Hoşbulduk zeynep'çim ve buket'çim

(hehe hepinizin adını biliyorum..

damla saolsun:) )
Zeynep bilirim o duyguyu sınavda kafan durur hiçbi şey düşünemezsin.. Geçen ingilizce sınavında başıma gelmişti sorularla bakışıp durduktan sonra her şeyi bırakıp kalkıp gidiim diye düşünmüştüm bi an ciddi ciddi...
TM-MF konusunda: Sağolun umarım kararımı çabucak veririm çünkü geçen seneden beri düşünüyorum ve mesleğe de karar veremedim henüz! N'olucak benim halim ...

Olmadı kuzenimin (babamın kuzeni ama idare edin işte

) gittiği bi merkez varmış test falan yapıyolarmış oraya gidicem...
Seda boşver! Bizim İngilizceci de, sınavın üzerinden 17 gün geçmiş olmasına rağmen (1 nisanda olduk sınavı ya, şaka gibi!), kağıtları getirmedi, pazartesi getiricem dedi bekliyoruz... (Arada bi hafta tatil vardı üstelik.. "Tatilde sizin kağıtlarınızı okumamı beklemiyosunuz heralde?" gibi bi şeyler de dedi utanmadan. "Biz senin verdiğin bilmem kaç sayfalık kitabı okuyup kafamızı magical realism'le bozuyoruz o tatilde ama, naber?!!" diyesim geliyor!

)
Şimdi gelelim benim dertlerime:
Bu haftasonu asgari 15 saat ders çalışmam gerekiyo, yarın öğlen murathan mungan'ın imza gününe gitmem, akşam da tiyatroya gitmem gerekiyo... cumartesi kaynıyo denebilir yani (onlara da edebiyat hocası, gelirsem bana dönem ödevi için ekstra zaman vereceğini söylediği için gidiyorum

) Bu haftasonu yapacaklarımı yazdığım ajandanın fotoğraflarını çektik damlayla, mümkünse koyucam buraya
Pazartesi ingilizce sınavı sonuçları belli oluyo! Kötü geçmişti o sınav, ama sonucum iyi gibiymiş... Beş yokmuş ama sınıfta, o nasıl bir "iyi" kavramıysa artık... ! Haberi de arkadaşlardan aldım, ben o sırada koroda olduğum için sınav kağıtları hakkındaki yorumları kaçırdım

Önümüzdeki haftada olacağımız 4 sınava ek olarak (kendileri sırayla coğrafya, matematik *23 nisan* fizik ve fransızca sınavları olurlar

), her gün en az 3 ders saatinde ve öğle tatilinde koro çalışması var! "Bundan sonra her öğle tatilinde çalışma var!" diye, matah bir şeymiş gibi söylemez mi bi de...

Üstelik, hiç bilmediğim bir dilde bir şarkı söylüyorum ya! (Brindisi'yi söylüyoruz, şu meşhur Marc reklamı var ya "kurulamadan durulamadan"

) Daha öğrenilecek 4-5 parça varmış bi de! Ama 2 tanesi ABBA'ymış

Konserden önce sadece bir ayımız var üstelik!
Bugünün bombasıysa edebiyat sınavı => Soruları şöyle kısaca özetleyeyim:
1. 1,5 sayfalık bir Dede Korkut metni ve bu metni
aile bağları, kardeş sevgisi, kadının toplumdaki yeri ve ulusal benlik bağlamında açıklama!
2. Yaprak Dökümü=> Türk aile yapısındaki değişimlerin romana yansıması vs
3. Mutlu Orman diye bir şiirden üç imgesel dize bulup bunların her birinden üçer tane çağrışım yazıp (yanına bir de (toplam dokuz çağrışım) diye yazmışlardı ya!..

) bu çağrışımlara dayanan bir paragraf yazıp, Fuzuli'nin Leyla ve Mecnun'daki mutluluk anlayışıyla karşılaştırınız.
Süreniz 45 dakikadır.
Bi kere ilk soruyu okumak ve anlamak başlı başına 15 dakika alıyor, güya türkçe yazıyor ama, ben böyle cümle yapısı görmedim hayatımda! Bir şeyler karaladım -iğrenç oldu-
İkinci soruyu yaptım ama soruda istenilen şekilde olmadı
Üçüncü soruyu okusanız gülersiniz o derece bayağı oldu yani. 1. sınıftaki velet daha iyi yazardı!

Ben bu kulübe daha önceden katılmalıymışım, içimi boşaltmaya ihtiyacım varmış meğer!

Önizlemeye bi baktım da "göndermesem mi?" diye düşündüm bi an

Ama gönderdim