Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 08, 2008, 12:04:50  

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kulüp Düzenlemeleri  (Okunma Sayısı 4430 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
limonşerbeti
Şeker
**

TAKLİTLERİMDEN SAKININ!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2007, 20:48:45 »

"Türkçe'miz Turkche'leşiyor!! " Kulübü

Kulüp yöneticileri: Selphie_Tilmitt, Limonşerbeti, BilgeNazz
 Kulübün Kuruluş Amacı: Türkçe'nin bu kadar basit bir dil olmadığını ve Türkçe'yi yanlış kullananlara bunu anlatmak, dilimizi daha düzgün kullanmak.
 Kulüpte yapılacak Etkinlikler: Türkçe'yi tanıtmak, kurallarını tanıtmak, Dil hakkında bilgi vermek.

Kulüp Kuralları

*kulübe sadece üye olanlar ileti atabilirler.
 *Kulüpte sade ve düzgün bir Türkçe ile konuşulması gereklidir. Buna uymayanlar uyarı alacaklardır.3 uyarı alan kulüpten atılacaktır.
 *Üye olmak için BilgeNazz'a ya da Limonşerbeti'ne özel ileti atmanız gerekmektedir. Kulübe yazdığınız takdirde isteğiniz dikkate alınmayacaktır.
 *Paylaşımlarda bulunmak zorunludur.Ben üyeyim deyip de bir daha uğramayanlardan olmayın lütfen!
 *Uzun süre aktif olmayanlar kulüpten atılacaktır.
 *Forum kuralları aynen geçerlidir.

Kuralları dikkate alırsanız seviniriz. Herhangi bir sorunda BilgeNazz'a ya da limonşerbeti'ne ileti atabilirsiniz.

Üye Sıralaması

Selphie_Tilmitt
BilgeNazz
Limonşerbeti
Gökalp
Hermi
Apus
Snow_Queen
Limonlu_şeytan
Fraktal
Delidir
Faithy
Neithan Turambar Turin
Missmurder
Profesör_bşk
Alavigne
Sweety_girl
Cho_Chang
Ginny_weasley
Hp-95
FrozenHunter
Gorkemce
Anturajjalka
*DaRkNesS*
perilerülkesi
Hey Ho Lou
Pischo_girl
Fred_weasley
Daniel_ecem_redcliffe
Ardatar
Aragorn
Ay_parcasi
Skymoon
Xsedx
Taha_61
Eessrraa
Déspina
Pelinuuus
fortescue
Dilaraus
Sweet
------------
Selphie_Tilmitt'e atılan iletileri bilmediğimiz için doğru bir sıralama yapamamış olabiliriz.Bu sıralamayı paylaşım yapanları ve fikir belirtenleri ele alarak yaptık.Üye olmak istemeyenler bize bildirsin.

Kulübünüzle ilgilenilmiştir
Nyks nightmare
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2007, 15:15:43 Gönderen: Nyks Nightmare » Logged

"Turkche değil !! TÜRKÇE konuş !!" kulübü yöneticisi

Artık birşeyler yapmak lazım...Küresel ısınma bizden başka kimsenin suçu değil..

Gülümseyen  NBA Kulübü Gülümseyen
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Kulüp Düzenlemeleri
« Eklendi: Ekim 08, 2008, 12:04:50 »

geberesice
b
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Haziran 29, 2007, 22:55:13 »

Heroes hayran klübü

.

genel bilgi:
 ÖZEL GÜÇLERİNİ KEŞFEDENE DEK SIRADAN OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORLARDI.

Bu sezon Amerikan televizyonlarında en çok heyecan yaratan dizi Heroes, yakında CNBC-e'de. Dizinin adının “kahramanlar” olmasına bakıp, alıştığınız süper kahraman karakterlerini bu dizide görmeyi henüz beklemeyin. Çünkü Heroes olağanüstü birtakım güçler geliştirdiklerini keşfeden sıradan insanları konu eden bir dizi. Dolayısıyla süper kahramanlığa dair farklı bir yaklaşıma, ilginç karakterlere ve çok sürükleyici bir öyküye sahip.
Kahramanlarımız yeni gelişen özel güçlerinin hayatlarına etkisiyle baş etmeye, bu güçlerin kaynağını ve sebebini öğrenmeye çalışırken, onları teker teker bir araya getirecek büyük resim de aydınlanacak. Bedeni kendini hızla onaranından, geleceği tuale aktarana, zaman ve uzam içinde hareket edebilene kadar farklı özel yetenekler geliştiren insanların kaderi dünyanın kaderini belirleyecek.
 KİM KİMDİR?

MOHINDER SURESH
Hintli Mohinder, kendisi gibi genetik profesörü babasının ölümünü araştırmak amacıyla New York'a geliyor. 

HIRO NAKAMURA
Japonya'nın Tokyo şehrinde bir ofiste çalışan Hiro, "uzayı ve zamanı bükme" gücüne sahip olduğu konusunda tutturuyor. 

CLAIRE BENNET
Texas'ta yaşayan bu liseli sarışın amigo kızın bedeni, gördüğü hasarı müthiş bir hızla onarma yeteneğine sahip. 

