Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 08, 2008, 13:04:00  

Anket
Soru: Sizce ne olursa olsun Örnek Seri Sistemine Geçmeli miyiz?
Evet,ikisini kıyaslayınca bizimki farklı olabilir
Hayır,özenti olmak istemem
Özenti değiliz ki?!
Sonuçta şeyhlerden biri Fraktal,olabilir
Kararsızım,bir daha toplantı yapılmalı
Örnek Seri sistemine geçmek hata zaten

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 57   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: HPC Yazarlarının Loncası (Tatile girdik!)  (Okunma Sayısı 17908 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

~Everything is something happened...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Haziran 02, 2008, 13:55:33 »

Kulüp Yöneticileri:

(Şeyh-üş-Şuyuh)
_SePeT_ (İlkay)
(Şeyh Halifesi) Fraktal(Başat)

Yardımcılar:(Şeyhler)
ayriz(Duygu)
su perisi (Zeliha)

Üyeler:

_SePeT_~ Cadı Günlükleri

ayriz~Geçmişin İzleri,Gerçeküstü Sadakat,Bir Vejeteryanın Günlüğünden

Camellia~Çapulculukta Aşk,Lily-James

ginevra~Hayallerde Bir Umut,Let Me Love You,Daima Safkan (Toujours Pur/Hillwarts),Masal Bitti

Arminas~Yetim Çocuğun İntikamı,Tanrı Beni Sevmiyor,Kronometre

pesimist_RG~Hayallerde Bir Umut

Hey Ho Lou~Bir Aşk Hikayesi,Ambulans

BellaCio~Geçek Dostluk

su perisi~Harry Potter ve Kayıp Anahtar

Fraktal~Bir Potter Masalı,Merhaba Ölüm,Quiddtch Günceleri

darkkphonix~Saklanılmış Kız,Bir Hayattır Bellatrix...

deathlycaner90~Defter

Dame~Her Şey Kafem İçin!

Madeleine~Harry,Ron,Hermione,Elizabeth-Efsane Üçlüye Biri Daha Eklendi...

miss-potter~Harry Potter ve Umudun Büyüsü

delidir~Dünyalı Olmamam Neyi Değiştirir?Çok Şey!

mirabillis_92~Kuralsız Aşklar,Gizemli Sırlar

masalcı~Geçmiş Bazen Acıtır

derhavril~Bir Seçimle Yeni Bir Dünya

AnİMaGuS_bLaCk~Büyücü Dünyası:Kutsanmış Soy,Tom Marvoldo Riddle:Yeni Bir Karanlık Lord Doğuyor,Ölüm Taşı Efsanesi

holy_solemn~Harry Potter ve Son

ariel_unicorn~Son Savaşa Dek,Gökkuşağı Damlaları ve Son Miras

snape~Snape Ailesi

hjglas_potter_begum~Son Efsane,Yaz Maceraları

Feanor Tasartir~Düşünseli'den Gerçekler

Desteğinden ötürü Not Defteri Moderatörü Arna Belorn'a teşekkürler!

Desteğinden ötürü Harry Potter Hikayeleri Moderatörü Marissa'ya teşekkürler!

Kulübümüzün amacı: Yazılarımıza olan ilgiyi arttırmak,okuyupta yorum yapmayanları bilgilendirmek,hikayelerimizi tanıtmak ve birbirimize serilerimizle ilgili yardımcı olmak.Ve en büyük amacımız yorum sayısı azlığı yüzünden hikayelerini bitirtenleri azaltmak.Hikaye yazmaya teşvikçi olmak.Kulübümüzün amacı;seri yazarlarına sahip çıkması,birbirleriyle dayanışma içersinde olması,ayrıca seri yazmak isteyenlere yol göstermesi.

Kulübümüzün Kuralları:

1)Düzgün Türkçe (Klavye hataları hariç)
2)Her üyenin en az bir serisi olması gerekmektedir.Serisi olmayan üye olamaz.
3)Ahlak kurallarına uyalım.
4)Her katılan üye serisini tanıtmak zorundadır.
5)Üye olmak isteyen kişinin serisi bağlı olduğu bölümün (Not Defteri,HP Hikayeleri) kurallarına uymak zorundadır!

Yapacağımız aktiviteler:

Serilerimizi tanıtmak,üye olmayanlar dahil diğer yazılara yorum yazmak yorum yazmak,yorum sayısı azlığı yüzünden serilerini bitirenlerin önlerine geçmek,onlara yardımcı olmak.Kısacası tüm HPC seri yazarlarını bir çatı altında toplamak.Birde hırsızları engellemek amaçlı Not Defteri'nin ziyaretçilere kapatılması konusunda bir anket açtırdık.Oylama bitmiştir,anket 49'a 11 ile istenilen noktaya ulaşmıştır ve bu Lonca'nın ilk başarısı olmuştur.Şu anda da Lonca üyelerine özel her hafta üç üyenin serisine yorum yapılacaktır.Amacı yorum yazmaya teşvik ettirmektir.

