|
alessia
|
 |
« : Ekim 24, 2007, 16:20:29 » |
|
Kulüp yöneticisi: alessia kuruluş amacı: f1 seven ve f1 yarışlarını takip eden arkadaşları bir araya toplamak  etkinliklerimiz:yapılan yarışlar hakkında yorum yapmak,bilgilerimizi paylaşmak.... Takımlar ve pilotlar
FERRARİ pilotlar: Kimi REİKKONEN Felipe MASSA
MCLAREN MERCEDES pilotlar: Heikki KOVALAİNEN Lewis HAMİLTON
RENAULT pilotlar: Fernando ALONSO Nelson PIQUET Jr.
TOYATA pilotlar: Jarno TRULLİ Timo GLOCK WİLLİAMS pillotlar: Nico ROSBERG Kazuki NAKAJIMA HONDA pilotlar: Rubens BARRİCHELLO Jenson BUTTON
REDBULL pilotlar: David COULTHARD Mark WEBBER
BMW piotlar: Nick HEIDFELD Robert KUBICA
FORCA INDIA pilotlar: Adrian SUTIL Giancarlo FISICHELLA
SCUDERIA TORO ROSSO pilotlar: Sebastian VETTEL Sebastien BOURDAIS
SUPER AGURI pilotlar: Takumo SATO Anthony DAVİDSON (güncellenmiştir) üyelerimiz , desteklediği takım ve pilot alessia FERRARİ Kimi Raikkonen pansy FERRARİ Kimi Raikkonen *sarah_dan* FERRARİ Kimi Raikkonen RaİsTlİn FERRARİ Kimi Raikkonen hsyn DeNiZ_MvÖ FERRARİ Raikkonen/ Massa jamesirius _özge_ FERRARİ Kimi Raikkonen derhavril FERRARİ Felipe Massa forgiveness BMW Kimi Raikkonen Gece FERRARİ Kimi Raikkonen alonso_624 RENAULT Fernando Alonso esn FERRARİ Kimi Raikkonen Isabelle Bristow Vaughn FERRARİ Kimi Raikkonen mirabillis_92 FERRARİ Felipe Massa **potter**_mb FERRARİ Kimi Raikkonen *__CeRberuS__* FERRARİ Kimi Raikkonen melaa_gs_05 RENAULT Fernando Alonso RockyBoy MCLAREN MERCEDES Fernando Alonso Weasley FERRARİ Michael Schumacher Soler_09 MCLEREN MERCEDES Lewis Hamilton Üye olmak isteyenler bana özel mesaj atabilirler!
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2008, 14:34:32 Gönderen: alessia »
|
|
Christian BALE Hayran Kulübü
|
|
|
|
|
|
alessia
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2007, 16:35:57 » |
|
biliyorum biraz gec kaldım sezonda bitti ama hiç yoktan iyidir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RaİsTlİn
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2007, 22:15:31 » |
|
ben tam bir kimi hayranıyım ıce-man im benim 2007 şampiyonluğunuda onun kazanacağını biliyodum zaten çünkü en çok o hak ediyodu şimdi yarışalar tekrar başlayana kadar bekle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2007, 02:29:03 » |
|
Hakkinen bıraktığına göre artık Kimi'ciyim  ...ama Kimi de durdu durdu ferrari de şampiyon oldu...yapılmazki bu bana!  neyse özetlersem takımım mclaren mercedes pilotum (Forza)Kimi! 
|
|
|
|
|
|
 Bad Girl~Cat Girl "Seçimini zekice yapmak yarılamaktır zafere giden yolu;diğer yarısı kayıtsızlıkla fethedilir.Bir yanda istediğin her şeyi söyleyebilirsin,öte yanda mecbur değilsin.Ben bir şekilde ikisini de yapmayı becerdim.Bu yüzden benimle bir sorununuz varsa size aittir."
|
|
|
|
alessia
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2007, 14:11:02 » |
|
mclarenin hatası ben kimi ferrariye gecince acayip sevindim sonunda iyi bir arabası olcak diye bu sefer şapiyon olabilir diye ve oldu da!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*sarah_dan*
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2007, 14:36:56 » |
|
Hakkinen bıraktığına göre artık Kimi'ciyim  ...ama Kimi de durdu durdu ferrari de şampiyon oldu...yapılmazki bu bana!  neyse özetlersem takımım mclaren mercedes pilotum (Forza)Kimi!  Niye ki bence gelmesi daha iyi oldu.Ben sevindim açıkçası
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2007, 14:54:21 » |
|
Hakkinen bıraktığına göre artık Kimi'ciyim  ...ama Kimi de durdu durdu ferrari de şampiyon oldu...yapılmazki bu bana!  neyse özetlersem takımım mclaren mercedes pilotum (Forza)Kimi!  Niye ki bence gelmesi daha iyi oldu.Ben sevindim açıkçası ferrari yi tutuyorsan Kimi'nin geldiğine sevinirsin tabi 
|
|
|
|
|
|
 Bad Girl~Cat Girl "Seçimini zekice yapmak yarılamaktır zafere giden yolu;diğer yarısı kayıtsızlıkla fethedilir.Bir yanda istediğin her şeyi söyleyebilirsin,öte yanda mecbur değilsin.Ben bir şekilde ikisini de yapmayı becerdim.Bu yüzden benimle bir sorununuz varsa size aittir."
|
|
|
|
alessia
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2007, 15:03:05 » |
|
Yarış pistleri: _AVUSTRALYA MELBOURNE _MALEZYA KUALA LUMPUR SEPANG _BAHREYN BAHREYN SAKHİR _İSPANYA BARCELONA KATALUNYA _MONACO MONACO MONTE CARLO _KANADA MONTREAL GILLES VILLENEUVE _AMERİKA INDIANAPOLIS INDIANAPOLIS _FRANSA MAGNY-COURS MAGNY-COURS _BRİTANYA İNGİLTERE SILVERSTONE _AVRUPA AVRUPA NURBURGRING _MACARİSTAN BUDAPEŞTE HUNGARORING _TÜRKİYE İSTANBUL İSTANBUL PARK _İTALYA MONZA MONZA _BELÇİKA FRANCHORCHAMPS SPA-FRANCHORCHAMPS _JAPONYA SHIZUOKA FUJI _ÇİN ŞANGAY ŞANGAY _BREZİLYA RİO INTERLAGOS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pansy
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2007, 17:46:02 » |
|
merhaba herkese  ben böle bi clübü açmayı niye düşünemedim diye düşündüm bu clübü görünce  nese önemli olan böle bi clübün açılması.. yeni sezonu merakla bekliyoruz.yine fin prensimin  şampiyon olmasını umarak .. bu arada arkadaşlar belki haddime düşmez ama söliyim  eski sezon hakkında (teknik)bilgiler artık gereksiz  boşu boşuna paylaşmayalımm  saygılar efenimm  en kısa zamanda paylaşımlarımla dönücem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RaİsTlİn
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2007, 19:50:47 » |
|
yeni sezon hakkında bildiklerimi paylaşıyım istedim yeni şeyler öğrendikçe sizlerle paylaşıcam formula 1 sevenler
Formula 1 2008 takvimi açıklandı Formula 1'de 2008 yılının yarış takvimi açıklanırken Türkiye Grand Prix'sinin de tarihi belli oldu.
27 Temmuz 2007 16:27 Uluslararası Otomobil Federasyonu ve Formula 1 yönetimi tarafından belirlenen ve bugün açıklanan listede Türkiye, sezonun 5. yarışı olarak yer aldı. Avustralya, Malezya, Bahreyn ve İspanya Grand Prix'lerinin ardından sezonun 5. ayağı olan Türkiye Grand Prix'si 11 Mayıs 2008 tarihinde koşulacak.
Formula 1'e gelecek yıl 16 Mart tarihinde yapılacak Avustralya Grand Prix'siyle başlanacak, 2 Kasım 2008 tarihinde düzenlenecek Brezilya Grand Prix'siyle sezon tamamlanmış olacak.
Bu yıl F1'in 12. yarışı olarak takvime giren ve 24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Park Pisti'nde koşulacak Türkiye Grand Prix'si, 2008 yılında öne çekilerek 11 Mayıs'a alındı ve ilk kez ağustos ayı dışında bir ayda düzenlenmesine karar verildi.
Öte yandan uzun tartışmaların yaşandığı Fransa Grand Prix'sine gelecek 2 sezon da devam kararı alınırken, Indianapolis'te düzenlenen ABD Grand Prix'si 2008 takviminde yer almadı.