NIKI SANDERS
10 yaşındaki oğlu Micah ile Las Vegas'ta yaşıyor. Kocası hapse girmiş. Geçimini sağlayabilmek için webcam önünde "striptiz" yapıp internette görüntülerini yayınlıyor.

MICAH SANDERS
Micah çok zeki, Niki'ye göre bir "dâhi çocuk".

PETER PETRELLI
Peter, hastabakıcı olarak çalışıyor. İnsanlara yardım etmeye inanan bu duyarlı genç adam, son zamanlarda iç dünyasında önemli bir değişim geçiriyor...

NATHAN PETRELLI
Politikaya atılmakta olan Nathan kardeşinden çok farklı: Peter duyarlı ve hayalperest iken, o rasyonalist ve pragmatik. 

ISAAC MENDES
Isaac, isim yapmaya çalışan genç ve yetenekli bir ressam. Isaac'in "normal" resim yeteneğinin ötesinde, kimsenin bilmediği bir başka yeteneği daha var...

SIMONE DEVEAUX
Simone'un bir sanat galerisi var. Zaten sevgilisi Isaac'in tablolarını da orada satışa çıkarıyor.

Kulübün Kuruluş Amacı: Heroes sevenlerin fotograf ve bilgi paylaşımı yapabileceği heroes bölümleri ve çizgi romanları hakkında konuşabilecekleri bir yerin olması.

Kurallarımız:

- Üye olmak isteyenler burada belirtebilirler,p.m ile bildirme zorunluluğu yoktur..
- Uzun süre aktif olmayanlar atılacaktır.
- Klüpte gereksiz ve küfürlü konuşmak yasaktır.
- Klübe sadece üye olanlar paylaşım yapabilirler,üye olmayanlar fotograf haber vs gibi şeyler paylaşamaz.
- Konu dışında paylaşım yapmak ve konuşmak yasaktır.

Klüp Kurucusu:Aylak
Klüp Yöneticisi:geberesice
Klüp Yardımcısı:Marissa

Üye Listesi

*sarah_dan*
Aylak
Ay_parcasi
DarkPrince
Geberesice
Godric Gryffindor
Greeny
MuseFul
Marissa
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2007, 18:24:54 Gönderen: geberesice » Logged

Dr. Braddy Bar

limonşerbeti
Şeker
**

TAKLİTLERİMDEN SAKININ!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2007, 15:10:24 »

Haluk Levent Hayranları Kulübü

Kulüp yöneticileri: Limonşerbeti
 Kulübün Kuruluş Amacı: Haluk Levent'i hatırlamak, onunla ilgili bilgileri siteye ulaştırmak
 Kulüpte yapılacak Etkinlikler: Haluk Levent'in şarkılarını tanıtmak, onunla ilgili linkleri paylaşmak, resimler koymak ve     onunla ilgili bilgiler vermek

Kulüp Kuralları

*kulübe sadece üye olanlar ileti atabilirler.
 *3 uyarı alan kulüpten atılacaktır.
 *Üye olmak için Limonşerbeti'ne özel ileti atmanız gerekmektedir. Kulübe yazdığınız takdirde isteğiniz dikkate alınmayacaktır.
 *Paylaşımlarda bulunmak zorunludur.
 *Forum kuralları aynen geçerlidir.
 *Haluk Levent'i sevmeyenlerle kavga etmeyin ve kulüpte en ufak bir kavga olmasın.

Kuralları dikkate alırsanız seviniriz. Herhangi bir sorunda Limonşerbeti'ne ileti atabilirsiniz.

Üye Sıralaması

Limonşerbeti
  nft_ß_daN
  Ruh
  QuEeN 

Haluk Levent Hakkında Bilgi

26 Kasım 1968'de Adana’nın Yüreğir ilçesinde doğdu. İlkokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yaptı. Üniversite giriş sınavlarını kazanıyordu ama eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerletemiyordu. Bu durumda ailesinin maddi sıkıntıları da önemli bir rol oynuyordu.

Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün “Yollarda" adını alması da bugünlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

1992 yılında İstanbul'a geldi. Ortaköy'de çeşitli barlarda çalıştı. yıldıray gürgen le tanışması hayatın değiştirdi, en son albümü haricinde hepsinde yıldıray gürgen imzası vardır, amma aranjörlerin kaderi bu isimleri anılmaz 1990’da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı dört yılın ardından meyvesini verdi. 1994’te "Yollarda" albümünü çıkarttı. Bu albüm aynı zamanda Anadolu Rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendi. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. “Yollarda” hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık ikiyüzbinlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1996'da "Bir Gece Vakti" bir milyona yaklaşan satış rakamıyla müzik gündemine bomba gibi düştü. Yine 1996’nın sonlarında “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu Rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı “Arkadaş” albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

1997’nin Ağustos ayında cezaevine girdi. Yaklaşık on yıldır kurtulamadığı ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu’ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla “Mektup” albümünü çıkarttı. “Mektup” içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu “Mektup”u yüz binlerce kişi okudu. İçerde boş durmadı “Kedi Köprüsü” adlı ilk kitabını yazdı. Gözleri kör eden ışıklardan kurtulmuş ve her ne kadar yüz bin mektup almış olsa da sonunda kendisine kalmıştı. Bu “kendinelik” bir kitapla somutlaştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümünü hazırlamak için çok az bir vakti vardı. Çünkü 18 aylık askerlik görevi bekliyordu. Bu koşullar altında “Yine Ayrılık” albümünü çıkarttı ve askere gitti. O askerdeyken bedelli askerlik çıktı. Anlamlı bir talihsizlik oldu. Askerdeyken Türkiye’nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler verdi. Bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da konserler verdi. 1999 depreminin ardından İzmit’te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. Askerdeyken izin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi. “www.leyla.com”u çıkarttı. Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vuruyor, “Kamyoncunun Türküsü” şarkısıyla Susurluk’a gönderme yapıyordu.

