Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 10:04:18  

Sayfa: 1 ... 29 30 31 [32] 33   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bilim Kulübü  (Okunma Sayısı 11466 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Apus
ah ahh 80'ler gibisi yok...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #465 : Mart 02, 2008, 22:30:39 »

Oyy oy burayı unutmuşum yav Dil Çıkaran Zaten cafeye de adam gibi girmiyorum.Yazarsam gerekli olduğunu düşünüyorum Dil Çıkaran
Neyse herkesten özür diliyorum efenim  Kararsız

Savulun atlar,eşekler,camışlar.. Dil Çıkaran Şekerler geliyor Sırıtan
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Bilim Kulübü
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 10:04:18 »

MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #466 : Nisan 03, 2008, 16:27:14 »

Mamut Soyu Küresel Isınma Yüzünden Tükenmiş Acayip

Mamut soyunun yaklaşık 10 bin yıl önce sona ermesinin nedeninin iklim değişikliği ve avlanma olduğu ileri sürüldü.

İspanya'nın başkenti Madrid'de ki Ulusal Doğa Bilimleri Müzesinden biyolog David Nogues Bravo başkanlığındaki bir grup İspanyol, İngiliz ve ABD�li bilim adamının Avrupa ve Asya�da yaşayan mamutlarla ilgili yaptığı araştırmada, 126 bin, 42 bin, 30 bin, 21 bin ve son olarak 6 bin yıl öncelerinin iklim koşulları incelendi.

Bilim adamlarına göre, mamutlar kışın eksi 30 ile yazın artı 14 derece arasındaki ısı koşullarında yaşarken, soylarının tükenmesindeki temel neden küresel ısınmadan kaynaklanan iklim değişikliği oldu. Soyun tükenmesinde insanların mamutları avlamasının da ayrıca etkili olduğunu düşünülüyor.

Yaptıkları araştırmayla, iklim değişikliğinin hayvan türlerine etkisine de dikkati çekmek isteyen bilim adamları, küresel ısınmaya karşı önlemlerin ciddiye alınması çağrısında bulunuyor.

-____

_____
____-

Biyonik Kaplumbağa 
(buna 2 kere  Acayip Acayip)

Güney Padre Adası'nda iki yıl önce bulunan ve üç ayağının olmadığı anlaşılan Atlantik yeşil deniz kaplumbağası, gönüllü veterinerlerin takacağı protez ayaklarla doğal hayata salınacak.

İki yıl önce ABD'nin Teksas eyaletinin Güney Padre Adası'nda, bir tankın içinde yüzerken yaralı bulunan Atlantik yeşil deniz kaplumbağasına protez ayak takılacak. Üç ayağının olmadığı anlaşılan Allison adlı kaplumbağa, operasyonu başarıyla tamamlandıktan ve tamamen iyileştikten sonra vahşi hayata bırakılacak.

Allison iki yıl önce turistler tarafından bulunmuş. Üç yaşındaki kaplumbağ, adadaki bir kaplumbağa hastanesine götürülmüş.

Güney Padre'de 31 yıl önce yerli bir kadın kaplumbağaları korumak ve iyileştirmek amacıyla hastane açmış. Hastanede gönüllü çalışılıyor.

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #467 : Nisan 29, 2008, 17:39:56 »

Arkadaşlar Kulubünüzü yeniden açtım.MisSGuaRD  yeni kulüp başkanınızdır.Kuluple ilgili bir mesaj yollarsa buraya (istediği şekilde) ben o mesajı ilk mesaja eklicem ve düzenlemeleri benimle irtibata geçip yapabilir.Hadi hayırlısı.

P.S :Bu arada Kuluplerle ilgili sorunu ,sorusu olan bana ulaşsın.Sürekli buralardayım.Bunu sizlerde biliyorsunuz.

MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #468 : Mayıs 01, 2008, 13:56:02 »

saol Marissa abla...

ilk olarak burasını

bu şekilde ayarlamamız lazım..
"

Merhaba arkadaşlar baktım ki bu sitede bilimle ilgili bir konuda açılmıyor ilgide çok az bende böyle bir fan clıb açayım dedim. 