Not Defteri Ziyaretçilere Kapatılsın Mı?

Ve ve ve yeni olarak hikayelerin denetlenmesi için editör,bigilendirme ve yardımcı olabilme adına danışman grupları oluşturuyoruz.

Peki niye böyle bir kulüp açtım?

Son zamanlarda (ben dahil) serilerde yorum sayısı azlığı ve bu durumdan şikayetçi olup serisini bitirenleri gördüm.Onların ne umutlarla bu serilerie başladığını ve ne büyük hayal kırıklıklarıyla serilerini bitirmek zorunda kaldıklarına da bir o kadar üzüldüm.Aslında bir HPC yazarı olan su perisi'nin de deği gibi yazarları asıl kızdırtan okuyupta yorum yapmayanlar.Bu yüzden yazar kendini boşlukta hissediyor,hiç beğenilmiyor galiba diye algılıyor ve bir şekilde serisine son vermek zorunda kalıyor.Hatta belkide yazarlıktan soğuyanlar bile vardır diye düşünüyorum.En sonunda seri yazarlarını bir çatı altında toplamaya karar verdim,böylece hem şu okuyupta yorum yapmama sorununa çare bulur hemde serilerimizi tanıtırız diye düşündüm.Buraya   
ne umutlarla ne hayallerle yazı göndermeye başlıyorsunuz,sonra bir bakıyorsunuz ki hiç yorum yok hatta eleştiriler çoğunlukta.Edebi olsun olmasın sonuçta ortada bir hayal ürünü var.İster fan-fic olsun ister normal not defteri serisi.Hepsi teşviği hakediyor diyorum ve kulübümüzü açıyorum  Cool

Lonca Teşkilatı ile İlgili...Kısa kısa...

Lonca (Loncalar)
Eskiden belirli bir şehirde oturan sanatkâr ve sanâyicilerin mensup oldukları meslekî teşkilat.
Loncaların kökeni, 7 ve 8. yüzyıldan îtibâren faaliyet gösteren fütüvvet ve ahîlik teşkilâtlarına dayanır. Ahîlik kuruluşuna âit töreler, kurallar birçok özellikler loncalarda devam eder.
Loncaların iki ana gâyesi vardır: 1) Lonca mensubu sanatkâr, esnaf arasında sosyal eşitliği ve dayanışmayı sağlamak. 2) Meslekî faaliyetin uygulanışını düzenlemek ve denetlemek. Loncalar, bugünün Esnaf ve Sanatkârlar Derneğine benzetilebilir. Loncaların ekonomik ve meslekî, kültürel ve sosyal faaliyet ve vazifeleri vardı.

Kendi içinde sıkı bir disiplinle teşkilatlanmış olan loncalar, bu özelliği ile devletin piyasa kontrolünü kolaylaştırıyorlardı. Aynı esnaf grubunun bağlı olduğu loncaların içinde rekabetin yasaklanmış olması, kaynakların ihtiyaçlar dâhilinde kullanılması, kaynak israfı, karaborsa ve fâhiş fiyat artışına mâni oluyordu. Devletle sıkı irtibâtı olan loncalar, hükümet tarafından teftiş edilebiliyordu. Muhtelif târihlerde esnafla alâkalı olarak çıkarılan yasaknâme ve fermânlar esnafın aksayan yönlerini düzeltme gâyesindeydiler.

Esnaflar, bağlı oldukları lonca heyetinin sıkı bir denetimi altındaydı. Ustaların hammaddelerini nereden, nasıl ve ne evsafta alacakları loncalar tarafından düzenlenmekteydi. Lonca üyeleri arasındaki eşitliği bozmamak temel gâyeydi. Tüketiciyi de korumak göz önünde tutulurdu. Ustaların kullandığı bütün âlet ve edevât devamlı denetlenirdi. Üretilen malların fiyatlarının nisbetini loncalar denetlerdi. Denetimden geçen mal damgalanır ve pazara sunulurdu. Bozuk mal çıkaran esnaf cezalandırılırdı. “Pabucu dama atıldı.” deyimi buradan kalmadır. Düşük kaliteli mallar da fakirlere dağıtılırdı. Çırakların mesleğe girmeleri, meslekte ilerlemeleri ve yükselmeleri, loncaların koyduğu kâidelere ve âdete bağlıydı. Lonca mensupları arasında rekabet yasaktı.

Kalfaya, usta olduktan sonra, pîri, bir törenle ustalık belgesi verirdi. Dükkân açacak olup da parası olmayana lonca para ve sermâye verip, dükkan bulurdu. Evlenmek isteyenleri evlendirir, masraflarını görürdü. Yoksul cenâze sâhiplerinin cenâzesini kaldırır, hastalara yardım ederdi.
Görünüşte iktisâdî müesseseler olan loncalar, iç yapı îtibâriyle cemiyette hâkim olan bâzı ahlâkî kâideleri, müeyyideleri ile, esnafın kendi kendine tatbik ettiği müesseselerdir. Loncalarda bulunan iş ahlâkının temelinde, otoriteye ve geleneklere bağlılık, el işçiliğine hürmet, kanâatkârlık, meslek sırrını saklamak gibi prensipler yatmaktaydı.

Osmanlı Devletinde loncaların ekonomik vasıfları yanında, onlara husûsiyet kazandıran, iç kuruluşları ve sosyal faaliyetleridir. Osmanlı Devletinin kuruluşunda önemli olan ahîlikle yakın bağları bulunan loncaların da, ahîliğin; yiğit, ahî ve şeyh olmak üzere üç derecesine karşılık çırak, kalfa, usta, nakib vekili, nakib, baş nakib, şeyh halifesi, şeyh ve şeyh-üş-şuyûh olarak dokuz kademesi vardı. Ahîliğin kavlî ve seyfi üyelik olmak üzere, üyelerinin iki grupta değerlenmesi yerine, loncalarda üyelik kavlî, şürbî ve seyfî olarak üç grupta meydana getirildi.

Lonca teşkilâtı, Osmanlı Devletinin en ücrâ köşelerine kadar yayılmıştı. Avârız sandıkları sistemiyle üyelerini, her türlü kazaya ve ölüme karşı aileleriyle berâber sigortalamıştı. Lonca teşkilâtı, Osmanlı Devletinin sosyal yapısında büyük güç, düzen, âsâyiş ve ahlâk unsuru olmuştur. Kendi bünyesi içerisinde denetlendiği gibi, devletin de kontrolü altında bulunuyordu. On yedinci yüzyılda İstanbul’da 1109 Loncaya bağlı, 126.000 üye tespit edilebilmişti.
Osmanlı Devletinin son zamanlarında, sanâyileşme hareketlerinin ve fabrikalaşmanın başlaması neticesinde el sanatları giderek önemini kaybetti. İttihat ve Terakki Fırkasınca 1913 târihinde loncalar kaldırıldı.

su perisi'nden...

Bir Hikaye Nasıl Yazılır?

Bir hikâye nasıl yazılır ya da daha doğrusu bir edebi eser?  Bu sorunun bir cevabı var mı bilmiyorum. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yazabilir. Ben de düşündüm de en azından insanlar için bir fikir verir diye kendimden bir şeyler yazmaya karar verdim. Şimdi bu mesajıma bir sürü tepki, övgü v.s. cevap geleceğinden eminim. Ancak ben sadece dediğim gibi kendimden örnekler verip ya da gördüklerim kadarıyla anlatacağım.   

Öncelikle hikâyelerinizi kafanızda bir kurgulayın. Ne yapabilirim? Nasıl yapabilirim şeklinde. Hemen paldır küldür “Hopp ben hikâye yazıyorum.” deyip bilgisayarın başına oturmayın derim. Elbette öyle yazanlarda vardır. Öyle de iyi yazabilirler ancak siz düşündüğünüzde ve yazmaya başladığınızda aklınıza daha güzel fikirlerde gelebiliyor. (Kendimden biliyorum ) En etkili nasıl oluşturabilirim bu hikâyeyi sizin ilk amacınız olmalı. Ben şahsen sonunu çözebileceğim hikâyeleri okumayı pek sevmiyorum Çoğumuz zaten bu yüzden Harry Potter hikâyelerini çok sevmiyor muyuz? Nereden bir sır çıkacak diye okuduk durduk bugüne kadar.

İlk bölümler insanlarda çok önemli bir etki bırakıyor. O yüzden ilk bölümlerinize çok dikkat etmenizi öneririm. Elbette yazdığınız bir hikâyenin her bir cümlesi önemlidir. Bu yüzden ilk bölümleri çok güzel olduğu halde sıradanlaştığını düşünüp bıraktığım az hikâye olmadı. Ancak iyi bir giriş herkesin dikkatini çok kolay çeker.

Özellikle okuyucuların en büyük şikâyeti noktalama işaretlerine dikkat edilmemesi. Hiçbir zaman direk gelip yayınlamak istediğiniz internet sitesinin mesaj bölümüne hikâyenizi yazmaya kalkmayın. Bu yapacağınız en büyük hatalardan birisi ve en büyüğüdür. Wordde bir dosyada yazıp kopyala yapıştır yapıp hikâyenizi o kısma yerleştirin. Wordde yazdığınızda yanlış yazdığınız sözcükler zaten altı çizili olarak size uyarı verecektir. Üstelik paragraflar daha düzenli olduğundan siteye yerleştirdiğinizde göze daha hoş duracaktır.

Son olarak güzel tamlamalarla süslenmiş bir hikâyeyi okumak kadar keyif veren başka bir şey var mıdır? Ben şahsen bazen hiç duymadığım bir benzetmeyi okurken kendimi engin bir denizdeki küçük bir balık gibi hissediyorum Daha öğrenmem, görmem gereken o kadar çok şey olduğunu düşünüyorum.

Benden şimdilik bu kadar… Daha aklıma gelirse de yazacağım arkadaşlar. Bunlar sadece benim acemice karaladığım naçizane fikirlerimdir. Eğer eksiğim hatam varsa düzeltin ve lütfen siz de kendi görüşlerinizi belirtin

Yorumun Faydaları

Biz neden yorum diye tutturuyoruz? Neden bir yorum aldığımızda bu kadar seviniyoruz?  Bunun elbette bir çok yanıtı var Yine elimden geldiğince yorumların neden bu kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışacağım Umarım başarabilirim

Bize gelen en basitinden bir cümlelik mesela "Bu hikayede şu karakterde o sahnede değil miydi?" gibi ama oldukça önemli bilgi içeren bir yorumdan ben ne eksiğim var onu görebilirim. Okuduğum bir kaç hikayede gördüm de gerçekten yazan ikişi adına üzülsem mi bilemedim. Bir hikaye yazıyorsanız o hikayede kendiniz baştan bir dünya yaratıyorsunuz Sizin olan, bütün her şeyi kendiniz yapacağınız, ipin ucu sizin elnizde olan bir kukla gibi nereye çekerseniz oraya gelen bir oyuncak... Bu şekilde gelen bir yorumda da insanın gözünden kaçamn küçük bir ayrıntı biel o andan şimşek misali beyninize saplanabiliyor Bir kişinin kaçırdığı bir ipucunu başka birisi yakalayabiliyor

Başlarda bir iki satır yazıp gidenler şimdi sayfaları dolduruyorlar Gülümseyen Şunu da söylemeliyim ki sanırım hikayeler bölümünde en uzun yorumlara sahip hikayelerden birisi de benimki.  Ne mutlu Bunu neye borçluyum peki? Sürekli okuyucularımın isteklerini, önerilerini göz önünde bulundurmam Mesela geçenlerde bir okuyucum "Şu şu karakterler neden yok?" diye sormuştu Ben de onu kırmadım elimden geldiğince sonraki bölümlerde o karakterle ilgili birkaç yer koydum Gülümseyen Elbette okuyucu ne isterse onu yapacağız diye bir kaide yok ama en azından siz onlardan okumasını yorumlamasını bekliyorsunuz ve ben de bunu onlara bir hediye olarak görüyorum
Bir şey yazmak zordur ama ona okuyucu bulmak daha zordur bence. Üstelik bu okuyucuların nitelikli olması da çok önemli Biz neden burada yorum diye yırtınıp duruyoruz Hikayelerimizi okuyan çoğu kişi zaten kendileri de bir şeyler karalayan insanlar Okuyucuların yorumlarından onların okuduğunu ne kadar anladığı, anladığını ne şekilde ifade edebildiğini ben çok iyi bir şekilde anlıyorum Onların düzeyleri hemen gözüme çarpıyor ve hikayelerini okuduğumda da bu hemen kanıtlanmış oluyor ve onlara yorumyazarken de bazı şeyleri fark etmem daha kolay oluyor ,

Elbette yine noktalama işaretleri Yorumlarımın bir çoğunda artık bu konuya değinmekten bıktım Siz bir kitabı düşünün Yeni aldınız konusu çok güzel ama paragraflar öyle karışık kı cümleler öyle birbirine girmişki içinden çıkmak mümkün değil. Tabiki her insan gibi bir süre sonra sıkılır, okumayı bırakırsınız Tabi bu durumda yorum yapmakta pek mümkün olmaz ,

Yorumlarda gelen sorulara da bakarak okuyucunun en çok nerede kafası karışmış, aslında beklentisi ne hemen anlayabiliyorsunuz Buna göre siz de hikayenizi o şekilde yönlendirebiliyorsunuz ,

Bir diğeri de öneri meselesi, yardımlaşma v.s. , Sağ olsunlar bazı okuyucular ya da yorumcular biz yazan insanlara çok yardımcı oluyorlar Mesela kimisi hikaye ile ilgili fotoraf yapma teklifi getiriyor kimisi başka şeyler İşte bu işin en güzel yanı Gülümseyen Sadece sizden değil onlaran da bir parça hikayenin içinde oluyor  Bazıları kendiyle ilgili bir şeylerden bahsediyor Bu da yazan kişinin okuyucuyu daha iyi tanımasını sağlıyor.

ayriz'den...