Askerlik görevinin ardından sırasıyla “Kral Çıplak”, “Bir Erkeğin Günlüğü” , “Aç Pencereni” “Annemin Türküleri” adlı albümlerini piyasaya sürdü. Ayrıca ikinci deneme kitabı olan “Moritos’un Düşleri” ni yayımladı.Ardından 2006 yılında "Akşamüstü" adlı albümünü çıkardı.

Sanat yaşamının on altıncı yılına (2006) adım atan sanatçı, bu geçen on beş yıl boyunca yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık on bin konsere çıktı. Türkiye’de en çok konser veren sanatçıların başında gelen Haluk Levent, bu konserlerin çok önemli bir kısmından para almamış, konserin gelirini ihtiyacı olan hastalara vakfetmiştir. Yardımsever Rock’çı tanımının yakıştırılması bu sebeptendir.

Aynı zamanda Çevre Sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde çevre katili projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin’in Kazanlı ilçesindeki Caretta Caretta Kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerinde bulundu.

Kısa sanat yaşamında on üç albüm, on bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdıran Haluk Levent, yürüdüğü yolda olgun ve emin adımlar atmaya devam ediyor
--------------------------------------------------------------------------------
                  Nba Kulübü
 Kulüp yöneticisi:Eärendil
 Kulübün kuruluş amacı:Nba'i herkese tanıtmak, basketbolcuları ve takımları hakkında bilgi vermek
 Kulüpte yapılacak etkinlikler:Oynanan maçlar hakkında bilgi vermek, basketbolcularla ve takımlarla ilgili resim, haber vb. bilgiler vermek

Kulüp Kuralları
 -Konu dışında paylaşım yapmak ve konuşmak yasaktır.
 -Üye olmak isteyenler burada belirtebilirler,p.m ile bildirme zorunluluğu yoktur
 -Forum kuralları aynen geçerlidir
 -Kulüpte gereksiz konuşamalarda bulunmak yasaktır.

Üye Sıralaması
 Eärendil 
 *EYLÜL*
 Ardatar
 A.dumbledore:)
 Manyetik_Böcük
 Stan
 Frank_McCourt
 whisper
 limonşerbeti
 english_crazy
 Unicorn_Seda**
 kod_weasley90
 Poşet Kız
 Neithan Turambar Turin
 wsly_pttr
 enes01
 arsene_lupin
 Dj_QmeR
 Chai-Tai
 Diablo 
 TMNT
 peter.pettigrew

küçük bir not:Kulüp başkanımız yapmadığı için onun yerine ben yaptım
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2007, 17:52:20 Gönderen: limonşerbeti » Logged

"Turkche değil !! TÜRKÇE konuş !!" kulübü yöneticisi

Artık birşeyler yapmak lazım...Küresel ısınma bizden başka kimsenin suçu değil..

Gülümseyen  NBA Kulübü Gülümseyen
Gria_Himonas
Gria - Grii - Görüya - Gıveya - Gırüü - Griş - Ciria
Has Türk Kahvesi

Yakışmaz mı İstanbul bize?

kadrican_ve_saz_arkadaslari@windowslive.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 25, 2007, 02:13:00 »

Fantasticc, Çapulcular Hayran Kulübü' nü açmıştın ya o şimdi kapalı Kahkaha Kahkaha Tekrar açarsan sevinirim Gülümseyen

~ Twilight ~

Öykücüq
Eternal Glory
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 25, 2007, 02:52:16 »

Narnia Günlükleri Hayran Kulübü

Narnia Günlükleri, C.S. Lewis tarafından çocuklar için yazılan yedi kitaplık bir fantastik edebiyat serisidir. Seri, aşağıdaki kitaplardan oluşur.

* Büyücünün Yeğeni
    * Aslan, Dolap ve Cadı
    * At ve Çocuk
    * Prens Caspian
    * Şafak Yıldızının Yolculuğu
    * Gümüş Sandalye
    * Son Savaş

Ayrıca serinin Aslan, Cadı ve Dolap kitabı filme uyarlanmıştır. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap, C.S. Lewis'in fantastik kitap serisinin yayınlanan ilk kitabından uyarlanmıştır. 2005 yılında "En iyi Makyaj" dalında Oscar Ödülü'nü kazanmıştır.

Film 9 Aralık 2005 tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da gösterime girmiştir. En son 4 Mart 2006'da Japonya'da olmak üzere dünyanın geri kalan kesimlerinde de vizyona girmiştir.

Narnia Günlükleri kitap serisinin yazımından 50 yıl sonra, heyecanlı serinin ilk filmi olan "Aslan, Cadı ve Dolap" , gösterime girer girmez tüm dünyada büyük bir başarı yakaladı. ABD'de 291.710.957 $, uluslararası olarak 453.073.000 $ hasılat ile toplam kazancı 744.783.957 $'a ulaşmıştır. Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta sonu 65.556.312 $ gelir elde etmiştir.
Serinin 4. kitabı Pren Caspian'ın iflminin çekimleri hala devam etmektedir.

***Bilgiler Vikipedi'den alıntıdır.

Kulüp Yöneticisi: Öykücüq

Kulüp Yardımcısı: Henüz yok.

Kulübün Kuruluş Amacı: Narnia Günlükleri serisini sevenlerin çeşitli grafikleri, resimleri, bilgileri paylaşabileceği, konuşabileceği bir ortam oluşturmak.

Kulüpte Yapılacak Etkinlikler: Narnia Günlükleri hakkında resim, duvarkağıdı, imza, avatar paylaşımında bulunmak, kitaplar ve filmler hakkında bilgi vermek.

Kurallar:
-İmza için eskiden bir yazı yazılmasını önermiştim ama bu öneriyi kaldırdım. İmzaya ya da herhangi bir yere birşey yazma zorunluluğu yoktur.
-Kulübe üye olmak isteyenin bana öm atması gerekir ancak paylaşım yapabilmek için benim size mesaj atmamı beklemeyin. Yani bana mesajı atın ve paylaşıma başlayın Gülümseyen Mesajı sadece adınızı listeye ekleyebilmek için istiyorum.

Üyeler:
Nélindë Urithrawiel
antivoldey
MaRaUdEr
özge radcliffe
bonnie_93
QuEeN
beauty
GiZeMm
melike_dilek_daniel
gorkemce
eceandharry
magicans princess
Maltazard
dark_magician
wizard91

Üye Mi Değil Mi Belli Olmayanlar:
tonks
night_star
Knight
daniel_dilek_erbil
bewitched198
rumeysaa
busra_cho_995
*irem*
Pure Perfection

Memur beni kanun adına tutukladı, ben onu özgürlük adına tokatladım.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #20 : Temmuz 31, 2007, 17:28:47 »

arkadaşlar yarın ilgilenicem kulüplerle kusuruma bakmayın :S

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
JameSirius
Ice Queen
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 12, 2007, 15:24:44 »

kurallarda buraya yazabileceğim yazıyor.Bende Heroes Hayran Kulübüne katılmak istiyorum.Ne yapabilirim Ne?
Synthetica
| cуяєlα αηנα cαямєllα |
Krema

CrueL * Reborn <3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 12, 2007, 20:56:25 »

Klüp başkanına özel mesaj at istersen. ^^
geberesice
b
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 12, 2007, 21:33:47 »

kilitlenen ama düzenlenen klüpler ne zaman açılacak?

Dr. Braddy Bar

Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Harley Quinn

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 13, 2007, 14:49:58 »

kilitlenen ama düzenlenen klüpler ne zaman açılacak?
Şu an itibariyle kulüplerle ben ilgileniyorum kulübünde düzeltmeyi yapanlar bana özel mesaj yoluyla hangi kulüpte ne düzenleme yaptığını göndersin bende açayıp kulüplerini hoş zaten kilitlenen kulüplerde ne yapmaları gerektiğini yazdım buna rağmen anlamamışlarsa bu benim sorunum olmaktan çıkar

geberesice
b
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Eylül 19, 2007, 17:12:19 »

tüh yav kulübü düzeltmiştim ama gitti Ağlayan şimdi tekrar başlık açabilir miyim Utanmış

Dr. Braddy Bar

Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Harley Quinn

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Eylül 19, 2007, 17:14:00 »

tüh yav kulübü düzeltmiştim ama gitti Ağlayan şimdi tekrar başlık açabilir miyim Utanmış
ya bu hack olayı yüzünden karışıklık oldu bayağa
tabii ki tekrar açabilirsin

Gria_Himonas
Gria - Grii - Görüya - Gıveya - Gırüü - Griş - Ciria
Has Türk Kahvesi

Yakışmaz mı İstanbul bize?

kadrican_ve_saz_arkadaslari@windowslive.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2007, 19:51:53 »

Bundan sonra kulüpler bölümünle ben ilgileneceğim. İlk iş olarak birkaç yerde söylenmiş bir kuralı eklemekle başladım.

Alıntı sahibi: Gria
8 - Aynı konuda iki farklı kulüp açılabilir. Örneğin; Dogstar grubu ile ilgili bir kulüp vardır, ama bir başkası bu kulübün yaptıklarını beğenmiyordur, daha farklı şeyler yapacağını iddia ediyordur o zaman aynı grupla ilgili kulüp isminin farklı olması şartıyla kulübünü açabilir.

~ Twilight ~

Mls hp
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2007, 21:55:43 »

ben <Trio Fun CLuP>  içn gerekli düzenlemeleri yaptım.umarım eksik birşey yoktur  Gülümseyen

Trio Hayran Klubü

Trio Hayran Klubünün Amacı : Dan Rupert ve Emma dan oluşan üçlümüz..Kişisel klupleri var ama  burada hem onların HP karakterleri hakkında hem Dan Emma Rupert olrak paylaşımlarda bulunabilir,konuşabilirz

Kurallar:
1-100 mesajı geçemeyenler klube üye olamaz.
2-Üye olamk isteyenler yöneticiye ÖM atabilirler.
3-Aktif olma zorunluluğu vardır.Aktif olmayanlar klubten çıkarılır.

Üyeler:

Kurucu:rumeysaa

-Nezii
-Mls hp
-Bilgenazz
-bonnie
-delidir
-matmazel
-miss emma
-pucca
-özge radcliffe
-HermionesDream

İlgilenildi - Gria
« Son Düzenleme: Eylül 29, 2007, 15:03:07 Gönderen: Gria_Himonas » Logged

3o.o6.2oo8
. . .
~FrozenHunter~
Severus Snape
Sert Espresso

Here come the tears..

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ekim 26, 2007, 21:14:41 »

Therion Hayran Klübü
[/b]

Grup Hakkında:

Bu grup aslında tek bir kişinin grubu denebilir, grubun kurucusu ve en başından beri dahil olan tek üyesi, Christopher Johansson. Bu adam şu an Dragon Rouge denen bir topluluğun üyesi. Bu topluluk kara büyü ve doğaüstü güçleri keşfetmeyi amaçlayan insanlardan oluşuyor. Kurucusu Thomas Karlsson, son bikaç albümde şarkıların sözlerinin yazarı aynı zamanda. Therion'un müziğinin ve şarkıların sözlerinin gidişatına bakıldığında, Christopher Johansson'un bu adamla tanışıp gruba girdiğini varsayarak, bu tanışmanın ikinci albüm civarlarına denk geldiğini tahmin edebiliriz. İlk albümde emperyalizm karşıtı tamamen düz müzik ve üzerine döşeli düz sözlerden oluşan, sözlerin anlamına dayalı bir müzik varken, üçüncü ve dördüncü albümde Lilith ve Naamah ile ilgili şarkılar var.

Bununla paralel olarak yine - alakalı mı bilemiyorum - ilk albümde brutal vokal yapan Chris zamanla kenara çekiliyor ve gitarıyla ilgileniyor. Ayrıca gitardan ve sadece gitardan olşan Heavy Metal erasıyla yetişmiş olan Chris biraz farklı şeyler yapmak istiyor. Bunlar da müziğin daha çeşitli bir hal almasında katkılı oluyor tabii, zaten grubun iyi veya kötü her albümünde bir deneysellik seziliyor. İlk albüm tam anlamıyla death metalken, sonraki tarzlarını senfonik/operatik metal olarak tanımlıyor Chris.

1987 yılında kuruluyor grup, o zamanki adı Blitzkrieg. 1988'de isim Therion olarak değişiyor ve 1991'e kadar olan süre zarfında birkaç demo çıkarıyorlar, iki tane kendi imkanlarıyla ve bir tane de küçük bir şirketin yardımıyla. Bunlardan sonuncusu, Time Shall Tell dikkat çekmeyi başarıyor sonunda ve 1991 yılında ...Of Darkness'ı çıkarıyor grup.

OF DARKNESS

Tamamen death metal; melodik olmayan bir death albümü bu. Öne çıkan - ya da çıkması istenen şeyler sözlerin anlattıkları. Coca Cola'ya, McDonalds'a, Amerika'yı hedef alan sözler var, dünyanın ve doğanın kötüye gidişinden bahseden liriklerle dolu albüm. Müziklerin çoğu güzel bir temel melodiye oturtulmuş ama bunlar çok basit ve hiç değişmeyen şeyler olduğu için bir yerden sonra sıkıyor ve hatta zaman zaman saf gürültü gibi geliyor kulağa. İlk şarkı olan The Return'ün girişi hoş, Megalomaniac'ın bazı yerlerde tatlı bir ritmi var; ama albüm böyle küçük şeylerden öteye gidemiyor. İlla ki bir şarkı söylemek gerekirse The Return diyebilirim sırf o girişin hatrına, ama dinlemeseniz de olur. Sözlerin isyankar içeriği bir yana, vokalin başarısızlığı da kötü bir etki yapıyor. Yine de dinlenemeyecek bir albüm değil, sadece tercih edilmeyecek bir albüm.

Of Darkness'ın çıkışı uzun sürünce daha albüm çıkmadan bir sonrakinin şarkılarını yazmaya başlıyor grup, ve bunun da yardımıyla aynı yıl içinde, 1991'de çıkıyor Beyond Sanctorum...
BEYOND SANCTORUM

Of Darkness'a göre daha iyi bir albüm. Müzik yine death ama araya serpiştirilimiş klavye tonları, clean vokaller ve şarkıların konularının farklılığı bunu sağlıyor. Ve müzik bir önceki albüm kadar tekdüze değil, güzel değişimler ve geçişler var. Daha sonra A'arab Zaraq Lucid Dreaming'de enstrümantal halini dinleyeceğimiz Symphony of the Dead'in ilk versiyonu var bu albümde ve hiç de fena değil, onun yanında grubun ilk yavaş ritmli şarkısı Paths güzel denebilir. İlk şarkı Future Consciousness'ın 2:50'den itibaren başlayan uzun ve güzel bir bitişi var. Cthulhu pek bir gaz, ve The Way ise 11 dakikalık - Therion'un son haline göre daha gürültülü de olsa - bir şaheser (vokallerin olduğu kısımlar hariç). Of Darkness gibi kaçılması gerekmeyen, ilerleme kaydedilmiş bir albüm olmuş bu, farklı elementlerin de mevcut oluşunun bunda payı var. Fakat albüme adını veren şarkı Beyond Sanctorum'u dinlemeden geçebilirsiniz.

Beyond Sanctorum'dan sonra senfoniye kafayı takan Chris bu yönde götürmek istedi grubu ve Symphony Masses - Ho Drakon Ho Megas 1993'te çıktı.
SYMPHONY MASSES - HO DRAKON HO MEGAS

Chris'in kendi deyişiyle, Therion'un "en deneysel albümü". Gerçekten de birçok farklı element ve esinlenme barındıran bir albüm bu, Arap/İran esintilerinden 80'lerin heavy metaline ve tabii ki klasik müziğe kadar. Klavyenin yardımlarıyla klasik müzik enstrümanlarının death metal'e katılmasıyla oluşan çok güzel kısımlar var, mesela Ho Drakon Ho Megas ikilemesi - özellikle ikinci kısmın başı. Bu albümdeki deneysellik, daha öncekilerden farklılık ve senfoniye olan eğilim bir çok death metal fanını gruptan uzaklaştırıyor. Bu da gruptaki değişikliği hazmedebilen ve beğenen, küçük ama sağlam bir hayran kitlesi yaratıyor grup için. Albüm için konuşmak gerekirse, bu albümdeki vokal daha önceki albümlerdekinden nisbeten daha iyi. Bu da Baal Reginon ve A Black Rose gibi şarkıları dinlenebilir kılıyor, çünkü sağlam müziklere sahipler. Klavyenin payı daha da artmış bu albümde, Symphoni Drakonis Inferni'de görüldüğü gibi. The Ritual Dance of Yezidis isimli enstrümantal şarkı da kötü değil, Procreation of Eternity yine dinlenebilir şarkılardan.

Bunun ardından klasik müziği kendi müziğine katmak isteyen grup iki opera vokaliyle birlikte çalışıyor ve Lepaca Kliffoth'u çıkarıyor 1995'te.
LEPACA KLIFFOTH

Bu albümle birlikte grup Nuclear Blast'a geçiyor, fakat hala yeterince senfonik bir albüm yapacak bütçe yok ortada. Klavyenin artık gitar kadar söz sahibi olduğu bu albümde artık müziğin death metalden oldukça uzaklaştığını söylemek yanlış olmaz, fakat yine de - ve hep olacağı gibi - gitarın kullanılış şekli asıl özünden hiçbir şey kaybetmiyor. Brutal vokalde ısrarcı davranmayan Chris çok fazla böğürmüyor bu albümde, bazı şarkılarda fısıldıyor ve bazılarında sesi çıkmıyor bile. Müzikteki melodiklik olduğu gibi hissediliyor. Bu albüm bize Arrival of the Darkest Queen girişiyle The Beauty in Black diye bir şarkı sunuyor, ki bu şarkının daha sonraki bir çok şarkılarından daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun yanında Evocation of Vovin, Black ve Darkness Eve gibi şarkılar da grubun geleceğini anlatıyor bize. Dinlenilebilir ve dinlenilesi bir albüm.
İlginç bir nokta daha var ki, bu ve bundan sonraki albüm olan Theli'da grubun bateristliğini yapan Piotr Wawrzeniuk, Theli'da ve daha sonra diğer albümlerde konuk şarkıcı olarak bulunuyor.

Uzun süredir kafasındakini yapmak için gereken bütçeyi bu albümden sonra bulan Christopher Johansson, sonunda gerçek enstrümanlar kullanarak bir senfonik metal albümü yapıyor. Theli 1996'da çıkıyor.
THELI

Sonunda gerçek keman seslerini duyabildiğimiz albüm. Kısık bütçeyle elindeki bestelerin ortaya çıkamayacağını anlayan Chris, Nuclear Blast'ın patronu Markus Steiger'le konuşuyor ve Therion'un müziğini takdir eden Steiger ona daha büyük bir bütçe sağlıyor. Bu faydasını büyük ölçüde gösteriyor ve Chris yapmak istediğini gerçekten iyi yapıyor; ortaya grubun o ana kadarki açık ara farkla en iyi albümü çıkıyor. Klasik müziğin yanında gitar kuvvetini kaybetmiyor, hatta gitar ağırlıklı bir albüm Theli. Şarkı sözlerinde, Ho Drakon Ho Megas ve Lepaca Kliffoth'ta oturmaya başlayan gelenek bu albümden itibaren şeklini buluyor ve çok az değişikliğe uğruyor: çeşitli mitoloji ve doğaüstü efsanelere göndermelerle dolu, ilgi çekici ve karanlık bir atmosfer. Şarkı ismi vermeye başladığım an tüm albümü saymam gerekebilir, ama özellikle belirtmek gerekirse Cults of the Shadow ve The Siren of the Woods kesinlikle dinlenmesi gereken, ne türlü olursa olsun ucundan metal dinleyen herkesin elinde bulundurması farz olan şarkılar. Opus Eclipse de senfonik metalde enstrümantal bir şarkının nasıl olması gerektiğini gösteriyor gibi. Ayrıca metal piyasasında önemli yeri olan Dan Swanö de Cults of the Shadow'un vokallerinde pay sahibi.

Bu güzel albümün ardından grubun kuruluşunun onuncu yılında bir albüm çıkarmaya karar veriyor grup. A'arab Zaraq Lucid Dreaming, 1997.
A'ARAB ZARAQ LUCID DREAMING

Theli'ya sığmayan şarkıların single CD'si olarak çıkması fikrinin geldiği son nokta böyle toplama bir albüm oluyor. Albümin ilk iki şarkısı grubun kendisinin, onların ardından birer tane Scorpions (Fly to the Rainbow), Iron Maiden (Children of the Damned), Running Wild (Under Jolly Roger) ve Judas Priest (Here Come the Tears) coverı var. Beyond Sanctorum'daki Symphony of the Dead'in kısa ve enstrümantal versiyonu, ve Christopher Johansson'un "The Golden Embrace" isimli bir film için hazırladığı soundtrack parçalarının orjinal ve Therion versiyonları bulunuyor albümde ayrıca. Dinlenmesi gereken yegane şarkı ise Fly to the Rainbow coverı. Bir bakınız vermek gerekirse; (bkz: orjinalinden iyi coverlar).

Theli'ın ardından klasik müzikle devam eden grup 1998'de en iyi albümleri Vovin'i çıkartıyor.
VOVIN

İşte grubun en iyi albümü. Güzel olmayan şarkı yok, güzel olan şarkı da yok. Şarkıların tümü muhteşem ve mükemmel. Theli ve sonrasındaki tüm şarkıları gibi birbirinden farklı bir çok duyguya aynı anda sürükleyen, korolarıyla insanı yükseltip kemanla uçururken gitarla yere vuran müziklerin kalitenin üst noktasına dayanması bu albümde gerçekleşiyor. Gitar ve klasik müzik arasındaki denge inanılmaz; ne Theli'daki gibi gitarların ağırlığı, ne de Deggial'daki klasik müzikteki yoğunluk mevcut. Yine tüm şarkıları saymadan duramam başlarsam, fakat bu albümde dinlenmesi sevap olan şarkıları söylemek gerekirse The Wine of Aluqah ve Clavicula Nox derim. The Rise of Sodom and Gomorrah'ı ise dinlemezseniz günahtır. Vovin, Theli'ın satışlarının iki katının üstüne çıkarak Therion adına bir rekora ulaşıyor. Siz en iyisi alın tamamen dinleyin bu albümü, sonra gelir elimi öpersiniz.

Bu albümün ardından bir Mini-CD çıkartmaya karar veren grup, yapımcının isteği üzerine buna bir kaç şarkı daha ekleyerek tam bir kayıt haline getirir. Crowning of Atlantis 1999'da çıkıyor.
CROWNING OF ATLANTIS

Vovin'e girmeyen iki şarkı ve Deggial'e girecek bir şarkı, üç tane cover (Manowar - Thor, Loudness - Crazy Nights, Accept - Seawinds) ve üç tane de live kayıttan oluşan, grubun tesadüfen bir asıl albüm olmuş bir albümü Crowning of Atlantis. Bir de Clavicula Nox'un orjinali kadar güzel, female yerine male vokalli, piyanoyla desteklenmiş yeni bir versiyonu vardır ki, o da dinlenmelidir. Bunun dışında çok da üstünde durulası bir albüm değil, özellikle Deggial yoldayken.

Vovin'den sonra klasik müzik iyice ön plana çıkar grubun müziğinde ve Deggial çıkar ortaya 2000 yılında.
DEGGIAL

Kemanların yanında üflemeli çalgıların da bulunduğu bu albüm Therion'un klasik müzik açısından en zengin albümü. Gitar albüm boyunca çok az yerde bir orkestranın yanında çalıyor izleniminden kurtulup kontrolü eline alıyor. Fakat bunun kötü bir etkisi var mı? Kesinlikle hayır. Tersine, daha önceki albümlerden bir farkı olmasını sağlıyor bu, tarzdan uzaklaşmadan. Ayrıca kemanların flütlerin müziği yönettiği şarkılarda gitarı da duymak farklı bir tat. Bütün şarkıların dinlenmesi gerektiği bir albüm yine, özellikle Via Nocturna, Eternal Return ve O Fortuna. Eternal Return de, Via Nocturna da uzunca girişleriyle insanı mest eden, albümün geneline uygun bir şekilde klasik ağırlıklı hoş şarkılar. O Fortuna ise Therion'un yorumuyla farklı ve güzel olmuş.

Bu kadar zamandan sonra bir konsept albüm yapmak istemiş olmalı ki Chris, İskandinav Mitolojisi'ni konu alan Secret of the Runes 2001'de çıkıyor.
SECRET OF THE RUNES

İskandinav Mitolojisi'nin başlangıcı olan, evrenin yaratılmasından önceki boşluk anlamına gelen Ginnungagap'la başlıyor albüm. Onun ardından 9 ayrı dünyayı anlatan birer şarkı ve kapanışta albümle aynı isimli şarkıyla sonra eriyor. Bonus olarak bir Abba (Summernight City) bir de Scorpions (Crying Days) coverı var. Genel olarak Therion sevenler tarafından beğenilen bir albüm değil, sonuçta 3 tane birbirinden farklı ve güzel albümden sonra böyle bir albüm çok da güzel gelmiyor. Fakat konsept albüm olmanın getirdiği sıkışıklığı çok güzel bir şekilde bertaraf ederek güzel müzik yapmayı beceriyor grup ve elindeki her türlü malzemeyi paylaşıyor bizimle. Ljusalfheim, Vanaheim ve Muspelheim özellikle tavsiye ettiğim şarkılar, ama konsep albüm baştan sonra dinlenmedikçe zevki çıkmaz. Dinleyiniz.

Bu albümden sonra 2002'de bir live albüm çıkartıyor grup ve zorlu bir işe soyunuyor. Ellerinde bulunan oldukça fazla malzemeyi dolu dolu kullandıkları Sirius B ve Lemuria, çift albüm olarak 2004'te beraber çıkıyorlar.
LEMURIA

Lemuria, kayıp Mu kıtasının diğer adı, fakat bu Secret of the Runes gibi bir konsept albüm değil. Yine farklı mitolojik ve efsanevi konular üzerine şarkılar ve garip duygular içine sokan müzikler var. Typhon ve The Ships of Berik Part I: Calling to Arms'da Chris'in tekrar brutal vokale döndüğünü ve bu sefer gerçekten iyi döndüğünü görüyoruz. İlk albümlerdeki gibi kulağı rahatsız eden değil, olması gerektiği gibi bir tona sahip. Şarkıların hepsi güzel ve albüm genel olarak Vovin'le yarışabilecek düzeyde. An Arrow from the Sun, Lemuria ve Abraxas çok yerinde ve çok güzel müziklerle bezeli iyi şarkılar. Özellikle Lemuria'nın "when the sailman's sailing away" diye başlayan melodisi çok güzel.

SIRIUS B

Lemuria'dan farklı, birbirinden ayrı albümler olduğu anlaşılabilecek kadar farklı bir albüm Sirius B. Lemuria'nın Vovin'dekine benzer dengesinin tersine, Sirius B bu yönden biraz daha Theli'a benziyor. Fakat bu onu Vovin'den daha iyi bir yere getiriyor. Lemuria'daki gibi bu albüm de Therion'un bir süredir (iki albümdür) sadece koro türü vokaller kullanmasından sonra solo vokale dönüş yaptığı bir albüm. Mats Leven, Piotr Wawrzeniuk ve Chris'in kendisi bol bol şarkı söyleyerek bunu sağlamışlar bu iki albümde. Sirius B'de dinlenmezse ayıp olacak şarkılar ise, Voyage of Gurdjieff, The Khlysti Evangelist, The Wondrous World of Punt ve Dark Venus Persephone. Özellikle Voyage of Gurdjieff çok güzel, senfoni orkestrasıyla birlikte çalınışını canlı dinlemek istiyorsunuz.

Teşekkürler ŞeBo

ALIMLAR
-eğer girmek istiyorsanız buraya başvurabilirsiniz.
-therion un en sevdiğiniz 3 şarkısını da yazarsanız çok sevinirim
-dilediğiniz taktirde imzanıza Therion Hayran Klübü yazabilirsiniz.

AMAÇLAR

-Therion hakkındaki bilgileri burda paylaşıp siteye duyurmak
-kendi çizimlerinizi , avatarları, wallpaperları, değişik resimleri paylaşmak.
-Therion'un konser tarihlerini paylaşmak, uygun olursa toplu olarak gitmek
-Therion'u neden sevdiğimizi, artılarını, eksilerini, albüm yorumlarını paylaşmak

Yönetici: ~FrozenHunter~

Üyeler:
iposh
felix felicis
zırt@poz

Şahsen Therion'u çok severim. Yaptığı müzik adeta ruhumu okşuyor. Metal melodilerin arasına ustalıkla senfonik ögeler serpiştirilmiş. Grubun bazı albümlerine aldığı Yunan ve İsveç Mitolojisi özenle işlenmiş. En sevdiğim albümü Vovin'dir.Yunan mitolojisini konu almş bir albümdür. Bunun yanında Lemuria, Crowning of Atlantis ve Deggial albümleri de hoştur. Son albümleri olan Gothic Kabbalah'ta gotik müziğe ağırlık verilmiştir(isiminden de anlaşıldığı gibi).
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2007, 21:19:44 Gönderen: ~FrozenHunter~ » Logged

All alone, no one cares.
So much to give to you all out there.
Take me now in your arms.
Let me rest safe from harm.

Ohh... I want to be loved...
I need to be loved...
Won't somebody love me?
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: