Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 15:10:38  

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Voldemort  (Okunma Sayısı 1392 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 17, 2005, 14:39:06 »

Voldemort hakkında ne düşünüyoruz acep?

bence kötülük timsali. kafayı güçlü olmakla bozmuş. kişiliğinde duyguya yer olmaması onu insan tanımından uzaklaştırıyor. aslında kimseyi sevememek ve sonsuz yalnızlık korkutucu bir şey, kendinden başka hiç kimseye güvenemiyor. sürekli korku içinde yaşıyor olmalı. kendine rakip olmasın diye 1 yaşındaki çocuğu bile öldürmeye kalktı!  Ne? sonsuza dek yaşamaktan başka amacı yok gibi görünüyor.

6. kitapta onun kişiliği hakkında çok şey öğrendik. koleksiyon yapmayı, değerli şeylere sahip olmayı seviyor. belki bu da Slytherin soyundan gelmesine rağmen elinde ona ait olması gereken eşyalara sahip olmamasındandır. onları geri almaya hakkı vardı bence - ama kimseyi öldürmeden ve hırsızlık yapmadan.. tamam belki çalabilirdi ama cinayet.. ck!!!

ailesine bakınca içler acısı bir tablo görüyoruz: elindeki serveti sonuna kadar harcamış, geçmişe ait bir hayal dünyasında yaşayan nefret dolu bir büyükbaba, ruh hastası bir amca, itilip kakılan zavallı bir anne, büyüyle kandırılan bir muggle baba. aslında Merope'ye inanılmaz üzüldüm. o yaşasaydı belki birşeyler farklı olurdu. Tom yalnız kaldı diye kötü oldu desek, bu insanlarla yaşasa nasıl olacaktı ki? (annesi hariç)
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Voldemort
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 15:10:38 »

Laurana_
Süt
*

Asalet doğuştandır,zorbalıkla sahip olunmaz...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2005, 14:58:24 »

İşte Voldemort'la ilgili düşüncelerim... (ehem ehem hakkında bir keresinde 13 sayfalık şey çıkardım o yüzden buraya sığdırmam zor olabilir Dil Çıkaran)

ZEKİ==> zeka bence bu hayattaki en önemli ve kıymetli şeydir. O da aklını iyi kullanıyor. Doğru şeyler de yapıyor, arada bir hataları da oluyor ama iyi ki kusursuz karakter değil. sevmem öylelerini...

KARARLI==>kafasına koyduğu şeyi başarıyor. Geri dönmek için bekledi, bekledi ve sonunda düşmanının kanıyla hayata döndü. Ayrıca karanlık yolu seçmesi ve ne olursa olsun yolundan hiç dönmemesi de ayrı bir hayranlık nedenim...

ADALETLİ==>bakmayın öyle garip garip Dil Çıkaran adaletli tabii... ben olsam o kılkuyruk'u sırf zevk için yok ederdim ama o sırf geri dönüşüne yardım etti diye ona bir gümüş kol bahşetti. "aman Lord'um sen naptın" demiştim ilk okuduğumda orayı... Kahkaha

HIRS==> bu hayattaki en önemli şeylerden biri daha işte... Hırsını ne yönde kullandığı beni bağlamaz, istediğini takıntı haline getirip sonunda başarıyorsa onu "kullanabilmiş" demektir. bknz: Hortkuluk'lar. (evet kötü bişi ama o kısmıyla ilgilenmiyorum önemli olan orada kafasına taktığı şeyi yapabilmesi).

FİLLER DE HATIRLAR==> eh, filler de hatırlarsa Voldemort da unutmaz! Voldemort kendisine yapılan bir şeyi asla unutmaz ve intikamını çok da iyi alır.

Bunun dışında olumsuz özellikleri yok mu_? eh tabii ki var...
diyorum ya kusursuz karakterleri sevmek benim işim değil. Onlar can sıkıcı oluyor.
sinirine ve öfkesine bazen hakim olamaması, çok iyi bir zekaya sahip olduğu için fazla şey düşünebilmesi ve bu fazlalıklar sonucu yanlış yerlere varabilmesi de onu bazen başarısızlığa sürükleyen yönleri.
Ölümden korkması da tabii zaafı. Ben de ölümden korkuyorum ve Voldemort bir tanrı olmadığına göre ölümden korkmasından daha doğal bir şey yoktur diyorum! Bu yönünü zaaf olarak görüyor ama onu küçülten bir durum olarak değerlendirmiyorum!

kısacası VOLDEMORT o kitabı okumam için TEK büyük etken...
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2005, 15:04:33 Gönderen: Laurana_ » Logged

Ladymort
Süt
*

VOLDEMORT BENİM GEÇMİŞİM BUGÜNÜM GELECEĞİM...

slytherin_jessica_riddle@mynet.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2005, 15:04:12 »

Zeki, dediğini bilen, kararlı, otorite sahibi, herkesin asla yapamayacğı büyüleri yapıyor ve acıması yok.
Kötü mü evet kötü buna diyecek yok ama kötü olması başarsıızlığına kanıtmıdır hayır
ama kimse bunu anlamıyor aaa voldi kötü deyip işin içinden çıkıyor voldemort cısss ee kötü e oğlum yaklaşma denilecek bir cisim değil tabi bunu anlamak için biraz farklı düşünmek lazım
inasnların adını almaktan korktuğu biri yoksa voldemort derken harflerin dizilişinden rahatsızlarda benim haberim  mi yok??
korkuıyorlar fakat yersiz bir korku değil gücün korkusu var onlarda başına gelecekleri tahmin bile edemzler çünkü karşılarındaki VOLDEMORT öyle seçilmiş kişi falan değil birilerinin yardımı veya şansıyla işlerden paçayı sıyıran potter deği onu koruyacak biri yok ki korunmaya ihtiyacı yok ben böyle birinede aa ne mükemmel karakteri var demiyorum ama kitabı okurken dikkat ediiecek bir husus var biz orda evlenilecek adam karakterinde birini beklememliyiz zaten çünkü bir adet patronus potter var zaten biraz da gerçek çi b
işey lazım kimsenin hayatında karşısına bir kazan felix çıkacak hali yok...
Saygı duyulacak hayran olunacak karakter işte gerek voldemort gerekse tom riddle hali... her yaşta kendi işini kendi halleden biri birilerine ihtiyaç duymadan kendi başına varolmuş biri..

BÜYÜKLÜK HASETE YOL AÇAR HASET KİNE YOL AÇAR KİN İSE YALANLARI DOĞURUR...
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2005, 15:45:09 »

voldemort'un saygı duyulacak bi düşman olduğunu zaten söylüyoruz. sonuçta adam tüm büyücü alemini korkutmayı başaran, yetenekli bi sihirbaz.
bunu kim inkar ediyor ki? ayrıca zekice planlar da yapıyor... zaten böyle olmasa bu kadar büyük olamazdı. tom okulun en zeki öğrencisiydi ve dumbledore dışında herkesi "iyiliği" konusunda ikna etmeyi başardı. kendine körü körüne hizmet eden bir sürü adamı var. vs vs vs... voldemort'un zaten bu özelliklerini inkar etmiyoruz. ve her zaman söylediğim gibi, gerçekten saygı duyulacak bi düşman.

ama sevilecek biri değil. çünkü onun çok fazla eksiği, zaafı var. sonuçta o en tepede olmak istiyor ama o kadar mükemmel biri değil. eğer sahip olmadığınız bi ünvanı isterseniz bu sadece sizi küçük düşürür. (en azından bazı kişilerin gözünde.) şöyle düşünün, (çok basit bi örnek) dumbledore hogwarts'ta olmasa bile o okulun müdürüydü. yani dumbledore, bu ünvanı kendisi yaratmaya çalışmadı. bu doğasında olan bişey. ama voldemort "en" olmak için kendini paralıyor.

bu draco'nun slughorn'un gözüne girmek için çabalaması gibi aciz bir durum. sahip olmadığın bir ünvanı elde etmeye çalışmak... çok zavallı bi istek...

ve lunatic'in dediği gibi sürekli bi korku içinde. ama kesintisiz bi korku. voldemort onun maskesi. orda her zaman küçük tom riddle var. ve riddle korkuyor. ölümden korkmasından bahsetmiyorum. "en" olamamaktan korkuyor. harry'yi ilk öldürmeye çalıştığında ölümden korktuğu için bunu yaptı. ama bundan sonraki çabalarında, insanlara kendini kanıtlamak zorunda hissetti. harry benden daha iyi değil diye ispatlamaya çalıştı. ama gerçekten büyük olan bi insan buna ihtiyaç duymamalıydı.

nasıl ki biz ateş kadehi filminde "voldemort ordan oraya koşmamalı, daha sakin ve ölümcül sessizlikte" olmalı diyorsak, aynı mesele burda da var. gerçekten "büyük olan kişi" birşeyleri ispat etmeye çalışmamalı. işte bu onun zaafı. ama bu basit bi kusur değil. yani sizin "lider" sıfatına hiç uymayan, hatta bunu yerle bir eden bir zayıflık. bu tip bir lider korktuğunu bu kadar belli ediyorsa, müritlerinin saygısını eninde sonunda yitirecektir. bir yerde bir şeyler patlak verecektir. hatta şöyle ki, o gittiğinde, üç beş kişi dışında tüm müritleri onun öldüğünü sandı. yani ona aslında bu kadar güvensizler. ve harry'nin etrafında yine toplanabileceklerini düşünenler oldu. (onun da karanlık bir büyücü olduğunu düşündükleri için) demekki bu adamlar, voldemort'un kaşına gözüne tapmıyolardı. sadece kendilerine bi lider arıyolardı. her kim olursa olsun onun etrafında toplanacaklardı. burda voldemort'un hiç bir özelliği kalmıyor.

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2005, 15:58:09 »

voldemort zorbalıkla yöneten birisi sonuçta adaleti çok acı ve tez bir şekilde geliyor.. hangi iradesi olan varlık ona korku duymayacak ona körü körüne bağlanacak.. ölüm yiyenlerde korkularından ve voldemort'un eşi benzeri olmayan güçlerinden dolayı bağlandılar... onlar için istemeselerde hiç değilse safkanlık davasında liderlik edecek..güçlü..zeki..hırslı.. birisi çıkmıştı...

ünvan gökten inmez.. dumbledore'da birçok ünvanını elde etmek için zamanının kötü büyücüsünü öldürmüştür.. birçok çalışmaları olmuştur.. ve ünvanlarını öyle almıştır.. çağının en iyisi büyücüsü olduğundan bir marka gibi olmuştur ve okulda olmadığı zamanlarda bile adı geçmesinin yeğane sebebi budur...

Şimdi bu dediklerimin aynısını voldemort'a uyarlamak karanlık tarafa entegre etmek mümkün değildir... iyi ve kötü yapı itibarı ile birbirlerinden ayrıdır, kötülükte bir kere hareketlilik vardır yükselmek için bir faaliyette bulunman lazım (bu faaliyet iyi tarafta olan yardımlaşma..çabalama diye görülmesin) .. güçlü olman lazım gücün potansiyelinin çıktığı tek şey karanlık taraftır.. voldemort'da elbette dumbledore'dan aşağı kalır bir yanı yok..oda muska'da A.D yi geçmiş durumda ve bizim bilmediğimiz 15 yıl önceki hanedanlığı zamanında yaptığı büyük şeyler sayesinden ismi bile telaffuzdan çekinilir bir zamanlar ölü olduğu düşünülse bile.. anlatmaya çalıştığım iyi tarafın içinde yükselme ile kötü tarafın içinde yükselmeyi bir tutmamalıyız...
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2005, 16:00:25 Gönderen: Glacius » Logged

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Ladymort
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2005, 16:01:09 »

bir insan en ii yse en ii olduğunu kabullendirmek ister ben kendi içmde iiyim diyereek kenara çekilmek aslında ii olmadığını belirtir

Laurana_
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2005, 16:04:20 »

Tabii iyiysen göstermeyi bileceksin ve söyleyeceksin! "mütevazilik" denen şeyin aptallık ve eziklik olduğuna inanıyorum...

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2005, 16:12:50 »

madem kötü olmak faaliyet gerektirir. voldemort'un yaptığı faaliyetlerin hangisi başarılı oldu diye sorayım o zaman Dil Çıkaran
buyrunuz bellatrix ve diğer ölüm yiyenler bakanlıkta 5 çocukla başa çıkamadılar. ve yanlarında hiç yardım yoktu. sadece çocuklar vardı. ne dumbledore ne başkası. sadece 5 çocuk. ve onların iki katı kadar ölüm yiyen...

kötülük, faaliyet gerektiriyorsa, kalkıştığı faaliyetlerde başarılı olması da gerekiyor değil mi? voldynin, dördüncü kitapta dirilmek dışında başarılı bi faaliyeti yok.

ayrıca yukarıda deiğim gibi, müritleri herhangi birinin etrafında toplanacaktı... voldemort özel değil. safkanlık meselesinde tüm ölüm yiyenler de voldemort gibi düşünüyor. demekki kendileri gibi düşünen birinin çıkması onların toplanmasına yeterli olacaktı. voldemort'u lider yapan tek özellik, yetenekli bi büyücü olması.

yani o öldüğünde, yetenekli ve kötü biri çıksa ortaya, yeni karanlık lord o olacaktı.

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Laurana_
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2005, 16:16:27 »

Voldemort'un en iyi faaliyetini söyleyeyim ==>> Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen

yok ötesi=))

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2005, 16:21:11 »

bu "cin" gibi. neymiş adını söylememek gerekirmiş. yoksa gelirmiş.

o dönemde yaratılan dehşet muazzamdı ve insanlar bu ismi anarlarsa, başlarına geleceğini düşünüyorlardı. isimden korkulması bundan kaynaklanıyor.

elbette, o dehşet ortamını yarttığı için kendisini tebrik etmek gerekir... Dil Çıkaran ama dediğim gibi, eğer yetenekli ve kötücül biri daha olsaydı bu gelenek devam ederdi. ama yok. bu yüzden voldemort tek. bu yüzden saygı duyuyorum. ama seçenek olmadığı için böyle kabul ediliyor yahu. tek kişilik yarışma gibi saçma bi durum.

Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2005, 16:23:46 »

peki dumbledore'u iyilerin lideri, büyük kurtarıcı yapan şey ne ''yetenekli bir büyücü'' olması öle değil mi.. bu o kadar basit birşey mi ki voldemort sadece bunu yapmış ve eziktir gibi bir sonuca varılıyor...bu ''yetenekli bir büyücü'lük'' komple bir kalıp değil ki bu seviyeye gelmek için faaliyet lazımdır...

voldemort hangi yaptığı faaliyette mi başarılı.Ne? söylesinler adını o zaman... o 14-15 sene önceki yükselişini dumbledore durdursaydı o zaman.. ben mükemmel demiyorum ki dumbledore'un da hataları vardır voldemort'unda kimse tanrıcılığı oynamıyor ki... bakanlıkta o çocukların yaşamasını sağlayan sadece o kehanet idi bunu hepimiz biliyoruz...yani sirius'u öldüren..moddy felan yere seren ölüm yiyenler o çocukların karşısında kendi çocukluklarını hatırladılarda öle mi davrandılar??? voldi planı yapıyor ama uygulaması ölüm yiyenlere düştüğünden ve hepsinin kabiliyeti voldi kadar yüksek olmadığından beceriksizlikler çıkıyor sonuçta

anka kuşu tarikatından 15 kişi topla voldinin önüne koy sonuç dumbledore'un bakanlıkta ölüm yiyenlere yaptığı gibi bir sonuç çıkmaz mı ... ama orda anka tarikatlılarn mücadelesi bir başarı gibi gösterilir elbette öle değil mi??? biraz daha geniş bakalım sayın yönetici beeeyyy Dil Çıkaran

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Ladymort
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2005, 16:30:27 »

o zman fanta.. sen bir ara rowlingi uyar bir daha herkes voldemort voldi hatta voldicik falan desin
hala korkuyorlar hatta tırsıyorlar belli işte harry bana göre isterse sayın lord voldmeort desin değşimez benim gözümde lupini severim o demiştir olabilir siriusta diyordu işte bakınız artık ölü sirius dumb da diyordu bakınız artık ölü dumb belki ölü değldir ama neyse... kısaca her diyen ölüyor inşallah sıra potterda...

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2005, 16:36:23 »

az önce iyi ve kötü liderler birbirinden ayrı tutulmalı dedin, şimdi dumbledore ve voldy arasında kıyas yapıyorsun. ama sen de gayet iyi biliyorsun ki, eğer harry bekledikleri gibi kötücül biri çıksaydı onun etrafında toplacak insanlar vardı.

belirli bir görüşü savunan insanlar var ve kendilerine lider aırıyorlar, bu da voldy oluyor, çünkü tek. başka seçenek yok. bu yüzden onu yere göğe sığdıramamak ne kadar doğrudur?

ayrıca 15 sene süren dehşeti voldy tek başına yapmadı değil mi? bu ölüm yiyenlerle yaptı. onlar o zaman becerikliydi de 5 çocuğun karşısında mı birden yeteneklerini kaybettiler. çocukları yaşatan kehanetti diyorsun ama kehanet sadece harry'deydi. tmm kehanete zarar gelmesin diye ona bir şey yapmadılar diyelim. ama çocuklar birbirlerinen ayrılmışlardı. yine de hiç bir şey beceremediler.

ve moody'nin yerlere düşmesinden bana ne? ben iyi yan çok başarılı, kötü yan berbat mı diyorum? moody yerlere yuvarlandıysa kendi güçsüzlüğüdür. ama yine de gençliğinde bir çoğunu azkaban tıktığını da biliyoruz değil mi Dil Çıkaran

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2005, 16:41:39 »

o zman fanta.. sen bir ara rowlingi uyar bir daha herkes voldemort voldi hatta voldicik falan desin
hala korkuyorlar hatta tırsıyorlar belli işte harry bana göre isterse sayın lord voldmeort desin değşimez benim gözümde lupini severim o demiştir olabilir siriusta diyordu işte bakınız artık ölü sirius dumb da diyordu bakınız artık ölü dumb belki ölü değldir ama neyse... kısaca her diyen ölüyor inşallah sıra potterda...

sirius'un ölümü çok saçma zaten. resmen oyun oynuyodu o adam. ve cevabını aldı. iyi de oldu Hede Hödö bu açıdan bellatrix'i kutluyorum. kadın en azından profesyonel. çocukluk yapmadı...

ama burda voldemort'un adını söyleyenler ölüyor mu ölmüyor mu diye tartışmıyoruz. eğer böyle basit bi yarışa girersek, "aa bak bu da azkabana tıkıldı, aa bak bu da öldü." gibi şeyler deriz ve olay uzar gider...

ben voldemort'un korkak bir lider olduğunu düşünüyorum. ve korkaklık, kötücül bir lider için acınacak bir özelliktir. bu kadar.

Laurana_
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2005, 16:45:05 »

Voldemort insandır. Elbette korkacaktır. bu kadar...
[herkes korkmasına takmış başka şeyler bulun artık yaratıcı olun size zahmet]

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: