Kim: Rock Lee
Takma adları: Fuzzy Brows (Naruto)
Irk: İnsan
Doğumgünü: 27 Kasım
Saç Rengi: siyah
Göz Rengi: siyah
Boyu: 158.5 cm
Kilosu: 46.7 kg
Kan Gurubu: A
Seviye: Genin
Alıntı: “Ninja yolumu koruyacağım”Seslendirme:Japon Versiyonu: Yoichi Masukawa
Amerikan Versiyonu: Brian Donovan
Karakter Tanıtımı: Rock LeeRock Lee, çok çalışmanın ve kararlılığın bir örneğidir.
Yıllarca bir gün Ninja olabilmenin hayaliyle eğitimine devam etti, -hiç kimsenin başarılı olabileceğine dair bir inancı olmamasına rağmen.Yaşam gücünü (çakra) kontrol edebilecek gücü yoktu, ve bunun yanı sıra çoğu temel Ninja tekniklerini gerçekleştiremiyordu.Üstelik, göğüs göğse çarpışma stilinde ortalamanın da altındaydı.
Nihayet, göğüs göğse çarpışma yeteneğine gönlünü koyarak ve çok çalışarak, Gizli Yaprak Köyü’nün en iyi tanınan Genin’lerinden biri oldu.Sadece taijutsu biliyordu (şu yakın mesafeli dövüş teknikleri) ama bu yetenekleriyle baş edilmesi oldukça zordu.Vücudunun ulaşabildiği hız korkutucuydu.
Genç Senseisinin (Gai, Kakashi’nin rakibi) küçük bir minyatürüdür; adeta tapar ona.Onun şiddetli ve heyecanlı eğitiminin etkileri, Lee’nin tüm yaşamında gözlemlenebili.(bu da onu izlemesi ilginç bir karakter yapıyor).Büyük ve pembe yanakları ve kocaman gözleriyle o anda ne hissediyorsa aynen dışarıya yansıtır.
Sevgi dolu ve masum bir kalbe sahip olan Lee’nin takımında; silahlar konusunda uzman olan Tenten ve göğüs göğse çarpışmada usta olan ünlü ve dahi Hyuuga Neji bulunur.Neji’nin kaderci yaklaşımı ve onunla sürekli dalga geçmesi, Lee’nin kendini kanıtlama yönündeki kararlılığını pekiştirir.
Lee’yi bu denli muhteşem yapan şey onun kararlılığıdır.Bunca zaman herkes tarafından alaya alınan Lee, tek bir şeyi kanıtlamak için kendini yok etmeye gönüllü olacaktır: Eğer bir insan yeterince kararlıysa, her türlü sınavın üstesinden gelebilir.
Ufacık bir yudum içkiyle bile sarhoşluktan çılgına döner.aldığı ufacık bir yudumun ardından bir restoranı dağıtmasına kadar ağzına tek yudum içki almamıştır.Olay restoranda başlamıştır ve Gai’nin de orada olmasının sebebi, Lee’nin Primary Lotus’daki başarısını kutlamak içindir.
Lee’ni diğer dövüş tekniğini serinin daha sonraki bölümlerinde görürüz (beşinci hokage geldikten sonra).Kimimaro ile savaşı kötüye giderken ve Lee’nin kazanması zor görünürken, Gai-Sensei’nin ona verdiği şişedeki sözde ilacı içer.Bir kaç saniye sonra Jiraiya’dan bile daha sarhoş olur.İlk başta Lee’nin neden zor dövüştüğünü anlayamaz ta ki şişeyi koklayana kadar:şişenin içinde sake vardır.
Gai, beşinci hokage’ya Lee’nin sarhoş dövüş stilini bildiğini açıklar.Görünüşte, Gai takımını kutlama için restorana götürür ve ilerleyen zamanlarda Lee su içeceğine kazara Gai’nin sakesini içer.Gai onu uyandırmaya çalışır ve Nejii de onu zapt etmeyi denerken Lee restorana zarar verir.Ve Gai, onun sarhoş öfkesini salıvermek için ona gizlice bir şişe sake verebileceğini keşfeder.
-------------------------------------
-------------------------------------
Rock Lee bir Genin olmasına rağmen, Ninja yolunu korumakta son derece kararlıdır.Genjutsu ya da Ninjutsu yeteneği olmaksızın Taijutsu da ustalaşmak için çalışır.Bölüm 49 da şahit olduğumuz gibi inanılmaz bir hızı vardır.
Rock Lee, Konoha’da Lotus’u gerçekleştirebilen tek Genin ya da Chuunin’dir.Bu hareket 3 kapının açılmasını gerektirir>>
>birinci kapı, gerilmiş kaslar üzerindeki beyin kontrolünü çözer
>sonra yaşam kapısını uygulayana daha fazla stamina verir.
>ve en sonunda sağlık kapısı kullanıcının kaslarına daha az gerilim verir.
Eğer sekiz kapının tümü açılırsa bunu yapan kişi ölür.Bölümde gördüğümüz gibi, Lee 5 kapı açar, en sonuncusu orman kapısı.Ölüme çok yaklaşır ama daha da kötü olan şey, Gaara’nın kolunu ve bacağına zarar vermesidir.Baş rakibi Neji’den intikam almayı umar, ama Neji daima ondan iyi ve gösterişlidir, daima yener onu.
------------------------------------
------------------------------------
Takım arkadaşları Neji ve Tenten’dir.Sensei’si ise Gai Sensei’dir, tıpkı ona benzer.
Sakura’ya tutkundur, ve bir keresinde de Sasuke ile dövüşmüştür.Lee kazanmıştır bu dövüşü.Takımındaki, ikincil ve birincil Lotus’u yapabilen tek kişidir.Ve yakın mesafe dövüşünde uzmandır.
Gelin Rock Lee ile Gaara’nın savaşına bir göz atalım.Gaara kazanır ama iyi bir dayak yer.Rock Lee savaş boyunca eğitimdeymiş gibi muazzam ağırlıkları bacağında taşır.Lee onları çıkarılması söylendiğinde Gaara’nın kumlarından kaçınır ve ona vurmayı başarabilir.Ağırlıkları çıkardığında o kadar hızlı hareket eder ki, gözle görülmez ve Gaara’nın alnına attığı bir tekmeyle onu yaralar.Çok ciddi bir tekme olmasa da Gaara’nın kumdan defansına vurabileceğini anlamak açısından önemlidir bu, ve Gaara kendini kumla çevirir.
ağırlıklar>>
Görüyorsunuz, çakrasını kullanıp herhangi bir jutsu yapamamasına rağmen, taijutsu bilir ve çarka kapılarını açabilir.bu ona portakal rengi bir görünüm verir ve daha hızlı hareket etmesini sağlar.Gaara’yla tıpkı bir ping pong topu gibi oynar (o kadar hızlı hareket eder ki Gaara havadayken dafalarca ona vurabilir).Ama beşinci çakrasını açmasıyla, Gaara “Desert Coffin” i uygulayarak Lee’nin bacağını ve kolunu kırar.Daha sonra, ona yaralarında dolayı bir daha asla Ninja olamayacağı aksi takdirde kendini tekrar yaralayacağı söylenir.Ama Lee, yeniden Ninja olmasını sağlayan yeni bir yöntem keşfeder ve bu tedaviyi kabul eder.Tedavi işe yarar.
-----------------------------------
----------------------------------
Kişisel Görüşlerim:Öncelikle Rock Lee’nin oldukça değişik biri.İnatçı, zorlu, ama inandığı şeyler için tüm varlığıyla savaşabilen biri.Cesarete ihtiyacınız mı var, Rock Lee’yi izlemek yeterli olacaktır!Onun kararlılığından etkilenmedim desem yalan olur, zor işler yaparken aklıma o gelir (tabii Naruto hayatıma bu kadar girmişken çoğu yerde hatırlamam son derece normal).hmm..Rock Lee ve Gai sensei yi izlemek son derece keyifli eğer bu karakterler olmasaydı seri nasıl olurdu asla bilmek istemiyorum o yeşil kıyafetleriyle sensei ve öğrencisi ikiz gibi geziyorlar ortada, hatta bir ara Naruto’da heves etmişti bundan giymeye, Jiraiya sağolsun bu asla gerçekleşmedi.Pek yakışmazdı ona...
Ve Rock Lee ile Gaara’nın dövüşleri, Chuunin sınavındaki en iyi dövüşlerden birisidir, hatta Sasuke’nin dövüşünü bile beğenmem o kadar! (beş dakika sürmüştü ve bir halt yapmamışlardı).Sasuke vs. Gaara’yı da sevmem ama Rock Leevs Gaara son derece farklı bir tadı var benim için.Üç dört bölümlük harika bir dövüş, defalarca izleyebilirim.
Bir not, yazının bir yerinde (yaşlarla ilgili olan kısımda) Lee’nin aralık ayında doğduğu söylenmiş, fakat üstteki biyografik bilgilerde 27 Kasım diye yazılmış!Esası 27 Kasım olacaktır neden aralık diye eklemişler, üstelik aynı yazıda onu bilemiyorum.Buradan düzeltmiş olayım.Bu hata Nejii’nin biyografisinde Lee’den bahsedilirken de yapılmış, ki aynı yazı olduğu için buraya yazmaya gerek görmedim o bölümü.
Chuunin sınavı ve sonrası özel resimler>>
Sınav sonrası iyileşmeden önce>>
Lee vs Kimimaro (sarhoşluk resimleri ve Gaara'nın da bir kaç resmi)>>
Karışık>>
Not:Shippuuden #51 i bekliyorum halen umarım bu akşam izleyebilirm yoksa yarına koysalar iyi bazen günlrce bekletip neredeyse arka arkaya gösteriyorlar

umarım yarın koyarlar, hem manganın yeni bölümünü (kulüp çevirisi) yayımlarız hem de o, süper olur!
bir de bölüm 19'a geldim animede, shippuuden yavaş ilerlediğimiz için (genelde haftada bir) eski bölümleri tekrar izleyerek oyalanıyorum.