Yorumlara Cevaplar

Yorum almak iyi,hoş vede güzel ama yorum almak kadar önemli olan bir şey daha varki arkadaşlar oda gelen yorumlara verilen cevaplar.Biliyorum, tüm yazarlar zaten bu yorum kıtlığında buldukları her yoruma teşekkür edeyorlardır mutlaka ama ben, yinede söylemek ve bir kez daha hatırlatmak istedim.Ne kadar yoğun olursak olalım mutlaka yazılan yorumlara cevap verelim.Bu şekilde yorum yapan kişide yaptığı yorumların havaya gitmediğini ve bir işe yaradığını görecektir.Lafın kısası arkadaşlar bu iş karşılıklı etkileşim işidir.Hem böylece bir süre sonra yorum yapmak alacağı cevapları düşünerek yorumcu için daha da zevkli hale gelecektir..Ben herkesin zaten bunları bildiğini  biliyorum ama hatırlatmakta yara var diye düşünüyorum.  Okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinize iyi günler sevgi ve saygılarımla Ayriz

kendilerine teşekkür etmeyi bir borç biliriz Dil Çıkaran

Yarışma askıya alındığından silinmiştir

Açıklanan editörler

Evet cümleten herkese başarılar  Terleyen

Ve...Editörler açıklandı hemen yazıyorum  Sırıtan

1.NOT DEFTERİ

Editörcübaşı:holy_solemn~Zeynep

Editörler

delidir~Ayşen

Madeleine~Merve

2.HARRY POTTER HİKAYELERİ

Editörcübaşı:miss-potter~Tuğçe

Editörler:

pesimist_RG~Meryem

derhavril~Ayşe

3.TOPLANTI RAPORU
3. Toplantımız _SePeT_, ayriz, Feanor Tasartir, delidir, Dame, miss-potter ve derhavril'in katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıda bazı konular hakkında karar vermek için yeterli üye olmadığından bu konular, Lonca'da, üyelerin ÖM yoluya görüşlerini belirtmeleri suretiyle karara bağlanmasına karar verilmiştir (Dil Çıkaran Bu konular hakkındaki açıklamayı şeyhimiz yapacaktır Hede Hödö) Karara bağlanan konuysa, Not Defteri Milletvekili delidir'in, Lonca Kurası Yasası'yla ilgili, Lonca'ya sunduğu değişiklik pakediydi.

Lonca Kurası Yasası'nındaki 2 Numaralı değişiklik Hede Hödö

Eski hali: Cümle üyeler her hafta yapılan çekilişle seçilen üç üyenin eserlerine yorum yapmakla mükelleftir. Aksi takdirde ayaklarına üçer kere sopayla vurulmak suretiyle cezalandırılacaktır.

Yeni hali: Cümle üyeler üç haftada bir yapılan çekilişle seçilen üç üyenin eserlerine yorum yapmakla mükelleftir. Aksi takdirde ayaklarına üçer kere sopayla vurulmak suretiyle cezalandırılacaktır.

Ek #1: Bu haftaki çekilişte çıkanlar

_SePeT_~ Cadı Günlükleri

Dame~Her Şey Kafem İçin!

Feanor Tasartir~Düşünseli'den Gerçekler

Bu rapora şu smiley yakışır :  Hede Hödö

Gülmekten öldürdün beni  Kahkaha  Kahkaha

O karara varılamayan konuyu da açıklayayım:

Örnek seri yapmayı düşünüyorduk.Ertesi haftaya olacaktı ve kurallarıyla,editörleriyle diğer serilere yol gösteren birşey yapmayı planladım-dık.Konusu eğer "HPC Hogwarts'a çağrılırsa ne olur?" olan güzide eserimiz,Fraktal adlı bir şahsiyetin, olayı baltalamasıyla kafaları karıştırdı.Benzeri Fr-Ma A.Ş tartafından yapılmış olduğunu vs. sıralayınca iş oylamalara düştü.Fakat o sıralarda çoğu üye gittiğinden mütevellit 4 kişi 25 kişi adına karar almamaya karar kıldı (Hede Hödö ) ve askıya alındı.Bu konuda değerli gurubumuzun düşüncelerine ihtiyaç duyuyoruz.En kısa sürede anket açacağım,sonuç ne olacak bakalım bakalım.