Gece yarışları düzenlenmesi için yoğun çaba sarf edilen Singapur Grand Prix'si ile Valencia Grand Prix'si F1 takvimine ilk kez dahil edilirken, bu yarışların pistlerin onaylanmasından sonra tarihinin kesinlik kazanacağı ifade edildi. Gelecek sezon takvimine 2 yarışın daha dahil edilmesiyle birlikte 17 olan Formula 1 yarışı 18'e yükseldi.
Formula 1'de 2008 yılı yarış takvimi şöyle:
Yarış Tarih Avustralya Grand Prix'si: 16 Mart Malezya : 23 Mart Bahreyn : 6 Nisan İspanya : 27 Nisan TÜRKİYE : 11 Mayıs Monaco : 25 Mayıs Kanada : 8 Haziran Fransa : 22 Haziran İngiltere : 6 Temmuz Almanya : 20 Temmuz Macaristan : 3 Ağustos Valencia (Avrupa) : 24 Ağustos İtalya : 7 Eylül Belçika : 14 Eylül Singapur : 28 Eylül Çin : 12 Ekim Japonya : 19 Ekim Brezilya : 2 Kasım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pansy
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2007, 17:08:54 » |
|
singapur gece yarışı harika oldu ya  yeni sezon harika olucakk  bende pilotlar hakkında bilgi paylaşımı yapıcam: ilk olarak bu seneki şampiyonumuz kimi raikkonenden başlıyorum Kimi Raikkonen Doğum Tarihi- 17.10.1979 Doğum Yeri-Espoo, Finlandiya Medeni Durumu-Evli Kariyerinin Başlangıcı-9 yaşında Karting ile İlk Yarış Otomobili-Formula Ford 1600 Şu Anki Takımı-Ferrari ve işte kiminin eşi : jenni daphne raikkonen   jenni 2004 Miss Finlandiya güzeliydi ve kimiyle jenni yaklaşık 3 senedir evliler.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2007, 17:17:59 Gönderen: pansy »
|
|
|
|
|
|
RaİsTlİn
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 28, 2007, 00:22:57 » |
|
singapurdaki yarış benin için çok güzel olucak inşallah tam doğum günüme geliyor hele bide kimi damalı bayrağı görürse süper olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hsyn
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 28, 2007, 19:12:54 » |
|
bakıyorum herkes kimici ya  işte size buz adam.. Kimi Matias Räikkönen (d. 17 Ekim 1979), 2007 Dünya şampiyonu Formula 1 pilotu. Finlandiya Espoo'da doğmuştur. Şampiyonayı uzun süre lider götüren Lewis Hamilton'ı son yarışta geçmeyi başarmış ve 110 puanla Dünya Şampiyonu olmuştur. 28 yıl, 4 günlük iken şampiyon olarak tüm zamanların en genç şampiyon olan 7. ismi olmuştur. 2001 yılında F1 Sauber takımı ile Formula 1 pilotluğuna başlamıştır. 2002 yılında Mika Hakkinen'den boşalan koltuğu devralmış ve McLaren Mercedes takımına geçmiştir. Kendisi 2005 Türkiye Grand Prix'sinin birincisi olarak İstanbul Park'ta gerçekleşen yarışların ilkini kazanan kişi olmuştur. 2003 ve 2005 yıllarında dünya ikinciliğini elde etmiştir. 2003'te Michael Schumacher ile birincilik mücadelesine girmiş, 2005'te ise en genç Formula 1 pilotu unvanına sahip Fernando Alonso ile birincilik için yarışmıştır ancak çeşitli sorunlardan dolayı birinci olamamıştır. Kimi'ye taraftarları ve çevresince soğukkanlılığı ve sakinliğinden dolayı "Buz adam" (Iceman) lakabı takılmıştır. Michael Schumacher'in Formula 1'den ayrılacağını açıklamasının ardından, Ferrari Kimi Räikkönen ile 2007-2009 yılları arasında yarışacağını, 2007-2008 yıllarında kendisine Felipe Massa'nın eşlik edeceğini açıklamıştır. Raikkonen 31 Temmuz 2004 tarihinde eski İskandinavya Güzellik Kraliçesi seçilen Jenni Dahlman ile evlenmiştir. 2007 yılı Formula1 sezonunda Ferrari takımıyla tarihi bir şekilde Dünya Şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı. Son yarış olan (21 Ekim 2007)Brezilya Grand Prix'i öncesi pilotlar sıralamasında lider hamiltonun yedi puan arkasında üçüncü olarak ve son yarışa da üçüncü cepten başlayıp yarışı ve akabinde de dünya şampiyonluğunu elde etmiştir.Son yarış öncesinde üç pilot içinde şansı en az olan pilottu fakat yarış sonunda ise şampiyonluğu kutlayan isim olmayı bildi.
|
|
|
|
|
|
There are signs on the Ring Which makes me feel so down There's one to enslave all Rings To find them all in time And drive them into darkness Forever they'll be bound Three for the Kings Of the elves high in light Nine to the mortal Which cry..
|
|
|
|
pansy
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 29, 2007, 17:29:52 » |
|
paylaşımlar harika  ben de pilotları tanıtmaya devam ediyorum.. Felipe Massa Doğum Tarihi-25.04.1984 Doğum Yeri-Sao Paulo, Brezilya Medeni Durumu-Bekar Kariyerinin Başlangıcı-1990'da karting Şu Anki Takımı-Ferrari
Felipe Massa (25 Nisan 1981, São Paulo) İtalyan Ferrari takımı adına yarışan Brezilyalı F1 pilotudur. 1.66 m boyunda ve 59 kg ağırlığında olan Massa, yarış pilotluğuna karting yarışlarıyla başladı. 1999 yılında Formula Chevrolet Şampiyonası'nda 5. oldu ve ertesi yıl da Formula Renault Şampiyonası'nı kazandı. 2001 yılında ise Avrupa F3000 Şampiyonası'nı kazandı. Aynı yıl Sauber takımı ile Mugello'daki test sürüşlerine katıldı. 2002 yılında ise Sauber takımının F1 pilotluğunu yaparak F1'e başladı. O sezonki en iyi derecesi beşincilikti. 2003 yılını Ferrari'nin test pilotu olarak geçirdi. 2004 ve 2005 yıllarında da Sauber takımının F1 pilotluğunu yaptı. 2004'teki en iyi derecesi dördüncülük,2005'teki en iyi derecesi ise onüçüncülüktü. 2006 yılında İtalyan Ferrari takımına transfer oldu. Kariyerindeki ilk birinciliğini 27 Ağustos 2006 tarihinde yapılan Türkiye Grand Prix'inde elde etti. İstanbul Park'ta yapılan bu yarışı Massa, pole pozisyonu almasının da avantajıyla büyük bir rahatlıkla kazandı.26 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul Grand Prix'ini de birincilikle tamamlayarak İstanbul'da double yaptı.
Kariyerinin ilk birinciliklerini Türkiye'de kazandığı için bir anda Türkiye aşığı oldu. Türkçe'yi öğrenmeye başladı, Türkiye ile yakından ilgilendi.Alıntıdır..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RaİsTlİn
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2007, 00:15:31 » |
|
pilotlarla ilgili haberleride burada paylaşabiliriz diye düşündüm raikkonen den bir haber Raikkonen en çok kazanan sporcular arasında
2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen, dünyada en çok kazanan sporcular listesinde 4. sıraya yükseldi. Forbes dergisine göre, Fin pilot; ABD'li golfçü Tiger Woods, boksör Oscar de la Hoya ve golfçü Phil Mickelson'dan daha az kazanıyor ancak Raikkonen'in geliri kendi Grand Prix rakiplerinin kazancından çok daha fazla.
Ferrari'de geçtiğimiz sezon Michael Schumacher'in koltuğuna oturan Fin sürücünün yıllık 40 milyon dolar kazandığı ifade ediliyor.
Bu arada beşinci sırada yer alan Schumacher'in de emekli olmasına rağmen hala mevcut F1 pilotlarından çok daha fazla kazandığı belirtiliyor. Forbes'in listesindeki rakamlara göre Schumacher, devam eden sponsorluk anlaşmalarıyla birlikte yılda 36 milyon dolar kazanıyor.
Hem Raikkonen hem de Schumacher, 33 milyon dolar kazanan David Beckham'ın önünde yer alıyor. MotoGP pilotu Valentino Rossi ise 30 milyon dolarla dokuzuncu sırada.
TurkiyeF1.Com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|