Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 07, 2008, 20:50:47  

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Voldemort  (Okunma Sayısı 1377 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #15 : Aralık 17, 2005, 16:57:36 »

Voldemort insandır. Elbette korkacaktır. bu kadar...
[herkes korkmasına takmış başka şeyler bulun artık yaratıcı olun size zahmet]

yukarıdaki yazıları okursan bi çok neden saydığımı görebilirsin. ben sizin gibi kendimi tekrar etmekten pek hoşlanmıyorum Dil Çıkaran

ayrıca "insandır korkar" demek çok yanlış. onun konumu farklı. o herşeye hakim olmak isteyen kötücül bir lider.
bu konumdaki birinin korkması büyük bi ikilem.
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2005, 18:08:02 Gönderen: Fantasticc » Logged

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Voldemort
« Eklendi: Ekim 07, 2008, 20:50:47 »

Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2005, 17:00:45 »

az önce iyi ve kötü liderler birbirinden ayrı tutulmalı dedin, şimdi dumbledore ve voldy arasında kıyas yapıyorsun. ama sen de gayet iyi biliyorsun ki, eğer harry bekledikleri gibi kötücül biri çıksaydı onun etrafında toplacak insanlar vardı.

belirli bir görüşü savunan insanlar var ve kendilerine lider aırıyorlar, bu da voldy oluyor, çünkü tek. başka seçenek yok. bu yüzden onu yere göğe sığdıramamak ne kadar doğrudur?

ayrıca 15 sene süren dehşeti voldy tek başına yapmadı değil mi? bu ölüm yiyenlerle yaptı. onlar o zaman becerikliydi de 5 çocuğun karşısında mı birden yeteneklerini kaybettiler. çocukları yaşatan kehanetti diyorsun ama kehanet sadece harry'deydi. tmm kehanete zarar gelmesin diye ona bir şey yapmadılar diyelim. ama çocuklar birbirlerinen ayrılmışlardı. yine de hiç bir şey beceremediler.

ve moody'nin yerlere düşmesinden bana ne? ben iyi yan çok başarılı, kötü yan berbat mı diyorum? moody yerlere yuvarlandıysa kendi güçsüzlüğüdür. ama yine de gençliğinde bir çoğunu azkaban tıktığını da biliyoruz değil mi Dil Çıkaran

hayır ben kıyas yapmıyorum.. kıyas yapsam ikisindede aynı olan bir özelliği neden kullanayım... yanlış anlamışsın..

durum ne olursa olsun onlar ne beklerse beklesin lider sıfatını taşıyacak birisi çıkmadı mı çıktı daha öncede çıktı daha öncede ...her iki taraftan liderlerin çıkması doğal ama karanlık tarafa bakarken neden yok başkası yoktuda yok onlar kuzu gibi güdülmeyi arıyorlardıda.. gibi yaklaşımlara neden arka plana atılıyor?

ölüm yiyenlerle mi yaptı? devler ruh emiciler v.s. atlamayalım.. Dil Çıkaran işte bende onu diyorum sana 5 çocuğun karşısında mı yeteneklerini kaybettiler onları yaşatan ayrıda olsa birliktede olsa kehanetin önemiydi... ve doholov bi bilek hareketi ile hermione'nın aklını aldı belirtirim Dil Çıkaran bunu zevk için yapmıştır yani öldürmemelerinin sebebi o kehanettir...

bizim aradığımız nedir? güç değil mi? ve güçde her zaman için karanlık tarafta daha fazla verim verir.. peki bunu hangi kişide görüyoruz ...voldemort... bu kitapda iyileri dumbledore kötüleride voldemort temsil ediyor yani anlatım tarzı ile böle birşey çıkarabiliriz... ve dumbli yi öven kişiler seçim yapmış oluyorda voldi öven kişiler neden gereksizce yere göğe sığdıramamak oluyor?? zaten kitabın sonunda iyilerin kazanacağı belli rowling iyi bir derleciyidir ama taklitçidirde bunu atlamayalım..

şimdi kötüleri voldi temsil ediyor dedik voldininde eksik yanlarını ısrarla vurgulamak neticede dumbliden güçlü kanaatinde varmamak sence iyi tarafı savunan birisinin yorumları olarak gözükmez mi?? bu durumda iyi yan başarılı kötü yan ezik gibi bir sonuç çıkıyor... benim gözlüklerden böle görünüyor hiç değilse Dil Çıkaran

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #17 : Aralık 17, 2005, 18:25:25 »

ama sen beni illa bi taraf gibi görüyosun. ben herkesi eleştiriyorum. adım "bay eleştirmen".

dumbledore da salağın tekidir. yani çok büyük hataları oldu. özellikle harry'ye zihinbend konusunu adam akıllı anlatmadığı için. onun çok saçma hataları oldu. ama yine de onu sevenleri anlayabiliyorum. çünkü ünvanına yakışıyor adam. o hiç bi zaman "en" olduğunu iddia etmedi. o bunu hissettirdi. hata yaptığı zaman da kimse ona çıkıp, "ama sen hani en büyük büyücüyüdün" diyemez. çünkü kendisi bunu hiç bi zaman söylemedi. (son kitapta bi çok kişiden akıllı olduğunu söyledi o kadar)

ama voldemort "en en en en" olduğunu söylüyor. ama öyle değil. ama o bunu kanıtlamak için yırtınıyor.
biri "ben böyleyim" diyorsa, ve öyle olmadığı "biliniyorsa" bu çok küçük düşürücü birşeydir.
ve biz voldemort'un bazı şeyerden korktuğunu biliyoruz (evet yine bu mesele). ve bu özellik, onun olmak istediği konuma uymuyor.

ayrıca ölüm yiyenleri de o yaratmadı. o tip düşünen insanlar vardı. ve voldemort'un liderliğinde toplandılar. ona ne kadar sadık olduklarını, düşüşünden sonra gördük değil mi?

voldemort'un yetenekli bi büyücü olduğunu ve bazı liderlik vasıfları olduğunu zaten kabul ediyorum ve bu yüzden ona saygı duyuyorum diyorum.

ama bana göre karakter olarak sevilecek bi lider değil. ya da örnek bir kötücül lider de değil.
çünkü kendini olduğundan daha fazla sanıyor. gerçek bir lider aslında ismini bile değiştirmeye gerek duymaz. bu adamın kendine güveni yok bir bakıma. "çok fazla tom" var diyor. diğer tomlardan sıyrılmak için yeni bir isim bulmak zorunda hissediyor kendini. halbuki gerçekten kendine güveni olan biri olsaydı (ki örnek alınacak liderlik bunu gerektirir) tom riddle olarak yapacağını yapar, herkesten farklı olduğunu kanıtlardı.

ben iyi kötü arasında bi kıyaslama yapmıyorum. karakterleri tek tek yorumluyorum. bu yüzden cvp verirken. ama iyi tarafta böyle şöyle gibi şeyler söylememeniz rica olunur Dil Çıkaran

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2005, 18:32:05 »

adam çocuk katili yahu... benim için en affedilmeyecek günah...  Kızgın
Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2005, 18:44:47 »

bir dakka nasıl söylemeylim.. karanlık tarafın yapısı ile ışık tarafı (Dil Çıkaran) nın yapısını söylemeyelim mi ..?

e o zaman senin deminden beri yaptığın kıyaslamalar çıkar ortaya... voldemort tabii yırtınacak onun dünyasında yırtınma var savaşma var güç göstermen lazım anlatabiliyor muyum.. onun dünyası böle sen bunu tutup bir zayıflık olarak gösterip ardından dumbledore'u yanına koyup bir yorum çıkartıyorsun... ikisininde kalıpları yaşayış biçimleri ve tarafları ayrı 1 saattir bunu anlatmaya çırpınıyom  parmaklarım kreç tuttu burda  Dil Çıkaran Dil Çıkaran

voldi ''en en en en hatta ultra en'' olduğunu iddia edebilir bu içinde bulunduğu ''taraf'' tan kaynaklanıyor.. dumbledore zaten peygamber gibiydi herşeyi alttan al yumuşak davran ağır başlılık yap bilgiç ol bunun üstüne birde güçlü ol...hede hödö bir kere hiç uymuyor.. bir fantastik dünyada güçlü olan taraf dark side dır yani voldi nin burda altta kalması saçmalıktır...

devam edelim.. korka bilir herkesin öle yada böle bir korkusu vardır ..önemli bir şey değil bu pek.. yani kişiliğinin ve güçlerinin önünde yer alması biraz gereksiz...
fantastic ya frp de fantastik dünyada ''evil'' yönelimli bir karakter olmadın yada öle bir karaktere rastlamadın ben bilemiyorum yani kötüler kaka'dır eleştirinde hala niye bu kadar ısrarlısın Dil Çıkaran tamam eleştir güzel hoşda yani fantastik dünyada iyileri tutmak ne kadar doğalsa kötüleride tutmak o kadar doğaldır..

yani sen diyorsun ben bu kadar şeyi anlatmayayım... bundan ayrı voldemortu övmeyeyim.. ne yapayım ben o zaman Dil Çıkaran
 bu saydıkların yok isim değiştirme yok tırsma koskoca bir karanlık lordu küçültmez önemsiz kılmaz dağ gibi bir lideri hala çocuk yapmaz Dil Çıkaran istirham ederim yaww Gülümseyen

iyi kötü arasında kıyaslama yapmayıp her ikisinide ayrı yorumluyorum diyorsun ama iyiye pozitif kötüye negatif yaklaşıyorsun bence.. Gülümseyen
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2005, 18:46:43 Gönderen: Glacius » Logged

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2005, 19:16:00 »

sen şimdi benim üstteki mesajımda nasıl aydınlık yan taraftarı olduğumu düşündün?
yahu yeniden okudum acaba yanlış bişey mi yazdım diye. ama hayır... Dil Çıkaran

senin kadar ben de yazıyorum burda Dil Çıkaran
ama bir kez daha tekrarliym. işin özeti şudur.

ben voldemort'u saygı duyulacak bi düşman olarak görüyorum. burası ok. mi?

ama örnek bir karanlık lider, sevilecek bi karakter gibi görmüyorum.
bunun için de bazı nedenlerim var:
1- kendi deyimiyle "diğer Tom'lardan" ayrılmak için yeni bir isim yaratmayı düşünecek kadar kendine güvensiz.
2- "bu harry'nin hiç bir gücü yok, şimdi sizin karşınızda onu nasıl yeneceğim görün" diyor dördüncü kitapta. ama harry ondan kaçıyor. (priori incantatem'de harry'nin voldemort'a baskın geldiğini ve onun asasını geriye zorladığını hatırlatırım) ama hiç harry hakkıında konuşmasaydı. onla direkt düello yapsaydı, daha saygın olurdu gözümde. bir şeyi söyleyip başaramamak, beceriksizliktir. bu yüzden ahım şahım bir karanlık lider olduğunu söyleyemeyiz. keşke hiç bi şey iddia etmese, içinden ne kötülük geliyorsa yapsa. böyle olunca başarıp başaramadığının önemi kalmıyor. ama şu anki hali farklı...
3- ölüm yiyenlere gücünü ispatlama gereği duyuyor. bu da yine kendine güvensizlik bana göre. bunu ağzıyla söylemese de icraat ile gösterse daha iyi olacak, ama yok işte. Dil Çıkaran
4- bence etrafında bu kadar mürit olması voldemort'un özel olduğundan değil. ölüm yiyenlerin ona ne kadar sadık olduğunu düşüşünde gördük demiştim. çoğu bir başkasının etrafında toplanmaya meyilliydi. yani voldemort olmasa da onlar birleşecekti. ama piyasadaki tek kötücül lider olmasından dolayı kendisini tebrik ediyorum. yine de şunu tekrarlıyorum: bu tek kişilik yarışmanın galibi olmak gibi birşey.
5- şu anda aklıma gelmiyor. yemek yiyiym geliym. eklerim sonra bişeyler Sırıtan

Laurana_
Süt
*

Asalet doğuştandır,zorbalıkla sahip olunmaz...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2005, 19:17:58 »

Fanta belli canım kendini tekrar etmekten hiç geri kalmıyorsun. Aynı şeyleri farklı cümlelerle ifade etmenden bana biraz sıkıntı geldi ama neyse Dil Çıkaran

Çocuk katili mi_? Voldemort mu_? yoo öldüremedi ki Dil Çıkaran Ama öldürseydi de keyfinden yapmış olmayacaktı sonuçta bunu. Kehanet, onun varlığını tehtit eden birini öldürmesi gerektiğini söylüyordu. Hala da öyle sonuçta...
Voldemort'un gözü yaşlı, "tamam harrycan ben yaşayacağım kadar yaşadım sen beni öldür hadi mutlu mesut yaşa bulanık ve kanı bozuklarınla..." demesini beklemek doğru mudur acaba_? Dil Çıkaran

lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2005, 19:23:19 »

düzeltiyorum: beceriksiz çocuk katili  Sırıtan

(ama Harry'den önce de çocuk öldürmüştür herhalde?)

ben "Harry de kimmiş, büyüse nolur, kralı gelse toz ederim" şeklinde bir tavır beklerdim güçlü bir kötüden. çünkü Dumbledore'un Harry'e söylediği gibi, kehanet insanlar onu ciddiye aldığı zaman hayata geçiyor. "aman büyürse beni mafederr" die tırsıp 1 yaşındaki çocuğu (hatta bebeği) yok etmeye kalkışması kötülük yönünden bakarsak komik, iyilik yönünden  bakarsak feci.
Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2005, 19:24:40 »

ya fant. sonuçta burda yazdığın maddelediğin olumsuzluklar onun gücünün,kişiliğinin önüne geçemez... sence beceriksiz olabilir o zaman bu seviyeye gelmeside tesadüfi olucaktır.. sadece dalga geçmek istedi harry ile onu küçük düşürmek çünkü insanları aşağılamak onun eğlencesi... gene diyorum demeyede devam edicem.. ölüm yiyenlerin ona bir sadakati yok sadece onun gücünün etrafında toplanıyorlar zaten kötülerden bir bağlılık bekleyemezsin.. ismini sevmiyordu çünkü ona babası vermişti ismini ondan sevmiyordu dünyada 1 milyon tom var diye değil ..yani o nedenlerine hak verebilirim ama hiçbirne %100 katılmıyorum özellikle 5 ci maddede yazan nedenine hiç katılmıyorum Dil Çıkaran

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2005, 19:28:22 »

Fanta belli canım kendini tekrar etmekten hiç geri kalmıyorsun. Aynı şeyleri farklı cümlelerle ifade etmenden bana biraz sıkıntı geldi ama neyse Dil Çıkaran

Çocuk katili mi_? Voldemort mu_? yoo öldüremedi ki Dil Çıkaran Ama öldürseydi de keyfinden yapmış olmayacaktı sonuçta bunu. Kehanet, onun varlığını tehtit eden birini öldürmesi gerektiğini söylüyordu. Hala da öyle sonuçta...
Voldemort'un gözü yaşlı, "tamam harrycan ben yaşayacağım kadar yaşadım sen beni öldür hadi mutlu mesut yaşa bulanık ve kanı bozuklarınla..." demesini beklemek doğru mudur acaba_? Dil Çıkaran

aynı şeyleri tekrar etmek zorunda bırakılıyorum diyelim.

en azından ben geçerli nedenler sunabiliyorum. senin gibi konuları geçiştirmiyorum. Göz Kırpan şimdiye kadar yanıtlamadığım tek bir konu bile olmadı. Göz Kırpan

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2005, 19:30:08 »

ya fant. sonuçta burda yazdığın maddelediğin olumsuzluklar onun gücünün,kişiliğinin önüne geçemez... sence beceriksiz olabilir o zaman bu seviyeye gelmeside tesadüfi olucaktır.. sadece dalga geçmek istedi harry ile onu küçük düşürmek çünkü insanları aşağılamak onun eğlencesi... gene diyorum demeyede devam edicem.. ölüm yiyenlerin ona bir sadakati yok sadece onun gücünün etrafında toplanıyorlar zaten kötülerden bir bağlılık bekleyemezsin.. ismini sevmiyordu çünkü ona babası vermişti ismini ondan sevmiyordu dünyada 1 milyon tom var diye değil ..yani o nedenlerine hak verebilirim ama hiçbirne %100 katılmıyorum özellikle 5 ci maddede yazan nedenine hiç katılmıyorum Dil Çıkaran

Sırıtan Sırıtan Sırıtan tamam işte yahu. anlaştık sonunda. ama bunlar benim için yeterli nedenler. çünkü bi lidere güveneceksem, önce onun kendisine güvenmesini beklerim. kendi adıma onu sevmem için en önemli etken bu.

bu arada ben o beşinci maddeyi hala uygulayamadım. yemek soğudu içerde. Sırıtan

Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2005, 19:41:23 »

yaa sen hala konuşuyon mu AVADA KEDAVRA!!  Sırıtan

Sırıtan buraların büyüğü o bir başka voldemort voldemort çok yaşa  Sırıtan

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Laurana_
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2005, 21:22:52 »

O konuda Voldemort'a hiç kızamıyorum. Ufacık bebeciği öldürmeye gitmiş ay ne kadar kötüüü ühühühühh diyemicem. Hiç o tarz duygularım yoktur hele kitap okurken... Büyümesine fırsat vermeden olayı çözümlemek istedi, yanlış bir hesaplama yaptı, olmadı ve böylece kitabın konusu oluştu bu kadar basit!

Fanta, geçiştirdiğim yer neresi, ben senden önce onu bir alayım_? İlk sayfada ufak çaplı paragraflarla yeterince iyi açıkladığımı düşünüyorum Voldemort'u neden sevdiğimi... Yok illa ki bana bir desten lazım diyorsan, elimde 13 sayfalık bir inceleme var. Msn'e gelince sana onu gönderirim belki daha rahat anlarsın Gözlerini Deviren

lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 17, 2005, 22:34:35 »

O konuda Voldemort'a hiç kızamıyorum. Ufacık bebeciği öldürmeye gitmiş ay ne kadar kötüüü ühühühühh diyemicem. Hiç o tarz duygularım yoktur hele kitap okurken... Büyümesine fırsat vermeden olayı çözümlemek istedi, yanlış bir hesaplama yaptı, olmadı ve böylece kitabın konusu oluştu bu kadar basit!

kehaneti ciddiye almamalıydı diyorum ben. yani kehanetten korkmamalıydı. 1 yaşındaki bir çocuğu ciddiye almamalıydı. böylece hayatının hatasını yapmamış olurdu. kehanet onun harekete geçmesiyle gerçeklik kazandı zaten. Harry'i işaretlediği için. gereksiz bir hareket, kendisini mahveden bir sonuç. bir lider için yanlışlıkla kendini yok etmek hata sayılır herhalde değil mi?

evet ben ayrıca "Ufacık bebeciği öldürmeye gitmiş ay ne kadar kötüüü ühühühühh" de diyorum ve bundan utanmıyorum. kimse de benim gibi düşünmek zorunda değil.
Laurana_
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #29 : Aralık 17, 2005, 23:51:40 »

Hayır siz bana Voldemort'un hatalarını sıralıyorsunuz da, benim Voldemort'a "kusursuz, hatasız, insan ötesi" dediğim bir yeri gösterirseniz rahat edicem. Her zaman, hataları olan bir karakter ama o yönlerine bile hayranım demişimdir.

Tabii kimse kimse gibi düşünmek zorunda değil. Öyle olsa tadı kaçardı...

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: