Döndüm işte

Aslında dönmemem lazım ama

Garipliğin sınırlarını zorlayan bir gün yaşadıktan sonra yazmak istedim

Ayrıca kısaca (!) genel durumumu ve siz kampüstekilere de yorumlarımı belirteyim dedim.
Babaaa nereye ya

O ÖSS denen yaratığı alt edip döneceğine inanıyorum.

Hadi be kim tutar seni.

Esra sana yorum yok

Düzelip gel ama

(Bir ay dayanabilecek misin ondan da şüpheliyim hoş

)
Zeynep üzülme ya Dilşat haklı o yarım saat bile kardır yani.

(a'ya şapka koymayı bilmiyorum cahilim tamam

) Ama bak sen bu kadar fedakarlık ediyorsun değecek görürsün.

Ne mangal partisi mi?

Git yav ne olur ki, ya da öss deneme hımm gitme ama.

İki ucu keskin bıçak bu ben de patlamasın sen seç valla

(Bıçak nasıl patlayabilir ki?

)
Şimdi genel durumumu özetlerseeekk. Gelecek kaygısı daha ne olsun!

UBDP'nin koşullarını okuduğumdan beri bunalımdayım. (Uluslararası Bakalorya Diploma Sınavı

) Geçen sene de okumuştum biliyordum ama bu kadar da ne bileyim yaa

Ateşin önünde böcekler uçar ya geceleri hani, hatta bazıları çok fazla yaklaşma cesaretini gösterir. Bu aslında bazı durumlarda aptallıktan başka bir şey değildir. Minik pervanenin kanatları tutuşur ve ölür ama bazen de ölümle burun buruna gelip hayatta kalır ve etrafındakilerden övgüler alırlar. (Nasıl bir psikopat çevre ise o

) Hah işte kendimi ateşe kurtulacağını sanarak atlayan ama şimdiden tutuşmuş pervane gibi hissediyorum.

ve yalnız değilim tüm sınıf telaş içerisinde not dilenmeye başlayacağız yakında.

Aile baskısı da cabası

Delireceğim ya git diplomat ol MF seç diyen bir anneannem var tepemde ama şükrediyorum yine de çünkü "IB'den atılırsam babam beni evlatlıktan reddeder!" "Off nasıl anlatacağım ben onlara IB mezunu asla olamayacağımı."ÖSS'den de zor işimiz bu ne ya!" "Yurt dışına burs kazanmazsam beni liseden sonra gören olmaz ailem leşimi serer." diyen arkadaşlarım var

Ama umutluyum ben ve her nasılsa neredeyse tüm derslerimde bir yükseliş var. Kimyadan senenin en zor sınavında senenin en iyi notunu aldım. Rekorum 79

Utanıyorum derste takır takır çözüp quizlerde fulleyen ben 79

Neyse sınıfta tek beş var sonra 79 geliyor zaten

Bunun aksine yükselttiğim fizik zart diye dibe vurdu tekrar, 38 ya

Koridorun ortasında bağırdılar bir de

(Koro dönüşü kaç almışım diye sormayacaksın Damla o zaman

) Fizik quiz notunun gazına gelmemek lazımmış demek ki

Artık okunmayan bir tek bioloji ve ingilizce sonuçları kaldı öleceğim heyecandan

Ha bunların üzerine bir de hem koro yüzünden olan konu açıklarım ve defter eksiklerim iyice tepeme bindi cuma da gitmeyince

Tüm hafta defter çekip ders çalışacağım

Yeni test kitabı alıp inekleyeceğim resmen fiziğe
ÖSS, UBDp, TOFEL, FIT A2, FIT B ne bunlar ya!! Off nasıl bir hayat bu

Seneye değişim programının kapısını tekrar çalmayan ne olsun var ya exchange e başvuracağım şerefsizim.

AFS'yi kazandık yollamadılar exchange de okul da koruyor gideceğim valla bir seneliğine buralardan. Yatarım orada ne güzel ya ulusal programı yetiştirme derdi olmadan oh!!

(edit:Öff kızınca yine saçmaladım

Nereye gidebilirm ki! 15 yaş çok küçük yerler seni yurt dışında aile sapık çıkar manyak çıkar asla olmaz derler yine

)
Başka da sövecek bir şey kalmadı zaten.

Günümün garipliğine gelirsem o da şöyledir. Koro çalışmasını ortasında dellenen Serdar Hoca nota sehpasını devirdiği sırada içeriye Müdür ve Genel Müdür girdi. Biz ayağa kalktık kalkamadık derken oturtulduk geri

Oturup şarkıya başlayınca Melike Hoca (Müdür) etrafta gezinmeye başladı. Arkamdaki 11 fırla notaları topla dedi ben direk ortaya atlayıp notaları toplarken Melike Hoca sanki çay içerken yere düşen bir şeyi kapmaya çalışan kadınlar gibi ay toplama canım falan filan dedi. Sonra geldi beni sevdi (tüm koro izliyor ha 123 kişi kadarız orada

) ben o neydi ya şeklinde yerime döndüm. Bu ikili girdiği sırada da ekşideki entryleri hatırlamam sonucu gülme krizinde olduğumu da eklemek isterim

Sonra onlar çıkınca S. Hoca bizi övdü Operadaki Hayalete başladık

polifonik korolar şenliğine katıldığımızı bizleri sevdiğini ettiği kürüflerin ve hakaretlerin yalan olduğunu ve okulun kalanı gibi olmadığımızı elit (!) (Projeksiyonu hangi dana burada depişip kırdı nan? Öküzler! Biri de masamdan fotoğraf albümümü çalmış! Kesin kız işi. Sivilceli yüzüne bakılmaz birine aşıktır ordan kesin, beyaz atlı prenseine bakıyordur. Çıkın nan ortaya! diye bağırdıktan sonra bunu demesi oldukça garipti aslında

) bir topluluk olduğumuzu söyledi ve benim çenem o ara bir yere değip geri geldi herhalde. İşte günün en garip yanı buydu. Dengesiz bir koro şefimiz mi var, biz mi tanıyamadık çözemedim, ama korolar şenliğinden tıstım. Yani bir batırırsak ana haberlerde deli hoca korosunu sıra dayağından geçirdi şeklinde olay oluruz
Ay az kalsın unutuyordum Gülce hepinize öpücüklerini selamlarını iletiyor.

Bir sorun var da hesabında

Ayrıca zamanı da yok ama iyi haberleri var ve sustum

UBDP KOŞULLARI
UBDP DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
Tüm Kuzey Yarıküre UBDP uygulayan okulların öğrencilerini kapsayacak biçimde yapılan bu değerlendirme sistemi İç ve Dış Değerlendirme olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır:
İç Değerlendirme:
Pratik Çalışmalar, Dil Bilimleri Dersleri (A1,A2,B ve ab initio) ve Bilgi Kuramı sözlü sunumlarını kapsar
UB Diploma notunun yaklaşık %25'ni oluşturan bu çalışmaların değerlendirmesini öncelikle ilgili dersin öğretmeni yapar. Ancak daha sonra iç değerlendirme örnekleri UBO uzmanları tarafından kontrol edilerek, gerekliyse yeniden değerlendirilerek, değiştirilerek UBDP müfredatı ve ölçütlerine uygun biçimde standardize edilir.
Dış Değerlendirme:
Bitirme Tezi, Dünya Edebiyatı Yapıtları, İngilizce A2 yazılı görevleri ve Bilgi Kuramı Makalesini ve Diploma Sınavlarını kapsar.
Bitirme Tezi, Dünya Edebiyatı Yapıtları, İngilizce A2 yazılı görevleri ve Bilgi Kuramı Makalesi çalışmalarını UBDP öğrencisi 11. ve 12. sınıflarda yapıp tamamlayarak kendilerine verilen çalışma takvimindeki son teslim tarihlerine göre UBDP Koordinatörlüğü'ne teslim eder. Koordinatörlük, bu materyalleri UB Organizasyonu tarafından belirlenmiş uzmanlara değerlendirilmesi için gönderir.
Diploma Sınavları, 12. sınıfın mayıs ayında üç hafta içinde yapılır. Ancak diploma adayı öğrenciler, sınavların başlamasının bir hafta öncesinden itibaren sınavların bitimine kadar (bir ay) TC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevli/izinli kabul edilirler. Sınavlar, UB Organizasyonu tarafından okulumuzun UB Koordinatörü'ne kapalı zarf içinde diğer materyallerle birlikte gönderilir.Ülkemizdeki tüm UBDP öğrencileri, sınavlara eş zamanlı olarak girerler ve sınav evrakları sınavın bitiminde kontrol edilip zarflanarak 24 saat içinde UB Organizasyonu tarafından belirlenmiş uzmanlara değerlendirilmesi için gönderilir.
İç ve Dış Değerlendirme Çalışmaları, müfredat materyalleri, UB Organizasyonun Çevrimiçi Müfredat Merkezi türünden çalışmalar için okulun ödemek zorunda olduğu aidat dışında aday öğrenci velisinden 12. sınıfın kasım ayında UB Diploma Sınavları'na kesin kayıt işlemi için UB Organizasyonu'nun İsviçre'deki bölge merkezi ile irtibatlı banka hesabına ödenmesi gereken bir ücret vardır. Örneğin Mayıs 2006 UB Diploma Sınavları için velinin ödemesi gereken ücret, 929 İsviçre Frankı'dır. Bu ücret ciddi miktarda değişime uğramayacak biçimde her sene UB Organizasyonu tarafından yeniden belirlenir.
Diploma alamayan adayların hakları:
UB Diploması alabilmek için tüm gereksinimleri yerine getiremeyerek sadece başarılı oldukları derslerden UBDP Sertifikası alan öğrenciler, iki kez daha sınav tekrarı hakkına sahiptirler. Bilgi Kuramı Makalesi, Pratik Çalışmalar, Bitirme Tezi türünden çalışmaları eksik olan öğrenciler de bu türden çalışmalarını tamamladıktan sonra UB Organizasyonu tarafından belirlenmiş uzmanların değerlendirmesi sonucu başarılı oldukları takdirde diploma alabilirler. Ancak eksik çalışmaların değerlendirmeleri ve başarısız oldukları derslerden yeniden sınavlara girmeleri UB Organizasyonu tarafından bir kez daha ücretlendirilir.
Program; Türkiye'de ilk kez 1996 yılında MEB Talim Terbiye Kurulu'nca kabul edilmiş, Tebliğler Dergisi'nde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Okulumuzun Lise kısmında 1999-2000 öğretim yılından itibaren uygulamaya başlanmıştır. TED Ankara Koleji'nde UB Diploma Programı'nın başlatılması, Vakıf Yönetim Kurulumuzun 26.11.1998 tarih ve 523-6/5524-5 sayılı kararı ile olmuştur. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'na Kasım 1998'de başvurulmuş, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra 7 Temmuz 1999'da programın uygulanabilmesi için tarafımıza yetki verilmiştir.
1.Grup (Dil A=Ana Dil ve Edebiyat)
UB Organizasyonu'nun öğrencilerin kendi kültürlerine bağlı kalmalarını teşvik etme politikasının bir parçası olan bu ders 80'den fazla dilde yapılmaktadır. Dersin amacı öğrencinin yazma, konuşma becerilerini ve anadilindeki edebi mirasına saygısını; dünya edebiyatı çalışmalarının verdiği uluslararası bakış açısı ile tamamlamaktır.
2.Grup (Dil A2 veya B veya Dil AB Başlangıç=Yabancı Dil Dersleri)
Bu grupta, amaçlanan dili de (İngilizce) anadili gibi kullanabilen; daha önceden yabancı dil öğrenme deneyimi olan veya dil öğreniminde başlangıç düzeyinde olan öğrencilere çeşitli düzeylerde dil dersleri sunulmaktadır. Dersler, yazılı ve sözlü iletişim üzerine odaklanmaktadır.
Şu anda okulumuzda başlangıç seviyesinde Fransızca ve Almanca dil dersi verilmektedir. Ancak ikinci yabancı dil dersi 4 Yıllık Lise Programında; 2005-2006 ders yılından itibaren ortak genel kültür dersleri içinde bütün okul programlarına zorunlu olarak tüm sınıflara konulmuştur.Bu nedenle 12. sınıf sonunda UBDP sınavlarına ikinci yabancı dil dersinden girme isteğinde olan Fen Bilimleri ve Türkçe-Matematik Alanı öğrencileri Fransızca ve Almanca dersini 11. ve 12.sınıflarda B düzeyinde almak zorundadırlar.
3.Grup (İnsan ve Toplum Bilimleri)
Bu grupta; İşletme ve Yönetim, Ekonomi, Coğrafya, Tarih, İslâm Tarihi, Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojisi, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Antropoloji ve Türk Sosyal Bilimler gibi dersler yer almaktadır. Ancak Fen Bilimleri Alanı öğrencilerinin TC MEB TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Fen Bilimleri Alan Diploması alabilmeleri için 3. grupta Fizik dersi almaları gereklidir. Sadece Türkçe-Matematik Alanı öğrencilerinin Türk Sosyal Bilimler dersini (disiplinler arası birleştirilmiş Tarih, Coğrafya ve Sosyoloji dersleri) alabilmeleri olanaklıdır. Fen Bilimleri Alanı öğrencilerinin Sosyal Bilimler derslerini ortak genel kültür dersleri içinde TC MEB TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi diploması için alırlar.
4.Grup (Deneysel Bilimler)
Bu gruptaki dersler ise; Biyoloji, Kimya, Fizik, Çevre Sistemleri ve Tasarım Teknolojisi'dir. Disiplinler arası 4. grup projesiyle uygulamalı laboratuvar becerileri geliştirilen bu derslerde, grup çalışmasına dayalı öğrenme desteklenmektedir. Öğrenciler bu ders programı içinde ahlâki bilinç, yerel ve küresel değerler konularını inceleyerek sosyal sorumluluklarını geliştirmektedirler.
5.Grup (Matematik)
Diploma alacak tüm adayların bir Matematik dersi almaları gerekmektedir. Bu program içinde de değişik yeteneklere ve öğrencilerin farklı ilgi düzeylerine yönelik; Matematik, Matematiksel Yöntemler, Matematik Çalışmaları ve İleri Düzey Matematik olmak üzere dört seçenek sunulmaktadır.Bu derslerin her birinin amacı, öğrenciye Matematiksel düşünmeyi kavratmak ve Matematik dilinin kullanılmasında kolaylık ve güven sağlayarak Fen Bilimleri'ne de destek olmaktır.
6.Grup (Güzel Sanatlar ve Seçmeli Dersler)
Bu grupta Görsel Sanatlar, Müzik ve Tiyatro yer almaktadır. Bu programda uygulama ve küresel bağlamda yaratıcı çalışma alanlarının araştırılması esastır. Ancak öğrenciler bu gruptaki derslerden herhangi birini tercih etmeyip, diğer gruplardan belirli dersleri de tercih edebilirler.
Birinci grupta yer alan Edebiyat ve 3. gruptaki Türk Sosyal Bilimler dersleri anadilde (Türkçe), diğer dersler İngilizce olarak yapılmaktadır.
Ancak Fen Bilimleri Alanı öğrencilerinin TC MEB TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Fen Bilimleri Alan Diploması alabilmeleri için 6. grupta Biyoloji dersi almaları gereklidir.
Bilgi Kuramı
Bu ders UBDP' nin temel felsefesini oluşturmaktadır.Sadece TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi UBDP Hazırlık Programında 10.sınıfta TC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış Bilgi Kuramı ders programı başlangıç düzeyinde seçmeli ders olarak zorunlu biçimde uygulanır.
İki yıllık Diploma Programının tamamlanması için;
* Yukarıda belirtilen 6 grubun her birinden üç tanesi "İleri Seviye"de (Higher Level-HL) işlenmek ve diğer üçü de "Standart Seviye"de (Standart Level-SL) işlenmek üzere altı tane ders seçilmesi ve diploma süresini kapsayan 2 yıl içinde İleri Seviye dersleri için minimum 240, Standart Seviye dersleri için ise minimum 150 saat öğretim yapılması,
* Altıgenin içinde yer alan bilginin ne olduğunun, çeşitli alanlarda inanç ve yargıların ve de öğrencilerin kişisel deneyimlerinin eleştirel bakışla irdelenmesini kapsayan 100 saatlik Bilgi Kuramı (TOK) dersinin tatminkâr bir biçimde tamamlanması,
* Yine altıgenin içinde yer alan "Yaratıcılık, Bedensel Hareket ve Hizmet" aktivitelerinden oluşan 150 saatlik CAS programının 2 yıl içinde başarıyla tamamlanması,
Öğrencinin kendisi tarafından belirlenen bir tez konusu ya da soru üzerine yine öğrencinin kendisinin planladığı, yürüttüğü, 2. yılın içinde verilmesi gereken ve 4.000 kelimeyi aşmayan bir Araştırma Tezi (Extended Essay) sunulması gerekmektedir.
ULUSLARARASI BAKALORYA HAZIRLIK PROGRAMI VE DEVAM KRİTERLERİ
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'nde UBDP Hazırlık Programı 9. ve 10.sınıflarda uygulanır.9. sınıfta İngilizce dersi dışında bu programı tercih eden ve etmeyen öğrencilerin ders programı içerikleri aynıdır.Öğrencilerimiz İkinci Yabancı Dil dersini UBDP Hazırlık (9. ve 10.sınıflar) ve UBDP(11. ve 12.sınıflar) boyunca zorunlu olarak alır.Diğer derslerde program farklılıkları 10.sınıftan itibaren başlar. MEB yeni dört yıllık lise programının gereği olarak öğrencilerimiz 9.sınıf sonunda alan tercihlerini yaparlar.Okulumuzda UBDP sadece Fen Bilimleri ve Türkçe-Matematik alanlarında uygulanmaktadır. Öğrencimizin bu alanlardan birini tercih edebilmesi için gerekli olan ölçütler:
UBDP HZ 09.sınıftan UBDP HZ 10. sınıfa geçiş kriterleri
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'nde UBDP'ye hazırlık 9. ve 10.sınıflarda uygulanır.9. sınıfta İngilizce dersi dışında, ulusal ve bakalorya ders programlarının içerikleri aynıdır. MEB dört yıllık lise programının gereği olarak öğrencilerimiz 9.sınıf sonunda Fen Bilimleri veya Türkçe Matematik olarak alan tercihlerini yaparlar. Öğrencimizin bu alanlardan birini tercih edebilmesi için gerekli olan ölçütler:
1. 9.sınıfta İngilizce dersinin ders yılı sonu notunun ortalama yükseltme sınavları öncesi (ders kesimi itibariyle) en az 4.00 olması,
2. Yöneleceği alana kaynaklık eden ve aşağıda belirtilen derslerden başarısız ders/derslerinin bulunmaması ve bu derslerin ders yılı sonu ağırlıklı ortalamasının ortalama yükseltme sınavları öncesi (ders kesimi itibariyle) en az 3.00 olması
Alana kaynaklık eden dersler:
- Türkçe Matematik Alanı : Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ve Matematik
- Fen Bilimleri Alanı : Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik
3. UBDP Hazırlık sınıflarında yıl sonu itibariyle öğrenci, programdan kendi isteğiyle çıkabilir. 9. ve 10. sınıflar sonunda programdan ayrılmaları durumunda okulumuzun genelinde uygulanan programlara göre akademik bir eksiklik oluşmaz. Öğrencinin alan değiştirme hakkı bir kereye mahsus olmak üzere sadece 10.sınıf sonunda vardır.
UBDP HZ. 10. sınıftan UBDP 11.sınıfa geçiş kriterleri
2007- 2008 öğretim yılında UBDP Hazırlık 09. sınıfta öğrenim gören öğrencileri de kapsayacak şekilde devam kriterleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
1. Dil ve Anlatım dersinin ders yılı sonu notunun, ortalama yükseltme sınavları öncesi (ders kesimi itibariyle) en az 4.00 olması,
2. Alan derslerinden başarısız dersinin olmaması
3. Alan derslerinin ders yılı sonu ağırlıklı ortalamasının, ortalama yükseltme sınavları öncesi (ders kesimi itibariyle) en az 3.50 olması
4. İleri düzey olarak seçeceği derslerin ders yılı sonu notunun, ortalama yükseltme sınavları öncesi (ders kesimi itibariyle) en az 4.00 olması,
11. sınıfın sonunda 12.sınıfa geçerken IB programından ulusal programa geçildiği durumda öğrenci aynı alanda kalarak ulusal programa geçebilir. IB programında 12. sınıfta okutulacak derslerden Trafik ve İlk Yardım dersini ulusal programda öğrenim gören öğrenciler 11.sınıfta gördükleri için, program değiştiren öğrenci Trafik ve İlk Yardım dersini sorumlu olarak yüklenir ve sorumluluk sınavına girerek başarılı olmak zorundadır.
Ölme eşeğim ölme