Kulübün Kurucusu: Peter Pettigrew (yani ben)
Kulüp Yardımcısı: MisSGuaRD (geçiçi yönetici)

Kulübün Amacı: Bilim, bilim adamları, bilimsel çalışmalar, Bilimde dünyada yapılan son araştırmalar, gelişmeler, Bilimin alanları (Matematik, Biyoloji, Astronomi, Fizik vs...) Bilimin Türkiye’deki yeri, Tubitak ve NASA’dan son haberler, son yapılan çalışmalar, bilmediğimiz gerçekler vs...
Kulüpte yapılacak aktiviteler: Bilimle ilgili oyunlar oynayacağız. Kendi aramızda yarışmalar düzenleyip eğleneceğiz…
Yapılmış olanlar:

Ama şunu da söylemeliyim ki bilim çok geniş bir alan o nedenle paylaşımlarımız belli alanlara geçince olacak.

(Bilimi, teknolojiyi seven herkesi bu fan clube bekliyorum. (Hepimiz bir yıldız olabiliriz. En aşağıda E=mc² Fan Club Yıldızları (Yani Üye Bölümümüz) yer alacak.) HERKESE ŞİMDİDEN İYİ  BİLGİLENMELER...  ...(Üye Olmak isteyenler ö.m la bildirmelidirler ve koşulları okumalıdırlar)
"

------------------------
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2008, 19:30:08 Gönderen: Marissa » Logged

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #469 : Mayıs 01, 2008, 13:56:57 »

11 Milyar Yıllık 9 Galaksi Keşfedildi
Hubble teleskobuyla gözlem yapan astronomlar, evrenin büyük olasılıkla çok sayıda yıldızla kaplı olduğu genç dönemlerinden kalma 9 yeni galaksi keşfetti. Galaksilerin her birinin kütlesi Güneş’in 200 milyar katı. ABD’nin Yale Üniversitesi’nde yapılan gözlemde tespit edilen ve 11 milyar ışık yılı uzakta bulunan, diğer deyişle gök bilimcilerin galaksilerin 11 milyar yıl önceki ışıklarına baktıkları 9 galaksi (gökada), evrenin 3 milyar yaşından daha genç olduğu döneme ait.

Yeni gözlenen galaksilerin her birinin kütlesinin Güneş’in 200 milyar katı ve 5 bin ışık yılı genişliğinde olduğunu belirten astronomlar, Samanyolu galaksisinin ise Güneş’in 3 milyon katı kütlesi bulunduğunu ve şu anda 100 bin ışık yılı genişliğinde olduğunu kaydetti.

Bu galaksilerin inanılmaz bir hızla yıldız oluşturduklarını ve her birinin mevcut büyük galaksiler kadar yıldız içerdiğini belirten araştırmanın başındaki Pieter G. an Dokkum, şimdiye dek bu kadar uzakta böylesine sıkışık ve yoğun bir büyük galaksi gözlemlemediklerini söyledi.

Van Dokkum, bu galaksilerin 11 milyar yıl sonra çok değişmiş, en az 5 kez genişlemiş olmaları gerektiğini belirterek, “Diğer galaksilerle çarpışarak genişleyebilirler, ama bu çarpışmalar tam olarak bu genişlemenin yanıtı değil” diye konuştu.

Van Dokkum, bu galaksilerin bu denli yoğun olmalarının bir nedeninin, genç evrende karanlık madde ile hidrojen gazının birbirleri arasındaki etkileşimi olabileceğini belirtti. Van Dokkum, evrenin kütlesinin büyük bölümünü oluşturan görünmez karanlık maddenin, teorik Big Bang patlamasından hemen sonra evrende düzensiz ve eşitsiz bir biçimde yayılmış olabileceği görüşünü dile getirdi.

Teoriye göre, görünmez karanlık madde birikintisi içinde hapsolan hidrojen gazı, görünmez maddenin çekim girdabı içinde hızla dönerek büyük bir ivmeyle yıldızları oluşturmaya başladı.

Astronomlar, bu galaksilerin kütlesi temelinde, yıldızların kendi galaktik diskleri etrafında saatte 890 bin ile 1 milyon mil (saniyede 400 ila 500 kilometre) hızla döndüklerini tahmin ediyor.

Bugünün galaksilerinin yıldızları ise fiziksel yapı daha genişlediği için bu hızın yarısı kadar hızla dönüyor.

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #470 : Mayıs 01, 2008, 19:29:03 »

daha önce okumuştum güzel konu, teşekkürler. hoşgeldin diyeyim de peter pettigrew'e ne oldu, neden ayrıldı anlamadım Acayip

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
-Albus Dumbledore
MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #471 : Mayıs 01, 2008, 22:44:40 »

yok ya ayrılmadı...ÖSS den dolayı giremiyor..ÖSS den sonra geri gelecek..ben şimdilik başkanım..ben zaten yardımcıydım (KaRa_eL) peter biliyor zaten...

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

darkkphonix
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Kakao

<3 Hayattan Bir Kaç Kelime <3

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #472 : Mayıs 02, 2008, 12:59:51 »

Çok güzel paylaşımlar var sizi yürekten kutluyorum sağ olun (:

Hayattan Bir Kaç Kelime..
3nokta (...) darkkphonix..
+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #473 : Mayıs 02, 2008, 14:41:52 »

yok ya ayrılmadı...ÖSS den dolayı giremiyor..ÖSS den sonra geri gelecek..ben şimdilik başkanım..ben zaten yardımcıydım (KaRa_eL) peter biliyor zaten...
hadi ya KaRa_eL misin, nicki değiştirdiğin için anlayamadım ben:P Gülümseyen

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
-Albus Dumbledore
MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #474 : Mayıs 02, 2008, 14:51:00 »

Çok güzel paylaşımlar var sizi yürekten kutluyorum sağ olun (:
rica ederiz..

hadi ya KaRa_eL misin, nicki değiştirdiğin için anlayamadım ben:P Gülümseyen
Gülümseyen
___

KISA ÖZ / YENİ İCATLAR

Güneş enerjisiyle çalışıyor

Yılın icatlarından biri de hem toplu taşıma kolaylığı hem de özel araç rahatlığı sağlayan City Car oldu. Güneş enerjisiyle çalışan araç, ardına sıralanan özel araçlardan oluşuyor. Araç 2011�de kulanılabilecek.

-----

Giy çıkart işkencesi bitiyor

Yılın icatlarından biri olan bu ayna en çok kadınları sevindirecek. Ayna, kıyafeti sanal olarak üzerinizdeymiş gibi gösterebiliyor. Ayna ayrıca fotoğrafınızı çekip, istediğiniz kişinin cep telefonuna yollayabiliyor.

-----

En gelişmiş protez

Sağlık alanında en iyi icat seçilen PowerFoot, üzerindeki sensörler sayesinde yoldaki engebe, çukur ve merdivenleri farkedebiliyor. Ürün en kolay takılan ve en rahat hareket eden protez olarak biliniyor.

-----

Işıkla uyandıran yastık

Sabah çalar saat sesinden nefret edenler için geliştirilen bu yastık, insanı ışıkla uyandırıyor. Ayarladığınız saatten 40 dakika önce hafif hafif ışık yaymaya başlayan yastık, daha sonra iyice parlaklaşıyor.

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #475 : Mayıs 02, 2008, 19:44:50 »

ışıklı yastığı sevmedim, 40 dk önceden uykumu kaçırır Dil Çıkaran minik şehir arabaları güzelmiş ama güneş battı mı kalırsın yolun ortasında:P
teşekkürler...

-Albus Dumbledore
MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #476 : Mayıs 03, 2008, 21:58:14 »

ricaa...

İTÜ Robot Olimpiyatları başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübünce düzenlenen “İTÜ Robot Olimpiyatları-İTÜRO 08” başladı. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen olimpiyatların açılış konuşmasını, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Karadoğan yaptı. Karadoğan, öğrenci kaynaklı bir organizasyon olması nedeniyle bugünkü aktivitenin ayrı bir önem taşıdığını belirterek, emeğin dünya ile rekabet etme şansının artık çok fazla olmadığını kaydetti. Araştırma ve teknoloji üretmenin önemine değinen Karadoğan, üretilen teknolojinin de katma değer yaratabilmesi için ticarileşmesi gerektiğini ifade etti.

Deneme yanılma yoluyla yapılan araştırmanın en pahalı yollardan biri olduğunu vurgulayan Karadoğan, bunun için de bilimsel yöntemlerle araştırma yapmak gerektiğini söyledi.

Karadoğan, “Bilgi üretme açısından 40’ından sonra fazla bir şey üretilmiyor. Dolayısıyla gençler, genç fikirler bizim için önemli. Girişimcilik, yenilikçilik gibi kavramlar, bir düşüncenin bir teknoloji üretmede, hatta ticarileştirilmesinde kullanılması anlamına geliyor. Girişimciliğin yaşı yok. Önemli olan fikir üretmek ve anlatabilmektir” diye konuştu.

Olimpiyatlarla, öğrencilerin birbirlerini ve kaynakları tanıyıp proje üretmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Karadoğan, olimpiyatların, üniversite-sanayi işbirliğinin de somut bir örneği olduğuna dikkati çekti.

İTÜ’de bulunan 340 laboratuvar, uydu yer istasyonu, 22 araştırma merkezi, 7 uygulama araştırma merkezinin, genç araştırıcıların çalışabilmesi için devlet tarafından yapıldığını anlatan Karadoğan, şunları söyledi:

“Türkiye’de araştırmanın yapılabilmesi için birçok şeye, ama en önemlisi araştırıcıya ihtiyaç var. Biz üniversite olarak araştırma altyapısına sahibiz, ama Türkiye yeterli araştırıcıya sahip değil. Araştırma, araştırıcıyla yapılır. Türkiye’nin araştırıcı sayısı 27 binler civarında. 2012 yılının hedeflenen rakamları da 40 binler civarında. İTÜ, yılda ortalama sadece 110 doktora veriyor. Eğer araştırmacıyı doktora ya da yüksek lisans yapmış eleman olarak düşünecek olursanız, 116 üniversite içinde en çok araştırıcı yetiştiren üniversitelerden biriyiz. On yılla çarpsak, yüz yılla çarpsak yine yüksek rakamlara ulaşamıyoruz. Dolayısıyla gerçekten Türkiye’nin araştırıcıya ihtiyacı var.”

Karadoğan, hazırlanan proje modelleri içinde en güvendiklerinin, öğrenci, öğretim üyesi ve mezun üçgeniyle yapılan projeler olduğuna işaret etti.

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kuntman da “İTÜRO 08’le yine bir öncülük gerçekleştiren öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Temeltaş’ın başkanlığında panel düzenlendi.

Panelde, İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Bir “Robotik sistemin tarihçesi”, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Sönmez “Robotlarda öğrenme”, Kale Altınay Robotik’ten Taner İncirci de “Endüstriyel robotik uygulamaları” konulu sunumlar yaptı.

Geçen yıl ilki yapılan olimpiyatlara bu yıl Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden katılan yaklaşık 500 proje, “Mini Sumo”, “Basit Çizgi İzleyen”, “Silindir Taşıma”, “Gelişmiş Çizgi İzleyen”, “Süpürge”, “Yangın Söndüren”, “Kendini Dengeleyen” ve “Serbest Kategori” başlıklarında 8 kategoride yarışacak.

Kategorilerde dereceye girenlere bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, webcam, video kamera, dijital fotoğraf makinesi, kablosuz modem, mp3 çalar, taşınabilir hard disk gibi hediyeler verilecek.

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #477 : Mayıs 05, 2008, 22:40:31 »

puff ben bu kulübü niye kim için açtırdım acaba.. aloo ilk başta giripte msj atamayan şimdi ise giripte msj atabildiği halde msj atmayan Bilim Kulübü üyeleri size diyorum......
_______

Örümceklerden Morötesi Işınla İletişim

Örümceklerin, dişileriyle gözle görülmeyen bir tür ışık kullanarak iletişim kurdukları ortaya çıktı. Singapurlu bilimadamlarının araştırmasında, erkek sıçrayan örümceklerin (phintella vittata) dişileriyle iletişim kurarken morötesi B (ultraviyole B-UVB) ışını kullandıkları ortaya çıktı. Dişilerin ise UVB ışınını nasıl sezdikleri belirlenemedi. Morötesi A ışınlarının hayvanlar arası iletişimde sıkça kullanıldığı bilinse de, ilk kez UVB'nin kullanıldığı görülüyor.

Vücutlarından yansıtıyorlar

Current Biology dergisinde yayımlanan araştırmayı yapan ekip, erkek örümceklerin UVB'yi vücutlarından yansıttıklarını ortaya çıkardı.

Singapurlu araştırmacıların deneylerinde, UVB ışını filtrelerle engellenen örümceklerin dişilerinin, karşı cinsle bu ışının engellenmediği ortamlardakilerden daha az iletişim kurduklarını gözlemledi.

Örümceklerin karmaşık göz yapıları ve UVA alıcıları olduğu bilinse de UVB ışınını nasıl sezdikleri konusu bilinmezliğini koruyor.

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #478 : Mayıs 07, 2008, 20:33:33 »

daha önce cafeye bir haber koyulmuştu, NASA'nın yanlışını lise öğrencisi düzeltti diye.yanlış değilmiş;

NASA sözcüsü Dwayn Brown, Apophis astroidinin Dünya’ya çarpma ihtimalini yanlış hesaplamadıklarını açıkladı. Brown, “Bizim hesabımız doğru, delikanlının ürkütücü hesabı değil” dedi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 13 yaşındaki Alman gencinin dünyaya asteroid çarpması ihtimaline ilişkin NASA tahminini düzelttiği yolundaki haberi yalanladı.

NASA sözcüsü Dwayn Brown AFP muhabirine, “Apophis asteroidinin dünyaya çarpması ihtimaline konusunda bizim hesabımız doğru, delikanlının ürkütücü hesabı değil” dedi.

Almanya’da yayınlanan yerel “Potsdamer Neuerster Nachrichten” gazetesi, önceki günkü sayısında, lise öğrencisi Nico Marquardt’ın Apophis’in dünyaya çarpma ihtimalinin 450’de bir olduğunu hesapladığını, bu ihtimali 450 binde bir olarak gören NASA’nın da bu yanlışı düzelttiğini yazmıştı. NASA sözcüsü ise kurum uzmanlarının, tahminlerinde değişiklik yapmadığını belirtti.

Hesaplamalara göre, Apophis adlı asteroid, 13 nisan 2029’da dünyanın yakınlarından geçecek. Yörüngesinde ortaya çıkacak ufak bir sapma, 25 milyon tonluk asteroidin dünyaya çarpmasına yol açabilecek.

alıntı...
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2008, 20:36:09 Gönderen: +cloe and rub+ » Logged

-Albus Dumbledore
MisSGuaRD
zemnüröG ~
Sert Espresso

яǝʎmɐs ツ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #479 : Mayıs 08, 2008, 07:16:22 »

vay NASA vay..  ama daha çok varmış bea geçmesine..o zamana kim öle kim kala.. ben o zamana kalsam 38-39 yaşında oluyorum.. huha.. saol

E=mc² Fan Club

Katılmak için.. Tık!..

Sayfa: 1 ... 29 30 31 [32] 33   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: