Kulüp Yöneticileri:
(Şeyh-üş-Şuyuh) _SePeT_ (İlkay)
(Şeyh Halifesi) Asklepios(Başat)
Yardımcılar:
(Şeyhler)ayriz(Duygu)
su perisi (Zeliha)
Üyeler:_SePeT_~
Cadı Günlükleriayriz~
Geçmişin İzleri,Gerçeküstü Sadakat,Bir Vejeteryanın GünlüğündenCamellia~Çapulculukta Aşk,Lily-James
ginevra~
Hayallerde Bir Umut,Let Me Love You,Daima Safkan (Toujours Pur/Hillwarts),Masal BittiArminas~Yetim
Çocuğun İntikamı,Tanrı Beni Sevmiyor,Kronometre
pesimist_RG~
Hayallerde Bir UmutHey Ho Lou~
Bir Aşk Hikayesi,AmbulansBellaCio~
Geçek Dostluksu perisi~
Harry Potter ve Kayıp AnahtarAsklepios~
Bir Potter Masalı,Merhaba Ölüm,Quiddtch Günceleridarkkphonix~
Saklanılmış Kız,Bir Hayattır Bellatrix...deathlycaner90~
DefterDame~Her Şey Kafem İçin!
Madeleine~
Harry,Ron,Hermione,Elizabeth-Efsane Üçlüye Biri Daha Eklendi...miss-potter~
Harry Potter ve Umudun Büyüsüdelidir~
Dünyalı Olmamam Neyi Değiştirir?Çok Şey!mirabillis_92~Kuralsız Aşklar,Gizemli Sırlar
masalcı~
Geçmiş Bazen Acıtırderhavril~Bir Seçimle Yeni Bir Dünya
AnİMaGuS_bLaCk~
Büyücü Dünyası:Kutsanmış Soy,Tom Marvoldo Riddle:Yeni Bir Karanlık Lord Doğuyor,Ölüm Taşı Efsanesiholy_solemn~Harry Potter ve Son
ariel_unicorn~Son Savaşa Dek,Gökkuşağı Damlaları ve Son Miras
snape~Snape Ailesi
hjglas_potter_begum~Son Efsane,Yaz Maceraları
Feanor Tasartir~Düşünseli'den Gerçekler
Desteğinden ötürü Not Defteri Moderatörü Arna Belorn'a teşekkürler!Desteğinden ötürü Harry Potter Hikayeleri Moderatörü Marissa'ya teşekkürler!
Kulübümüzün amacı: Yazılarımıza olan ilgiyi arttırmak,okuyupta yorum yapmayanları bilgilendirmek,hikayelerimizi tanıtmak ve birbirimize serilerimizle ilgili yardımcı olmak.Ve en büyük amacımız yorum sayısı azlığı yüzünden hikayelerini bitirtenleri azaltmak.Hikaye yazmaya teşvikçi olmak.
Kulübümüzün amacı;seri yazarlarına sahip çıkması,birbirleriyle dayanışma içersinde olması,ayrıca seri yazmak isteyenlere yol göstermesi.Kulübümüzün Kuralları:
1)Düzgün Türkçe (Klavye hataları hariç)
2)Her üyenin en az bir serisi olması gerekmektedir.Serisi olmayan üye olamaz.
3)Ahlak kurallarına uyalım.
4)Her katılan üye serisini tanıtmak zorundadır.
5)Üye olmak isteyen kişinin serisi bağlı olduğu bölümün (Not Defteri,HP Hikayeleri) kurallarına uymak zorundadır!Yapacağımız aktiviteler:Serilerimizi tanıtmak,üye olmayanlar dahil diğer yazılara yorum yazmak yorum yazmak,yorum sayısı azlığı yüzünden serilerini bitirenlerin önlerine geçmek,onlara yardımcı olmak.Kısacası tüm HPC seri yazarlarını bir çatı altında toplamak.Birde hırsızları engellemek amaçlı Not Defteri'nin ziyaretçilere kapatılması konusunda bir anket açtırdık.Oylama bitmiştir,anket 49'a 11 ile istenilen noktaya ulaşmıştır ve bu Lonca'nın ilk başarısı olmuştur.Şu anda da Lonca üyelerine özel her hafta üç üyenin serisine yorum yapılacaktır.Amacı yorum yazmaya teşvik ettirmektir.
Not Defteri Ziyaretçilere Kapatılsın Mı?Ve ve ve yeni olarak hikayelerin denetlenmesi için editör,bigilendirme ve yardımcı olabilme adına danışman grupları oluşturuyoruz.
Peki niye böyle bir kulüp açtım?Son zamanlarda (ben dahil) serilerde yorum sayısı azlığı ve bu durumdan şikayetçi olup serisini bitirenleri gördüm.Onların ne umutlarla bu serilerie başladığını ve ne büyük hayal kırıklıklarıyla serilerini bitirmek zorunda kaldıklarına da bir o kadar üzüldüm.Aslında bir HPC yazarı olan su perisi'nin de deği gibi yazarları asıl kızdırtan okuyupta yorum yapmayanlar.Bu yüzden yazar kendini boşlukta hissediyor,hiç beğenilmiyor galiba diye algılıyor ve bir şekilde serisine son vermek zorunda kalıyor.Hatta belkide yazarlıktan soğuyanlar bile vardır diye düşünüyorum.En sonunda seri yazarlarını bir çatı altında toplamaya karar verdim,böylece hem şu okuyupta yorum yapmama sorununa çare bulur hemde serilerimizi tanıtırız diye düşündüm.Buraya
ne umutlarla ne hayallerle yazı göndermeye başlıyorsunuz,sonra bir bakıyorsunuz ki hiç yorum yok hatta eleştiriler çoğunlukta.Edebi olsun olmasın sonuçta ortada bir hayal ürünü var.İster fan-fic olsun ister normal not defteri serisi.Hepsi teşviği hakediyor diyorum ve kulübümüzü açıyorum

Lonca Teşkilatı ile İlgili...Kısa kısa... 
Lonca (Loncalar)
Eskiden belirli bir şehirde oturan sanatkâr ve sanâyicilerin mensup oldukları meslekî teşkilat.
Loncaların kökeni, 7 ve 8. yüzyıldan îtibâren faaliyet gösteren fütüvvet ve ahîlik teşkilâtlarına dayanır. Ahîlik kuruluşuna âit töreler, kurallar birçok özellikler loncalarda devam eder.
Loncaların iki ana gâyesi vardır: 1) Lonca mensubu sanatkâr, esnaf arasında sosyal eşitliği ve dayanışmayı sağlamak. 2) Meslekî faaliyetin uygulanışını düzenlemek ve denetlemek. Loncalar, bugünün Esnaf ve Sanatkârlar Derneğine benzetilebilir. Loncaların ekonomik ve meslekî, kültürel ve sosyal faaliyet ve vazifeleri vardı.
Kendi içinde sıkı bir disiplinle teşkilatlanmış olan loncalar, bu özelliği ile devletin piyasa kontrolünü kolaylaştırıyorlardı. Aynı esnaf grubunun bağlı olduğu loncaların içinde rekabetin yasaklanmış olması, kaynakların ihtiyaçlar dâhilinde kullanılması, kaynak israfı, karaborsa ve fâhiş fiyat artışına mâni oluyordu. Devletle sıkı irtibâtı olan loncalar, hükümet tarafından teftiş edilebiliyordu. Muhtelif târihlerde esnafla alâkalı olarak çıkarılan yasaknâme ve fermânlar esnafın aksayan yönlerini düzeltme gâyesindeydiler.
Esnaflar, bağlı oldukları lonca heyetinin sıkı bir denetimi altındaydı. Ustaların hammaddelerini nereden, nasıl ve ne evsafta alacakları loncalar tarafından düzenlenmekteydi. Lonca üyeleri arasındaki eşitliği bozmamak temel gâyeydi. Tüketiciyi de korumak göz önünde tutulurdu. Ustaların kullandığı bütün âlet ve edevât devamlı denetlenirdi. Üretilen malların fiyatlarının nisbetini loncalar denetlerdi. Denetimden geçen mal damgalanır ve pazara sunulurdu. Bozuk mal çıkaran esnaf cezalandırılırdı. “Pabucu dama atıldı.” deyimi buradan kalmadır. Düşük kaliteli mallar da fakirlere dağıtılırdı. Çırakların mesleğe girmeleri, meslekte ilerlemeleri ve yükselmeleri, loncaların koyduğu kâidelere ve âdete bağlıydı. Lonca mensupları arasında rekabet yasaktı.