Cık cık- Slogan yarışmasını eklememiş,editörlerin görevlerinin genişletildiğini yazmamışsın Dil Çıkaran

Slogan yarışması,anlayacağınız gibi,Lonca için olacaktır.2.5 hafta süremiz var.Slogan yarışmasına katılmak zaruri olmayıp,dileyen katılabilecektir.

Son gün:13 Ağustos 2008 Çarşamba.

Editörlerin görev meselesini,editörler,editörcübaşından ya da diğer editör arkadaşlarından öğrenebilirler.

Mahmut16~Yalan Aşklar

Kulüpten uçurulmuştur.Kendisi özetini vererek tekrar başvuru hakkına sahip olabilecektir.

Cezalar 2-3 gün içerisinde açıklanır.

Öyle işte~

Şeyh-üş-şuyuh

_SePeT_

Yorumda mazeretliler

Dame~HPH için
delidir~HPH için
_SePeT_~HPH için+OKS Başvuruları  (elinden geldiğince)
HeyHoLou~HPH için
pesimist_RG~OKS Başvuruları
Feanor Tasartir~ÖSS
Fraktal~ÖSS!
ginevra~Okul!
masalcı~ÖSS!

Mazeretler eklendikçe veya eksildikçe güncellenecektir.

Yorumlarla İlgili
Arkadaşlar sanırım ön sayfada dedim ama:
Bende mazereti olanlar vardı zaten.Ama aniden bir mazeretiniz çıkarsa (farklı) bize Ö.M ile bildirin.Hikaye sahipleri de bugünden haftaya salıya kadar (yani tam bir hafta süreniz var) yorum yapmayan üyeleri açıklayın.(son bölüm yorumları için geçerlidir) Yani kişi bu kural getirilmeden önce yorum yaptıysa ve kurala dahil bölümde yorum yapmadıysa,önceki yazdığı yorum geçerli olmayacaktır Gülümseyen

Not:Eğer yorum yapan kişi o bölüme daha önce yorum yaptıysa ve üzerine yeni bölüm gelmediyse,tekrardan yorum yapması zorunlu değildir Kahkaha
« Son Düzenleme: Eylül 13, 2008, 16:58:09 Gönderen: Karamela Sepeti » Logged

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: HPC Yazarlarının Loncası (Tatile girdik!)
« Eklendi: Ekim 08, 2008, 13:04:00 »

ayriz
Hikaye Perisi
Kakao

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2008, 16:22:21 »

Gerçekten çok iyi düşünülmüş bir şey bu gerçekten böyle bir oluşuma ihtiyaç vardı.Benim Harry potter hayran hikayelri kısmında biri bitmiş "Geçmişin İzleri"bir tanede devam eden "Gerçek Üstü Sadakat" isimli serilerim var. Ve çoğu yazarında şikayetçi olduğu üzere benimde yorum azlığından ve okuyupta yorum gelmiyor olmasından şikayetçiyim.Eğer kabul edersen de klubün ilk üyesi olmak için başvuruyorum. Gülümseyen

Bu sevimli köpekçikte mi kim? Hogwarts Gençliği Okuyun ve Şanon ile Maceraya ortak olun Kahkaha
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2008, 16:34:30 »

Kabul ettim aramıza hoşgeldin!!

Camellia
Chronometer Girl [Kronometre]
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

EdweLLa

h_sevval@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2008, 16:42:38 »

benimde "Çapulculukta aşk" diye bir fic'm var ama hiç kimse bakmıyor bakanlarda yorum yazmıyor benide aranıza kabul ederseniz sevinirim Gülümseyen

But I loved her first and I held her first
And a place in my heart will always be hers
From the first breath she breathed
When she first smiled at me
I knew the love of a father runs deep
And I prayed that she'd find you someday
But its still hard to give her away

Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2008, 16:43:23 »

Senide ekledim canım aramıza hoşgeldin!

Benimde Cadı Günlükleri diye bir serim var hepinizi beklerim  Dil Çıkaran
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 16:51:53 Gönderen: _SePeT_ » Logged

ayriz
Hikaye Perisi
Kakao

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2008, 17:03:56 »

Teşekkür ederim hoşbuldum.Umarım güzel amacına uygun bir şekilde çalışan bir klüp oluruz.Klüp kurallarına göre serilerimizi tanıtımamız gerikiyormuş.Öyleyse ilk ben başlıyorum.

Geçmişin İzleri;

Bölüm saysı:8
                   Nc:(+13)(7.Bölüm için)
                    Bitmiş:Evet
                   Çiftler:Ron-Hermione, Draco-Hermione ve Harry-Ginny
                    Konusu:Büyük savaş iyilerin zaferiyle sonuçlanmıştır.Yani her şey yolundadır.Ron Hermione'ye evlenme teklifinde bulunmuştur.Ama Hermione'nin kafasında geçmişinden kalan izlerin yankısı vardır ve Ron'a ne cevap vereceğini bilememektedir.Tam kafasındaki her şeyi netleştirmişken geçmişinden gelen br yüzle her şey alt üst olacaktır.

Gerçeküstü Sadakat;

Bölüm Sayısı:9
                    Bitmiş:Hayır
                    Çiftler:Harry-Hermione
                    Konusu:Çetin savaş yılları Voldermot her zamankinden güçlü  bir gizli görevle başlayan mecara.

Hogwarts Gençliği;
  Bölüm Sayısı:4
                    Bitmiş:Hayır
                    Karakterler:Sirius Black, James Potter, Harry Potter, Lethe Black, Ginevra Weasley, Hermione Granger, Ron Weasley, Luna, Fred-George Weasley, Draco Malfoy, Pansy Parikson, Lavlander Brow...Pek çok hogwarts sakini ve Şanon(Lethe'nin yaramaz ama bir o kadarda şirin köpeği)
                   Konusu:Sirus ve James hayattadırlar.İkiside bir kaza sonucu eşlerini kaybetmişlerdir ve çocukları Harry ve Lethe ile birlekte aynı evde yaşamaktadırlar.Harry herkesin bildiği gibi James'in oğlu Lethe ise Sirius'un kızı hikayemizde Lethe, Harry ve arkadaşları üzerinden gelişen bir gençlik dizisi.

Bir Vejereyanın Günlüğünden;
      Bölüm Sayısı:3
                        Bitmiş:Belli değil
                        Konusu:Adındanda anlaşılacağı üzere 19 yaşaındaki vejeteryan bir kzın düşünceleri başına gelenler.Yani maceraları

« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2008, 14:50:55 Gönderen: ayriz » Logged

Bu sevimli köpekçikte mi kim? Hogwarts Gençliği Okuyun ve Şanon ile Maceraya ortak olun Kahkaha
ginevra
CuLLen
Demleme Çay

TwiLight <3

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2008, 17:09:28 »

Yaklasik yarim saat önce okudum basligi ve üye olucaktimki pm geldi  Sırıtan
Cok iyi düsünmüssün benide alin  Dil Çıkaran
Hikayem icin Hayallerde bir Umut

Uyarı: Siz mesajınızı okurken yeni bir mesaj daha gönderildi. İsterseniz gönderilen mesajı okuyun.  Şeytani

Sagol Duygu abla simdi kopya cekip ben de tanitim yapicam  Hede Hödö

Hayallerde bir Umut

Bölüm Sayisi: 9
Bitmis: Hayir
Ciftler: Hermione-Ron, Hermione-Victor, Ron-Katie, Harry-Ginny
Konusu: Hersey yolunda giderken ayrilmak zorunda kalan Hermione ve Ron yillar sonra karsilasir.Fakat Ron evlenme asamasindadir.Kötülük araya girince olaylar karmakarisiklasir  Gözlerini Deviren
Yazar: ginevra&pesimist_RG

~Üc seyden emindim. Birincisi Edward’a asiktim.....Ikincisi Mike da fena sayilmazdi.
Ücüncüsü ise Jacob’a cok fazla umut vermistim.
   Bir TwiLight Parodisi

Edward Cullen <3 ^because only a vampire can love you forever^
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2008, 17:19:05 »

Bende Cadı Günlükleri'nin tanıtıyorum.

Şu ana kadar 9 bölüm yayınlandı.Hedefimiz 4 sezon boyunca yazmak.Pelin'in ortaokul hayatı ve süpriz bir sezon olarak tasarlandı.Yaklaşık 4 bölüm sonra birinci sezon bitecek.Haziran sonları ile temmuz ortalarında bonus bölümler serpiştirmeyi planlıyorum.
Karakterlerimiz
Pelin:Hikaye'nin baş kahramanı.Kendisi özel bir cadı.(Perfiouse)Sihir yapmak için asaya ihtiyaç duymuyor.Ortaokula yeni başlamıştır.Pek güzel olduğu söylenemez.Saf olarak dışarıya gözüksede aslında saf değildir.Arkadaşı Hazal'ın onu bunaltmasından dolayı bir yalan söyler.Fakat bu yalana kendisi dolanacak,eline yüzüne bulaştıracaktır.

Hazal:Pelin'in en iyi arkadaşı.Bazen iğneli konuşsada Pelin'i çok sever.Esprilerine doyum olmaz.Pelin ile boyuna
didişirler.Ayrıca Pelin'in en güvendiği kişidirde.

Ercan:Pelin ile yaz kampından tanışmışlardır.Kendisi Pelin üzerinde yanluş bir etki bırakır.Turuncu ve sarı arasında dönen bir saç rengine sahiptir
Onunla aynı boydaydı.Hafif kamburu vardı ve koyu yeşil bir tişört ile aynı renk kapri giymişti.Bembeyaz bir tene sahipti ve yeşil mi mavi mi çıkaramadığı gözleri vardı.Turuncu saçlarının ön kısmını havaya dikmişti.
Pelin'in sihir yaptığına tanıklık eder fakat korkusundan kimseye anlatamaz.Pelin ondan hoşlanmaktadır.

Karakterleri tanıtmaya devam edeceğim  Göz Kırpan

Özet
Ailesi bir iftira yüzünden Türk Sihir Bakanlığı tarafından Büyücü Dünya'sından çıkarılmış olan
Pelin en sonunda ortaokul hayatına başlamıştır.İlk başta dershane karşıtı matematik hocasıyla zıtlaşırlar.Daha sonra en yakın arkadaşı Hazal sevgilisi olmadığı için onu sürekli ezmektedir.En sonunda Pelin ona bir yalan söyler.Fakat bu yalanı eline yüzüne bulaştıracaktır.Ayrıca son bölümde okuldaki tek büyücünün kendisi olmadığını öğrenir.Okul müdürü Bakan Fraktal tarafından ziyaret edilir.Neler oluyor?

İmzama tıklayarak ulaşabilirsiniz

Not:Hoşgeldin gin!! Senide ekliyorum  Aww

ginevra
CuLLen
Demleme Çay

TwiLight <3

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2008, 17:22:22 »

Sikayetim var  Dil Çıkaran ginerva degil ginevra  Terleyen
Onun disinda hosbuldum  Sarılan

~Üc seyden emindim. Birincisi Edward’a asiktim.....Ikincisi Mike da fena sayilmazdi.
   Bir TwiLight Parodisi

Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2008, 17:24:56 »

Ehm klavye sürşmesi olsun artık.Düzelttim  Gözlerini Deviren

ginevra
CuLLen
Demleme Çay

TwiLight <3

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2008, 17:25:59 »

Oke sagol  Kahkaha
Birde birsey diycem baska sitede olan bir hikayemizi tanitabiliyor muyuz  Dil Çıkaran

Bir TwiLight Parodisi

Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2008, 17:29:20 »

Hım...Bu konuyu hiç düşünmemiştim...Ama olabilebilir tanıtabilirsin  Gözlerini Deviren

Bu arada bruww da hoşgeldi sefalar getirdi.

Yanlış bir anlaşılma olmasın.Kulübümüz tüm serilere açıktır yalnız ficlere özel değil  Göz Kırpan

Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata

The Unforgiven...

meryembulbul94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2008, 17:33:48 »

pişt aa bensiz neler dönüyor burda Kahkaha şu ginin hikayesini bitirelim doya doya h-hr yazıcam Kahkaha o zaman tanıtırım heralde Göz Kırpan ilkaycıgım sen beni de ekle ha bu arada hikayeni merak ettim oksden sonra okuyacağım Kahkaha

"Katie Cassidy Hayran Kulübü"

XXXX
What I've felt
What I've known
Never shined through in what I've shown
Never free
Never me
So I dub thee unforgiven
XXXX

Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2008, 17:36:07 »

Sen zaten onur üyesi ol en iyisi  Hede Hödö .Şaka bir yana ekliyorum senide aramıza hoşgeldin. Sırıtan

Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2008, 17:39:24 »

slmlar...beni de yazdıın için tşk..Gülümseyen

Yetim Çocuğun İntikamı

Bölüm sayısı: 2(şimdlik)
Karakterler:

Sandra: Hikayenin ve grubun beyni. Her şey ona bağlı. Ailesini öldürenler intikam almak istiyor.
Harry:   Sandra'nın en iyi arkadaşlarından birisi. Onu yanlız bırakmamak onunla beraber. Bilgisayar hastası.
Emma:  Sandra'nın en iyi arkadaşlarından birisi. Onu yanlız bırakmamak için onunla beraber.
Cameron  Sandra'nın yetimhaneden arkadaşı. Onu kardeşi gibi görüyor.
Catherine ve Adam: Sandra'nın üvey annesi ve üvey babası.
Mrs. Smith  Yetimhanenin müdürü. Hiç kimse onu sevmiyor.

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 57   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: