Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 06:58:53  

Anket
Soru: EN SEVMEDİĞİNİZ HP KİTABI
FELSEFE TAŞI
SIRLAR ODASI
AZKABAN TUTSAĞI
ATEŞ KADEHİ
ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI
MELEZ PRENS
HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM
HİÇBİRİNİ SEVMİYORUM

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 14   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: En Sevmediğiniz Harry Potter Kitabı Hangisi?  (Okunma Sayısı 6225 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 07, 2005, 21:51:42 »

valla bu kitap seride en sade, en gösterişsiz olanı tabi... ama benim için en tatsız olanı aynı zamanda. çünkü Ülkü Tamer'in çevirisinden nefret etmiştim. hele orijinalini okuyup ta onun nasıl uydurduğunu anlayınca iki kat nefret ettim. insan çocuk kitabı diye baştan savar mı ya..ne kadar ayıp.. adam benim yaşım kadar zamandır çeviri yapıyo üstelik.. ck ck ck...

ama bi taraftan da düşünüyorum, beni seriye ısındıran kitap aynı zamanda.  onu çok beğendiğim için gerisini de almıştım. hem bütün serinin ipuçları bu kitapta gizliymiş diyorlar.. Şaşırmış
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: En Sevmediğiniz Harry Potter Kitabı Hangisi?
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 06:58:53 »

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2005, 14:45:05 »

ben de özellikle ülkü tamer çevirisi yüzünden hala nefret ediyorum kitaptan. hatta o kitabı seriden saymıyorum Hede Hödö
en fazla bu kadar çocuksu yazılabilirdi... (eh ingilizcesini de okumadığıma göre, birinci kitap benim gözümde hepten silik... :S)

ayrıca ben kitapa birinci kitaptan da başlamadım. iyi ki de başlamamışım. yoksa kesinlikle devamını okumazdım Hede Hödö

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Arna Belorn
Pimps and Queens and Criminal Queers
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Druid Power On Darnassus's Forest

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2005, 22:37:04 »

ibirinci kitap gereçkten çocuk masalı gibi bir şeydi ama filmide ondan farksızdı. Rowling kahramanların içine girdiğini söylüyor ve harry birinci sınıfta tam anlamıyla birinci sınıftı. Öyle yazılması gerekiyordu çünkü rowling harry büyüdükce anlatımını da değiştiriyor hafiften. mesela 6. kitap benim en fazla karnımın kasıldığı kitap. Mesela o iksiri albusa içirir ken ... tamam orası kötü bir sahne sayılmaz ama malfoyun kanlar içinde tuvalete yığılıp kalması kesinlikle 13 yaş sınırlaması getirir gibi.

Demek istediğim ben harry okumaya sanırım 6. sınıfta başladım ve lise son olduğum halde hala devam ediyorum okumaya. O dönemde bana çok iyi gelimişti kitap. Birinci kitabı seriden sayarım ben ama seride t2. kere okumadığım bir kitap vardır oda Felsefe taşı Kahkaha

(göstermek/gizlemek için tıkla)

All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of tears
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2005, 14:49:58 »

ya ben size katılmıom çok... gerçi okuyalı yıllar oldu ve bi kere okudum falan ama sonuçta güseldi hem ben şahsen ona başlamasaydım, sevmeseydim dierlerini okumasdım gibime gelio...

[ps: yaws ben ilkinin ingini aradıydım geçen sene, ama bulamadıydım, nerden alabilirimki???]

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
Hikari
Yönetici
Kakao

OMFG!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2005, 09:17:49 »

herçekten çocuksu bu kitap ya... ama ben ilkini alıp okuduğumda hakkaten çocuk olduğum için sevmiştim ve gerisini de almıştım XD şimdi olsa okumam biliyorum.

"...amadare wa chi no shizuku to
natte hoo wo tsutai ochiru..."
Enjoy
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2005, 12:41:45 »

en sıkıcı kitabı harry potter felsefe taşı
Hikari
Yönetici
Kakao

OMFG!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2005, 19:47:16 »

ya sıkıcı falan diyosunuz da... o olmasaydı hp bu kadar tutmazdı kii... hatta ben 2.nin ve 3.nün yazılmış olacaından bile şüpheliyim

"...amadare wa chi no shizuku to
natte hoo wo tsutai ochiru..."
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2005, 20:46:58 »

bence o çeviriden kaynaklanıyor...

belki birinci kitaptan itibaren sevin okyay çevirseydi daha farklı düşünürdük...

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2005, 17:32:31 »

yaws ben okudum yine, ama bi çocukculuk sezemedim Kahkaha:D niye bilmiyorum ama kitap gayet hoş, nesi war yaa, aaaa???

şimdi ikiyi okumaya korkuyorum mesela, çünkü dobby war :S,

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2005, 15:59:43 »

ben sırlar odasını en son sırlar odası filmi zamanında okudum galiba Hede Hödö

hem dobby'den korkulur mu yahu Kahkaha

Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2005, 17:39:09 »

euehueheuhe korkulmaz ama hani hogwarts a gitmesin diye o yaptıkları war ya aklıma geldikçe bile bi tuaf oluyorum Kahkaha Kahkaha

PHiNeaS_NiGeLLuS
Süt
*

Stu@7Tp

deathless_boy@hotmail.com
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2005, 15:45:05 »

bencede en kotusuydu

Shadows walking in the crowd We're Lost And Found but LOvE iS GonnA SaVe Us

!!! Faq ThE SySteM!!!

MeMBer oF AL€ღ©!L£®
Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2005, 20:31:27 »

Ya ben hiçbi HP kitabına kötü diemiorm hepsi ayrı güsel. Biraz çocuk kitabı olmasına rağmen sewerim ben çünkü ilk kitap we bnce hoş bi kitaptı. Kimin çewirisinden okuduğumu hatırlamıorm gerçi. Bnm en az sewdiğim HP kitabı sırlar odası Dil Çıkaran

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2005, 11:56:13 »

Ya ben hiçbi HP kitabına kötü diemiorm hepsi ayrı güsel. Biraz çocuk kitabı olmasına rağmen sewerim ben çünkü ilk kitap we bnce hoş bi kitaptı. Kimin çewirisinden okuduğumu hatırlamıorm gerçi. Bnm en az sewdiğim HP kitabı sırlar odası Dil Çıkaran

+ 182725725727

bu kadar olur yaaa Sırıtan en az sevdiim ikinci kitap da benim sırlar odası Sırıtan

aynı senin gibi düşünüyorum yasemin Göz Kırpan

Phoenixia Beaunifty
Veela ;)
Şeker
**

Puccaa & Garuu --Funny Love^^

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2005, 14:43:49 »

Harry Potter ilk başlarda çocuklara hitaben yazılmış bir kitaptı. Dolayısıyla çocuksu olması normal. İlk olması açısından da çok önemli ve o kadar da kötü değil.

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 14   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: