenler ise zaten biliyorlardır!
Sasuke’nin ayrılmasından sonra, onu kurtarmaya yardım edememenin gerçeğiyle umutsuzlupa kapılır.Sevdiklerini ve umursadıklarını koruma; Naruto ve diğerlerine yardım etme isteği içinde büyüdü, böylece Tsunade, yani Godaime Hokage’nin emri altında eğitim görmeye başladı.İki buçuk yıl geçtikten sonra, Sakura sadece genç bir tıbbi Ninja değildi, Tsunade’nin muazzam insan gücüne de sahipti(onun güzelliğinden ve huysuz mizacından bahsetmiyoruz bile).Elde etti bu güç ve yeni iyileştirme tekniğiyle Sakura, Naruto’ya, Sasuke’yi yeniden geri getirme yolculuğunda yardım edebileceğini umar.
Sakura’nın BoyuÜçüncü DVD setinde Sakura’nın boyu 148.5 olarak listelenmiş, ama Sakura’nın kartında yazan boyu 149 cm olarak belirtilmiş..(Eyvah yarım santim uzun mu kısa mı şimdi bunu düşünmekten kesin uykularım kaçacak

)
-------------------------------------------
Kişisel GörüşlerimSakura’dan sandığınız/kuşkulandığınız kadar nefret etmiyorum…Ama tabii Shippuuden’e gelene kadar ve daha doğrusu biraz olgunlaşana kadar ondan hiç hoşlanmamıştım! Nedeni SAsuke’den hoşlanması değil, tamam sürekli onun peşinde “Sasuke-Kun bla bla bla” diye dolanmasından haz etmiyordum, fakat bu Sasuke değil de başka biri olsaydı da fark etmezdi…Biraz kişilikli olur insan değil mi, birilerinin peşinde koşmak hiç sevmediğim şey!Fakat sonradan sevdim kendisini hele Naruto’ya daha insancıl davranmaya başladıktan ve çaresiz bir küçük kız imajından kurtulduktan sonra hayran bile kaldım diyebilirim…(bir vuruşuyla dağları yıktı daha ne olsun!)
--------------------------------------------
Takım 7'den Resimler....!-------------------------------------------
-------------------------------------------
Sakura ve Sasuke----------------------------------
Sakura ve Naruto----------------------------------
--------------------------------------------
Sakura hakkında özet bir video diyebiliriz...
http://www.youtube.com/v/cYQEhNJzrhk&rel=1Sakura vs. Ino
http://www.youtube.com/v/rnE5T5FKr5U&rel=1Sasuke ve Sakura...Ahh çok şirinler!
http://www.youtube.com/v/p9NrXhpsnS4&rel=1Sasuke'nin ayrılması ....
http://www.youtube.com/v/U4i0qS2ErAg&rel=1