Kalfaya, usta olduktan sonra, pîri, bir törenle ustalık belgesi verirdi. Dükkân açacak olup da parası olmayana lonca para ve sermâye verip, dükkan bulurdu. Evlenmek isteyenleri evlendirir, masraflarını görürdü. Yoksul cenâze sâhiplerinin cenâzesini kaldırır, hastalara yardım ederdi.
Görünüşte iktisâdî müesseseler olan loncalar, iç yapı îtibâriyle cemiyette hâkim olan bâzı ahlâkî kâideleri, müeyyideleri ile, esnafın kendi kendine tatbik ettiği müesseselerdir. Loncalarda bulunan iş ahlâkının temelinde, otoriteye ve geleneklere bağlılık, el işçiliğine hürmet, kanâatkârlık, meslek sırrını saklamak gibi prensipler yatmaktaydı.
Osmanlı Devletinde loncaların ekonomik vasıfları yanında, onlara husûsiyet kazandıran, iç kuruluşları ve sosyal faaliyetleridir. Osmanlı Devletinin kuruluşunda önemli olan ahîlikle yakın bağları bulunan loncaların da, ahîliğin; yiğit, ahî ve şeyh olmak üzere üç derecesine karşılık çırak, kalfa, usta, nakib vekili, nakib, baş nakib, şeyh halifesi, şeyh ve şeyh-üş-şuyûh olarak dokuz kademesi vardı. Ahîliğin kavlî ve seyfi üyelik olmak üzere, üyelerinin iki grupta değerlenmesi yerine, loncalarda üyelik kavlî, şürbî ve seyfî olarak üç grupta meydana getirildi.
Lonca teşkilâtı, Osmanlı Devletinin en ücrâ köşelerine kadar yayılmıştı. Avârız sandıkları sistemiyle üyelerini, her türlü kazaya ve ölüme karşı aileleriyle berâber sigortalamıştı. Lonca teşkilâtı, Osmanlı Devletinin sosyal yapısında büyük güç, düzen, âsâyiş ve ahlâk unsuru olmuştur. Kendi bünyesi içerisinde denetlendiği gibi, devletin de kontrolü altında bulunuyordu. On yedinci yüzyılda İstanbul’da 1109 Loncaya bağlı, 126.000 üye tespit edilebilmişti.
Osmanlı Devletinin son zamanlarında, sanâyileşme hareketlerinin ve fabrikalaşmanın başlaması neticesinde el sanatları giderek önemini kaybetti. İttihat ve Terakki Fırkasınca 1913 târihinde loncalar kaldırıldı.
su perisi'nden... Bir Hikaye Nasıl Yazılır?
Bir hikâye nasıl yazılır ya da daha doğrusu bir edebi eser? Bu sorunun bir cevabı var mı bilmiyorum. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yazabilir. Ben de düşündüm de en azından insanlar için bir fikir verir diye kendimden bir şeyler yazmaya karar verdim. Şimdi bu mesajıma bir sürü tepki, övgü v.s. cevap geleceğinden eminim. Ancak ben sadece dediğim gibi kendimden örnekler verip ya da gördüklerim kadarıyla anlatacağım.
Öncelikle hikâyelerinizi kafanızda bir kurgulayın. Ne yapabilirim? Nasıl yapabilirim şeklinde. Hemen paldır küldür “Hopp ben hikâye yazıyorum.” deyip bilgisayarın başına oturmayın derim. Elbette öyle yazanlarda vardır. Öyle de iyi yazabilirler ancak siz düşündüğünüzde ve yazmaya başladığınızda aklınıza daha güzel fikirlerde gelebiliyor. (Kendimden biliyorum ) En etkili nasıl oluşturabilirim bu hikâyeyi sizin ilk amacınız olmalı. Ben şahsen sonunu çözebileceğim hikâyeleri okumayı pek sevmiyorum Çoğumuz zaten bu yüzden Harry Potter hikâyelerini çok sevmiyor muyuz? Nereden bir sır çıkacak diye okuduk durduk bugüne kadar.
İlk bölümler insanlarda çok önemli bir etki bırakıyor. O yüzden ilk bölümlerinize çok dikkat etmenizi öneririm. Elbette yazdığınız bir hikâyenin her bir cümlesi önemlidir. Bu yüzden ilk bölümleri çok güzel olduğu halde sıradanlaştığını düşünüp bıraktığım az hikâye olmadı. Ancak iyi bir giriş herkesin dikkatini çok kolay çeker.
Özellikle okuyucuların en büyük şikâyeti noktalama işaretlerine dikkat edilmemesi. Hiçbir zaman direk gelip yayınlamak istediğiniz internet sitesinin mesaj bölümüne hikâyenizi yazmaya kalkmayın. Bu yapacağınız en büyük hatalardan birisi ve en büyüğüdür. Wordde bir dosyada yazıp kopyala yapıştır yapıp hikâyenizi o kısma yerleştirin. Wordde yazdığınızda yanlış yazdığınız sözcükler zaten altı çizili olarak size uyarı verecektir. Üstelik paragraflar daha düzenli olduğundan siteye yerleştirdiğinizde göze daha hoş duracaktır.
Son olarak güzel tamlamalarla süslenmiş bir hikâyeyi okumak kadar keyif veren başka bir şey var mıdır? Ben şahsen bazen hiç duymadığım bir benzetmeyi okurken kendimi engin bir denizdeki küçük bir balık gibi hissediyorum Daha öğrenmem, görmem gereken o kadar çok şey olduğunu düşünüyorum.
Benden şimdilik bu kadar… Daha aklıma gelirse de yazacağım arkadaşlar. Bunlar sadece benim acemice karaladığım naçizane fikirlerimdir. Eğer eksiğim hatam varsa düzeltin ve lütfen siz de kendi görüşlerinizi belirtin
Yorumun Faydaları
Biz neden yorum diye tutturuyoruz? Neden bir yorum aldığımızda bu kadar seviniyoruz? Bunun elbette bir çok yanıtı var Yine elimden geldiğince yorumların neden bu kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışacağım Umarım başarabilirim
Bize gelen en basitinden bir cümlelik mesela "Bu hikayede şu karakterde o sahnede değil miydi?" gibi ama oldukça önemli bilgi içeren bir yorumdan ben ne eksiğim var onu görebilirim. Okuduğum bir kaç hikayede gördüm de gerçekten yazan ikişi adına üzülsem mi bilemedim. Bir hikaye yazıyorsanız o hikayede kendiniz baştan bir dünya yaratıyorsunuz Sizin olan, bütün her şeyi kendiniz yapacağınız, ipin ucu sizin elnizde olan bir kukla gibi nereye çekerseniz oraya gelen bir oyuncak... Bu şekilde gelen bir yorumda da insanın gözünden kaçamn küçük bir ayrıntı biel o andan şimşek misali beyninize saplanabiliyor Bir kişinin kaçırdığı bir ipucunu başka birisi yakalayabiliyor
Başlarda bir iki satır yazıp gidenler şimdi sayfaları dolduruyorlar Gülümseyen Şunu da söylemeliyim ki sanırım hikayeler bölümünde en uzun yorumlara sahip hikayelerden birisi de benimki. Ne mutlu Bunu neye borçluyum peki? Sürekli okuyucularımın isteklerini, önerilerini göz önünde bulundurmam Mesela geçenlerde bir okuyucum "Şu şu karakterler neden yok?" diye sormuştu Ben de onu kırmadım elimden geldiğince sonraki bölümlerde o karakterle ilgili birkaç yer koydum Gülümseyen Elbette okuyucu ne isterse onu yapacağız diye bir kaide yok ama en azından siz onlardan okumasını yorumlamasını bekliyorsunuz ve ben de bunu onlara bir hediye olarak görüyorum
Bir şey yazmak zordur ama ona okuyucu bulmak daha zordur bence. Üstelik bu okuyucuların nitelikli olması da çok önemli Biz neden burada yorum diye yırtınıp duruyoruz Hikayelerimizi okuyan çoğu kişi zaten kendileri de bir şeyler karalayan insanlar Okuyucuların yorumlarından onların okuduğunu ne kadar anladığı, anladığını ne şekilde ifade edebildiğini ben çok iyi bir şekilde anlıyorum Onların düzeyleri hemen gözüme çarpıyor ve hikayelerini okuduğumda da bu hemen kanıtlanmış oluyor ve onlara yorumyazarken de bazı şeyleri fark etmem daha kolay oluyor ,
Elbette yine noktalama işaretleri Yorumlarımın bir çoğunda artık bu konuya değinmekten bıktım Siz bir kitabı düşünün Yeni aldınız konusu çok güzel ama paragraflar öyle karışık kı cümleler öyle birbirine girmişki içinden çıkmak mümkün değil. Tabiki her insan gibi bir süre sonra sıkılır, okumayı bırakırsınız Tabi bu durumda yorum yapmakta pek mümkün olmaz ,
Yorumlarda gelen sorulara da bakarak okuyucunun en çok nerede kafası karışmış, aslında beklentisi ne hemen anlayabiliyorsunuz Buna göre siz de hikayenizi o şekilde yönlendirebiliyorsunuz ,
Bir diğeri de öneri meselesi, yardımlaşma v.s. , Sağ olsunlar bazı okuyucular ya da yorumcular biz yazan insanlara çok yardımcı oluyorlar Mesela kimisi hikaye ile ilgili fotoraf yapma teklifi getiriyor kimisi başka şeyler İşte bu işin en güzel yanı Gülümseyen Sadece sizden değil onlaran da bir parça hikayenin içinde oluyor Bazıları kendiyle ilgili bir şeylerden bahsediyor Bu da yazan kişinin okuyucuyu daha iyi tanımasını sağlıyor.
ayriz'den...
Yorumlara Cevaplar Yorum almak iyi,hoş vede güzel ama yorum almak kadar önemli olan bir şey daha varki arkadaşlar oda gelen yorumlara verilen cevaplar.Biliyorum, tüm yazarlar zaten bu yorum kıtlığında buldukları her yoruma teşekkür edeyorlardır mutlaka ama ben, yinede söylemek ve bir kez daha hatırlatmak istedim.Ne kadar yoğun olursak olalım mutlaka yazılan yorumlara cevap verelim.Bu şekilde yorum yapan kişide yaptığı yorumların havaya gitmediğini ve bir işe yaradığını görecektir.Lafın kısası arkadaşlar bu iş karşılıklı etkileşim işidir.Hem böylece bir süre sonra yorum yapmak alacağı cevapları düşünerek yorumcu için daha da zevkli hale gelecektir..Ben herkesin zaten bunları bildiğini biliyorum ama hatırlatmakta yara var diye düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinize iyi günler sevgi ve saygılarımla Ayriz kendilerine teşekkür etmeyi bir borç biliriz
Yarışma askıya alındığından silinmiştir
Açıklanan editörlerEvet cümleten herkese başarılar

Ve...Editörler
açıklandı hemen yazıyorum
1.NOT DEFTERİEditörcübaşı:holy_solemn~Zeynep
Editörlerdelidir~Ayşen
Madeleine~Merve
2.HARRY POTTER HİKAYELERİEditörcübaşı:miss-potter~Tuğçe
Editörler:pesimist_RG~Meryem
derhavril~Ayşe
3.TOPLANTI RAPORU3. Toplantımız _SePeT_, ayriz, Feanor Tasartir, delidir, Dame, miss-potter ve derhavril'in katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıda bazı konular hakkında karar vermek için yeterli üye olmadığından bu konular, Lonca'da, üyelerin ÖM yoluya görüşlerini belirtmeleri suretiyle karara bağlanmasına karar verilmiştir (
Bu konular hakkındaki açıklamayı şeyhimiz yapacaktır
) Karara bağlanan konuysa, Not Defteri Milletvekili delidir'in, Lonca Kurası Yasası'yla ilgili, Lonca'ya sunduğu değişiklik pakediydi.
Lonca Kurası Yasası'nındaki 2 Numaralı değişiklik 
Eski hali: Cümle üyeler her hafta yapılan çekilişle seçilen üç üyenin eserlerine yorum yapmakla mükelleftir. Aksi takdirde ayaklarına üçer kere sopayla vurulmak suretiyle cezalandırılacaktır.
Yeni hali: Cümle üyeler üç haftada bir yapılan çekilişle seçilen üç üyenin eserlerine yorum yapmakla mükelleftir. Aksi takdirde ayaklarına üçer kere sopayla vurulmak suretiyle cezalandırılacaktır.
Ek #1: Bu haftaki çekilişte çıkanlar
_SePeT_~ Cadı Günlükleri
Dame~Her Şey Kafem İçin!
Feanor Tasartir~Düşünseli'den Gerçekler
Bu rapora şu smiley yakışır :

Gülmekten öldürdün beni

O karara varılamayan konuyu da açıklayayım:
Örnek seri yapmayı düşünüyorduk.Ertesi haftaya olacaktı ve kurallarıyla,editörleriyle diğer serilere yol gösteren birşey yapmayı planladım-dık.Konusu eğer "HPC Hogwarts'a çağrılırsa ne olur?" olan güzide eserimiz,Fraktal adlı bir şahsiyetin, olayı baltalamasıyla kafaları karıştırdı.Benzeri Fr-Ma A.Ş tartafından yapılmış olduğunu vs. sıralayınca iş oylamalara düştü.Fakat o sıralarda çoğu üye gittiğinden mütevellit 4 kişi 25 kişi adına karar almamaya karar kıldı (

) ve askıya alındı.Bu konuda değerli gurubumuzun düşüncelerine ihtiyaç duyuyoruz.En kısa sürede anket açacağım,sonuç ne olacak bakalım bakalım.
Cık cık- Slogan yarışmasını eklememiş,editörlerin görevlerinin genişletildiğini yazmamışsın

Slogan yarışması,anlayacağınız gibi,Lonca için olacaktır.2.5 hafta süremiz var.Slogan yarışmasına katılmak zaruri olmayıp,dileyen katılabilecektir.
Son gün:13 Ağustos 2008 Çarşamba.Editörlerin görev meselesini,editörler,editörcübaşından ya da diğer editör arkadaşlarından öğrenebilirler.
Mahmut16~Yalan AşklarKulüpten uçurulmuştur.Kendisi özetini vererek tekrar başvuru hakkına sahip olabilecektir.
Cezalar 2-3 gün içerisinde açıklanır.
Öyle işte~
Şeyh-üş-şuyuh
_SePeT_
Yorumda mazeretlilerDame~HPH için,Tatil!
delidir~HPH için
_SePeT_~HPH için+OKS Başvuruları (elinden geldiğince)
HeyHoLou~HPH için
pesimist_RG~OKS Başvuruları
BellaCio~Tatil!
hjglas_potter_begum~Tatil! (uzun olanlara yapamayacak)
mirabilis_92~Tatil!
Feanor Tasartir~ÖSS
Asklepios~Meşgul

ginevra~Okul!
masalcı~ÖSS!
Mazeretler eklendikçe veya eksildikçe güncellenecektir.
Yorumlarla İlgiliArkadaşlar sanırım ön sayfada dedim ama:
Bende mazereti olanlar vardı zaten.Ama aniden bir mazeretiniz çıkarsa (farklı) bize Ö.M ile bildirin.Hikaye sahipleri de bugünden haftaya salıya kadar (yani tam bir hafta süreniz var) yorum yapmayan üyeleri açıklayın.(son bölüm yorumları için geçerlidir) Yani kişi bu kural getirilmeden önce yorum yaptıysa ve kurala dahil bölümde yorum yapmadıysa,önceki yazdığı yorum geçerli olmayacaktır

Not:Eğer yorum yapan kişi o bölüme daha önce yorum yaptıysa ve üzerine yeni bölüm gelmediyse,tekrardan yorum yapması zorunlu değildir